Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-22, 23:23   #1801
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Ooo tez lubie salatke z makaronem z zupek, ale staram sie za czesto jej nie jesc

i tez kocham Pottera!!
Ale my ogladamy Sopot pol na pol z Eska Music cos tam lekka chała, ale co tam

Kuba tez smoczkowy. Jakbym mu dala to by caly dzien ze smokiem biegal.
Ograniczam mu smoka tylko do snu+jak baaardzo marudzi.
Ostatnio pojechalismy kawalek od domu bez smoka (zapomnielismy). W drodze powrotnej w autobusie urzadzil taka histerjoze, ze myslalam, ze dostaniemy eksmisje i bedzie trzeba isc z buta

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Poza tym wlasnie skonczylam: http://lubimyczytac.pl/ksiazka/125404/slubna-suknia nie wiem czy w ostatnim czasie czytalam cos lepszego, jestem zachwycona!!!

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Od jutra -20% na rzeczy dzieciece w Reserved.
Ja nie skorzystam, ale moze ktoras z Was...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 05:26   #1802
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Wczoraj bylismy na sushi; specjalnie dla Yae kucharze przygotowali mini-sushi - dla 1,5 rocznego dziecka na jeden kes. Wygladalo slodko!
Dziekujemy rowniez za wszystkie mile slowa dotyczace najswiezszych zdjec
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 06:39   #1803
Delicjanka
Zakorzenienie

Hejos a ja wstalam z mega bolem jajnika - owulka... Myslalam przez chwile ze to ppecherz ale jednak nie :/ musze zapisac sie do gina ech...

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 07:55   #1804
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hejka. Znów nie mam nic konstruktywnego do napisania. My Nadal na wyjeździe jeszcze do środy. Aż się boje jak wrócę- i stanę na wagę. Jesli nic mi nie ruszyło to włączam level hard core- i ćwiczę dwa razy dziennie.
Wczoraj mieliśmy wychodne- co prawda niecałe 2 godzinki na grillu ale myślami byłam przy Antoniu. .. jestem nienormalna

A co do Harrego Pottera- oczywiscie super. Ale ciesze się ze najpierw czytałam książki a potem oglądałam filmy. Jak zwykle film nie równa się książce.
Wielbicielom magii w książkach polecam SAGĘ CZARNYCH KAMIENI - czytała któraś? Polecam gorąco- z.a.b.s.ta. (tylko przebrnąć przez początek tragedia- ale lepiej później wrócić i jeszcze raz przeczytać).

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2014-08-23 o 07:56
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:02   #1805
hope01
Zakorzenienie

Dziewczyny ja podczytuje,ale nie piszę i w najbliższym czasie moge mniej się udzielać.

Szaja, Debrah, tak konstruktywnie... jak przygotować nastolatkę z lekkim u.u. na rozwód rodziców? Bo ja nie umiem racjonalnie myśleć, a ona jest strasznie rozdarta i podatna na to co się jej powie. Pytam tak w razie wu, w sumie to bardzo prawdopodobna sytuacja.. dziś pewnie więcej się okaże, więc chce być jakimś wsparciem dla ojca.

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 09:18   #1806
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Hope, tłumaczyłabym tak, jak młodszemu dziecku. Czyli: czasem ludzie przestają się bardzo lubić, czasem nie potrafią się dogadać i by nie kłócić się ciągle, trzeba zamieszkać osobno. Masz nadal dwoje rodziców, oboje cię kochają*, oboje będą o ciebie dbali, spędzali z tobą czas, ale będą mieszkali osobno. TU nie ma chyba dobrego rozwiązania :/

* o ile oczywiście młoda czuje jakąś miłość i tak dalej, bo to też różnie bywa w różnych rodzinach.

Jednak? z perspektywy czasu: lepiej. Poważnie. Najlepsza decyzja mojej mamy.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Dorotka święto zrobiła dzisiaj pospałam z nią do 7:20
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:34   #1807
litllesweetangel
Lurker ;)

Rowniez uwazam, ze rozwod mojej mamy to jej najlepsza decyzja w zyciu. Szkoda, ze tak pozno. Zaoszczedzilaby mi nerwicy i wielu stresow...

Kupilismy buciki, musze wymienic na mniejsze, bo pod wplywem glupiego tza wzielam z wkladka o 1,5 cm wieksza niz nozka malej... Kupowanie butow dziecku to koszmar.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:49   #1808
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja robilam tak, jak w tym przepisie: https://always☠☠☠☠☠☠☠/przepis-na-domowe-pesto/ tylko sera dalam mniej (na oko) i na koniec sok z cytryny, bo za mdle mi sie wydawalo.

chyba wyczaszkowalo. Mialo byc always fit . pl

Do tego makaron pelnoziarnisty, feta (koochaaaam ) i talerz nie moj

Dzieki za stronke, nie znalam jej

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Fajne zakupy pstryczku!
Dziękuję za przepis

Michaś ma drzemkę, ja szukam części od laktatora, ostatnio Michał się nimi bawił. Przegrzebałam wszystkie pudła z zabawkami, i nadal kilku el. brakuje. A chcę na all wystawić moją medelę Ciekawe gdzie to powciskał skubaniec.

Też wczoraj byliśmy kupować buciki. Po domu kapciuszki i crocsy na basen. Sobie w CCC kupiłam fajne buty z rabatem -70 procent Muszę jeszcze na spokojnie pojechać i coś kupić.

Muszę uśpić moją kochaną koteczkę jest mi tak strasznie smutno. Na samą myśl wyć mi się chce, a co dopiero jak ją do gabinetu zabiorę. Koszmar jakiś. 14 lat ze mną. To jak członek rodziny. A co ja Misiowi powiem jak będzie pytał o kotka.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 10:54   #1809
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hejos a ja wstalam z mega bolem jajnika - owulka... Myslalam przez chwile ze to ppecherz ale jednak nie :/ musze zapisac sie do gina ech...

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
ja dziś też, chociaż chyba jednak wczoraj, mimo że dalej mnie boli... ale zauważyłam że mamy w podobnym czasie :P

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
Wczoraj bylismy na sushi; specjalnie dla Yae kucharze przygotowali mini-sushi - dla 1,5 rocznego dziecka na jeden kes. Wygladalo slodko!
o jak słodko <3 i zjadła? moja lubi sushi tzn bardziej ryz i wodorosty ale coś tam skubnie, takie na raz to by moze i całe zjadła.

Wróciłam do Was wróciłam już w czwartek bo Hania strasznie źle mi tam spała i pogoda kiepska i jak wróciłam tak mnie wieczorem choroba rozłożyła wczoraj cały dzień masakra ! A Hania dziś w nocy... tragedia tak płakała przez sen nie dało się jej wybudzić, próbowałam delikatnie ale nic nie dało rady. Podejrzewam zęby ale zostały jej 3, jedna 4 i dwie 2 na dole wszystkie 4 przeszła bezobjawowo raczej. Więc może to 3? A w dzień taka jak nie ona zmierzła.

W klubie dałam parę zdjęć (sztuk 3)

Aha od dzis do 7 wrzesnia w h&m kupon na -20% na dziecięcy

No..to ide chyba do wyra
Stary 2014-08-23, 11:11   #1810
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja dziś też, chociaż chyba jednak wczoraj, mimo że dalej mnie boli... ale zauważyłam że mamy w podobnym czasie :P

o jak słodko <3 i zjadła? moja lubi sushi tzn bardziej ryz i wodorosty ale coś tam skubnie, takie na raz to by moze i całe zjadła.

Wróciłam do Was wróciłam już w czwartek bo Hania strasznie źle mi tam spała i pogoda kiepska i jak wróciłam tak mnie wieczorem choroba rozłożyła wczoraj cały dzień masakra ! A Hania dziś w nocy... tragedia tak płakała przez sen nie dało się jej wybudzić, próbowałam delikatnie ale nic nie dało rady. Podejrzewam zęby ale zostały jej 3, jedna 4 i dwie 2 na dole wszystkie 4 przeszła bezobjawowo raczej. Więc może to 3? A w dzień taka jak nie ona zmierzła.

No..to ide chyba do wyra

Zdrowiejcie obie! Zjadla, oczywiscie. Z jajkiem, z malusienkimi sardynkami, z wegorzem i z opalanym lososiem
Stary 2014-08-23, 11:14   #1811
meneq
Zakorzenienie

ImageUploadedByWizaz Forum1408785175.763605.jpg
Tu przykladowo: normalnej wielkosci kawalek byl podzielony na trzy czesci
Stary 2014-08-23, 11:39   #1812
Debrah
Zakorzenienie

Chyba podjęliśmy z Tż pewną ważną decyzję, niestety wymaga trochę sił i nie będzie najlepiej na początku ale chyba nie mamy innego wyjścia. Smutno mi i doła mam póki co, więc będę podczytywać jak na razie..
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 11:58   #1813
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Chyba podjęliśmy z Tż pewną ważną decyzję, niestety wymaga trochę sił i nie będzie najlepiej na początku ale chyba nie mamy innego wyjścia. Smutno mi i doła mam póki co, więc będę podczytywać jak na razie..

zaintrygowałaś mnie... mam nadzieje, że ułoży sie po Waszej mysli !
Cytat:
Załącznik 5770666
wygląda apetycznie co to to na dole?
Stary 2014-08-23, 12:09   #1814
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziękuję za przepis

Michaś ma drzemkę, ja szukam części od laktatora, ostatnio Michał się nimi bawił. Przegrzebałam wszystkie pudła z zabawkami, i nadal kilku el. brakuje. A chcę na all wystawić moją medelę Ciekawe gdzie to powciskał skubaniec.

Też wczoraj byliśmy kupować buciki. Po domu kapciuszki i crocsy na basen. Sobie w CCC kupiłam fajne buty z rabatem -70 procent Muszę jeszcze na spokojnie pojechać i coś kupić.

Muszę uśpić moją kochaną koteczkę jest mi tak strasznie smutno. Na samą myśl wyć mi się chce, a co dopiero jak ją do gabinetu zabiorę. Koszmar jakiś. 14 lat ze mną. To jak członek rodziny. A co ja Misiowi powiem jak będzie pytał o kotka.
Laurko, a chcecie drugiego kotka? to pod kątem Misia pytam
przykro mi z powodu konieczności uśpienia, czasem niestety tak trzeba

Cytat:

No..to ide chyba do wyra
zdrowiejcie!

Cytat:
Załącznik 5770666
to na dole bym zjadła, co to! pysznie wygląda

Cytat:
czyli kciuki trzymać?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:27   #1815
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47824362]Laurko, a chcecie drugiego kotka? to pod kątem Misia pytam

zdrowiejcie!

czyli kciuki trzymać?[/QUOTE]

Dzięki Na razie muszę uporać się ze stratą tego kotka. Nie wiem czy chcę na razie kolejne zwierzątko brać do domu. Może jak Miś troszkę jeszcze urośnie. Bardzo mi z tym wszystkim ciężko.

no i znowu ryczę
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:50   #1816
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Trzymam kciuki aby było dobrze

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Kupilismy buciki, musze wymienic na mniejsze, bo pod wplywem glupiego tza wzielam z wkladka o 1,5 cm wieksza niz nozka malej... Kupowanie butow dziecku to koszmar.

My kupiliśmy w środę i ciągle się zastanawiam czy nie są za duże
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 12:54   #1817
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!

mlody spi! juz mialam stracha ze mu sie na dobre spanie w dzien odwidzialo

Cytat:
nie smutaj sie kciuki za to cos tam

bokeh - zdrowka!

laurka - sciskam!

Cytat:

jak byłam malolata ogladalam z archiwum x, teraz sie boje
a myslisz ze ja wczoraj to jak ogladalam? na wpol przymrozonymi oczami

firanki fajne, tylko wlasnie co z prabiem, czy beda tak samo efektowane po praniu?

Cytat:

a czy niefejsbukowa sirota moze prosic o zdjecie na wizazu?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 14:41   #1818
gojka24
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47817712]Gojka, D. smoczkowa normalnie, ze smoczkiem pójdzie, nie powieszę się przez to [/QUOTE]

Ej, ale ja zadałam pytanie z czystej ciekawości tylko. Nie krytykuję nikogo ani nic.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja chcę sobie zrobić nowe oprawki, bo stare średnio mi się już w tym momencie podobają, chcę coś nieco mniejszego i w takim kocim kształcie.

Co do plamki, to dodaję fotkę - tutaj dobrze ją widać i na każdym innym zbliżeniu oka też, bo zawsze fotografuję właśnie to oko. Drugie jest brzydsze (a raczej powieka jest brzydsza). Coś takiego ma Paulinka?

A co do smoczka, to tak, Oliwka używa, ale tylko do spania. Na razie go lubi za bardzo, żebym jej na siłę zabierała, poczekam do dwóch latek i wtedy jakoś odzwyczaję inaczej.
Chodzi Ci o tą żółtawą plamkę? Paulina ma na tęczówce. Zaraz poszukam zdjęcia to wrzucę.

Cytat:
która ogląda harrego? przyznać się!
ja kocham książkę, film ok, ale jednak książka jest ...ach Amelka od niedawna przestawia się na jedną drzemkę
Książkę cztałam w gimnazjum i bardzo mi się podobała, ale przez film przebrnąć nie umiem.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
placki robiłam z tego przepisu
http://www.tysiagotuje.pl/2013/04/pl...z-syropem.html
na tej stronie jest jeszcze kilka innych fajnych przepisów, na razie czytam, spisuję i będę gotować
o przepisy bardzo proszę
Ja dziś z tej stronki zrobiłam placuszki budyniowe i bardzo mi i Paulinie smakowały. O te http://www.tysiagotuje.pl/2013/07/ra...budyniowe.html

Nadrobiłam, pocytowałam to teraz mogę podać Wam przepisy Niech je któraś przerzuci do klubu, żeby Wam nie przepadły. Ja nie mam dostępu.

Sałatka z papryki i pieczarek

3kg papryki
1kg pieczarek
1kg cebuli

zalewa
1,5 szkl octu
2 szkl wody
2 szkl cukru
4 łyżki soli
liść laurowy, ziele angielskie

Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w piórka lub talarki, paprykę w plasterki. Warzywa sparzyć w wodzie z octem. (ja parzyłam wszystkie osobno, ale chyba nie ma to znaczenia). Zrobić zalewę. Pasteryzować 15 min.

Sos słodko- kwaśny
5kg pomidorów
3 kg papryki
2 kg marchewki
2 kg jabłek antonówek
2 szkl oleju
1 szkl cukru
2 główki czosnku
4 łyżki soli
pieprz do smaku
0.5 szkl octu
papryka w proszku do smaku

Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Marchew i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę przeciąć na pół, wybrać nasiona i zetrzeć na tarce jej miąsz.
Warzywa wymieszać razem i gotować około 2.5 godz.
Następnie dodać olej, cukier i pozostałe przyprawy. Gotować jeszcze ok godziny. (ja ogotowałam mniej i warzywa blendowałam, żeby było szybciej)

Pasteryzować 30min.
Sos nadaje się do ryby po grecku, gałek ziemniaczanych, kanapek i obiadów. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i zimno.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 14:49   #1819
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
zaintrygowałaś mnie... mam nadzieje, że ułoży sie po Waszej mysli !

wygląda apetycznie co to to na dole?

Baby-sardynki bodajze, specjalnosc z zatoki, nad ktora mieszkamy

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47824362]Laurko, a chcecie drugiego kotka? to pod kątem Misia pytam

zdrowiejcie!

czyli kciuki trzymać?[/QUOTE]

Jest pyszne! Chociaz wczoraj jezowce byly najlepsze

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
hejka!

mlody spi! juz mialam stracha ze mu sie na dobre spanie w dzien odwidzialo

nie smutaj sie kciuki za to cos tam

bokeh - zdrowka!

laurka - sciskam!

a myslisz ze ja wczoraj to jak ogladalam? na wpol przymrozonymi oczami

firanki fajne, tylko wlasnie co z prabiem, czy beda tak samo efektowane po praniu?

a czy niefejsbukowa sirota moze prosic o zdjecie na wizazu?

Siostro chodz na facebooka - na forum czy do k. musialabym obrobic zdjecie a przez tel nie umiem
Stary 2014-08-23, 15:27   #1820
gojka24
Zakorzenienie

Zdjęcia specjalnie dla Black. Paulina i jej oczko. Miała tutaj jakieś 3 miesiące. Na aktualnych nie widać za bardzo, bo ma brązowe/piwne oczy.

A w gratisie dorzucam naszą nową gre. Kupiona w biedronce za 18zł wczoraj. Paula sama ubierała Tomka- bo tak go nazwała (Tomik) Jedynie okulary ja przykleiłam. No i pod spodniami jest krawat Dla porównania po prawej goły chłopiec. Są jeszcze 2 dziewczynki, ale narazie ubieramy chłopców. Nie bawimy się jak w instrukcji, poprostu ubieramy i uczymy się, że buty nakładamy na nogi a czapkę na głowę itp. Zabawa przednia, naprawdę polecam.

Pokazuję jeszcze jak Paulina słonko kolorowała. Świnie na czerwono malowałam ja Taką mi dziecko kredkę dało.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (59,1 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140808_114252.jpg (140,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140823_114608.jpg (97,5 KB, 26 załadowań)
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 15:54   #1821
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Nadrobiłam, pocytowałam to teraz mogę podać Wam przepisy Niech je któraś przerzuci do klubu, żeby Wam nie przepadły. Ja nie mam dostępu.
.
dziekowac juz wstawione
Cytat:

A w gratisie dorzucam naszą nową gre. Kupiona w biedronce za 18zł wczoraj. Paula sama ubierała Tomka- bo tak go nazwała (Tomik) Jedynie okulary ja przykleiłam. No i pod spodniami jest krawat Dla porównania po prawej goły chłopiec. Są jeszcze 2 dziewczynki, ale narazie ubieramy chłopców. Nie bawimy się jak w instrukcji, poprostu ubieramy i uczymy się, że buty nakładamy na nogi a czapkę na głowę itp. Zabawa przednia, naprawdę polecam.

Pokazuję jeszcze jak Paulina słonko kolorowała. Świnie na czerwono malowałam ja Taką mi dziecko kredkę dało.
ma dziewczyna talent, maly pikasso ci rosnie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 17:25   #1822
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc!
ale Wam fajnie
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hejka. Znów nie mam nic konstruktywnego do napisania. My Nadal na wyjeździe jeszcze do środy. Aż się boje jak wrócę- i stanę na wagę. Jesli nic mi nie ruszyło to włączam level hard core- i ćwiczę dwa razy dziennie.
Wczoraj mieliśmy wychodne- co prawda niecałe 2 godzinki na grillu ale myślami byłam przy Antoniu. .. jestem nienormalna

A co do Harrego Pottera- oczywiscie super. Ale ciesze się ze najpierw czytałam książki a potem oglądałam filmy. Jak zwykle film nie równa się książce.
Wielbicielom magii w książkach polecam SAGĘ CZARNYCH KAMIENI - czytała któraś? Polecam gorąco- z.a.b.s.ta. (tylko przebrnąć przez początek tragedia- ale lepiej później wrócić i jeszcze raz przeczytać).

ja to nawet jak gdzieś idę w czasie Kuby drzemki to się zastanawiam co u niego
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja podczytuje,ale nie piszę i w najbliższym czasie moge mniej się udzielać.

Szaja, Debrah, tak konstruktywnie... jak przygotować nastolatkę z lekkim u.u. na rozwód rodziców? Bo ja nie umiem racjonalnie myśleć, a ona jest strasznie rozdarta i podatna na to co się jej powie. Pytam tak w razie wu, w sumie to bardzo prawdopodobna sytuacja.. dziś pewnie więcej się okaże, więc chce być jakimś wsparciem dla ojca.
o kurczę, tulę mocno trzymaj się ciepło.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;47822752]Hope, tłumaczyłabym tak, jak młodszemu dziecku. Czyli: czasem ludzie przestają się bardzo lubić, czasem nie potrafią się dogadać i by nie kłócić się ciągle, trzeba zamieszkać osobno. Masz nadal dwoje rodziców, oboje cię kochają*, oboje będą o ciebie dbali, spędzali z tobą czas, ale będą mieszkali osobno. TU nie ma chyba dobrego rozwiązania :/

* o ile oczywiście młoda czuje jakąś miłość i tak dalej, bo to też różnie bywa w różnych rodzinach.

Jednak? z perspektywy czasu: lepiej. Poważnie. Najlepsza decyzja mojej mamy.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Dorotka święto zrobiła dzisiaj pospałam z nią do 7:20 [/QUOTE]
ile ja bym dała za takie święto
Cytat:

No..to ide chyba do wyra
zdrówka dla Was
Cytat:
tajemnicza jesteś trzymam kciuki, będzie dobrze .

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

gojka dzięki za przepisy zaraz je sobie zapiszę
a Paulinka bardzo zdolna
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 18:59   #1823
bokeh
Zakorzenienie

dziewczyny Hani na brzuchu i nogach wyskoczyła pokrzywka i nie wiem czy udać się jak najszybciej teraz do lekarza czy czekać do weekendu? Kurcze nagle jej wyskoczyło nie wiem z czego....
Stary 2014-08-23, 19:22   #1824
nafiyqa
Zakorzenienie

Łohoho, jaki tu spokoj

Pstryczku, zapraszamy na fb

gojka, zdolna Paulinka

hope, a jednak...?

Ale mnie Jysk wkurza!!
W gazetce wszystko pieknie ladnie, a na zywo szity jakich malo :/:/
Szukam poscieli, poduszek i kolder, no wszystkiego naraz po prostu i nic mnie nie zadowala :/

A Wy gdzie kupujecie takie rzeczy? Ikea jakosciowa jest ok pod tym wzgledem?

Stary 2014-08-23, 20:34   #1825
ewulkaaa
Wtajemniczenie

a cóż tu taka cisza?

ja właśnie próbowałam uspać Anię, ale nic z tego nie wyszło, i tak jak zwylke po 30 minutach zmienił mnie małżon

u nas dzień całkiem udany, jak zwykle sobota robocza, małż kosił trawę, porządkował strych a potem pojechał na piłkę, ja sprzątałam, myłam zabawki ani, zmieniałam pościel, gotowałam obiad i piekłam ciacho na niedzielę. Oczywiście zdrowe dziewczyny, jaka pycha nikomu nie powiedziałam o skłądnikach ciasta zanim nie spróbowali i nikt nie odgadł. Zrobiłam ciasto czekoladowe z...czerwoną fasolą! mmmmmm, pycha pycha, naprawdę polecam, przepis o tu: https://always ☠☠☠☠☠☠☠/czekoladowe-ciasto-z-fasoli/
chyba nawijkowa ostatnio podała tą stronę? dziękuję!

powiem wam, że mam takie grzeczne dziecko ona naprawdę nie płacze! byłyśmy dziś na placu zabaw, i histerioz związanych z wyjściem dzieci widziałam z 130974230857420858 a u nas? powiedziałam: Aniu, musimy jechać do sklepu, więc zjedź sobie jeszcze raz na zjeżdżalni, zrób dzieciom papa i będziemy jechać. A ona? zjechała, zaczęła mówić: mama trzy! (w wolnym tłumaczeniu trzy to u nas wszystko co więcej niż jeden, czasem także oznacza jeszcze ) więc powiedziałam: dobrze, ale tylko raz! zjechała, zrobiła dzieciom papa wzięła mnie za rękę i poszłyśmy a miny niektórych mam
naprawdę jest przekochana

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Cytat:
Łohoho, jaki tu spokoj

gojka, zdolna Paulinka

hope, a jednak...?

Ale mnie Jysk wkurza!!
Szukam poscieli, poduszek i kolder, no wszystkiego naraz po prostu i nic mnie nie zadowala :/

ja kupuję zazwyczaj na targu - jeżeli chodzi o kołdry/poduszki/jaśki, a w pościelach w chwili obecnej wiedzie prym F&F - jakościowo super, cenowo też miałąm kiedyś pościel z IKEI, tyle że taką najtańszą, i beznadzieja zupełna może z wyższej półki cenowej by były lepsze, ale te najtańsze to bubel.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Łohoho, jaki tu spokoj

gojka, zdolna Paulinka

hope, a jednak...?

Ale mnie Jysk wkurza!!

ja kupuję zazwyczaj na targu - jeżeli chodzi o kołdry/poduszki/jaśki, a w pościelach w chwili obecnej wiedzie prym F&F - jakościowo super, cenowo też miałąm kiedyś pościel z IKEI, tyle że taką najtańszą, i beznadzieja zupełna może z wyższej półki cenowej by były lepsze, ale te najtańsze to bubel.

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-23, 20:36   #1826
Konto usunięte

Cytat:
Ej, ale ja zadałam pytanie z czystej ciekawości tylko. Nie krytykuję nikogo ani nic.
No a ja tylko odpisałam

Cytat:
dziewczyny Hani na brzuchu i nogach wyskoczyła pokrzywka i nie wiem czy udać się jak najszybciej teraz do lekarza czy czekać do weekendu? Kurcze nagle jej wyskoczyło nie wiem z czego....
weekend już jest
fotę daj
jakieś inne objawy?

Cytat:
Łohoho, jaki tu spokoj

gojka, zdolna Paulinka

hope, a jednak...?

Ale mnie Jysk wkurza!!

ikea ok, ale oni mają swoją rozmiarówkę kołder i pościeli jak tam kupisz, to gdzie indziej już nie

----------------
Pstryniu! czy ty chcesz jakieś materiały do 5 klasy (dobrze klasę pamiętam?)? bo mam
Stary 2014-08-23, 20:58   #1827
nafiyqa
Zakorzenienie

ewulka, ejjj, ale ciasto mialo byc na niedziele
Fajnie, ze sie do czegos przydalam
Kurcze, a bylam dzis w Tesco i nie zerknelam :/:/:/
Dzieki!

szaja, dzieki!

Stary 2014-08-23, 21:14   #1828
bokeh
Zakorzenienie

Nie wiem czy widać dobrze.... Ale znika i po jakimś czasie pojawia sie nowe w innym miejscu. A objawy inne to rozdraznienie ale to raczej spowodowane tym ze ja to ewidentnie swedzi... no wiem ze weekend pomylili mi sie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1408821152540.jpg (29,1 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1408821173825.jpg (22,7 KB, 48 załadowań)
Stary 2014-08-23, 22:03   #1829
nafiyqa
Zakorzenienie

Przypominamy sie
(na pierwszym zdjeciu w tle krzeselko do karmienia wykorzystywane jako komoda pod dekoder tv i gratis poobijaniec na selfie z matką )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8230043.jpg (57,3 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8230051.jpg (71,0 KB, 71 załadowań)

Stary 2014-08-23, 22:11   #1830
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Przypominamy sie
(na pierwszym zdjeciu w tle krzeselko do karmienia wykorzystywane jako komoda pod dekoder tv i gratis poobijaniec na selfie z matką )
ale jesteście śliczni
a Kubulkowi jak włosy odrosły
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości