|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaczynamy starania o drugie dziecko :)
polopiryna tak jak aspiryna są od 16r.ż bałabym sie ja podać bo ja i mąż mamy uczulenie na kwas acetylosalicylowy czy jak mu tam
swego czasu przy @ ją wzięłam i wylądowałam na ostrym dyżurze takze nie ufam polopirynie....kurujemy sie syropami m.in z cebuli Milka woli to niz imbirówkę a szkoda bo ona dodatkowo rozgrzewa
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
No to faktycznie... teraz trochę pogoda się poprawiła to może szybciej wydobrzeje
No i wakacje, kto to widział chorować poza rokiem szkolnym! Chociaż sama pamiętam z dzieciństwa, że jak były święta to zazwyczaj cała nasza trójka leżała w łóżku chora;p
|
|
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze wstawaniem o tej samej porze nie mam problemu, bo moj syn to zywy budzik. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też czekam na @ i już powoli zaczynam się denerwować , bo powinna już być, od tego cyklu chcemy zacząć starania.
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
hmmm mar-Tita a może jej już nie będzie przez najbliższe 9 miesiecy?
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie nic nowego, wczoraj miałam poważny kryzys, praktycznie cały dzień przepłakałam z tęsknoty za moją Kruszyną W dodatku u nas leje więc i pogoda nie napawa optymizmem |
||
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jamee, rozumiem Cię |
|
|
|
|
|
#98 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja
![]() Staramy się o drugie dziecko od roku. Właśnie teraz minął rok w czerwcu. Mam bardzo długie cykle i u mnie trwa dopiero 10 cykl. Mam już córkę 8-letnią i niestety ciągną się te starania, bo różnica wieku i tak już jest ogromna a córcia cały czas wspomina o rodzeństwie. Jak tak widzę, że macie takie maluchy i już się staracie to aż zazdroszczę. No ale cóż, są też plusy dużej różnicy wieku ![]() Cytat:
Wprawdzie gdyby mi się teraz udało, to będzie aż 9 lat różnicy, czyli tyle ile mam z moim bratem z którym mam niestety zero więzi ![]() Cytat:
|
|
|
|
#99 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny
Powinnam dzisiaj dostać okres i od wczoraj czuję, że tak się właśnie stanie.. Nawet nie testuje, jestem pewna, że się nie udało ![]() vioris nie przejmuj się dużą różnicą wieku, moja córa też ma 8 lat, a pierwotnie chciałam minimum 10 lat przerwy.. Ma to swoje plusy |
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jednak boję się tych minusów bo na kontakcie między dziećmi mi zależy bardzo. Mam brata dokładnie 9 lat młodszego i niestety nawet teraz nie mamy ze sobą kontaktu mimo, że jesteśmy dorośli.
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
witaj vioris
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak, gdy straci się jedno dziecko z powodu wad wrodzonych, człowiek boi się takich rzeczy. Cytat:
Moja siostra jest 5 lat młodsza od mojego brata, kontakt mają rewelacyjny, więc to różnie bywa. |
||
|
|
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
5 lat to jeszcze takie dopuszczalne jak dla mnie, mlodsze ma 5 a starsze 10 - jeszcze się razem potrafią bawić. Ale przy 9 latach to już ciężko bo kiedy z młodszym da się jakoś bawić to ma 4-5 a starsze wtedy jest nastolatkiem którego młodsze tylko denerwuje
|
|
|
|
#104 |
|
Rozeznanie
|
z tą różnicą to różnie bywa-ja byłam jedynaczka przez 14lat
i jako nastka nie biegałam z chłopakami tylko z wózkiem,mając 18 lat urodziła się moja druga siostra.ja z nimi mam kontakt bardzo dobry,ale one z sobą to ciągle się kłócą Między Mileną a moją najmłodszą siostrą są 2 lata różnicy
|
|
#105 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaczęłam nowy cykl i byc może już w tym cyklu poszalejemy. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A o więź między dziecmi się nie martw, to nie zależy tylko od różnicy wieku. Mój mąż ma dużo starsze rodzeństwo ( siostra 23 lata starsza, a brat 16) i mają na prawdę świetny kontakt, i z siostrzeńcami również (są w jego wieku )
|
||||
|
|
|
|
#106 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z różnicą wieku, to fakt, jako dzieciaki razem się bawiliśmy, potem były sprzeczki, a teraz mamy dobry kontakt. Cytat:
Mam właśnie taką nadzieję, że jeszcze po prostu potrzeba czasu na wyregulowanie. Dam mu jeszcze pare dni ![]() Celin jak tam córeczka, zdrowa już? |
||
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
mar-Tita dzięki za pamięć
polepsza się,przespaną noc już miałyśmy a i w dzień nie jest źle-płuca wypluwa jedynie gdy za dużo szleje na podwórku
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
Rozeznanie
|
pytanie z innej beczki-zamawiałyście coś w Bon prix?? ładne kiecki tam mają....z Arturem nie ma szans na zakupy w galeriach a moja letnia garderoba bardzo uboga
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Celin ja nie zamawiałam, ale widzę, że wybór mają spory. A nie dasz rady się na dwie godzinki wyrwać na szybkie zakupy?
dziewczyny, przyszła długo wyczekiwana @ , zaczynamy więc 1cs, fajnie, bo chyba kilka z nas w podobnym czasie się zgrało Oby to była ostatnia @!
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Martita
i powodzenia w 1cs Celin ja tez nic od nich nie zamawialam, tak ze nie doradze...
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
oby owocny |
||
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie problem w tym że dojazd do CH zajmie mi ok pół godziny przy "czystej" drodze w jedną stronę i godzinka na zakupy to mało,zdecydowanie za mało. właśnie jakość materiału mnie zastanawia i dlatego chciałabym zamówić ale sie boje ![]() oby @ już nie witała do Ciebie
|
|
|
#115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Ona zresztą jest bardzo rodzinna, ja taka nie byłam Cytat:
Każdy się boryka z innymi problemami. Przy małej różnicy to są kłótnie rodzeństwa, przy dużej to jest mniejszy kontakt i dwa inne światy Plusem dużej różnicy jest to, że starsze dziecko jest samodzielne i nie trzeba się nim właściwie zajmować Ogólnie to bym już chciała po prostu zajść, bo to tak długo trwa.... ![]() Cytat:
A u mnie dziś plamienie po wczorajszym serduszku. Kolejny dzień wysokiej temperatury i mega długi cykl. Już mam dość tych moich cykli i starań....
|
|
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A robiłaś jakieś badania, albo monitorowałaś cykl? Co ginekolog na to mówi? A może to plamienie implantacyjne...? Edytowane przez mar_Tita Czas edycji: 2014-07-02 o 12:40 |
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie Vioris, badania pewnie robilas jakies ? Jak wszystko gra, to pewnie nie pozostaje nic innego, jak uzbroic sie w cierpliwosc...
Wysłane z mojego LG-E455 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plamienie implantacyjne na pewno nie, bo w zeszłym cyklu miałam takie same plamienia i cykl trwał 2 miesiące i trzeba było @ wywołać. Zresztą ostatnie serduszko było 15 dni temu więc teraz na plamienie implantacyjne już za późno ![]() Nie wszystko gra, no bo przecież nie jest normalne aby cykle trwały po 40-60 dni. Do tego w tym zeszłym cyklu pierwszy raz w życiu miałam plamienia dwa razy po kilka dni i teraz znowu się powtarzają. W zeszłym cyklu gin odkrył też torbiel na prawym jajniku, ale się wchłonęła po luteinie. Ogólnie martwi mnie, że w 16 dc nie widział, żadnego pęcherzyka bo przecież już coś powinno być. Ja zwykle owulacje miewam koło 21-26 dc więc późno.
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-E455 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do innego się wybrać chcę w wakacje.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

swego czasu przy @ ją wzięłam i wylądowałam na ostrym dyżurze takze nie ufam polopirynie....kurujemy sie syropami m.in z cebuli
Milka woli to niz imbirówkę a szkoda bo ona dodatkowo rozgrzewa

No i wakacje, kto to widział chorować poza rokiem szkolnym! Chociaż sama pamiętam z dzieciństwa, że jak były święta to zazwyczaj cała nasza trójka leżała w łóżku chora;p

, bo powinna już być, od tego cyklu chcemy zacząć starania.

Między Mileną a moją najmłodszą siostrą są 2 lata różnicy
i powodzenia w 1cs