|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz6 - świętujemy Roczek (part II.)
Witam witam. Pogodowej masakry ciag dalszy,zimno i xhwike temu przestalo lac. Nawet w moim goracym mieszkaniu zimno, wczoraj zaczely na nowo kaloryfery grzac.
Tasia, uwierz mi nie chcesz takiej pogody, jak dzis pamietam 17 maj z 2010 r jak kombinowalam zeby jak najwiecej warstw ubran wlozyc pod alve komunijna, bo bylo 2 stopnie. Ja juz wole zeby ten czas maj- sierpien byl cieply, nie gorac,upalny czy nawet tropikalny jak rok temu. Ale taki, zeby i dzieciaki skorzystaly i my. U nas nocka ciezkawa, co chwile pobudki, palce w buzi, jeki,przytkany nosek,dziecko pol nocy na matce przespalo, wiec jak zlamas sie czuje ;-) Demeter, uwazaj z tym drapaniem, bo skora moze swedziec, ale jak bardzo swedzi to zglos to ginowi, mnie lekarka na to uczulala, bo jest to jeden z objawow zatrucia ciazowego ( absolutnie nie strasze)
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
O prosze, wydali biedronke po polsku, specjalnie dla paniki
![]() ---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ---------- Dziewczyny, jak dlugo trwa realizacja waszych zamowien w arosie? Bo patrze wlasnie na moje zamowienie, zamowilam 13 maja, przepdplata zaksiegowana 14-tego, a przewidywana data nadania paczki dopiero 19 - a przy zamowieniu w koszyku podaja daty, ze wysylaja jeszcze dzis -co to za serwis
|
#4203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko ze u mnie nie grzeją już, zimno ![]() tez pamietam koniec maja i chyba początek czerwca 2010 tez bo wyszłam wreszcie z mlodą ze szpitala i siedziałyśmy chyba jeszcze z 3tygodnie w domu bo tak lało i zimno było ostatnio małemu się zdarza nawet z 2,5h spać w dzień, np w nd jak byłam na zajeciach tak spał tż a wczoraj jak sie chciałam pouczyć? 20min bąk niedobry!
|
|
#4204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tż chory
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zamawiałam 12.05 o 23, dziś rano przyszedł mi sms z paczkomatu, że paczka została wysłana więc pewnie wieczorem już ją odbiorę. swoją drogą gdzie oni mają swoją siedzibe? wawa? Edytowane przez Amelie04 Czas edycji: 2014-05-15 o 10:14 |
|
|
|
|
#4206 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Biedronka jest w arosie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() uuuu, nie ma lekko zdrowka!U mnie dzis dla odmiany slonce i wieje |
|||||
|
|
|
#4207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale oby bylo ponizej 30 stopni! A najlepiej max 25 Dla wczasujacych sie moze byc wiecej, ale w miastach tyle ![]() I no wlasnie, wiedzialam, ze o czyms zapomnialam. Drapanie! Demeter na tym etapie to chyba jeszcze za wczesnie, ale zglos lekarzowi U nas nocka za☠☠☠ista Krzys spal od 21 do 9 ![]() Zab chyba sie przebil
|
|
#4208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ). Cytat:
![]() zmienił mi układ przedziałka (jeszcze włosy nie przyjeły tego), poza tym, skrzywdzona przez poprzednią fryzjerkę, grzywka psuje efekt.chłop mi jakieś mapy godzinowe sprawdzał i miało do 11.00 nie lać. wylazłam z T. i szybko do Kaufa biegłam... paskudnie! nie dość że głowę urywa, to zacina paskudnie a temp. odczuwalna to chyba ze 3 stopnie...moje mieszkanie jest pod tym względem idealne. poza latem stała temp. 20 stopni przy wyłączonych kaloryferach. o tak!!!! ![]() :dzie kuje:![]() czekam stosunkowo długo. choc to krakowski dyskont ![]() ![]() koleżanka z drugiego forum (pod-warszawianka) ma ekspresówkę... (najczęściej na drugi dzień). nie wiem z czego to wynika. ale - ze względu na ceny - nie zważam na to
|
|
|
#4209 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jak fryzjer, ok? ![]() Cytat:
zanim dotrze jezszce do mamy, pozniej do Niemiec - to ze 2 tygodnie chyba musze czekac
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:a! Nestelle, kosmetykomaniaczko, próbowałaś jakiejś "poślizgującej" odżywki/bazy pod pandujące maskary???
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak fryzjer skomentowal kolezanke po fachu? ![]() no ceny maja super ale nie musza sie chwalic pod kazda ksiazka - wysylka jeszcze DZIS
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-05-15 o 10:37 |
|
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4213 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze sie nie chwalilam - maz mi wczoraj oswiadczyl, ze 29 maja przyjezdza do nas tesciowa - na 4 dni
![]() jej jak sie ciesze!
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam mojemu brzdacowi taka puduszke tygryska do siedzenia, szybko zalapal i lubi na niej sie sadowic
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4218 | ||||
|
Zadomowienie
|
Przypomnialo mi sie:
Dla naszych genialnych Zosiek, imieniowe buziaki! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
(ciesze sie ze mi maz nigdy tak nie powie )Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Jeszcze raz dziekuje za mile komentarze Jak tak mlodo wygladam tylko z daleka
|
||||
|
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
bardzo OK. na końcu mu powiedziałam, że wiedziałam, że będzie dobrze jak zobaczyłam stół w atelier (piękny, stary, wielki, drewniany z cudownym bukietem świeżych kwiatów) i jak nie skomentował mojej tragicznej fryzury.
Jak dla mnie świadczy to o ogromnej kulturze osobistej stylisty. Nie zajmuje się plotami i jazdo-krytyką, tylko swoją pracą Cytat:
![]() Cytat:
T. na taką pufę (ale bez dzieciowego motywu) się rzuca. w ogóle się uwielbia kokosić w poduchach
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale przyszly tydzien naprawde ma byc cieply (ja nawet nie dopuszczam innej opcji )hahahahah.. jestes pewna, ze tak nie powie?
|
|
#4221 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Co do drapania moje drogie to swędziały mnie ręce i nogi strasznie ![]() Zdarzyło się to na razie raz, poczytałam o tym i na pewno wspomnę ginowi przy okazji ------------ U nas też kiepska noc, mały płakał non stop, nie wiedziałam co mu jest, ale gorączki nie miał, mleka troche tylko zjadł. Na chwile pomógł żel na ząbki. Czekam aż pójdzie na drzemkę ![]() Ale za to na śniadanie zjadł prawie całą kromeczkę z szynką także dla mnie to wielki sukces Idziemy w dobrym kierunku z jedzeniem (choć mój rosołek mu nie smakował )Co do sprzatania dziewczyny ja mam mega dużo prasowania i wiem, że musze się za to w koncu porzadnie wziąść. Ale tak tego nie lubie, poza tym jest tyle bieżących rzeczy do roboty, że juz nie wyrabiam czasami. A jak K uśnie to ostatnią rzeczą na którą mam ochotę jest prasowanie Wczoraj placków nasmażyłam bo miałam taką ochote
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
o tak! od rana zapominam. podpinam się!
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze fryzura ok ![]() (a swoja druga to w PL chyba popularne sie robia takie atelier? ) ![]() ojj tak... poduchy, najlepiej sie na lozku skacze i kokosi ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Agateczka co u Was?
|
|
#4224 |
|
Rozeznanie
|
też sie zastanwiałam, Agateczka daj znać jak idzie w szpitalu?
żeżarło mi posta, napisałam, chyba opublikowałam i nie ma.... albo mi tu ktores cos wcisnęło......
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh.. gotuje bolognese i nie mam natki pietruszki ... mist!
![]() to przy okazji kupie jezszce parmezan
|
#4226 |
|
Zadomowienie
|
Nie będę was czytać
![]() Wszystko co tu zobaczę, książka dla dziecka, coś dla nas, polecane kosmetyki, promocje, zabawki, pchacze, Lego, teraz poduszka NO MUSZE MIEĆ ! <! |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
alliw ale ty naparwde mlodziutko wygladasz -taka swiezynka
|
#4228 |
|
Wtajemniczenie
|
Alliw, dzieki za info w sprawie Karpacza. Ten hotel to jest dobry pomysł
Moderna, super poduszka no i Marcel ![]() Co do pogody to ja bym chciała w końcu ciepło, żeby mozna było gdzies pojechać, połazić, posiedzieć długo na ogrodzie, pogrillować. W planach mamy zoo Safari w Czechach ale to pewnie na wakacje jak cieplutko będzie. |
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas drugi dzień leje, A. siedzi w drzwiach balkonowych i gada sam do siebie "kap kap"![]() Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy odnośnie naszej sytuacji. Wiem, że będzie dobrze, innej opcji nie ma Moderna - jeśli Tż pojedzie (a to nie jest jeszcze w 100% pewne) to nie z UP ![]() alliw - współczuję Ci, że nie masz w ciągu dnia chwili wytchnienia, no ale po prostu masz żywe dziecko dużo siłyCytat:
Wczoraj piłowałam sobie pazury i A. zobaczył, przybiegł i wyciąga do mnie palucha, żeby jemu piłować, to udawałam, że mu piłuję, a jak przestawałam to był wrzask i pchanie palucha, żeby piłować dalej Cytat:
A. zasnął normalnie po 21, o 23 wstał z jękiem i jęczał tak do 1.30, w końcu dałam za wygraną i uśpiłam w wózku.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

bąk niedobry!
)
Od razu guz wielkosci orzecha i siniak... A ja oczywiscie stalam obok, kwiaty podlewalam... 

zdrowka!
Dla wczasujacych sie moze byc wiecej, ale w miastach tyle 

bardzo duże wow!
a temp. odczuwalna to chyba ze 3 stopnie...

klask i:

Jak tak mlodo wygladam tylko z daleka
i nie ma.... albo mi tu ktores cos wcisnęło......