|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Ramonka dobrze że teściowi się nic nie stało
Biedna Carmena, mam nadzieje że jednak Majeczce się uda i szybko wyzdrowieje Vampirko ja od jakiegoś czasu sypiam już w tshirtach Tż nie jest zachwycony natomiast do porodu mam uszykowaną dużą koszulkę po moim tacie rozzmiar XL![]() Carolyna to nie pozostaje nam nic innego jak naiwnie liczyć na wysoką kulturę osobistą osób z rodziny ![]() Idę dalej leżeć bo coś mam dziś brzuch twardy i mnie coś mdli
|
#782 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() później muszę to skonsultować jeszcze z profesorem ginekologi szpitala, na prywatnej wizycie bo państwowo zaczął odsyłać takie przypadki i tyle a cięcie wykonuje mój prowadzący podobno robi to doskonale
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie jakiś sprawdzony przepis na krem z brokułów??
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Dobra! juz wszystko wiem
![]() wszystko super szyjka w dobrym stanie ja też pobrali mi wymazy na paciorkowca i strach jak zawsze ma wielkie oczy nie ma się dziewczyny co martwić ( te które mają to jeszcze przed sobą) zupełnie normalne uczucie (tez miałam z 2 dziurek ) cięcie będzie wykonane w ostatnim tygodniu ciąży także od 15 maja mogę już zostać mamą, no chyba że coś by się wcześniej zaczęło ale tego nie biore pod uwagę cc będzie wykonywał mój lekarz prowadzący co też jakoś mnie buduje bo mam wrażenie, że co wizytę mamy lepszy kontakt ze sobą i coraz bardziej go lubię
|
#785 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A małą Majeczkę omodlę, niech się Maleństwo wykaraska z tego daj Boże ![]() chwilę mnie nie było, a tu takie przykre wieści...
|
|
#786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Może ten magnez i nospa pomoże i nie będziesz musiała iść do szpitala. Trzymam kciuki.
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#788 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#789 |
|
Zadomowienie
|
Oki uciekam z tzetem do Kosciola a pozniej dzampreza
milego wieczorku
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#790 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#791 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
żebyście jeszcze w dwupaku pochodzili. Oszczędzaj sięCytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- chyba zamówię sobie takie koszule http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...079823937.html http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do...090867800.html poprosiłam tylko o zdjęcie metki żeby upewnić się że są bawełniane... czekam na odpowiedź. |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Waga piękna, za wizytę I oszczędzaj się A przytyłaś o malutko jak na bliźniaki ![]() Cytat:
Ojjj współczuje przeżyć dobrze ze nic się teściowi nie stało. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Light dla Ciebie również ![]() Ja już po wizycie. Szyjka od ostatniej wizyty skróciła się 0.5 cm teraz ma 3 cm miała 3.5 chłopczyk ma się dobrze, magnez mam zwiększyć do 6 razy dziennie , dzisiaj nie ważyła Go mówiła że na następnej wizycie. Następna wizyta 8 maja Monija proszę dopisz i na 30 min przed wizytą będę mieć robione KTG o matko jak usłyszałam KTg to dotarło do mnie że to już niedługo..... się zaczyna pomału..
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Raczej wszystko ok, teśc normalnie mówi, funkcjonuje, także nie ucierpiał na szczęście
![]() ale własnie odkrył, ze jais element tej pękniętej rury przeciął kabel od szlifierki, także było osstroo
|
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam od mamy i widzę, że Aldi prawie rodzi
Kochana leż i odpoczywaj coby maluch posiedział jeszcze, a najlepiej to oddaj potrzebującym te skurcze![]() Biedna Carmena... za Majeczkę Powiem Wam, że nogi mnie nieść nie chcą Bolą jak cholercia i musiałam samochodem wrócić do siebie bo bym nie doszła. A mam ok 500m. No i co osoba mnie spotka to wróży poród w święta więc oby się tak stało
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dopiero mam chwilę, bo dzisiaj Hania cały dzień mamie spokoju nie dawała i prawie nie spała
no więc postaram się nadrobić, chociaż czytałam Was na bieżąco Dziękuję jeszcze raz na kciuki, bo to na pewno dzięki nim dzisiaj takie pozytywne wieści Monika83 brawa za wizytę i wagę chłopców ![]() Janeczko nieeee nie będę marudzić ![]() Martuszka nie pytaj jak ją podtuczyłam, bo przy okazji siebie też maksymalnie po prostu ![]() Chansons cudne sukienusie ![]() Seksta świetny brzuszek Light za wizytę ![]() Nic się nie dzieje, ale na serio nie znasz dnia ani godziny Paulka za wizytę Niegrzeczna byłam byłam, połowę włosów mi opi.toliła ![]() Farbę sobie walnę za miesiąc, co by na porodówce mieć piękne i lśniące włosy Ramona masakra ![]() Aldrin wytrzymacie jeszcze zobaczysz Oszczędzaj się ![]() Justiwi ja gotuję normalnie bulion, czyli włoszczyzna i mięsko, potem dodaję do tego surowe brokuły i czekam aż się ugotują (oczywiście wcześniej wyciągam mięso i warzywa). Jak brokuły są miękkie to je blenduję (mięcho też czasami blenduję, żeby bardziej treściwa zupa była ), do tego dodaję śmietanę z żółtkiem od jajka żeby zagęścić, gotuję i krem z brokułów gotowy ![]() Lucynka za wizytę
|
|
|
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
karolkya tylko pomierz się solidnie zebys miała swobodę w tych koszulach. Ja zamowilam dwie u użytkownika brzuchatki, bardzo fajne z tym ze wzielam rozmiar L licząc ze bedzie luzna bo odcinana pod brzuchem a tu psikus- brzuch opina a reszta luźna w miare. Moglaby byc większa :P ale tajwanskie napisy na opakowaniu mówią same za siebie- pewnie ich L to nasze M lub S
ale bawełna 100% :P
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Monijaa nastepna wizyta 13.05 o 9.00 mozesz dopisac bo zapomnialam wczesniej
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#798 |
|
Wtajemniczenie
|
Lucynka
za wizytę no i widzę, że 8 razem wizytujemy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
17.09.2009 - Szczęśliwie zakochana ![]() 03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka 24.09.2013 ♡ ♡ ♡ 3w1 ♡ 13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem Edytowane przez paulka0212 Czas edycji: 2014-04-17 o 18:28 |
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
pokręcony dziś dzien jakiś mówię Wam
![]() nie wiem, co to 13, czy te urodziny teściowej takie wieści zesłały ?? ![]() najpierw teść, potem wieści o Carmenie ![]() jeszcze dzwoni mi baba od firany, ze trochę drożej wyszło, nie bedzie kosztowała 130 tylko 180 zł ![]() ładne mi 'trochę' się wkurzyłam, odpowiedziałam że dzisiaj to juz po nią nie pojadę, najwyżej jutro i dowidzenia ![]() niech no się ten dzień skończy, bo emocje takie, ze od śniadania nic nie mogę przełknać, obiadu jeszcze nie zjadłam, musze się zmusić, coś zjeść trzeba, ale normalnie gula w gardle.... ehh..
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-04-17 o 18:50 |
|
|
|
#800 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
No i zapomniałam napisać, że położna przyczepiła się do wagi, w ostatnim miesiącu +3,2 kg
pytała się, co to się stało, czy za grubo byłam ubrana, a ja tak samo, ale podejrzewam, ze to przez to ograniczenie ruchu teraz nawet do sklepu nie dam rady dojść, wczesniej śmigałam, dużo chodziłam, teraz praktycznie nie mam z kim i nie raz tak mi ciązy brzuch, że chodzić nie mogę.... ![]() na piłce mam nie skakać az do 37 tc rozpoczetego, wtedy według nich już ciąża donoszona i mogę rodzić, czyli oby do 8 maja ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona a wiadomo co było przyczyną ?? Współczuję przeżyć i dobrze że teściowi nic poważnego się nie stało.
Asia pamiętamy Carmenę. Kurczę biedna Majka i Carmena co ona teraz musi przeżywać . Aldrin czyli też za niedługo możesz mieć maluszka przy sobie ![]() Lu, Lucynka za wizytę.
|
|
|
|
#804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znać jak ci odpowiedzą Cytat:
za szyjkęheheh, coraz bliżej ![]() Cytat:
powiem ci że ja chodzę na aktywne zajęcia z położną od skończonego 30tc i tam również są ćwiczenia na piłce zapomniałam wcześniej napisać że miałam dziś pierwsze ktg, wszystko w porządku, położna jedynie stwierdziła że dziecko jakieś ospałe no tak on się najbardziej wieczorem uaktywnia jak mamusia idzie spać
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
PAulka Lucynka gratuluje wizyt
![]() I ktg dziewczyną ![]() Aldrin a właśnie do ilu te skurcze dochodziły? I właśnie może to była wypinająca sie dupka jak u Rysia mi do 90 dochodziło ale to nie macica a duoencja bk widziałam i czułam A i co do ktg to można na boku lezeć najlepiej od razu poprosić, jak na ip kiedyś byłam to położna mówiła Ramona współczuje przeżyć Princi biedna jesteś jak nie ma kto przejąć małego mi sie uda raz na kilka tygodni do mamy jednak podrzucić ostatnio do chrzestnej, zwlaszcza że musisz sie oszczedzac Truskawy ostatnio jem codziennie ![]() A no właśnie to już wiem Ktosiowa skąd Oliś ma naczyniaka, dotąd tego słyszałam dopiero na waszym blogu :p Wrócilim, tż pojechał na mecz ale nie rodze mi też przeszły objawy a raczej nadzieja ![]() Ale sie cieszyłam dziś że nie mieszkam z teściową ani szwagierką matyldo jak one sie żra i jakie głupoty gadają/robią współczuje temu naszemh domniemanemu przyszłemu mężowi siostry tżta, ale tyle lat to znosi i sie nie wycofuje wi3c chyba mu pasi :p
|
#806 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no zjadłam kolację ![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() on ma chyba farta mając 19 lat poraził go prąd, powypalane miał wszystkie stawy, 2 tyg leżał w szpitalu nieprzytomny, ale wyszedł z tego ![]() a w tym samym czasie, co leżał w szpitalu ten sam sprzęt budowlany zabił innego młodego chłopaka, tamten miał pecha, bo nie było nikogo w pobliżu, by odciąć go od pola elektrycznego
|
|||
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
oliwka, paulka, Ramona, kasian
Ramona współczuję stresu, dobrze, że teściowi nic się nie stało.. Vampirka też mam problemy z kondycją.. wystarczy, że pójdę do sklepu osiedlowego i po powrocie sapię jak parowóz... ![]() Chciałam posprzątać kuchnię i umyć lodówkę przed świętami i chyba sama nie dam rady ![]() Aldrin nie panikuj, teraz przynajmniej wiesz na czym stoisz i co robić, w razie podobnych objawów.. ![]() justiwi ja do bulionu wrzucam brokuły (najczęściej mrożone, bo są już podzielone na różyczki ), jednego ziemniaka pokrojonego w kostkę i przesmażoną na maśle cebulę z ząbkiem czosnku. Można dodać serek topiony (ale ja robię to rzadko). Jak wszystko zmięknie to blenuję i tyle.. czasem doprawię pieprzem, ale zazwyczaj nie trzeba, można posypać serem startym i np. podać z groszkiem ptysiowym![]() Lucynka za wizytę
|
|
#808 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór kochane
u nas byli teście, niedawno pojechali, Iga zgarnęła parę kolorowanek na zająca i kredki i dziecka nie było ![]() teraz po kąpieli padła a ja sobie zbadałam już 2 razy ten cukier po posiłkach tak jak radziłyście, raz po obiedzie miałam 99 zjadłam wtedy rosół i mięsko gotowane a później kolacyjkę i miałam 116 czy to dobre wyniki ?jakaś śpiąca dziś jestem i nie do życia.. |
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
NIEGRZECZNA ja mam to samo! Ledwo siedze a czekac musze na brata TZ. Juz bym sie najchetniej polozyla z ksiazka do lozka...
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#810 | ||
|
Zadomowienie
|
Będziemy się czyścić do porodziku?
![]() Cytat:
Ramona_85 ale miałaś przeżycia! Cytat:
Aldrin oby mały zechciał jeszcze trochę z Tobą posiedzieć! haha też nie znałam tego o naczyniakach, ani o głaskaniu baranów - ale po 2 dniach rozkminy wsyzstko mi pasuje młoda ma kręcone włosy bo całą ciąże barana głaskałam - toć mój borok to baran!:P |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

natomiast do porodu mam uszykowaną dużą koszulkę po moim tacie rozzmiar XL

podobno robi to doskonale 

milego wieczorku
żebyście jeszcze w dwupaku pochodzili. Oszczędzaj się
jak usłyszałam KTg to dotarło do mnie że to już niedługo..... się zaczyna pomału..
Kochana leż i odpoczywaj coby maluch posiedział jeszcze, a najlepiej to oddaj potrzebującym te skurcze