|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
Spinka wiem że pewnie późno odpisuję ale poirytowały mnie te "koleżanki" - są po prostu zazdrosne i tyle. My wczoraj kupiliśmy pampersy, chusteczki, wszystkie kosmetyki, dla mnie wkładki laktacyjne, pieluchy tetrowe, flanelowe, prześcieradła, termometry, aspirator, wszelkie: oscenisept, czopki, sól fizjologiczna - pełen komplet dla Dzidziusia i prawie dla mnie - straciliśmy 750 zł. więc na tyle trzeba się szykować - podliczyłam szybko te Twoje zakupy i tyle mi wyszło ile wydałaś.
|
|
|
#4112 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() serio pocieszyłyśmy mnie ale jak pisała też nowa że szkoda że nie skomentowały tego do mnie to miałabym szanse się bronić a nie między sobą... raczej szybko juz ich nie zaproszę :/ |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=652 http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=652 - by nie było za pstrokato od naklejek a naklejki tylko na ścianę ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- A propo witamin ja biorę PREGNA PLUS lekarz mi to zlecił i mam brać do końca ciąży.
|
|
|
#4114 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Spinka, mebel dosyć ciemny, musisz zrobić coś, żeby go rozjaśnić. Jakieś kolorowe naklejki na pewno nadadzą mu uroku Cytat:
Zazdroszczę takich udanych dni ! Na pewno nic nie zaszkodzi, a tylko dodał Ci endorfin, więc same pozytywne kwestie ![]() Ja dziś mam okropny dzień. Mam takiego doła, że aż mi wstyd. Tż daleko, i co z tego, że full ludzi dookoła. Czuję się samotna, bezbronna i chce mi się ryczeć. Emocje ciążowe ? Oby minęły, bo mam wyrzuty sumienia, że dojdą do Maleńtasa. Niech ten dzień się już kończy
|
|
#4115 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pomysł z naklejkami ok ![]() Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#4116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba będzie lepiej jak się położę. Chcę już wtorku, wizyty i widoku mojego Synka. Nic nie poprawi mi tak humoru. Dobranoc ! Obyśmy się wszystkie dziś w miarę wyspały !
|
|
#4117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie jesteś sama tylko z Dzidziusiem który Cię słyszy. Zapytaj jak się czuje, pobaw się z nim - jak kopnie to delikatnie przyciśnij skórę na brzuchu w tym miejscu i Ci odpowie. Teraz Ty jesteś dla dzidzi towarzyszką tym bardziej że taty chwilowo nie ma. Be happy!
|
|
|
#4118 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja/dzis caly dzien z Tz. Obiadek. Potem bylismy nad woda. Wypozyczylismy film takze wieczór przytulaskowy. Jutro tez ma wolne Purblanca :-* nie marte sie. Domyslam sie ze ciezko bez Tz ...
|
#4119 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z rana znów pierwsza
![]() Pospałam, Wrocław pochmurny. Wczoraj jak was podczytywałam to stwierdzam że przytyłam najwięcej z Was, nie 5, nie 10 ale sporo ponad 10 kg. Ale brałam tabletki hormonalne które to mogły spowodować, zatrzymywały wodę w organizmie na maksa. Ale w ogóle się tym nie przejmuję. Po urodzeniu od razu pas ciążowy, albo koleżanka mi polecała takie majty ściągające, ona je nosiła - były wygodniejsze ponoć niż pas. Do tego dietka zdrowa dla karmiącej - gotowane mięso i warzywka i opieka nad Dzidziusiem - z historii koleżanki wiem że wystarcza. Ona przytyła 30 kg w ciąży, wywaliła wszystkie dawne ciuchy w które nie wierzyła że wejdzie kiedykolwiek. Po 3-4 miesiącach już nie pamiętała co to było te 30 kg PLUS.
|
|
#4120 | |
|
Rozeznanie
|
Rany, to puchnięcie jest nie do zniesienia. Jeden zaledwie dzień upału wystarczył (wczoraj) żebym znowu miała problem ze ściągnięciem obrączki. A na wadze w jeden dzień +700 g.
![]() Cytat:
Ale tak na serio to ostatnio na SR się dowiedziałam że nie ma czegoś takiego i trzeba normalnie zdrowo jeść. Nawet sok pomarańczowy i czosnek można. A co do czosnku to nawet więcej niż można - położna z poradni laktacyjnej powiedziała, że po czosnku dzieciom często smakuje lepiej więc zdarza im się go zalecać na problemy z niejadkami Co do tabletek to też brałam przed ciążą. Wydaje mi się, że to co brałyśmy w przed, raczej nie ma wielkiego wpływu teraz podczas ciąży. Przytyłaś może więcej bo taka Twoja uroda i już
|
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej Mamcie
Nie pospałam dziś.. i zauważyłam że tak mam co 2 dzien.. albo za gorąco, albo siku i później zasnąc nie mogę. Nie wiem jak Wam, ale mi już chyba jest coraz ciężej, nawet jak leżę na wznak z wyciągniętmi nogami to cięzko mi, czuję ucisk i na żołądek i nie wiem na przeponę?? bo tak ciężej mi się oddycha. Dzidzia pewnie coraz większa i dlatego a poza tym zamawiamy dziś wózek za tydzień pewnie będzie Że rodziłam i gółwka juz wyszła a ja nie miałam siły dalej przeć, a położna do mnie mówi tak: dotknij jego czuprynki bo on juz prawie jest z nami I dostałąm sił nadprzyrodzonych A jak go tuliłam do siebie ![]() Cytat:
Gadaj z Dzidziulkiem pomyśl że za chwilę bedzie z Wami to na pewno uskrzydla!!!Cytat:
Wszystkie na pewno w przyszłym roku wyskoczymy w super bikini na plaży- takie bedą z nas Laseczki
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#4122 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4123 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w poniedziałek
Cały weekend mi tak przeleciał, że nie miałam nawet kiedy do Was zajrzeć. Przymierzamy się do zmiany samochodu i w sobotę byliśmy oglądać fajne auto, wszystko było ok do czasu aż nie wzięliśmy go na przegląd do ASO i wyszło, że na początek pasuje do niego dołożyć ok. 10 tyś. Tak że straciliśmy na to pół dnia, a dla poprawienia humoru pojechaliśmy do Smyka obejrzeć wózki i upewnić się co do tego Jedo. Okazało się, że jest jakaś gazetka ze zniżką 20%, niby tylko na ciuszki, ale wchodziła większość rzeczy i wszyscy kupowali wózki Nie było tego koloru, który chcemy, więc wzięliśmy tylko fotelik Recaro, a i tak jesteśmy 100 zł do przodu Ta promocja jest albo do 13 albo do 16 sierpnia, pytałam, ale oczywiście mi wyleciało z głowy ![]() Spinka, koleżankami się nie przejmuj, one chyba nie wiedzą co ile kosztuje. Ja też zrobiłam zamówienie na allegro, wzięłam przewijak, rożek, rogalik, pieluszki, kilka innych pierdółek i nagle nie wiadomo skąd wyszło mi 400 zł... A porównując ze sklepem stacjonarnym i tak sporo na pewno oszczędziłyśmy ![]() Gosia, a kiedy Ty się na te badania wybierasz? Dobrze pamiętam, że dzisiaj? Ale miałaś fajny sen
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Ja/dzis tylko na chwile bo mąz tez/dzis wolne. Wkurzona jestem bo wody nie ma od rana wrrr Pewnie wybierzemy sie na obiad na miasto w takim wypadku a popoludniu na basen otwary bo u nas chyba ostatni dzien ciepła. Tez obolala sie budze, naszczescie z oddychaniem jeszcze ok. Teraz znowu Maja ma patent wkładania mi raczek ( chyba) w lewe biodro.
|
#4125 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Jak dobrze pamiętam to ta wizytą Gosi jutro a nie dzisiaj ![]() Podczytuję Was ciągle regularnie, ale wciąż szykuję mieszkanko na planowane zmiany. Udało mi się skończyć z sypialnią, więc dziś skręcamy komodę! Będę mogła poukładać poupychane teraz w każdy kąt garderoby rzeczy dla Małej No i wziąść się na poważnie za garderobę z wielką szafą typu komandor... Patrząc ile czasu mi to zajmuje (bo co chwilę trzeba odpoczywać, bo zadyszka albo sił brak ) to tam przepadnę pewnie na 2 tygodnie No ale z każdym dniem coraz bliżej celu ![]() Trzymajcie się dziewczynki i nie martwić ani smucić się za dużo ![]()
|
#4126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja się witam w 33 tygodniu. Jeny jak już blisko ![]() Nie wyspałam się wcale, choć spałam do 10. Łucja przyszła nad ranem do naszego łóżka i tak się we mnie wtuliła, że zostało mi ćwierć łóżka, a to już trochę dla mnie za mało Jak już zasnęła, to mnie skopała równo ale nie miałam sumienia jej budzić. Uwielbiam patrzeć jak śpi Dziś dzień nieco chłodniejszy, choć w domu nadal duszno.. Miłego dnia Mamusie
|
|
|
|
|
#4127 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuje ![]() Cytat:
![]() Hihih ja też miewam takie sny ! Coraz bliżej tego momentu, może dlatego tak przeżywamy
|
|
#4128 |
|
Zadomowienie
|
Ja się teraz tylko witam, dziś mam wizytę u lekarza, już nie mogę się doczekać, teraz lecę po zakupy na obiad, jak będę miała czas to się odezwę, buziaki
|
#4129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi jeszcze trochę brakuje do 33 tygodnia, ale faktycznie, bliżej niż dalej Cudnie masz, że jedno Maleństwo już tulisz do siebie Fantastyczny uczucie !!U mnie też chłodno ale w domu duszno Miłego dnia
|
|
#4130 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
U nas wczoraj miłe popołudnie było, pojechaliśmy sobie nad wodę powylegiwać się trochę na koniec dnia - ja sobie tylko brzuszek oblewałam wodą pod prysznicem i właziłam do kolan (czekam na te wyniki moczu i nie chcę dokładać nowych bakterii, więc chucham na zimne). Obczajaliśmy z TŻtem maluchy na kocykach i wózki Powiem Wam, że on wyprawką się jakoś nie interesuje zbytnio, ale za maluchami oczami wodzi i mi pokazuje cały czas jakiegoś bobasa Potem spacerek i pizza w jakiejś knapce co nas nigdy tam nie było, więc bardzo przyjemnie Filmik na wieczór i spać. Tylko piwa zimnego mi w tym zestawie brakowało ![]() Cytat:
Wiadomo każdy z grzeczności zapyta co i jak, ale wysłuchiwać takiej ciężarnej przez pare godzin też niebardzo. Marudź ile wlezie Cytat:
Uważaj z tymi pasami/majtami, poczytaj sobie bo podobno zaraz po porodzie ich nie wolno! Można sobie narobić więcej szkody niż pożytku, dopiero po jakimś czasie możesz to nosić. Nie będę się wymądrzać dlaczego, bo nie pamiętam, ale upewnij się, żeby później nie było płaczu. Cytat:
Zgadzam się co do diety, że to jakiś obłęd. Jemy wszystko, zdrowo i z umiarem i na szczęście coraz więcej położnych ma takie podejście. Wiadomo, że powrocie ze szpitala nie rzucimy się na wszystko, trzeba ograniczyć mocne doprawianie potraw, wywalić fast foody, ograniczyć słodycze. Warto też zacząć od jakiegoś zestawu produktów i dokładać po czymś dziennie, obserwować dziecko czy się coś nie dzieje, żeby w razie w można było to wyeliminować. Mięso pieczone, czy nawet podgrillowane na patelni też krzywdy nie zrobi, ja nie zamierzam się katować gotowanym kurczakiem z marchewką przez miesiąc. A teraz się legnę bo znowu mnie kłuje pod żebrem
|
|||
|
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kochane!
Witam się z łóżka jednak wybrałam się dzisiaj do lekarza, moja zielarka jest na urlopie, i dobrze zrobiłam, bo się okazało, że mam ostre zapalenie gardła i po prawej stronie już zaczęła wychodzić ropa na anginę :banghead: dostałam antybiotyk, syrop i kupiłam, za Waszą radą, tantum verde. Musi mi przejść do piątku, bo jedziemy nad morze ![]() O puchnięciu to mogę książkę napisać ;-) pochwale się Wam, że wczoraj TŻ padł na kolanko i oficjalnie poprosił bym została jego żoną pierścionek piękny, ale był zamawiany w grudniu i teraz wchodzi mi... do połowy palca! także będę go nosiła po porodzie.PurBlanka, wiem jak Tobie ciężko. Mój też wyjeżdża często w delegacje, ale z reguły na weekendy wraca. Ale jeśli chodzi o koleżanki, to akurat nie mogę narzekac, bo te bliskie to albo właśnie urodziły albo starają się o dziecko ;-) także są mocno z tematem związane ![]() I zaczęłam 33 tydzień! Lada chwila i Bejbik będzie z nami! Dziewczyny, wyobrażacie sobie moment jak położą Wam dziecko na brzuchu? Bo to ostatnio moja ulubiona fantazja ![]() Pozdrawiam. K86
|
#4132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4134 |
|
Zadomowienie
|
koralinka: gratulacje!!!
![]() u mnie kiepska noc, zasnelam na tv, a potem do 6 rano nie moglam spac. w koncu zasnelam i spalam prawie do poludnia, wiec dzien dzisiaj z glowy. a poza tym ok, mala juz nie kopie, ale teraz zaczyna sie wypychac z roznych stron. brzuch ma co chwile inny ksztalt. jutro zaczynamy 30. tydzien, a w piatek polozna.
|
#4135 |
|
Rozeznanie
|
Koralinka, gratulacje
|
|
#4136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje! ![]() Współczuje choroby. |
|
|
|
|
#4137 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miłe to że pamiętacie Dziewczyny Bo jak poszłam na zwolnienie to sprzedaliśmy bo nie było mi potrzebne ale jak urodzi się Dzidziolek to raczej się przyda no i tez stracilismy pół dnia, i nie kupiliśmy bo okazał się lipny.. Tż wkurzony jeszcze bardziej bo pojechaliśmy w sumie prosto po jego pracy także dodatkowo zmęczony..Cytat:
Cytat:
Ja zawsze jak kładę się do łózka, w ciągu dnia nie zliczę ![]() Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#4138 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może któraś z Was miała podobne doświadczenia z kotem i może mi coś doradzić? Cytat:
Zmniejszylismy, ale nadal jest tak pół numeru za luźny, więc zamierzam go nosić do końca. Z obrączką się niedługo będę musiała pożegnać.Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry! Trochę nie pisałam, ale czytałam codziennie. To nie były najlepsze dni, byłam jakaś taka psychicznie wypompowana. Do tego TŻ nie przyjechał na weekend, będzie dopiero w środę. Jest jeden pozytyw, pójdzie ze mną do lekarza w czwartek! Ciocia która urodziła w maju zaproponowała mi ubranka po jej synku Aaaa i od siostry partnerki mojego taty dostaliśmy matę i przewijak. Tak że powolutku coś gromadzimy. Wypłata miałą być w sobotę, ale że nie zjechali na weekend to będzie jutro albo pojutrze, tak ze nadal nic nie zamówiłam. Przygotowałam sobie narazie zamówienie na gemini i wyszło mi prawie 400 zł
|
|||
|
|
|
#4139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A tej cioci Dzidziol to Giganciorek trochę!!!
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj pierścionek był duuużo za duży, jakieś 4 rozmiary, też się naczekałam na noszenie go, a potem okazało się, że i tak za luźny Ale już nie chciałam się rozstać...Cytat:
Chociaż przepraszam, rodzice dorzucili się na łóżeczko połowę kasy, a teściowa coś wspominała, że chce nam do wózka dołożyć, no ale to nie wiadomo jak to będzie i czy czasem się nie okaże, że "zapomni".Poleżałam trochę w wannie i to kłucie przeszło...pewnie na chwilę... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

13.12.13 

A tej cioci Dzidziol to Giganciorek trochę!!!