|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
postaram się wywiązywać z tego zadania
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Współczuję przeżycia Tassiu..obyś nigdy więcej nie musiała go doświadczać
Co do uroków to ja nie wierzę.zaraz po zlocie we Wro Lila miała niespokojne noce. ciocia u której akurat nocowalam wzięła Lile po czym zaczęła lizać jej czoło i spluwac na bok po czym wypowiedziała jakieś zdanie,;na psa urok ,, czy jakoś tak . oczywiście to nie pomogło. Wiadomo że to było z nadmiaru wrażeń no ale ciocia uważała ze ktoś zauroczyl ..no niech jej będzie
|
|
|
|
#2043 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
byloiśmy wczoraj u nowej rehabilitantki z Jaśkiem (prywatnie bo na nfz czekamy juz 3 miesiąc ) i trochę mnie nastraszyła oceniła problemy rozwojowe Jaśka na dużo większe niz neurolog jestem zestresowana, ale musze wziąc sie w garść i posprawdzac pewne rzeczy związne ze zdrowiem mojego Jaśka.Cytat:
za postępy!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wykorzysuje go odkąd karmię Jaśka i nie mogę jeść jajek bo go uczulały. Mielisz ugotowane ziemniaki i robić z niej masę, z której 1/4 masy zastępujesz mąką ziemniaczaną (oczywiście tę 1/4 ziemniaków dodjesz z powrotem do reszty, chodzi o proporcje) mieszasz i masa gotowa wychodzą pyszne kluski śląskie![]() mam nadzieje ze zrozumiale napisałam ![]() Cytat:
zazdroszcze![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
biedny Maciek, mam nadzieje ze to był jednorazowy incydent.udanego spotaknia!! Cytat:
, mam nadzieje ze mu miną tak wczesne pobudkiCytat:
dziś mam wychodne. dziewczyny zabierają mnie do kina w ramach spóźnionego wyjścia urodzinowego a ja jakos nie mam weny na takie wyjścia...z jednej strony bardzo chcę i wiem ze mi to potrzebne, a z drugiej moją głowę zaprzatają problemy z Jasiem..
|
|
#2044 |
|
Zadomowienie
|
Larysa ja sprawdzam ceny na promobaby
promocja w rossmanie była super, zrobiłam wtedy zapasy ale się skończyły i teraz w sumie też w rossmanie kupuje, bo mam 5% na rossne to za 38zl wychodzi. W netto właśnie często są promocje fajne ale u mnie najbliżej 30km w jedną stronę to nie bardzo się opłaca jechać, jak wrócę do pracy to będę tam zapasy robić ![]() Paulinka ale super dziewczynka i rzeczywiście chyba przez nie wygląda na starszą ![]() Rusałka kurczę co lekarz/rehabilitant to opinia i ciężko stwierdzić komu bardziej ufać... moim znajomym rehabilitantka powiedziała że masakra, że dziecko zaniedbane, kazała 4*dziennie po 1,5h masować - tak, tak 6h dziennie masażu poszli do dwóch neurologów i każdy z nich powiedział, że mają położyć dziecko na podłodze i niech się rozwija ![]() Tassia kurczę współczuję przeżyć my dwie noce mieliśmy takie wrzaski, ale dużo krócej, raz w końcu dałam przeciwbólowy i zasnęła a za drugim razem nagle sama przestała i zasnęła u mnie na poduszce... wtedy myślałam że to zęby, ale to dwa tyg temu było a zębów nie widać ![]() Poli a może to ciocia zauroczyła dlatego nie zadziałało
|
#2045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2047 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się odechciało dzisiaj jechać do tych znajomych :/ bo się okazało że jedziemy tylko do jakiejś jednej pary a ja ich nawet nigdy na oczy nie wiedziałam i jakoś za specjalnie mi się nie chce teraz. Już bym wolała jechać do Yorku czy Leeds, no ale dobra :/
|
#2048 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
To jest właśnie ten problem, niemowlak nie powie co go gryzie, o co chodzi. Jeszcze troszkę a porozumiemy się werbalnie Kurczę, ale czy wobec tego gin potraktował ciążę jako chorobę autoimmunologiczną? Nie wiem, dziwne to. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- choc pewnie jeszcze nie bylas odebrac przesylki na poczcie
|
|
|
#2050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym skontrolowała co jakiś czas tsh, większość endokrynologów pewnie Ci powie że wynik jest w normie, lekarz pierwszego kontaktu to już w ogóle.
