|
|
#781 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czas na zmiany drogie damy ! :D
Cytat:
. O stypendium to ja nawet nie marzę, jest tyyyyyyyyyyyyyyyyle ludzi lepszych ode mnie. A skoro myślisz o poprawie, to co studiujesz i na co chcesz się przenieść? Cytat:
. Ja nadrabiam zaległości, ale Christie jest mistrzem. O wiele bardziej cenię ją, niż Conan Doyle'a, jeśli chodzi o mistrzów dedukcji .Jeśli Bones Ci się podoba, to i Castle się spodoba . Bones uwielbiałam do 5-6 sezonu, potem już naprawdę jest słabo... Castle trzyma poziom, mimo zaczynającego się 7 sezonu. Generalnie jak coś, to jego polecam |
||
|
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej kryminały były pierwszymi, które przeczytałam. Pochwalę się, a co! Dzisiaj przespacerowałam 6 km I teraz odkurzyłam gitarę i zaczęłam na niej grać
|
|
|
|
|
|
#783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
ja też gram na gitarze a raczej grałam trochę przez brak czasu, trochę przez lenistwo. Przydałoby mi się struny wymienić
|
|
|
#784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chemia wg mnie o wiele łatwiejsza od biologii jest, jeśli chodzi o poprawienie. Biologia na maturze zalatuje przedmiotami humanistycznymi, a tam się ciężko wbić. Ja gitarę kiedyś miałam, przegrała z nauką niestety... Ale w sumie jakoś mi nie żal strasznie. To chyba nie dla mnie .Muszę sobie dzisiaj zrobić plan na następny tydzień, bo zaczynam się strasznie gubić ze sobą... Ale zaczęłam minimum postępu z rosyjskim, więc idzie do przodu |
||
|
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd to zamiłowanie do rosyjskiego?
|
|
|
#786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A tak na serio to w zamierzchłych czasach uczyłam się rosyjskiego i mi się podobał, lecz go zaniedbałam. Trzeci język chodzi mi po głowie od dłuższego czasu (motam się strasznie jeszcze z włoskim), to postanowiłam wreszcie wziąć się za siebie i zacząć działać, nie tylko gadać.Nie, nie jest to związane z sytuacją polityczną To i tak masz wyrównany wynik . Zdecydowanie stawiaj na chemię. Ja ją bardzo lubiłam, dlatego i wysoko ją napisałam, ale arkusze z biologii to mi się nocami śniły, bo nie potrafiłam dobić do 80% ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Poza tym, dokupiłam dziś dwa brakujące tomy do kolekcji Agathy http://www.agathachristiekolekcja.pl...-kolekcji.html O tej. Ogromny plus za bardzo schludną szatę graficzną. 8 tomów już robi ładne wrażenie na półce |
|
|
|
|
|
#787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale znając siebie będę próbować jeszcze raz, do odważnych świat należy
|
|
|
#788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Jakie plany na dziś?
|
|
|
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam skakankę. Mam nadzieję, że dzisiaj trochę poskaczè. Tylko muszę znaleźć miejsce.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do moich planów na dzisiaj: muszę ugotować ziemniak i pewnie porobię trochę zadań z chemii wieczorem postaram się trochę pobiegać
|
|
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam gdzie skakać niestety, a ponoć skakanka dobrze robi na figurę... Szkoda. W mieszkaniu mam taką akustykę, że słychać jak sąsiadowi u góry na podłodze wibruje telefon
. Ja właśnie wróciłam od dentysty... Brrr. A za tydzień powtórka. Zrobię sobie dzisiaj trochę rosyjskiego i będzie fajnie . Poza tym ciągnę serial The Strain - bardzo mi się podoba, mimo, że oczekiwałam czegoś totalnie innego. |
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uczę się np francuskiego - od razu wszyscy, że mi sie chce, a po co to komu itd. No ale gratulacje 1000 podskoków na skakance to jest coś
|
|
|
#795 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że jest medyczne, ale nie jest takie do końca. Takie ok. O ile lubię fantastykę, to ten serial trochę igra z moją granicą absurdu ![]() Cytat:
Rodzina i znajomi często tak gadają. Zwłaszcza, jak sporo schudniesz, to od razu lecą komentarze, że wyglądasz jakbyś chora była ![]() Ja dlatego o rosyjskim nic nie mówię - pochwalę się, jak będę coś umieć. Ale narazie z powodu natłoku roboty na studia chwilowo go zarzuciłam... Coraz mocniej czuję nadchodzący październik. |
||
|
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
Dlatego cieszy mnie to, że na studiach nikt nie będzie kontrolował m.in tego co jem. Ostatnio jak zjadłam na śniadanie jabłko i jogurt to był wielki problem.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#798 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nie mam pojęcia, co będę robiła sobie na obiad. Bo ja potrafię tylko ugotować warzywa i ryż. Macie może jakieś propozycje na szybki, zdrowy obiad? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Można się przyłączyć? ![]() Chciałabym: -Przestać tracić czas na głupoty -Więcej czytać (ostatnio udaje mi się to realizować) -Więcej się uczyć -Zapuścić włosy -Zmienić styl (niestety na razie brak środków na to) -Przestać zadręczać się opiniami ludzi,którzy nie są tego warci -Przestać obgryzać paznokcie -Uświadomić sobie,że pewien kolega pozostanie tylko kolegą i iść dalej -Cieszyć się drobnymi rzeczami -Nie szukać niczego (nikogo) na siłę -Więcej pisać
|
|
|
#800 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A złe odżywianie na studiach to efekt braku czasu na gotowanie własnie. Dlatego przepadłam na gotowym jedzeniu. Ale w tym roku się nie dam, będę tachać ze sobą marchewki, jabłka i inne owoce na drugie śniadania . Jak dobrze, że mam bezdenną torbę na zajęcia ![]() Cytat:
Przestać tracić czas na głupoty - o, to też i dla mnie .
|
||
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja także powinnam zacząć realizować te 2 punkty
|
|
|
#802 |
|
Zadomowienie
|
Bo to takie bardzo uniwersalne postanowienia
. Organizacja czasu to ogromne wyzwanie. Kupiłam sobie taki sliczny kalendarz w empiku by wszystko planować... taaaak, narazie wychodzi mi to dość pokrętnie, ale nadzieja, że mi się uda ogarnąć jeszcze istnieje
|
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie wypisałam sobie rzeczy do nauczenia się w weekend i mi ręce opadają,bo umówiłam się już dawno na jutro i muszę pójść na zakupy. Jak żyć?
|
|
|
#804 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym mam sentyment do tego kalendarza, bo niestety idziemy do innych miast na studia i wiem, że będzie mi jej strasznie brakowało. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Ale pracuję nad tym.A taki kalendarz z sentymentem to bardzo fajna sprawa . A daleko się rozjeżdżacie? Będzie ciężko się widzieć w ciągu roku akademickiego?
|
||
|
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda. Nie miałam lepszej przyjaciółki. Poza tym- trudno w to uwierzyć, ale jesteśmy do siebie tak podobne, że wszyscy w szkole pytali, czy nie jesteśmy bliźniaczkami. I byli zdziwieni, że nie jesteśmy nawet w żaden sposób spokrewnione. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w sumie mam 3 dobre koleżanki, słowo "przyjaciółka" jest tutaj zbyt duże.
|
|
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I nigdy nie zapomnę jak w moje 18 urodziny weszłam do sali, a tam przy naszej ławce stoi ona i trzyma kawałek ciasta a w drugiej ręcę taką normalną grubą świecę, którą wytrzasnęła chyba ze szkolnej kaplicy i śpiewa mi 100 lat. Swoją drogą wszyscy myśleli wtedy, że pali, bo pytała ludzi, czy nie mają zapałek i dopiero później koledzy zrozumieli po co jej były. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
No to nieźle
długo się znacie?
|
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie niezbyt długo, bo za miesiąc miną dwa lata. Ale dla mnie czas jest bez znaczenia, od początku dogadywałyśmy się świetnie. Mam też niby "przyjaciółkę". Tzn zawsze wydawało mi się, że się przyjaźnimy ale porównując to z drugą relacją, to pomimo tego, że znamy się od przedszkola, nigdy nie dogadywałyśmy się tak dobrze. I ostatnio właściwie inni ludzie uświadomili mi, jak ta'' znajomość od dziecka'' tak w rzeczywistości wygląda i teraz to już właściwie skończone.
Poza tym z tą prawdziwą przyjaciółką beczkę soli zjadłyśmy, bo przez ten czas pojawiło się wiele problemów związanych ze zdrowiem albo naszymi kontaktami z rodziną/ chłopakami i przeszłyśmy przez to zachowując szacunek dla drugiej strony i okazując jej wsparcie. Więc mam nadzieję, że ta znajomość przetrwa.
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

HIMYM nie oglądałam
. Ja nadrabiam zaległości, ale Christie jest mistrzem. O wiele bardziej cenię ją, niż Conan Doyle'a, jeśli chodzi o mistrzów dedukcji 

ja też gram na gitarze a raczej grałam