Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-03, 09:34   #3841
marima
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

cześć

jednak jak rozstępy mają nas dopaść to i tak dopadną w weekend zauważyłam pierwsze 3 wokół brzucha, na szczęście są takie 2-3 cm więc nie jest źle, teraz postaram się bardziej zadbać o dietę, żeby nie utyć za wiele w tym ostatnim miesiącu, będę piła więcej wody i co chwilę się smarowała może uniknę większej ilości
marima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 09:37   #3842
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez marima Pokaż wiadomość
cześć

jednak jak rozstępy mają nas dopaść to i tak dopadną w weekend zauważyłam pierwsze 3 wokół brzucha, na szczęście są takie 2-3 cm więc nie jest źle, teraz postaram się bardziej zadbać o dietę, żeby nie utyć za wiele w tym ostatnim miesiącu, będę piła więcej wody i co chwilę się smarowała może uniknę większej ilości

też myślałam, że uda mi się ich uniknąć bo smaruję codziennie 2 razy brzuch ale niestety- w 31. tyg pojawiły się na dole brzucha:/

dziś się zważyłam- +15kg kurcze już a tu jeszcze minimum miesiąc...

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 09:38   #3843
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja to jeszcze te co mi sie zrobily jakos zniose bo tylko na brzuchu ale boje się tych po ciazy jak bede chudnac żeby mi sie się nie porobiły.
Smaruje sie codzienne ale co to dalo. Rozstepy i tak mam.
Pod koniec ciazy kiedy maluch rosnie najwiecej czesto robia sie rozstepy. Moja kolezanka 2 tyg przed porodem dopiero miala.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez nadzwyczajna
Czas edycji: 2014-02-03 o 09:41
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 09:43   #3844
Trisdom
Zadomowienie

Witam się porannie i szybko bez cytowania, bo muszę zaraz lecieć załatwiać poniedziałkowe sprawy.
No i pierwszy raz wybieram się na akupunkturę przedporodową.

TŻ wrócił i zaczęła się akcja "wykurzanie" Emilki...
A w nocy miałam 3 takie skurcze bolesne, że myślałam, że mnie na tym moim łóżku przekręci na druga stronę. I do tego bolący krzyż... Także poćwiczyłam odpowiednie oddychanie...
Na dodatek po tym wszystkim mega skurcz w udzie- teraz to dopiero mam zakwasy.

Side- ja mam cały czas dość ostry język, ale się na forum ograniczam
Chociaż w ciąży zaczęłam mówić w wielu przypadkach zupełnie bez ogródek co myślę- i wychodzi mi na lepsze

uparta, baja- fajne brzuchy

elunka- mój właśnie wrócił... Doczekacie jeszcze 3 tygodnie

Hana80- witaj
Stary 2014-02-03, 09:50   #3845
marima
Raczkowanie

Ja brzuszek od 3 tyg smaruję 3-4 razy dziennie myślę że gdybym się nie smarowała to miałabym ich o wiele wiele więcej biust smaruję 2 razy dziennie, nowych rozstępów jeszcze nie zauważyłam, ale zauważyłam że dzięki regularnemu smarowaniu stały się takie fajne jędrne, chyba że to zasługa gromadzącego się mleka
Stary 2014-02-03, 09:51   #3846
bebe97
Wtajemniczenie

Właśnie przyszły zamówione ubranka od sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857
Jeśli któraś nie ma jeszcze skompletowanej wyprawki polecam z czystym sercem, miękka bawełna, śliczne kolory i naprawdę niedrogie
normalnie siedzę i się nimi zachwycam
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:01   #3847
mona1
Zadomowienie

Dzień dobry
Widzę ze o rozstępach rozmawiacie, to ja mam pytanie. Pojawily się u mnie na prawym "Boczku" takie czerwone kropki ale dosłownie całe stadko czy rozstępy mogą mieć postać kropek?

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
na pewno będziesz wspaniałą mamą

Pomyślałam też o takim aspekcie, jakbyśmy się wymieniały i w dni parzyste ja noszę tych dwoje w brzuszku, a nieparzyste Ty Skoro każde siedzi po swojej stronie Tylko mój Piotrek to straszny nicpoń i dziś się tak rusza, że ja chyba do lekarza pojadę jeśli nie prztystopuje...wiem, że inne mamy nie denerwują brakiem ruchów, ale ja od 3 nie zaznałam chwili spokoju. On chybanaprawdę pakuje walizkę do wyjścia...
Skoro Piotruś taki łobuz to ja się chyba nie zdecyduję, było moja mała jest taka spokojna jakby dziecka w brzuszku nie było choć z drugiej strony co drugi dzień bez tego cudownego ale jednak sporego ciężaru - nie powiem kusząca propozycja

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
To pewnie i tak wersja wstępna. Jak będzie miała 18 lat to usłyszy "nie będziesz z nikim leżała, dopóki tu mieszkasz" a jak powie tacie, ze w takim razie się wyprowadza to tata odpowie: "nigdzie się nie wyprowadzisz dopóki ja cie utrzymuję" i tak oto seks z głowy przez najbliższe 20 kilka lat
oj masz rację kochana, tatuś już lekko ześwirował na punkcie malej, i wciąż słyszę że moja córeczka to, moja córeczka tamto

A tak swoją drogą to naszła mnie taka refleksja, że w dzisiejszych czasach wychowywanie córki to prawdziwe wyzwanie, jak się czasami słyszy różne historie albo widzi zachowanie co poniektórych pannic to aż włos na głowie się jeży

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2014-02-03 o 10:03
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:02   #3848
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Czemu masz zakazana kąpiel?
do wczoraj myślałam, że mi do pełnego relaksu w wannie brakuje tylko martini, bo łosoś i sery pleśniowe mi teraz śmierdzą ale okazuje się że sprawy praktyczne wypierają wszystko. Już mam trudności w pielęgnacji stóp, a wielki brzuch krępuje mi ruchy podczas mycia i żeby się obrócić w wannie to muszę najpierw wstać
podobno może pobudzić skurcze, dlatego lepiej szybki prysznic. A mam jeszcze zapobiegać, ale w sumie to już mi rybka Dlatego niby jak zaczyna się czuć skurcze to hop do wanny, żeby jeszcze bardziej je pobudzić.
Jak się wczoraj goliłam, usiadłam na wannie a mąż postawił mi za plecami stół do przewijania dla małego i jeszcze zaparł go koszem na bieliznę żebym miała się o co oprzeć Upokorzenie goni upokorzenie.

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
TŻ wrócił i zaczęła się akcja "wykurzanie" Emilki...

Jak Piotr nie przestanie się wiercić zaraz sama go wykurzę...dzisiaj chyba oszalał, wariuje jak pijany zając: nie mogę siedzieć, leżeć, jeść, nie jeść...

Cytat:
Właśnie przyszły zamówione ubranka od sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857
Jeśli któraś nie ma jeszcze skompletowanej wyprawki polecam z czystym sercem, miękka bawełna, śliczne kolory i naprawdę niedrogie
zakupoholiczka!
Stary 2014-02-03, 10:09   #3849
marima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Widzę ze o rozstępach rozmawiacie, to ja mam pytanie. Pojawily się u mnie na prawym "Boczku" takie czerwone kropki ale dosłownie całe stadko czy rozstępy mogą mieć postać kropek?
ja mam takie małe pęknięcia długość tak 2-3 cm, szerokość 2-3 mm i są koloru sino-fioletowego, a może Ci popękały naczynka

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
kiedyś patrzyłam na tego sprzedawcę wczoraj zakupiłam kilka ciuszków w 5-10-15 bo były przeceny w galerii, jest też wyprzedaż na ich stronie internetowej, od 100 zł dostawa kurierem gratis ale nie potrzebowałam tego aż tak dużo więc kupiliśmy w stacjonarnym chociaż były już poprzebierane, a w H&m kupiłam pajacyk z kapturkiem i uszkami taki cieplejszy na wyjście, cena wyjściowa 59,99 ale że miałąm kupon -25@ to i prawie 15 zł rabaru i jeszcze w h&m kupiłam 2pak body na 62 z dł. rękawem

i mam tylko jedno body z krótkim rękawkiem na 56, na 62 nie mam ani jednego, ale w marcu będzie jeszcze chłodnawo, więc pewnie w kwietniu/maju zakupię większe rozmiary od razu, nie ma co przesadzać teraz
Stary 2014-02-03, 10:10   #3850
asienka213
Wtajemniczenie

elunka to zaciskaj i zeby Miki wspolpracowal

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość

Byłam na wadze i w końcu zważyłam się tak jak trzeba czyli rano i na czczo Wczoraj po obiedzie miałam +15 kg, a dzisiaj - uf... 13
super wynik jak na koncowke

bebe ktore dokladnie zamowilas

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:20   #3851
baja_86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Brzuszek śliczny

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
brzuszek sliczny

Cytat:
Pięknie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wyglądasz jak ja - jakbyś połknęła piłkę czyli super

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Wróciłam do świata mam w końcu internet
Zaczęłam nadrabiać, może do północy skończę

Chociaż tyle, bo kaszel mam jak u gruźlika. Najlepsze jest to że pojechaliśmy dzisiaj do lekarza, do tzw. nocnej i weekendowej pomocy medycznej w szpitalu. No i pan "dochtór" nie bardzo wiedział co ze mną zrobić no bo co tu dać ciężarnej na przeziębienie. Przez 15 minut siedziałam w gabinecie jak ta pi*a a on szukał w internecie co można zapisać w ciąży na kaszel I poczytał sobie artykuł na parenting.pl i znalazł coś na babyboom.pl a ja siedziałam jak wryta i tak mi się chciało śmiać choć sytuacja była mocno żenująca. W końcu stwierdził że może syrop prawoślazowy, ale nie mógł znaleźć w necie ulotki ze składem. No i na tym się skończyła wizyta. Szkoda że nie nagrałam tego bo po prostu zaczęłam się zastanawiać czy ja przyszłam kurde do piekarza czy do lekarza
O taką mamy służbę zdrowia w PL.
Porażka, co to za lekarz

Cytat:
Cudna piłka

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
uparta, baja- fajne brzuchy

Cytat:
A tak swoją drogą to naszła mnie taka refleksja, że w dzisiejszych czasach wychowywanie córki to prawdziwe wyzwanie, jak się czasami słyszy różne historie albo widzi zachowanie co poniektórych pannic to aż włos na głowie się jeży
ja będę mamą chłopca i powiem Ci, że mam mnóstwo obaw czy dam radę wychować go na fajnego faceta, silnego ale też uczuciowego. Nie chcę mieć syna fajtłapy, ale też nie chcę łobuza, który będzie demolował pół okolicy i zadawał się z nieodpowiednim towarzystwem. Także obawy są bez względu na płeć
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:28   #3852
czbasia
Zakorzenienie

Uparta, Baja śliczne brzuszki
Ag9 zdrówka, a do lekarza brak słów fachowiec od siedmiu boleści..
Side co do ruchów. Moja była naprawde spokojnym dzieckiem, martwiłam się czasami brakiem aktywności. Ale od jakiś 3 dni jakby coś w nią wstąpiło. Wierci się, kręci, rozpycha, ucieka…non stop, w nocy nawet nie odpoczywa. I faktycznie jak dotychczas nie rozumiałam jak spać takie maleństwo nie pozwoli teraz już wiem.
Mona tez mam te kropki (bordowo granatowe skupione na powiechchni ok pol dloni). Tyle, ze na lewym boku. I strasznei mnie one zastanawiają:

Jeśli chodzi o przykrywanie to będę mieć rożek i śpiworek i kocyk- jeden na razie. NA poczatek wystarczy, a później już lato będzie
Co do spania zaczynają mnie też dopadać przypadłości o których mówicie Z kojcem już też mi niewygodnie. Najchętniej na półsiedząco bym spała, ale tu znowu kręgosłup zaczyna łupać

Nie kupiłam w pepco kocyka bo chodziłam, szukałam i znalazłam tylko różowy a nie wpadłam na to żeby kogoś zapytać. Pokręciłam się i wszylam
Dziś jadę na ostatnie usg. Proszę o kciuki
muszę wygrzebać się z łóżka i coś zjeść a tak mi się nie chce Ale chyba glód z lenistwem wygra
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:28   #3853
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

baja_86 cytując przeoczyłam twoje zdjęcia, a też chciałam powiedzieć że ślicznie wyglądasz
Stary 2014-02-03, 10:34   #3854
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Uparta, Baja śliczne brzuszki

muszę wygrzebać się z łóżka i coś zjeść a tak mi się nie chce Ale chyba glód z lenistwem wygra

trzymam kciuki za usg

Cytat:
baja_86 cytując przeoczyłam twoje zdjęcia, a też chciałam powiedzieć że ślicznie wyglądasz
Stary 2014-02-03, 10:38   #3855
Ela87
Zakorzenienie

