|
|
#4651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz.12
Cytat:
![]()
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4491371 0]przyszlam sie pochwalis - zlozylam dzisiaj prace do dziekanatu - jestem wolnym czlowiekiem [/QUOTE]
|
|
|
|
|
#4653 | |
|
na przekór do celu
|
Ej serio, jak każda złoży sobie obietnicę, że ograniczy spam o 50% to czytanie wątku będzie dużo łatwiejsze
![]() Cytat:
![]() A tu wątek dla Ciebie: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=741721 Obronę mam 10 lub 11. Ty dziku rusz zadek do klubu, bo tak się przypominałaś, a jak już się dostałaś to wątku stworzyć nie łaska
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde ja mam taki kalkulatorek też ile wydaliśmy już na ślubne rzeczy i na chwilę obecną wychodzi w zaokrągleniu 3300zł w tym zaliczki |
|
|
|
|
#4655 |
|
na przekór do celu
|
TŻ mi właśnie napisał, że ze swojego przedmiotu na 63 osoby oblał 20
Niedobry prowadzący
|
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie polubiłabym go ja lubię wykładowców co za minimum wysiłku dają 3 wtedy łatwo mi dostać 5
|
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4658 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() jako, że to ćwiczenia to pewnie będzie jakaś poprawa, choć nic mi nie mówił
|
|
|
#4659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to malo wydaliscie poki co choć wiadomo, najgorsza jest do zapłaty sala ( u nas jakies 18500 ale w tym moja suknia, dwa welony, kolczyki, zakiet cekinowy, podwiazka, tablice rejestracyjne, kokardki na wódke, smieszne naklejki na buty, pudlo na koperty i koszyczki ratunkowe ![]() Za sale bedziemy wplacac 1000zl zaliczki, a reszta w dniu slubu ![]() Fotograf nie wiem nawet ile nam wezmie, ale zaliczki nie bedzie chciał bo to znajomy TZta
|
|
|
|
|
#4660 | |
|
Zakorzenienie
|
Wypróbowałam moją gilotynę
już jestem zadowolona . Potraktowałam nią moje najnowsze próby, normalnie cud, miód, malYna .Dobra, jak coś to ja względnie mogę teraz pisać, żeby dziada wykończyć ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
. To my samych zaliczek daliśmy narazie 1800zł, wódka niecałe 1500zł, no i w sumie tyle mamy . Materiałów na zaproszenia jakoś nawet nie liczę, nie widzę sensu .
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mamy w cenie sali wszystko, wiec sie o to martwic nie musimy na szczescie jak mi tylko menadzer sali potwoerdzi date i wplacimy zaliczke to zamawiam nasze save the date |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4662 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
|
|
|
#4663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sama sala, bez alkoholu, bez ciast, bez tortu wyniesie minimum 20 tysi....---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- W ogóle muszę się zabrać za wyprzedaże. Zanim zaczniemy się pakować, to trzeba się pozbyć skanera, jakichś części do samochodu (który sprzedaliśmy 1,5 roku temu ), steppera, kilka sezonów Desperate Housewives, kilka sezonów Gossip Girl... a tak mi się nie chcę... na dodatek ebay mnie oszukał i chyba nie ma darmowego wystawiania aukcji w ten weekend...
|
|
|
#4664 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo były bardzo trudne albo grupa to debile jak znam życie obie opcje są prawdopodobne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
my na razie mamy salę i termin w kościele. szukamy foto i dj-a
![]() coś czuję, że rano będzie nowy wątek
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez Marwari Czas edycji: 2014-01-31 o 21:19 |
|
|
|
#4666 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w tygodniu 20% rabatu więc się zdecydowalismy na czwartek (wstepnie miałbyc piatek). Wiec wychodzi ok 230zl/od, wesele na ok 80 osób.A to nasze menu ![]() MENU NA WESELE 289,00 ZŁ/ OSOBA Przywitanie Młodej Pary chlebem i solą oraz lampką wina musującego na toast. OBIAD : Zupy ( do wyboru ) : - rosół z makaronem - zupa tajska z mleczkiem kokosowym, kurczakiem i krewetkami - krem ze świeżych pomidorów z kaparami, bazylią i białą czapą - krem z borowików z grzankami Dania główne : - rolada śląska - pieczeń wieprzowa duszona w ziołach - udko z kurczaka macerowane w zalewie czosnkowej - schab faszerowany śliwką - kaczka pieczona w jabłkach - kluski białe - kluski ciemne - ziemniaki z wody z koperkiem ( w sezonie młode ) - kapusta czerwona zasmażana z boczkiem - kapusta biała zasmażana z grzybami - surówka z marchewki z mandarynką - surówka z selera z orzechami i rodzynkami - surówka z czerwonej kapusty z śmietaną i octem winnym DESER ( do wyboru ) : - puchar lodowy z owocami, ze świeżą bitą śmietaną i polewą czekoladową - panna cotta waniliowo-czekoladowa z sosem malinowym - świeżość kiwi – mascarpone z kiwi, świeżą bitą śmietaną i gorzką czekoladą ZIMNA PŁYTA : - deska serów ( gouda, rolada wędzona, salami, camembert, sery pleśniowe, radamer, morski, edamski ) - deska wędlin ( baleron, sopocka parzona, salami, sopla wiśniowa, konserwowa, cygańska, mozaikowa z goudą, tyrolska, sucha, indyk z ziołami, kabanosy) - szynka parmeńska zawijana z melonem - karczek szpikowany czosnkiem - schab ze śliwką i morelą - indyk faszerowany szpinakiem - pasztet z dziczyzny z sosem kaparowym - śliwka suszona zawijana w boczku - tymbaliki z golonka - roladki szynkowe faszerowane pastą jajeczną - terrina z wędzonego łososia - śledziki marynowane w sosie musztardowym z ziarenkami gorczycy - śledzie na sałatce cebulowo-paprykowej - sałatka z krewetkami i sosem pikantnym / - sałatka z gruszkami i serem pleśniowym - sałatka z kurczakiem, grzankami i sosem czosnkowym / sałatka z tuńczykiem - sałatka z brokułami, z wędzonym kurczakiem i migdałami / sałatka grecka - ogórki pikantnym, pomidory - pieczywo, masło KOLACJA I : ( do wyboru) - pierś z kurczaka na grillowanych warzywach z sosem pieprzowym i brandy - ziemniaki pieczone z rozmarynem lub - filet z kurczaka na ratatouille podawany z puree ziemniaczanym lub -- grill (w sezonie) : - szaszłyki drobiowo-wieprzowe, karczek macerowany w ziołach, pikantne skrzydełka z kurczaka, kiełbasa, krupniok - ziemniaki pieczone z rozmarynem - frytki - mix sałat z sosem ogrodowym - sos czosnkowy, sos pikantny, musztarda, chrzan, ketchup - pieczywo lub - udziec staropolski ( dopłata 15 zł/ osoba) - ziemniaki pieczone / kasza z boczkiem i śliwką - kapusta zasmażana z grzybami - chrzan , musztarda lub - struś pieczony nadziewany ryżem , pieczarkami i papryką ( dopłata 35 zł / osoba, opcja za każde 100 osób) lub - dzik nadziewany kaszą lub kapustą z grzybami ( dopłata 30 zł / osoba, opcja za każde 50 osób ) lub - wieprz staropolski nadziewany kaszą lub kapustą z grzybami ( dopłata 25 zł / osoba, opcja za każde 100 osób ) KOLACJA II : (do wyboru) - żurek śląski / bogracz / strogonoff /flaczki wołowe - pieczywo KOLACJA III : - barszcz z pasztecikiem Gratisy : 1. nielimitowana ilość napojów typu : kawa i herbata podawanych w termosach. 2. nielimitowana ilość napojów typu :woda nie gazowana z cytryną i soki owocowe do spożycia w czasie przyjęcia na sali weselnej, 3. słodycze na stole, 4. apartament dla nowożeńców z możliwością wymeldowania późniejszego 5. śniadanie dla nowożeńców z możliwością serwowania do apartamentu 6. nielimitowana ilość butelek wódki czystej Sobieskiej do spożycia w czasie przyjęcia na sali weselnej, 7. nielimitowana ilość piwa Tyskiego lanego z beczki do spożycia w czasie przyjęcia na sali weselnej, 8. lampka wina wytrawnego czerwonego i białego podawana do obiadu, 9. ciasto weselne w trzech rodzajach 10. tort weselny Tel. Mistrz Cukierni Pan Andrzej 602 758 628 11. zdobienie stołów w kwiatach 12. fontanna czekoladowa z owocami 13. limuzyna do ślubu Mercedes S 14. voucher na kolację w restauracji w I rocznicę ślubu 15. barman serwujący drinki 16. gratisowy wstęp do strefy relaksu ( sauny, jacuzzi, fitness ) ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
No to super u nas na szczęscie nauki za free
|
||
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wyobraziłam sobie pannę młodą jak ćwiczy w sukni na bieżni ![]()
|
|
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
my daliśmy 80zł od pary ale chciałam iść koniecznie na te właśnie bo super były
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- my też mamy obiad plus 3 kolacje, widzę że chyba u większości w menu tak jest to w sumie spoko bo ja się nie znam
|
|
|
|
#4671 |
|
Zakorzenienie
|
Ale raczej na nic dodatkowego sie nie bedziemy decydowac bo po co, zarcia jest i tak mnóstwo (obiad 3,5 kawałki miecha/os)
![]() A w zamian za fontanne czekoladowa bedziemy miec napoje gazowane ![]() Powiem Ci, ze to nie głupi pomysł, zeby ppdczas wesela wyskoczyć i zrobić pare fajnych fotek tymbardziej, ze to nawet z budynku nie trzeba wychodzic menadżer mowil, ze PM korzystaja z jacuzzi i sauny rano po weselu (jest poznie wymeldowanie)
|
|
|
|
#4672 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wgl nadrobiłam dzisiaj TVD... bozie bozie, jak oni mnie denerwują |
||
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 1kolacje jak bedzie pogoda decydujemy sie na grill
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też jest właśnie to wymeldowanie później w ogóle mówił nam właściciel, żeby pokoje to sobie tak z pół roku wcześniej na wszelki wypadek zarezerwować jak chcemy więcej no bo różnie może być z hotelem i potem nie wyczarują dodatkowych pokoi jak np. ktoś zarezerwuje cały hotel u nas to będą max z 2 pokoje potrzebne no i plus ten nasz apartament co jest w cenie ale i tak się pewnie wcześniej przejdziemy---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
a grill fajny pomysł ja na jedną z tych późniejszych kolacji chcę na pewno szaszłyki, bardzo mi się podoba ten pomysł ![]()
|
||
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ktos bedzie chcial hotel to niech sobie rezerwuje sam
|
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdybysmy doliczyli koszty paliwa zwiazane z kupnem alko, tortu, ciast i tych innych i dowozu na sali to koszta byłyby podobne, a zaoszczedzimy wiele czasu, ktorego i tak mamy malo ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4678 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pysia - zupa kokosowa brzmi cudooooownie |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nie krzyczeć proszę
|
|
#4680 |
|
Zadomowienie
|
Pysia fajne macie to menu
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.

mamy blisko parafie Franciszkanów i u nich zrobimy. Pierwszy dzien 4h to nauki przedślubne i 1 spotkanie poradni zycia rodzinnego, a drugi dzień to dni skupienia