|
|
#2051 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Tasia o jejku ale się wymęczyliście oboje, biedny Maciuś a dajesz mu gluten? może on ma po Tobie coś z tym i go bolał brzuszek? mam nadzieję, że to było jednorazowe i się nie powtórzy ![]() pospałam do 8:30 w nocy tylko raz się przebudziłam (bo jak starego nie ma tonie umiem jakoś dobrze zasnąć i się przebudzam..... )
|
#2052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tassia bidulko rusałko mam nadzieję ze to tak na wyrost powiedziane problemy ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- lula przewaznie jak sie czegoś nie cce to jest fajnie ![]() sebek bawi sie koszem na pieluszki ![]() jutro przyjeżdża mój chrzesniak na wakacje do nas ale nie wiem n a ile pewnie długo
|
|
|
|
|
#2054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w sumie w to nie wierzę ale jak moj brat był mały to zawsze jak gdzieś zobaczył znajomego moich rodziców to potem całą noc płakał. Nawet jeśli go tylko np minęłam na ulicy i moj brat z wózka go tylko przelotem zobaczył to potem całą noc były awantury
|
|
#2056 |
|
Zakorzenienie
|
Endżi jeśli nie zamierzasz się starać to po prostu zrób sobie za jakiś czas tsh znowu (jeśli planujesz ciążę to tsh najlepiej mieć 1-1,5
)ja robię: TSH, fT3, fT4, no i anty-TPO i anty-TG ale to już by Ci ok 200zł wyszło za badania i nie wiem w sumie czy jest sens skoro dobrze się czujesz ![]() u mnie te 2 ostatnie wyszły dobrze więc liczę, że ta moja nadczynność byłą poporodowa a z resztą po objawach od jakiś 2-3 tygodni czuję, że teraz wyjdzie niedoczynność (a jaram się bo to lepiej leczyć )Agusia biedna Maja my jak na tym weselu oddaliśmy Myszę rodzicom bo w aucie się rozglądał i troszkę popłakiwał, ale w domu rodzice mówią że było już ok ![]() chociaż nie powiem jak w niedziele po niego przyjechaliśmy to się tak patrzył na nas jakby z żalem ale później się rozbawił i było ok
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też w to nie wierzę, ale wierzę w to, że są ludzie ze złą aurą...
|
|
#2058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i o 4 mleko wiec ten ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- ale słodziutka ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
ja bym chyba pojechała do lekarza nic się nie stanie jak go obejrzy a może Cie uspokoi...
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna, a te włoski... normalnie ZAZDROSZCZĘ! No tak myślałam, bo ja odstawiam przyjaciółkę tż gdzieś w centrum Cytat:
Oby się to nie powtórzyło
|
|
|
#2060 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Cytat:
Żeby dostać się do endo nawet prywatnie to u mnie jest kosmos jakiś. Lekarz pierwszego kontaktu kompletnie nie jest pomocny. No właśnie nie za bardzo się czuję. Często zmęczona i zdołowana, ale właśnie nie wiem do czego to przypiąć. No ale to najprawdopodobniej to kwestia tego, że tak dużo sama zajmuję się dzieckiem. A dołek to stresy. Powiedziałam tż jakie wyniki a on na to, że to dobrze, w takim razie moje humory to wynik kobiecości a nie tarczycy Jak on mnie czasem wkurza. Tragedia.Mamy w związku jeszcze tyle niedomówień na pewne tematy, że boję się, że jak wybuchnę, to wszystko będzie latać Pogadamy sobie w domu Dziś ma pierwszy dzień w nowej pracy więc nie chciałam już się rozkręcać.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-07-02 o 10:29 |
||
|
|
|
#2061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2062 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Oni są też stacjonarnie we Wro i to nawet niedaleko mnie więc tym bardziej
Cytat:
Musze obadać na żywo. A co robisz, żeby główka nie leciała? Cytat:
Co prawda dalej niż do Świebodzina nigdy nie jeździłam, ale jakoś pewnie byśmy się zgadały ![]() Cytat:
![]() No co Ty, bakłażany są super Cytat:
tassia współczuję przeżyć rusałko, zazdroszczę wyjścia ![]() Co do Jasia, to niestety co lekarz/rehabilitant, to opinia... |
||||
|
|
|
#2063 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ola z okazji 10 miesiąca postanowiła uszczęśliwić mamę i zjadła całe jajko usmażone na maselku z szyneczka w kwadraciki
A to wcale nie jest mało chyba ) Cytat:
![]() Wszystkim za życzenia Cytat:
Tak jest kierowca autobusu i był zawieźć ochroniarzy na jakąś imprezę /festiwal nie wiem co to tam teraz jest oni zostają a on dziś wraca z kolega który akurat był tam na wczasach z rodziną. Ten ze zdjęcia ;pCytat:
|
|
#2064 |
|
Zakorzenienie
|
umówiłam się na jutro do lekarki po skierowanie
więc w piątek skoczę na spuszczenie kaszanki i będę miała wyniki tsh i ft4 moje dziecko nabyło złą umiejętność, bardzo złą... odkręca wszystkie butelki więc wszystko chowam bo się boję,że połknie
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Twoja córka ma czasem zabawkę ze smyka taką co ma w środku kulkę grającą? My mamy żyrafkę (Smiki) i ta kolorystyka coś mi świta, że to z tej samej kliki.
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2014-07-02 o 10:39 |
|
|
|
#2066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2067 |
|
Zakorzenienie
|
masz czadowy wynik
![]() ja obstawiam 3,5-5 ale lepsze to niż nadczynność poniżej skali
|
#2068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2069 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aż mi serce pęka jak o tym czytam...ja na razie wychodzę na 3 godziny max 4 i jest wtedy z moja mama dzisiaj drugi dzień ale nie sądze i mam nadzieje że moja tak nie będzie reagować...
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo brzmi to tak jakbyś go śpiącego do wanny dała ![]() Amela miała coś podoobnego 2 razy pod rząd (noc za noc). Spała i wybudzała sie z takim płaczem, jakby ją ktoś ze skóy obdzierał. Do tgo zanosiła się. Bardzo mocno płakała, była cała czerwona, rozwścieczona. To nie wyglądało na ząbki, nie było gorączki, nie boli problemów z brzuszkiem, nie była głodna, nie jadła niczego nowego.Dostała herbatki chłodnej, była noszoa na rączkach i uspokajana. Ona musiała się po prostu wypłakać. Kiedy już nie miała siły, padła i poszła spać. Pamiętam tylko, że wtedy były bardzo ciepłe noce powyżej 20stopni
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Fajnie,że jest ktoś,kto monitoruje miesięcznice

) i trochę mnie nastraszyła
oceniła problemy rozwojowe Jaśka na dużo większe niz neurolog
za postępy!
poszli do dwóch neurologów i każdy z nich powiedział, że mają położyć dziecko na podłodze i niech się rozwija
my dwie noce mieliśmy takie wrzaski, ale dużo krócej, raz w końcu dałam przeciwbólowy i zasnęła a za drugim razem nagle sama przestała i zasnęła u mnie na poduszce... wtedy myślałam że to zęby, ale to dwa tyg temu było a zębów nie widać 

i o 4 mleko wiec ten
ja bym chyba pojechała do lekarza nic się nie stanie jak go obejrzy a może Cie uspokoi...
ale lepsze to niż nadczynność poniżej skali