Witam się w 9 miesiącu

Uparta super brzuszek

Cytat:
Kobieta w końcówce ciąży stwierdzam jest tak sfrustrowana że już nie myśli o kupowaniu ubranek i rzeczy dla dziecka ale zaczyna myśleć o sobie...
Dobrze gada, polać jej

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
prawda! Ty to chociaż możesz jeszcze słodkie jeść. Moja frustracja zaczyna sięgać zenitu, co włącze tv to jakieś reklamy batonów, wafelków, słodkich napojów zaczyna mnie to prześladować. Mam taką chcice na snikersa albo liona, że dam się pokroić

Obiecałam zdjęcia brzuszka więc wrzucam. To fotki z 36tc
MaM dokładnie to samo to jest okropne, wszędzie czekolada, nawet kolor koca w pokoju kojarzy mi się z lejącym karmelem
Włączam program kulinarny, a tam na tapecie ciasta Idę ulicą, a na ulicy papierki po batonikach, niewiele brakuje bym je podniosła i zaczęła lizać te papierki
Nigdy nie obchodziłam tłustego czwartku, czasami tylko jednego pączka zjadłam, a teraz jak nie urodzę do 27go lutego to umrę. Serio.
Tak się zastanawiam co jest bardziej zdrowe dla dziecka. Czy stres mamy wywołany beznadziejną dietą, która mi np. nie zatrzymała wagi czy skok insulinowy raz w tygodniu by zaspokoić nerwy

Ładna piłeczka

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Witam!! Melduję że żyję. Mąz pojechał przed 21 i już tęsknimy
postanowiliśmy z Młodym zaciskać nogi i dupy i czekamy 3 tyg na powrót męza
uda się poczekać. Pomożemy trzymać Ci nogi w górze

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja tez sie nie moge doczekac, az zrobie wszystkie zakazane teraz rzeczy na raz
Ale to chyba jeszcze dlugo...
Ja w ogóle nie wiem co się ze mną dzieje. Piłam bardzo mało alkoholu przed ciążą, od czasu, do czasu jakieś piwko jedno, a teraz robię w myślach listę ile to ja wypije jak przestanę karmić (a mam zamiar do 6 m-ca karmić). Zostanę alkoholikiem.
Piwo z sokiem, piwo ze spritem, samo piwo, wino, martini ze spritem, drink z kokosowym likierem.
I jak zawsze piwo piłam ze smakiem i trwało to trochę czasu, tak pierwsze wypiję na eksa.
Do tego słodycze, frytki, hamburgery i cały syf tego świata...

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Chociaż tyle, bo kaszel mam jak u gruźlika. Najlepsze jest to że pojechaliśmy dzisiaj do lekarza, do tzw. nocnej i weekendowej pomocy medycznej w szpitalu. No i pan "dochtór" nie bardzo wiedział co ze mną zrobić no bo co tu dać ciężarnej na przeziębienie. Przez 15 minut siedziałam w gabinecie jak ta pi*a a on szukał w internecie co można zapisać w ciąży na kaszel I poczytał sobie artykuł na parenting.pl i znalazł coś na babyboom.pl a ja siedziałam jak wryta i tak mi się chciało śmiać choć sytuacja była mocno żenująca. W końcu stwierdził że może syrop prawoślazowy, ale nie mógł znaleźć w necie ulotki ze składem. No i na tym się skończyła wizyta. Szkoda że nie nagrałam tego bo po prostu zaczęłam się zastanawiać czy ja przyszłam kurde do piekarza czy do lekarza
O taką mamy służbę zdrowia w PL.

Ale krwawa jatka! z moim psem jest podobnie, ostatnio przy pobieraniu krwi trzymały ją trzy osoby (ona waży 9 kg), ja wyszłam z gabinetu a słychać ją było chyba dwie ulice dalej jakby ze skóry ją na żywca obdzierali Teraz mamy nadal wieczne szopki bo poza lekami na serce (rano i wieczór) ma przyjmować jeszcze takie krople, które są na alkoholu więc co dzień ganiamy ją z TZem z łyżeczką, a jak się ją uda złapać to jest próba sił (i zębów)
Ja też jak poszłam do lekarza, to mi powiedziała babka, że za wiele to nie mogę. No chyba, że miałabym jakies zapalenie, a tak narazie tylko kaszel był, więc domowe sposoby, witamina C, paracetamol, ale na szczęśćie przeszło.

Ja kiedyś byłam w poczekalni u weta i słyszałam jak jakiś pies wyje bo mu uszy czyścili

Cytat:
Byłam na wadze i w końcu zważyłam się tak jak trzeba czyli rano i na czczo Wczoraj po obiedzie miałam +15 kg, a dzisiaj - uf... 13
super waga

Cytat:
Napisane przez Hana80 Pokaż wiadomość
Tequillla mam te same dylematy Ja mam synka a teraz czekam za córcią i mam nadzieje że nie zrobię z niej babochłopa ( Ja nie noszę sukienek obcasów nie maluje się więc kto jej tego nauczy ??)
Ja też jestem babochłop i wierzę w to, że takie babochłopy i tak potrafią znaleźć faceta popatrz na mnie i na Ciebie Przynajmniej córka nie będzie mi kosmetyków i malowideł podkradała, bo ich nie mam

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:39   #3856
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
bebe ktore dokladnie zamowilas
kopiuję z potwierdzającego maila

SMOCZEK BABY ONO SILIKONOWY ANATOMICZNY 0-6 (3916543154)
Śliczna KOSZULKA KAFTANIK 62 WYPRAWKA MIX KOLORÓW (3916837436)
KOSZULKA KAFTANIK r 56 śliczne kolorki __ wyprawka (3903579224)
ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r 62 największy wybór wzorów (3917542203)
ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r 56 __rozp w kroku DUŻY WYBÓR __ (3924588887)
ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r 56 największy wybór wzorów (3917540631)
Kwota za zakupy 49,94 zł
Sposób i koszt dostawy 7,99 zł

a kolory to czerwone biedrony i różowe koty
ale mało mi, domówię jeszcze na większe rozmiary, jak widzę te rampersy w paski to aż mnie skrrrręca

Cytat:
1. podobno może pobudzić skurcze, dlatego lepiej szybki prysznic.

2. zakupoholiczka!
1. Ale to chodzi o gorącą kąpiel? w ciepłej chyba można?

2. o przepraszam te zakupy były przewidziane, czaiłam się na nie od grudnia to tylko w lumpach nie mogę się oprzeć i wychodzę z naręczem niepotrzebnych rzeczy

Cytat:
Stary 2014-02-03, 10:39   #3857
martyna141
Raczkowanie

Dzień Dobry

Cytat:
Napisane przez Hana80 Pokaż wiadomość
Ag9 Ja jak miałam kaszeli poszłam najpierw do 1 lekarza to kazał mi leczyć się domowymi sposobami ( a ja już tymi sposobami leczyłam sie ponad 2 tyg) poszłam do mojego rodzinnego i powiedziałam jej że ma znaleśc mi jakiś lek bo ja juz 2,5 tyg sie lecze domowymi sposobami i poprawy nie ma wizyta trwała ok 40 minut ale pani doktor po osłuchaniu po przebadania i przewertowaniu książę zapisała mi agumentil ( antybiotyk który także zapisuje sie malutkim dziecią)
też byłam jakoś w listopadzie u lekarza rodzinnego z okropnym bólem gardła, normalnie rano jak tylko się budziłam miałam ochote wydrzeć sobie gardło gołymi rękami, w lustrze widziałam że czerwone jak cholera a moja doktor stwierdziła że ona nic tu złego nie widzi, że wszystko jest ok i zapisała mi jakieś psikadło + dokupiłam prenalen tabletki na gardło i jakoś w końcu przeszło. Ale skoro ja w lustrze widze czerwone jak burak gardło to ona nie widzi

mój dzieć też sie bardziej po prawej stronie lokuje, często plecki wypina przy pępku po prawej

byłam dzisiaj w aptece i pregna z DHA kosztowała 37zł, na Gemini 19 a nawet w Rossmanie 22 ! skąd te ceny pytam i takie rozbieżności ? dzięki dziewczyny za rady co do kremu do pupy, zaopatrze sie w bephanten i linomag albo alantan tak myśle

koziemleko super waga
czbasia za USG co do kocyka - ach te nasze ciążowe mózgi

ja dzisiaj witam w 31 tc w środe USG i wizyta, już się nie moge doczekać a tymczasem po zakupach w biedrze lece do lumpka (dziś 1zł) i do Rossmana.

Miłego Dnia dziewczyny !
Stary 2014-02-03, 10:39   #3858
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jeszcze nie wiedziałam, że lump takie skarby ma i że ja potrafię w takim sklepie coś kupić, to miałam tego sprzedawcę na uwadze
Dzięki za cynka bo mam ciuchy tylko do 62, a większe chyba już tylko na all będę zamawiała

Stary 2014-02-03, 10:43   #3859
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja też jestem babochłop i wierzę w to, że takie babochłopy i tak potrafią znaleźć faceta popatrz na mnie i na Ciebie Przynajmniej córka nie będzie mi kosmetyków i malowideł podkradała, bo ich nie mam
babochłop

Ty będziesz podkradać córce

Gratuluję rozpoczętego 9 miesiąca!

a u mnie ZMIANA KODU 3 Z PRZODU zaczełam 30 tydzień
Stary 2014-02-03, 10:46   #3860
nadzwyczajna
Rozeznanie

Co do kremu do pupy ja tak na codzień zamierzam używać bambino a w razie potrzeby na razie mam sudocrem. Slyszalam sporo dobrych opinii o bepantenie i linomagu a+e ale ja razie mam sudocrem wiec nie bede szalec.

Moj Maksiu tak się w brzuchu rozpycha ze momentami aż boli. Ileż to dziecko ma juz sily.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:53   #3861
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
babochłop

Ty będziesz podkradać córce

Gratuluję rozpoczętego 9 miesiąca!

znowu same okazje do picia może nawet lepiej, że w ciąży pić nie wolno, bo bym wiecznie na bani była, bo musiałabym codziennie pić zdrowie którejś z Was

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

ja dzisiaj witam w 31 tc w środe USG i wizyta, już się nie moge doczekać a tymczasem po zakupach w biedrze lece do lumpka (dziś 1zł) i do Rossmana.

Miłego Dnia dziewczyny !

Stary 2014-02-03, 10:55   #3862
baja_86
Zakorzenienie

Brawo za rozpoczęte tygodnie

Cytat:
MaM dokładnie to samo to jest okropne, wszędzie czekolada, nawet kolor koca w pokoju kojarzy mi się z lejącym karmelem
Włączam program kulinarny, a tam na tapecie ciasta Idę ulicą, a na ulicy papierki po batonikach, niewiele brakuje bym je podniosła i zaczęła lizać te papierki
Nigdy nie obchodziłam tłustego czwartku, czasami tylko jednego pączka zjadłam, a teraz jak nie urodzę do 27go lutego to umrę. Serio.
Tak się zastanawiam co jest bardziej zdrowe dla dziecka. Czy stres mamy wywołany beznadziejną dietą, która mi np. nie zatrzymała wagi czy skok insulinowy raz w tygodniu by zaspokoić nerwy

Ładna piłeczka

Ja w ogóle nie wiem co się ze mną dzieje. Piłam bardzo mało alkoholu przed ciążą, od czasu, do czasu jakieś piwko jedno, a teraz robię w myślach listę ile to ja wypije jak przestanę karmić (a mam zamiar do 6 m-ca karmić). Zostanę alkoholikiem.
Piwo z sokiem, piwo ze spritem, samo piwo, wino, martini ze spritem, drink z kokosowym likierem.
I jak zawsze piwo piłam ze smakiem i trwało to trochę czasu, tak pierwsze wypiję na eksa.
Z tym tłustym czwartkiem to mam tak samo! Chce do tego czasu urodzić, co z tego, że po porodzie też trzeba trzymac dietę-pączka sobie nie odpuszczę, najwyżej sobie zaszkodze, nie dziecku.
Na alko i fastfood też mam smaka! Niech się już kończy ten luty!!!
Stary 2014-02-03, 10:56   #3863
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez paulina_radom Pokaż wiadomość
hm.. przeczytałam i miałam się iść zważyć ale zapomniałam że przed chwilą zjadłam ciasto bardzo przyzwoita waga jak na sam koniec ciąży zaraz nie będzie dodatkowych kg
dzisiaj sie wyspałam nawet było mi wygodnie a zaraz uciekam bo dzisiaj tżt będzie kurzył na szczęście to już powoli koniec i będe mogła się zająć urządzaniem kącika dla maleństwa miłego dnia mamuśki
Tak chwalicie tą moją wagę, a dla mnie te 13 kg to i tak dużo. Przy moim wzroście No ale zawsze to lepiej niż 15

Czekamy na zdjęcia kącika

Cytat:
Ty to już chyba masz wyprawkę na trójkę dzieci
Pewnie spodziewasz się trojaczków i nam nie powiedziałaś

Cytat:

Cytat:
Witam się w 9 miesiącu

Idę ulicą, a na ulicy papierki po batonikach, niewiele brakuje bym je podniosła i zaczęła lizać te papierki

za 9 miesiąc
A nie możesz zjeść pół batona, albo jakąś galaretkę czy budyń
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 10:59   #3864
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
ja mam takie małe pęknięcia długość tak 2-3 cm, szerokość 2-3 mm i są koloru sino-fioletowego, a może Ci popękały naczynka

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

kiedyś patrzyłam na tego sprzedawcę wczoraj zakupiłam kilka ciuszków w 5-10-15 bo były przeceny w galerii, jest też wyprzedaż na ich stronie internetowej, od 100 zł dostawa kurierem gratis ale nie potrzebowałam tego aż tak dużo więc kupiliśmy w stacjonarnym chociaż były już poprzebierane, a w H&m kupiłam pajacyk z kapturkiem i uszkami taki cieplejszy na wyjście, cena wyjściowa 59,99 ale że miałąm kupon -25@ to i prawie 15 zł rabaru i jeszcze w h&m kupiłam 2pak body na 62 z dł. rękawem

i mam tylko jedno body z krótkim rękawkiem na 56, na 62 nie mam ani jednego, ale w marcu będzie jeszcze chłodnawo, więc pewnie w kwietniu/maju zakupię większe rozmiary od razu, nie ma co przesadzać teraz
A ja wczoraj policzylam, mam 27 body na rozm 56, posiadam również ok 10 szt łącznie na 50 (plus dwa bosssskie komplety na rozm 48). Te maleńkie podostawalam, żałuję, że Wikingowi na pewno nie założę, 56 część otrzymana, ale część nabylam. Pytanie, czy ja mu to w ogóle założę
Witam się z łóżka z kawą u mnie odliczanie, 7!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 10:59   #3865
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
no niestetyU mnie sie we wrzesniu zacznie szkola a juz jestem przerazona

Cytat:

ja mam tyle, ze dziecko nie zdazy tego wynoscic

Cytat:

Nie kupiłam w pepco kocyka bo chodziłam, szukałam i znalazłam tylko różowy a nie wpadłam na to żeby kogoś zapytać. Pokręciłam się i wszylam

Cytat:
Witam się w 9 miesiącu

gratuluje 9 miesiaca

skonczcie juz ja sie nie moge doczekac az zjem wreszcie moje ulubione francuskie salami, ktore duszkiem zapije mohito a potem caipiriniha

Cytat:
kopiuję z potwierdzającego maila

SMOCZEK BABY ONO SILIKONOWY ANATOMICZNY 0-6 (3916543154)
Śliczna KOSZULKA KAFTANIK 62 WYPRAWKA MIX KOLORÓW (3916837436)
KOSZULKA KAFTANIK r 56 śliczne kolorki __ wyprawka (3903579224)
ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r 62 największy wybór wzorów (3917542203)
ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r 56 __rozp w kroku DUŻY WYBÓR __ (3924588887)
ŚPIOCHY ŚPIOSZKI r 56 największy wybór wzorów (3917540631)
Kwota za zakupy 49,94 zł
Sposób i koszt dostawy 7,99 zł

a kolory to czerwone biedrony i różowe koty
ale mało mi, domówię jeszcze na większe rozmiary, jak widzę te rampersy w paski to aż mnie skrrrręca
duzo tego
sprzedawca zapisany

Cytat:

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:04   #3866
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:

Z tym tłustym czwartkiem to mam tak samo! Chce do tego czasu urodzić, co z tego, że po porodzie też trzeba trzymac dietę-pączka sobie nie odpuszczę, najwyżej sobie zaszkodze, nie dziecku.
No cóż, pączki można również dietetyczne upiec zartuje :b tzn nie zartuje, można, ale po co nawet nie wiecie jak wam zazdroszczę pysznych paczkow, najbardziej takich jednych z Poznania, u nas są lipne, bleee

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:13   #3867
bebe97
Wtajemniczenie

No i teraz przez was po prostu MUSZĘ się ubrać i wyjść po pączka bo ZWARIUJĘ skąd ta mała słodkożerca w brzuchu wie, że mowa o słodkościach, przecież nawet czytać nie umie...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-03, 11:16   #3868
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam o siebie się nie martwię po porodzie. Popłynę ze słodkościami i wiem o tym, ale naprawdę jakoś swoim zdrowiem się nie przejmuje jak alkoholik, grozi mu śmierć z przepicia a i tak pije

Cytat:
za 9 miesiąc
A nie możesz zjeść pół batona, albo jakąś galaretkę czy budyń
Zjadłam ostatnio ciastko z czekoladą, ale to była kropla w morzu potrzeb i ani trochę mi nie pomogło pewnie zachcianki ciążowe też mają w tym udział, bo przed ciążą był okres gdzie rzuciłam słodycze na kilka tygodni i dałam radę, jak zjadłam jakieś ciastko po czasie, to mi wystarczyło, a teraz ciągle mało

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
A ja wczoraj policzylam, mam 27 body na rozm 56, posiadam również ok 10 szt łącznie na 50 (plus dwa bosssskie komplety na rozm 48). Te maleńkie podostawalam, żałuję, że Wikingowi na pewno nie założę, 56 część otrzymana, ale część nabylam. Pytanie, czy ja mu to w ogóle założę
Witam się z łóżka z kawą u mnie odliczanie, 7!

Moja raczej 56 założy, ale ja nawet tyle nie mam na 56 co ty

Czyli 10 luty ??

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
No i teraz przez was po prostu MUSZĘ się ubrać i wyjść po pączka bo ZWARIUJĘ skąd ta mała słodkożerca w brzuchu wie, że mowa o słodkościach, przecież nawet czytać nie umie...
Kup więcej i zjedz za mnie

Stary 2014-02-03, 11:26   #3869
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość

za tygodnie) I udanych łowów
Cytat:

Super!!
Cytat:
Zdolna bestia
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-03, 11:29   #3870
kate1623
Zadomowienie

Hej
Cytat:
bidulko to naprawdę nie fajnie

Cytat:
haha teraz nadrobiłam, ale wracając z wizyty zaopatrzyłam się akurat w pączka i już go zjadłam

Melduje się mam nadzieję po ostatniej wizycie. Wyniki badań mam jednak dobre poprostu jestem takim tłumokiem, że na przedostatnim badaniu moczu nalałam do kubeczka pierwszy mocz i się nawet nie podmyłam (niech żyje sikanie przez sen ) .Nie ma żadnego cukru, ani białka trochę wyniki krwi mi pospadały, ale bez tragedii.
Poleżałam na KTG wszystko w porządku .Gorsze było badanie na fotelu bo bolało aż uciekałam ginowi tyłkiem, a On do mnie, że musi coś ruszyć bo mam tak wszystko pozamykane .Także Majka się nie śpieszy mimo. Mimo, że wczoraj wieczorem miałam bóle jak na okres. Pewnie sobie jeszcze poczekam
Wracając usiadłam w autobusie na miejscu zaraz za kierowcą jest ono szersze, ale raczej jednoosobowe, siedzę zapatrzona w okno, a tu jakieś babsko dupskiem mi prawie na kolanach usiadło. Byłam w takim szoku, że nic nie powiedziałam, a ta siedziała całą drogę półdupkiem bo więcej nie zmieściła .Jak wysiadałam to rzuciła się na miejsce obok prawie taranując jakiegoś dziadka Najlepsze w tym wszystkim było, że prawie cały autobus był pusty...

To się rozpisałam
Kciuki wątkowe są magiczne więc proszę dziewczyny o trzymanie kciuków by Majka raczyła już wyjść na świat bo jej mama nie ma siły już czekać

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości