|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
0 | 0% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz roczek skończą dzieci |
|
7 | 21,21% |
| Lipiec, sierpień szybko zleci, zaraz pojdą nasze dzieci |
|
0 | 0% |
| Mocno grzeje słońce. Wkrótce samodzielnie wszyscy biegać będziemy po łące |
|
0 | 0% |
| Pilnuj mamo mnie, bo ciekawość świata ponosi mnie |
|
0 | 0% |
| Świętujemy roczki i pierwsze stawiamy kroczki |
|
1 | 3,03% |
| W tym wątku świętujemy. Pierwsze świeczki zdmuchujemy |
|
2 | 6,06% |
| Wakacji czas szybko zleci i już roczek będą miały dzieci |
|
1 | 3,03% |
| Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę |
|
14 | 42,42% |
| Chodzi, pełza i raczkuje każdy dzieciak też ząbkuje |
|
0 | 0% |
| Pierwszy ząbek, pierwszy kroczek dam rodzicom w prezencie na roczek |
|
0 | 0% |
| Małe stópki stawiam śmiało, jestem zuszek jakich mało |
|
8 | 24,24% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
Cytat:
|
|
#2432 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeden "papa", drugi "brawo", każdy bobas rośnie żwawo! Mamy IX-X 2013 cz. XII
ja jak jeden dzień pada to chodzę jak zombi bleee
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat tu gdzie mieszkam pada wyjątkowo rzadko ale jak zacznie to pada tydzień
|
#2434 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam jesień...Wtedy może padać
![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Tak sobie zakręciłam termos z kawą, że nie mogłam go teraz odkręcić ![]() Lecę czytać Kinga
|
|
#2435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Miki opanował do perfekcji wchodzenie na łóżko
koniec świata! szkoda, że jak chce schodzi to jakby się rzucał w przepaść dobra idziemy na spacer bo później upał będzie
|
#2437 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
miło... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dzisiaj dzień sprzątania, a to oznaccza... że jutro sobota! młoda siedziała dzisiaj i bawiła się swoim ukochanym kabelkiem USB, nagle podniosła ręce do góry , uśmiechnęła się i poleciała do tyłu ryk na całą wyspę...podem zrzuciła sobie na palce taką częś z kominka, co to nawet nie wiedziałam, że to się ściąga i ma rozciętego palucha ![]() A jest dopiero 10 20! masakra...i do tego mamy stół w salonie z szybą pod spodem i nauczyła się na nią wchodzić i non stop ją muszę ściągać bo mam wizję, że ta szyba pęknie na dodatek ma kute nogi i już pińcet razzy się uderzyła... jedziemy jutro kupić jakiś stół, najprostszy drewniany w ikei bo się w końcu coś stanie...---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- ja pytałaś wczoraj co kupiłam... same szmaty dla całej trójki
09 października 2013 18:45 Ninka |
|||||
|
|
|
#2438 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nigdy się tym raczej nie interesowałam ale ale....pokazuje mi ty ty całą rączką/pięścią bo nie umie jednego palca zrobić ![]() Cytat:
bo znowu żadkie kupki robi / już dwie a jest 10/Cytat:
tylko ż eto cały dzien rozwala i wszystkie pory posiłków jak tak wstaje wcześnie ....teraz jest 10 ;20 a on się już na drugie spanie uklada jeśli nei zaśnie teraz to bedzie marudny i bedzie mi przy nodze co chwile wstawał i nic kompletnie w domu nie zrobie a adi musi przeciez miec obiad![]() 29 ...już basen rozkładam Edytowane przez ewacia85 Czas edycji: 2014-07-04 o 10:28 |
|||
|
|
|
#2439 |
|
Zakorzenienie
|
Maciej dal.mi pospac do 9 30 i?
i spoznilam sie do pracy ![]() wczoraj mielismy mega intensywny dzien wiec pewnie dlatego tak pospal rano sprzatanie, potem bylam w ksero, serwisie zelmera., na zakupach spozywczych, na poczcie, u forografa, basen +sauna (pierwszy raz od hohoh bo ani nie w ciazy anie nie karmie), potem za krakowem u kolezanki a potem na spotkaniu stowarzyszenia wszystko to z maciejem bo ograniczam mu brak kontaktu z mama wiec wrocilimsy o 21do domu---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- oczywiscie w saunie bylam bez macieja
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Trochę mam zaległości, ale właśnie się wzięłam za nadrabianie. Przed chrzcinami mieliśmy najazd rodziny, przed chwilą tż pojechał z rodzicami na pks, moja siostra też już dziś poleciała, także zostajemy sami Chrzciny przebiegły spoko, choć od piątku Ola gorączkowała. Były po mszy, a nie na, więc mąż z Olą przyszli na sam koniec mszy. Ola się mega darła, ale jakoś zleciało, za to w knajpie była przeszczęśliwa i do wszystkich się wdzięczyła. W czwartek byliśmy u lekarza, ma czerwone ucho i gardło, dostaje leki, słabo je. W pon idziemy do kontroli z wynikami morfo. Niech już te choróbska się skończą.Poza tym chwalę się - moje dziecko staje pięknie od jakiegoś tygodnia, Bardzo też poszła do przodu jeśli chodzi o takie umiejętności "społeczne". Chichra się cały czas, zaczepia, jak coś upadnie to mówi bach Cytat:
![]() A macie już wyniki tych badań?
|
|
#2441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2442 |
|
Zakorzenienie
|
znacie jakieś sposoby na ukojenie nerwów w ciązy ??
Bo za chwilę pojadę sama z Kornem na te wakacje. A TŻ zabije. Serio. Nie ma go w domu, a mnie wkurza. Proszę o dwie rzeczy, a ten ma czelność zadzwonić i pytać co chciałam bo on nie rozumie mojego smsa. Faktycznie "przynieś łyżeczki z Holle i parę woreczków" takie trudne do ogarnięcia. A na koniec pyta co robie, więc mu powiedziałam, że codziennie to samo "leże i pachnę".
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
pytalyscie wczoraj o nocke ale mnie tu nie bylo wiec dzis odpisuje
zarowno wczorajsza jak i dzisiejsza nocka wygladala podobnie tzn ok 23 lekkie poplakiwanie przez sen lagodzone smoczkiem ok 1 30 60ml mleka i spanie do rana mam nadzieje ze to juz nie wroci ale fakt ze Maciej sie stal strasznie zaborczy. nie odpuszcza mnie na krok. trzyma sie maminej spodnicy. tak jeszcze nie bylo nigdy. nadal jest mega otwarty na ludzi ale mama musi byc na wyciagniecie reki. i zrobil sie mega empatyczny jak zrobie smutna mine to on sie na mnie patrzy i szkla mu sie oczy i jest mega powazny. wczesniej tez to bylo widoczne ale nie az tak. a co do urokow to ja z jednej strony w nie wierze ale z drugiej strony nie wierze ze odczynianie dziala dlaczego wycieranie koszulka, wrzucanie zapalek, przekladanie przez spodnice., lizanie czola itd. ma byc skuteczne ile ludzi tyle metod:/ ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
ale wyjac jeszcze nie umie choc za wziecie probuje ale zeby nie bylo:to ze umie scgodzic nie oznacza ze nie umie spadac jeszcze nie spadl ale jak zobaczy cos poza lozkiem to raczkuje prosto w przepasc![]() Misia ty wypij meliske: spakuj siebie i korna zasiadz w aucie albo na laweczce przed domem z rzeczami i tylko pytaj czy wszystko gotowe z rzeczy ktore on ma zalatwic niecg lata z piorkiem w tylku miedzy czasie powiedz ze cie mdli albo cos innego iazowego i niech sie troche pouwija a ty oddychaj i ZEN
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
własnie zadzwoniłam do mamy, zapytałam co ma na obiad i czy mogę przyjść z Kornem, następnie zadzwoniłam do TŻ i zapytałam o której bedzie, mówi, że o 15, więc mu mówie, ze będzie pakował jedzenie itp, a ja pójdę spać, bo potem mogę nie wyrobić.
uciełam rozmowę, krótkim pa.
|
#2445 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki, że o mnie myślałaś w tym dniu Może jakaś kawka w końcu jak już Ola mi całkiem wyzdrowieje?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za umiejętności Miłka Co do odchudzania, to też ciągle słyszę, że mam się już nie odchudzać, mimo że wszystkim tłumaczę, że się już nie odchudzam, zresztą widzą, ile jemCytat:
śliczna Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
w szczecinie juz jest 30, a w sloncu 50
![]() nie znam baby ale dzis nie omieszkam zapytac tz co slychac u Agnieszki ![]() bylam dzis upuscic troche krwi, zrobilam tsh, ft3, ft4, atpo, glukoze i morfologie. hmmm najbardziej glukozy jestem ciekawa |
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz ja Ci spróbuję wysłać ![]() ja też, ale co z tego jak ja sama wstaję o 5:00-5:30 kij wie po co i zasnąć nie mogę wrócilismy z jednego spacerku, zaraz obiad Mikowy i jedziemy oglądać kwiatki na lato kwiatów
|
|
#2448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam ręce jak lody...Fuj nienawidzę pobierania krwi! W czasie ciąży była to dla mnie najgorsza rzecz - pobieranie krwi i wenflon ![]() Haha pielgrzymka idzie i śpiewają
|
|
|
#2449 |
|
Wtajemniczenie
|
bajka Twój fotelik jest do 18 czy 25kg?
bo chcę kupić besafe izi combi i on jest do 18, a w sumie nie wiem czemu wydawało mi się, że te RWF są do 25 ale tak logicznie myśląc to nawet jakby jeździła w nim do 4 lat to i tak chyba nie będzie ważyć więcej?
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba go kupię... i będę się modlić żeby starczył do 3 lat ![]() dzięki
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz biorę pod uwagę max way albo axkida ale ja się boję tego rwf, że mu się nogi nie będą mieścić
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co wy macie z tymi nogami? Blanka ma 4 lata i kompletnie nie widze problemu z nogami, miesci sie na spokojnie jest jej wygodniej jak przodem, bo jak przodem jezdzila to nogi jej zwisaly, przez co marudzila i musialam fotel swoj do tylu odsuwac, zeby mogla nogi oprzec na oparciu.
|
|
|
|
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() własnie vea byla w kawiarni u mnei na ulicy, bardzo chwali jako kawiarnie dla mam z dziecmi, ja jeszcze nie odwiedzilam wiec myslalysmy by zrobic mini zlot kaska tez bedzie jak Ola wyzdrowieje to sie umowimy ? pozniej mozna isc na wyspe slodowa na kocyk co Ty na to
|
|
#2455 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie za bardzo mam tutaj wybór jeśli chodzi o firmy, axkid nie ma w ogóle... bynajmniej u mnie w sklepach.a co do nóg poczytaj se w necie
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka mówisz? zobaczymy jak pojedziemy pomierzyć bo na żywo nie widziałam jeszcze nigdy dziecka w rwf
wiem, że MW jest mniejszy właśnie bo jak przodem kupimy to ten co ma Teacherka ![]() ale ja patrzę na cenę axkida to boszzzzz wyjdę ze sklepu jak stary będzie płacił
|
#2457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do 18 kg spokojnie do 4 lat powinien wystarczyc,:ehem.
|
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja za to teraz nadrabiam i idę na masę a serio to dzięki Wam zjadłam dzisiaj drugie śniadanie, bo normalnie jem śniadanie i obiad tylko i tonę słodyczy
|
|
#2459 |
|
Zakorzenienie
|
pff sie wkurzylam na hitlerowska ikee heh, wyslalam tz specjalnie zeby kupil antilopa do moich rodzicow i wiesniaki nie mieli
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- nena co ty mi na maila wyslalas wczoraj?
|
|
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ właśnie wymyślił żebym poszła na pół roku do pracy a w tym czasie jego matka albo siostra zajmą się naszym dzieckiem. Chyba za dużo ma wolnego czasu w pracy i głupie pomysły przychodzą mu do głowy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.

szkoda, że jak chce schodzi to jakby się rzucał w przepaść
który kończy 9 miesięcy 

bo znowu żadkie kupki robi / już dwie a jest 10/

zaraz ja Ci spróbuję wysłać
ale tak logicznie myśląc to nawet jakby jeździła w nim do 4 lat to i tak chyba nie będzie ważyć więcej?