Wystarczająco Dobre Panie Domu - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-19, 13:10   #4441
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu

Może do Ciebie krzyczy żebyś wstawała?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 14:16   #4442
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Może do Ciebie krzyczy żebyś wstawała?
Haha chyba nie, raczej z chłopakiem się kłóci :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 14:32   #4443
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Terha - biznes nie jest moj, tylko szefowej Ale jestem jedynym pracownikiem/wspolnikiem wiec zalezy mi na jego rozwoju. Fotografujemy dzieci i rodziny A ostatnio tez rodziny ze szczeniakami

Wroclawianki - bedziemy tam kilka dni okolo 20 wrzesnia (tam mamy 2 wesele) Na kawe zawsze jestem chetna!!! A skoro sie zglosilyscie to moze znacie jakies sprawdzone hostele/apartamenty do wynajecia na kilka dni we Wroclawiu? I jakies fajne restauracje, bary? Nigdy nie bylam we Wroclawiu Co trzeba koniecznie zobaczyc?

Czas na mnie, lozeczko czeka Dobranoc
Stary 2014-08-19, 15:28   #4444
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Terha - biznes nie jest moj, tylko szefowej Ale jestem jedynym pracownikiem/wspolnikiem wiec zalezy mi na jego rozwoju. Fotografujemy dzieci i rodziny A ostatnio tez rodziny ze szczeniakami
Do reklam? Fajna praca . Bardzo lubię robić zdjęcia, ale nie będę się już powtarzać

A co do Wrocławia...
Na pewno trzeba zobaczyć Panoramę Racławicką, rynek i Ostrów Tumski zwłaszcza w nocy, ogród japoński chociaż nie wiem czy będzie atrakcyjny o tej porze roku oraz kolorowe fontanny przy Pergoli jeśli tego jeszcze nie widziałaś . Do tego koniecznie trzeba poszukać wrocławskich krasnali pochowanych w centrum

Terha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 17:04   #4445
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Jak zimno Może zrobi się lepiej po obiedzie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 19:19   #4446
201608160903
Konto usunięte

Cytat:

Irenka, na pocieszenie Ci powiem, że ja często choruję właśnie albo na wiosnę (przesilenie wiosenne) albo w lecie, za to w zimie baardzo rzadko.

Właśnie pociągam nochalem, bo mam katar - spanie przy zamkniętym oknie to koszmar,a przy otwartym,to właśnie katar mnie łapie
Ja śpię w czapce serio, zatoki mnie wtedy nie bolą. Tz uważa to za bardzo zabawne swoją drogą.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jak zimno Może zrobi się lepiej po obiedzie
U mnie ok, pogoda na marynarkę albo leciutką kurtkę. Właśnie biegnę na złamanie karku na seans przedpremierowy na który dostaliśmy wejściówki i jest wyścig z czasem. Byłam na spotkaniu z przyjaciółmi ze starej firmy i prosecco trochę mnie wzięło Mam nadzieję ze nie usnę

Lucy
a warszawa?

Edytowane przez 201608160903
Czas edycji: 2014-08-19 o 19:20
201608160903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 19:19   #4447
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
My zdecydowaliśmy się też na winietki dlatego, że nie mamy dużego wesela (60-70 osób), zapraszamy samych najbliższych = znamy ich samych, ich sympatie i antypatie rodzinne i wiemy jak ich usadzić

U nas rodzice będą siedzieć wśród rodziny, przy naszy stole tylko my + świadkowie z osobami towarzyszącymi.
Amen do kwadratu!

U nas też się praktykuje, że Młodzi siedzą ze świadkami. Chociaż muszę Wam powiedzieć, że nasz stolik (6 osób) został okrzyknięty najsmutniejszym stolikiem.
Jak zjedliśmy obiad i od niego wstaliśmy, to praktycznie przez całą imprezę nikt tam nie siedział (ani my, ani świadkowie z partnerami) - cały czas się bawiliśmy, albo gdzieś dosiadaliśmy. Biedny stół stał pusty całą noc.

