|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Dziewczyny pomocy!!! Powiedzcie mi jakie kosmetyki potrzebuje taki noworodek?
Oliwka, mydełko, balsam, zasypka ???? Nie mam pojęcia ile mam tego kupić i co używać. Firmę mam już chyba wybraną, ale jak możecie to napiszcie mi co wy kupujecie z kosmetyków dla Maluszków... Jeżeli kiedyś był ten temat poruszany, to przepraszam, ale nie znajdę tego...
|
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny, że jesteście
|
|
|
#2193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze nie rodzimy ja mam tylko żel do mycia i do kapieli kupie jeszcze roztwor spirytusowy do pępka i sol fizjologiczną do oczek i uszu i sudocrem zeby byl jakby cos i tyle
|
|
#2194 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam całą paczkę chipsów na poprawę nastroju
|
|
#2195 |
|
Rozeznanie
|
Martyna mi kuzynka mówiła, że te próbki kosmetyków które dostała po porodzie w paczkach spokojnie starczą na miesiąc... Ja kupiłam Babydream: mydełko, płyn do kąpieli, oliwkę na ciemieniuchę, krem nawilżający, krem do pupy i na wiatr... Myślałam jeszcze o szamponie ale na początek chyba jest zbędny...
Któraś Mamuśka pisała o lodoach algida z Biedronki... Kupiłam te ananasowe i są mega... Normalnie jakbym mogła to bym całe opakowanie zjadła ale muszę się powstrzymać... Hehe... |
|
|
|
#2196 |
|
Wtajemniczenie
|
mi wlasnie Tz kupil Lays paprykowe
nie smutaj się
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
Pytam, bo spisuję sobie listę rzeczy, które muszę jeszcze zakupić, a jutro jadę na małe zakupy, to może coś tam wypatrzę
|
|
|
|
#2198 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: stąd gdzie mnie nikt nie zobaczy i nie usłyszy:-)))
|
Cytat:
kochana i nawet jak urodzisz to dziecko nie pozostanie same sobie lekarze ci pomogą a od 25 tyg dziecko potrafi samo przeżyć a każdy kolejny tydzień daje większe szanse na przeżycie wiec łez w łóżku odpoczywaj ile się da kochana a będzie dobrze bądź dobrej myśli bo nastawienie to polowa sukcesu a warto teraz się zmobilizować dla swojej dzidzi I wierze ze będzie dobrze
|
|
|
#2199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oliwki i zasypki i chusteczek nie kupuję. Trzeba uważać na parafine w oliwkami, która jest pochodną ropy naftowej. Ja kupie mydełko i nim będę mylą pupę tylko, żel do kąpieli, balsamik do ciałka i kremy na odparzenia i w razie W będę mieć sudocrem. Kosmetyki z Nivea bo tak jak jedna z nas dobrze zauważyła, pachną oblednie takim dzieciaczkiem. Moja siostra używała, bambino uczulalo, Johnson tez. Nivea nie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2200 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
asiu bardzo mi przykro... ale wlasnie trraz musisz byc silna. I sluchaj lekarza. Lez i odpoczywaj. Nudzic ci sie nie będzie bo masz nas. I ciotki zadbaja o rozrywke wiem ze łatwo sie pisze, masz ciężko ale do tej pory dalas radę wiec i to zwyciężysz ![]() Cytat:
gratulacje dla Paulinkii dobrze ![]() Wszystkim Gratuluję wizyt dzisiaj i wyników ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2201 |
|
Raczkowanie
|
Tak, już po kontroli. Byłam w prywatnym gabinecie, ale za przegląd nic nie płaciłam. Wcześniej tam leczyłam zęby. Wszystko OK, aby przy jednym małym ząbku Pani widziała, że coś się odszczelnia i mówi, że można by to zrobić, żeby później się całkiem nie popsuł, a wówczas już kanałowe by mnie czekało. Umówię się chyba na przyszły tydzień.
Moniś, super, że coś się ruszyło Asiulek,agnes 20 trzymam kciuki, żeby było wszystko OK. Nie jest fajnie non stop leżeć, ale oszczędzajcie się proszę. Muuusi być DOBRZE !!! Ja dziś zapchałam się jakimś chipsami i innymi badziewiami Teraz się wkurzam, bo mi ciężko na żołądku i mała za wiele dobrego z tego nie miała. Jakiś grzeszny dzień mam dziśNie wiem jak teraz, na początku też miałam 2 krwiaczki i w którymś tygodniu trochę krwawiłam. Lekarz zerkał, że jeden z nich wówczas musiał pęknąć, ale jakoś ustąpiło. elfirka, to ja kusiłam tymi lodami, pyszotka prawda U nas wczoraj były na deserek i dziś je dokończyłam. etusiaaa, cóż za smakołyki mmmmm ![]() Kupiłam dziś wafle ryżowe, chyba trzeba się przerzucić na jakieś lżejsze żarcie. Ogólnie jem miarowo, tylko czasem przeginam no... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś taką kochaną fajna babeczką, przykro mi ze tak musisz cierpieć w ciąży, że najpierw kręgosłup, później nerka, a teraz jeszcze zalecenie żeby leżeć. Wiem ze ciężko to zniesc ostatni tydzień sama leżałam i kota dostawałam, ale jeśli ma to pomoc i pozwolić na to, że Hanusia urodzi się w terminie to musisz być silna dla niej Teraz przyszedł szok, na pewno każda z nas mocno by przeżyła takie wiadomości, ale ginekolog musiał powiedzieć.wszystko, lepiej ze wiesz co i jak niż by Cię zostawił w nieświadomości. Trzymam mocno za Was kciuki dziewczynki, ja wierze w to mocno ze będzie wszystko dobrze, musi być Kochanie
|
|
|
|
|
#2203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż pościel ![]() Inter Marche Cytat:
ale po porodzie będziesz miała wynagrodzenie tych zmartwień w postaci zdrowego i okrąglutkiego bobaska Jutro będziesz myślała inaczej,zobaczysz I na pewno szczęśliwie dotrwasz do terminu porodu i jeszcze będziesz się wkurzać,że mała wyjść nie chce Patrz ile kobiet w ciąży miało krwawienia,plamienia,skur cze,musiały leżeć i się nie ruszać i szczęśliwie dotrwały, z Tobą też tak będzie I leż,bo to niby tylko leżenie ale na prawdę jest tu chyba najlepszym lekarstwem Nie denerwuj się,nie płacz,bo to Ci w niczym nie pomoże,musisz się nastawić,że jeszcze te 7 tygodni minimum wytrwasz,przecież to jest malutko,tydzień za tygodniem tak leci,że ledwo się położysz dzisiaj a już będziesz na porodówce niebawem
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam kilka przypadków, gdzie groził poród przedwczesny a dzieci rodziły się w terminie (jedno nawet po terminie). Także słuchaj się zaleceń lekarza, leż ile trzeba i bedzie dobrze Moja teściowa w 1971 roku urodziła swojego pierwszego syna w 7 miesiącu ciąży, chłop teraz jak dąb żadnych opóźnień w rozwoju nie było (no wiadomo, wcześniaki troszkę muszą nadgonić np wagowo i wzrostowo), ale naprawdę nie było problemów zdrowotnych.
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
((
|
|
#2206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Naprawdę mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, musi... Dziękuję każdej z osobna, cudowne jesteście
|
|
|
#2207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pościel zamówiłam jedną na alledrogo (któraś chyba kiedyś link do niej podała ) jeszcze jedną chcę kupić, ale mam upatrzoną w sklepie ![]() link do pościelki http://allegro.pl/3-el-posciel-120x9...361471353.html Nawet Małżowi się spodobała |
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też postawiłam na kropki. Beżowe Asiu
|
|
|
|
|
#2209 |
|
Zadomowienie
|
Asia i wpaula trzymajcie się dziewczynki
Wszystkie tutaj za Was trzymamy kciuki i jesteśmy całymi serduchami z Wami
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu Tż się nie podobała i na początku chciałam taką a on się uparł,że ma być kolorowa,bo to dziecko ale co on się tam zna Asia,nie myśl o wcześniakach,bo do tego dojść wcale nie musi,zresztą teraz każdy tydzień będzie na wagę złota i zobaczysz,że skończy się pomyślnie Póki co leż,grzecznie łykaj magnezik i się nie stresuj Wstałam o 19 i tak mi się coś słodkiego a nie chce mi się iść,choć Biedronkę mam 2 metry od domu... I mam dziki szał na brzoskwinki ostatnio
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2211 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2213 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam każdej coś odpisać, ale nie dam rady.. więc tylko to co pamiętam pi razy drzwi.
Asiu bardzo ci współczuje tego, że spotykają cię takie przykre rzeczy w ciąży Ale wierz mi, że jak już zobaczysz tą swoją kruszynkę to wszelkie cierpienia odejdą w niepamięć Pamiętaj, że to dla niej musisz być silna i pozytywnie nastawiona, nie zadręczaj się proszę, bo malutka wszystko odczuwa i pewnie smuci się razem z tobą. Wiem, że będzie ci ciężko, ale wierze w to, że przy leżeniu i odpoczynku dasz rade jeszcze długo pociągnąć i na czas urodzić córeczkę Nigdy nie można tracić nadziei kochana Jeżeli potrzebujesz, to popłacz sobie, tak żeby ci ulżyło, to pomaga, a potem powiedz sobie, że dasz rade ze wszystkim i nie ma rzeczy nie możliwych!Wszystkie tutaj trzymamy za ciebie bardzo kciuki ![]() Główka do góry, przesyłam ci pozytywne fluidki Martyna ja kupowałam żel do mycia całego ciałka z Babydream, oliwkę na ciemieniuchę ew. kilka kropli do kąpieli tej samej firmy, chusteczki nawilżane no i muszę dokupić linomag, sól morską, coś do pępuszka (ale chce z tym poczekać co powie położna w sr) oraz jakis krem do pupy. Nic wiecej nie kupuje na razie. Meta nie zła przygoda z tym wc To jest właśnie w tym wszystkim najlepsze, że tutaj się tak bardzo chce siusiu, ledwo człowiek idzie a jak już może skorzystać to pare kropel ledwo leci hehe ![]() Paulina mnie też na maksa ta glukoza przymuliła na początku, myslałam, że przysnę tam na poczekalni Dobrze, ze szybko minęło ![]() Lecia piękne te literki Gratuluję wszystkim mamusią udanych wizyt Nie piszę personalnie bo nie chce nikogo pominąć, a było troszkę tych wizytujacych dzisiaj
|
|
#2214 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, naprawdę się cieszę, że jesteście i dziękuję Wam za wsparcie
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#2215 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak poza tym to dbaj o siebie i odpoczywaj
|
|
#2216 |
|
Konto usunięte
|
A na co jest ta sól morska?
|
|
|
|
#2217 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzanet jak myslisz będą dobre?
![]() http://allegro.pl/95dd-2szt-b-cz-biu...371163554.html Jaki ty bralas rozmiar stanika tego do karmienia? Większy niż teraz masz?
|
#2218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2219 |
|
Raczkowanie
|
Położyłam na chwilę nieużywaną obecnie, sporą ramkę do zdjęć na podłogę i stanęłam na nią. Pękła na boku,ale do uratowania, a przed chwilą wypaliłam gorącym na maksa żelazkiem dziurę w pokrowcu na desce
Tej Pani już dziś podziękujemy......... |
|
|
|
#2220 |
|
Wtajemniczenie
|
tez nie wiem na co jest sól morska
ale z tego co czytalam to nawet sol fizjologiczna mozna sobie darowac i uzywac wody gotowanej![]() a moja kumpela co teraz urodzila to uzywa na pupe zwyklej mąki ziemniaczanej takze ja kosmetyki ograniczam do minimum a jak sie bedzie cos dziać to wtedy kupięDziewczyny zamowilam pizze,mam chipsy i piwo ![]() ![]() i wieczor jest moj
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

Nie mam pojęcia ile mam tego kupić i co używać. Firmę mam już chyba wybraną, ale jak możecie to napiszcie mi co wy kupujecie z kosmetyków dla Maluszków...

jeszcze nie rodzimy
ja mam tylko żel do mycia i do kapieli
i sudocrem zeby byl jakby cos i tyle

kochana i nawet jak urodzisz to dziecko nie pozostanie same sobie lekarze ci pomogą a od 25 tyg dziecko potrafi samo przeżyć a każdy kolejny tydzień daje większe szanse na przeżycie wiec łez w łóżku odpoczywaj ile się da kochana a będzie dobrze bądź dobrej myśli bo nastawienie to polowa sukcesu a warto teraz się zmobilizować dla swojej dzidzi
także dzisiaj przedpokoj chyba będzie skończony
wiem ze łatwo sie pisze, masz ciężko ale do tej pory dalas radę wiec i to zwyciężysz
Teraz się wkurzam, bo mi ciężko na żołądku i mała za wiele dobrego z tego nie miała. Jakiś grzeszny dzień mam dziś
był w 2013r
Nie piszę personalnie bo nie chce nikogo pominąć, a było troszkę tych wizytujacych dzisiaj