Cytat:
Napisane przez Adrianna94 Pokaż wiadomość
Hej kobietki Jestem z moim TŻ ponad 4 lata, mieszkamy ze sobą od roku, mamy po dwadzieścia lat podczytuję Was od kilku dni i postanowiłam dołączyć! Przygarniecie początkującą panią domu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Witaj.

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie wesela bez winetek
Ja również.

Cytat:
Napisane przez Dagunia Pokaż wiadomość

Witam się zaspana, z podkrążonymi oczami, zapuchniętymi od płaczu czyli stan po kłótni z teściową.
Ma nadzieję, że już lepiej.

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
P.S. Ja tak na marginesie kombinezonom mówię stanowczo nie. Po prostu to nie moja bajka i źle bym się w czymś takim czuła.
Mam podobnie - jakoś się nie widzę w takim ciuszku.

Cytat:
Właśnie pociągam nochalem, bo mam katar - spanie przy zamkniętym oknie to koszmar,a przy otwartym,to właśnie katar mnie łapie
U mnie to samo - już rano nosem pociągałam. Wczoraj się za lekko ubrałam, a poranki (wychodzę o 7:00) czuć, że są już jesienne.

Rany, jaką wczoraj miałam zwałkę.. chyba pourlopową. Tylko nie na zasadzie, że mi się nie chce, ale chyba to takie nagłe przestawienie/mało snu (nawet nie 4h, bo nie chciało nam się położyć ) i normalnie byłam nieprzytomna. Do tego ciśnienie nawalało i tragedia gotowa.
Myślałam, że czołem gwoździa w biurku przybiję. Na szczęściej po południu z każdą godziną było lepiej. Wczoraj też położyłam się o przyzwoitej porze i dzisiaj jestem jak nowa.
Takie traumy pourlopowe (półdniowe) to ja mogę mieć.

Ogólnie laba jest fajna, ale.. ja jakoś jak chodzę do pracy to czuję, że żyję. Jakby mi krew przyspieszała w żyłach, tyle się dzieje. No i fajnie te wszystkie uśmiechnięte mordki w pracy zobaczyć.

Dzisiaj tak jak mówiłam super. Obiad wczoraj podszykowałam, więc raz dwa i byliśmy po jedzeniu. TŻ pojechał po jakieś wiertła, puszki, czy tam inne cuda. Ja zaliczyłam małe zakupy spożywcze i trochę pobuszowałam w necie - musiałam kilka rzeczy kupić. A teraz chyba zarządzę jeszcze pranie.
Coś mnie energia niebezpiecznie rozpiera.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-08-19 o 19:21
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 19:39   #4448
irenkaaa
Zakorzenienie

Rise kiedys tez spalam w czapce. Sporo na zatoki mi dawalo fakt. W irlandii znowu w skarpetkach dluuuugo spalam.

Sent from my iPad using Tapatalk
Ipad lubi robic błędy
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 19:53   #4449
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
ja jakoś jak chodzę do pracy to czuję, że żyję. Jakby mi krew przyspieszała w żyłach, tyle się dzieje.
No ja też . Tylko, że jak wracam do domu to już kompletnie nic mi się nie chce (ani gotować, ani tym bardziej sprzątać). Po powrocie z urlopu posprzątaliśmy, ja ochoczo zabrałam się za gotowanie i nawet mi się to wszystko podoba . Pełen luzik, na wszystko jest czas...Bałagan nie zdąży się zrobić, bo jest sprzątanie na bieżąco... Tak można żyć . A jak przychodzi praca to wszystko to jakieś takie bez ładu i składu .

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Wroclawianki - bedziemy tam kilka dni okolo 20 wrzesnia
A kto jest jeszcze z Wrocławia tak jak ja?

Stary 2014-08-19, 19:59   #4450
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Terha Pokaż wiadomość
No ja też . Tylko, że jak wracam do domu to już kompletnie nic mi się nie chce (ani gotować, ani tym bardziej sprzątać). Po powrocie z urlopu posprzątaliśmy, ja ochoczo zabrałam się za gotowanie i nawet mi się to wszystko podoba . Pełen luzik, na wszystko jest czas...Bałagan nie zdąży się zrobić, bo jest sprzątanie na bieżąco... Tak można żyć . A jak przychodzi praca to wszystko to jakieś takie bez ładu i składu .
Też czasem po pracy jestem zmęczona, zwłaszcza pod koniec tygodnia (czwartek, piątek), ale.. jakaś taka bardziej 'rozkręcona' jestem niż jak mam wolny dzień. Najgorzej to chyba przyjść i siąść na długo, albo się położyć - wtedy beton, już mi się nie chce.
No i to uczucie wieczorem jak się kładę - takiego przyjemnego zmęczenia (zmęczenia, po dobrze wykorzystanym dniu).

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2014-08-19 o 20:01
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 20:03   #4451
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Coś mnie energia niebezpiecznie rozpiera.
To tylko się cieszyć
Ja mam właśnie zmęczenie materiału i nie mogę się doczekać wolnego...

Założyłam właśnie fanepaga naszej działalności artystycznej z TŻ, mamy 2 polubienia (nasze )
Śmigam na spacer, bo tlenu mi brakuje...
Stary 2014-08-19, 20:12   #4452
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
No i to uczucie wieczorem jak się kładę - takiego przyjemnego zmęczenia (zmęczenia, po dobrze wykorzystanym dniu).
No tak... To uczucie też bardzo lubię

Stary 2014-08-19, 22:18   #4453
Adrianna94
Raczkowanie

Cytat:
Podziel się przepisem .
Przepis na batoniki jest baaardzo skomplikowany: rozgnieciony banan + płatki owsiane + rodzynki/orzechy/suszone owoce. Mieszamy, wykladamy masą keksowkę, pieczemy pół godziny w temp. 180 stopni

Adrianna94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 23:02   #4454
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adrianna94 Pokaż wiadomość
Przepis na batoniki jest baaardzo skomplikowany: rozgnieciony banan + płatki owsiane + rodzynki/orzechy/suszone owoce. Mieszamy, wykladamy masą keksowkę, pieczemy pół godziny w temp. 180 stopni

Chyba jednak jak dla mnie jest zbyt skomplikowany . Nie śmiej się ze mnie proszę, jeśli pytam o "oczywiste oczywistości":

- płatki owsiane mają być gotowane, czy surowe?
- o jaką masę chodzi?

Długo takie batoniki przeżyją? Bo szkoda trochę się babrać, żeby zrobić np. pięć .

Edytowane przez Terha
Czas edycji: 2014-08-19 o 23:04
Stary 2014-08-19, 23:28   #4455
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Terha - nie, po prostu mamy studio fotograficzne i robimy zdjecia dla prywatnych ludzi, ktorzy chca miec pamiatke i zdjecia powiesic na scianie (bo sprzedajemy juz gotowe wydruki a nie pliki jpg) itd.

Witam z rana Alez mialam znow dzis koszmary...

Warszawianki - Bede w W-wie (moj dom rodzinny jes pod W-wa) na poczatku wrzesnia
Stary 2014-08-20, 07:21   #4456
201608160903
Konto usunięte

Cytat:
Terha - nie, po prostu mamy studio fotograficzne i robimy zdjecia dla prywatnych ludzi, ktorzy chca miec pamiatke i zdjecia powiesic na scianie (bo sprzedajemy juz gotowe wydruki a nie pliki jpg) itd.

Witam z rana Alez mialam znow dzis koszmary...

Warszawianki - Bede w W-wie (moj dom rodzinny jes pod W-wa) na poczatku wrzesnia
To akurat możesz wpaść na parapetówkę z Tztem jakby coś pisz pw to się umówimy!

Dzień dobry wszystkim! Poranna zmiana wątkowa wita się jak zwykle z autobusu do pracy. Nie wiadomo kiedy i już środa, zwana małym piątkiem

Film na którym wczoraj byliśmy był o rozpadzie związku na odległość, bardzo smutny. Chociaż Tz był średnio wzruszony dziś idę się wypocić na pump, więc bedzie dobry dzień trzymajcie się ciepło
Stary 2014-08-20, 08:00   #4457
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim! Poranna zmiana wątkowa wita się jak zwykle z autobusu do pracy. Nie wiadomo kiedy i już środa, zwana małym piątkiem
Ja się witam jak zwykle z pracy Jeszcze 2 razy trzeba wstać i weekend

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 08:10   #4458
201604250957
Konto usunięte

ja też witam się wypoczęta i zrelaksowana z kubkiem kawy miło zaczynać pracę w środę wyjazd bardzo udany, podtrzymuję moje wyznanie o tym, że kocham nasze morze

Terha domyślam się, że płatki mają być surowe a masa to wszystkie połączone składniki

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Rise jaki tytuł miał ten film? my wczoraj skończyliśmy oglądać serial Detektyw, baardzo dobry moim zdaniem, Matthew McConaughey mistrzowska kreacja, żal mi że się już skończył ale zdecydowanie polecam
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 08:12   #4459
Dagunia
Komplikatorka

jeszcze 2 dni i się wyśpię w końcu
Stary 2014-08-20, 08:15   #4460
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
ja też witam się wypoczęta i zrelaksowana z kubkiem kawy miło zaczynać pracę w środę wyjazd bardzo udany, podtrzymuję moje wyznanie o tym, że kocham nasze morze
Ja również Byłam tylko 2 dni, do tego 15 godzin w drodze, ale warto było
2 razy byłam na rybie i 2 razy była genialna

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 08:18   #4461
201604250957
Konto usunięte

wiadomo, rybka nad morzem smakuje najlepiej
Stary 2014-08-20, 08:24   #4462
Miss Saeki
Zakorzenienie

Dzien dobry.

Masakra... 3 dzien po urlopie w pracy... tak mi sie nie chce...
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-20, 08:51   #4463
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ufff, środa dziś zrobię dla dziewczyn na panieński cukrowy peeling różany, jutro załatwiamy do końca kablówkę, w piątek paznokcie a w sobotę już panieński (przedtem o 13 gadamy z facetem od sali)

Dzień dobry !!!

Stary 2014-08-20, 09:04   #4464
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miss Saeki Pokaż wiadomość
Dzien dobry.

Masakra... 3 dzien po urlopie w pracy... tak mi sie nie chce...
chce Ci się, chce Ci się pamiętaj że dobre nastawienie to połowa sukcesu byle do weekendu a potem będzie już tylko lepiej

Cytat:
Ufff, środa dziś zrobię dla dziewczyn na panieński cukrowy peeling różany, jutro załatwiamy do końca kablówkę, w piątek paznokcie a w sobotę już panieński (przedtem o 13 gadamy z facetem od sali)

Dzień dobry !!!
Ilsa a znasz szczegóły swojego panieńskiego czy to będzie niespodzianka?

aaa wiem co jeszcze chciałam- Ijaa pochwal się jakie meble do kuchni kupiliście
Stary 2014-08-20, 09:05   #4465
201608160903
Konto usunięte

Cytat:

Terha domyślam się, że płatki mają być surowe a masa to wszystkie połączone składniki

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Rise jaki tytuł miał ten film? my wczoraj skończyliśmy oglądać serial Detektyw, baardzo dobry moim zdaniem, Matthew McConaughey mistrzowska kreacja, żal mi że się już skończył ale zdecydowanie polecam
Film 10.000 km o ten: http://www.filmweb.pl/film/10.000+Km-2014-696271

Fajnie że już jesteś spowrotem Kash
Stary 2014-08-20, 09:30   #4466
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno wiem że nagrały odpowiedzi mojego TŻ na różne pytania w formie wideo i ja mam zgadywać te odpowiedzi i przy tym nagrywaniu wyklepały mu że robimy piżama party (mam całą furę piżam i uwielbiam w nich chodzić po domu i zmieniać, one o tym wiedzą ) a on oczywiście wyklepał mi i kupiłam sobie http://www.hm.com/pl/product/29996?article=29996-B trochę niewarte swojej ceny ale M. się strasznie podoba i kolor taki weselny

Stary 2014-08-20, 09:35   #4467
Blondi2989
Blond forever!

No siema siema
Cytat:

[/COLOR]Rise jaki tytuł miał ten film? my wczoraj skończyliśmy oglądać serial Detektyw, baardzo dobry moim zdaniem, Matthew McConaughey mistrzowska kreacja, żal mi że się już skończył ale zdecydowanie polecam
No morze mega, dlatego tutaj mieszkam (choć dzisiaj tak wieje, że w drodze do pracy miałam po dziurki w nosie nadmorskiego klimatu )

My wczoraj skończyliśmy Californication. I będziemy teraz oglądać Zakazane Imperium, ale dopiero od października, bo będzie z nami mieszkał mój brat, więc chcemy żeby oglądał z nami
A we wrześniu nowy Czas Honoru - oglądacie?
Stary 2014-08-20, 09:41   #4468
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rise_against Pokaż wiadomość
Film 10.000 km o ten: http://www.filmweb.pl/film/10.000+Km-2014-696271

Fajnie że już jesteś spowrotem Kash
]

dzięki cieszę się że ktoś się cieszy z mojego powrotu

Cytat:
Na pewno wiem że nagrały odpowiedzi mojego TŻ na różne pytania w formie wideo i ja mam zgadywać te odpowiedzi i przy tym nagrywaniu wyklepały mu że robimy piżama party (mam całą furę piżam i uwielbiam w nich chodzić po domu i zmieniać, one o tym wiedzą ) a on oczywiście wyklepał mi i kupiłam sobie http://www.hm.com/pl/product/29996?article=29996-B trochę niewarte swojej ceny ale M. się strasznie podoba i kolor taki weselny
łee no to niezła z tego Twojego Tż że Ci wypeplał piżama party fajna sprawa ale tak patrząc technicznie to jak później pójdziecie w miasto? w piżamach? a może będziecie się przebierać? czy nie planujecie w ogóle imprezy w klubie/ klubach? a kimono bardzo fajne, fakt trochę drogie ale ładne choć dla mnie niepraktyczne bo jestem zmarzluch więc poza latem chodzę po domu w moim słodkim różowym, pluszowym szlafroku

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
N
A we wrześniu nowy Czas Honoru - oglądacie?

też marudzę Tż że chcę mieszkać nad morzem a on mi właśnie odpowiada, że jakbyśmy tam mieszkali to by mi było ciągle zimno i wcale bym tego morza tak nie doceniała
Stary 2014-08-20, 09:45   #4469
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
]też marudzę Tż że chcę mieszkać nad morzem a on mi właśnie odpowiada, że jakbyśmy tam mieszkali to by mi było ciągle zimno i wcale bym tego morza tak nie doceniała
Ja jestem zmarźluch przeokrutny, naprawdę, ja w rajstopach chodzę już od września i owszem, ten klimat mnie denerwuje bardzo (choć zimy są łagodniejsze - pochodzę z Polski wschodnio-centralnej ), to jednak spacery po plaży o każdej porze roku mi to rekompensują
Stary 2014-08-20, 09:51   #4470
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:

Dzień dobry !!!
Co to za peeling? Zdradź przepis

Cytat:
chce Ci się, chce Ci się pamiętaj że dobre nastawienie to połowa sukcesu byle do weekendu a potem będzie już tylko lepiej

aaa wiem co jeszcze chciałam- Ijaa pochwal się jakie meble do kuchni kupiliście
Poszłabym sobie na rower albo na rolki a nie siedziała w pracy...

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Ja jestem zmarźluch przeokrutny, naprawdę, ja w rajstopach chodzę już od września i owszem, ten klimat mnie denerwuje bardzo (choć zimy są łagodniejsze - pochodzę z Polski wschodnio-centralnej ), to jednak spacery po plaży o każdej porze roku mi to rekompensują
Zazdroszczę tego morza.
A wbrew pozorom zimą nad morzem jest cieplej niż w okolicy gór...
Miss Saeki jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości