|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
|
|
|
|
#4892 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V
|
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
annasar, melisko, ksuweczko
faktycznie stresu sie najadłam bardzo dużo, był moment ze straciłam nadzieje Na szczęście maluszek jest silny co udowodnił mi na usg swoim "tańcem"
|
#4894 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4895 |
|
Zadomowienie
|
Hej Czarnulka
dobrze ze wszystko dobrze
|
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
ksuweczko staram się, ale przez ostatni tydzień mocno nadwyrężyło się moje pozytywne myślenie...Czekam teraz na wizyte u mojego ginekologa, mam nadzieje że wizyta u niego uspokoi mnie już do końca.
![]() Franka
|
#4897 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie poranna herbatka
czarnulka wspolczuje przejsc oby teraz szlo z gorki meliska w smaku napewno bedzie wysmienity jak i cala reszta frania bo najlepsze sa spontany nieplanowane zawsze sie uda ksuwcia oby lekarstwo nie wywolalo takich skutkow ubocznych jask ostatnio przez te tabletki co mialas rach ciach ciach sie unormuje i bedziecie dzialac ze swoim ![]() a mnie pod wieczor zaczely nachodzic obawy ahhh pewnie glupie to sie wyda... czy bede dobra mama czy maly nie bedzie glodny i skad mam to wiedziec i ogolnie naczytalam sie w m jak mama o kapielach i pielegnacji i przeraza mnie to czy dam rade
moje szczęście Navidek 02.12.2014 Edytowane przez dorotape1987 Czas edycji: 2014-10-18 o 04:13 |
|
|
|
#4898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czemu nie da sie przez telefon cytowac choc zaznaczam taka opcje? ja zaraz do pracy... uch pocieszeniem jest ze juz niedlugo ![]() milego
|
|
#4899 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Wpadlam sie przywitac I bede leciec bo dzis imprezka meza wiec sporo do zrobienia Dorotka ale ty jestes ranny ptaszek ![]() Co dorannych ptaszkow to moj domowy dziecial odlecial do krainy wiecznuch lowow |
|
|
|
#4900 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
chwala bogu udalo mi sie jeszcze zasnac i dopiero wstalam teraz jem sniadanko juz mi brzydnie to samo codzienie... szalu niema meliska tylko tam powolutku sobie rob wszystko dzieciol story justys juz niedlugo i bedziesz mogla w spokoju i oczekiwaniu cieszyc sie ciaza ![]() u mnie szaro buro i ponuro az sie niechce wstawac jeszcze dobrze nie wstalam i juz mnie bola plecy to bedzie hardcore
|
#4901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze wszystkim innym sobie poradzisz Do wanienki można kupic podpórkę czy leżaczek i jest duzo latwiej. Ja moje małe dziecko kapałam sama od samego początku jak wrocilysmy do domu. Samo przyjdzie i będziesz zaskoczona tym jak sobie radzisz! Zaufaj instynktowi, nie bój sie i próbuj samodzielnie dasz rade na pewno Każda prawie sie boi przy pierwszym dziecku, a juz samo to ze sie tym martwisz świadczy o tym jak będziesz kochana i cudowna mama |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4902 |
|
Wtajemniczenie
|
moj bobo tak sie wcisnal w prawa strone brzucha ze az pol wystajacy pepek muszla calkowicie wszedl do srodka
---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- ehhh dziekuje ewcia mam nadzieje ze podolam czytam tez regularnie o tej laktacji oby jakos poszlo moj sie smieje jak slyszy moje rozterki ze troszke za pozno na takie dylematy no ale to poprostu siedzi w kobiecie
|
#4903 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja przyjęłam, że nie ma takiej opcji, że mogłabym nie karmić, nie mieć mleka czy cokolwiek i wszystko się udało. Uwierzyłam że nawet nim na całego rozkręci sie laktacja to mam tyle mleka ile dziecko potrzebuje w danej chwili i poszło. Bede wspierać i pomagać przy karmieniu piersią, możesz pisać, dzwonić Jak urodziłam to nie wiedziałam nic, ani jak przystawić dziecko, ani co zrobić żeby się przyssała i poradziłam sobie bez pomocy najlepiej przystawić jak najszybciej, w szpitalu sa położne laktacyjne wiec też zaufać co mówią Nie poddawajcie sie dziewczyny z karmieniem piersią. Najlepsze co mozna dać dziecku
|
|
|
|
|
#4904 |
|
Zakorzenienie
|
Ewunia ma rację Dorotka że wszystkim co mówi
Każda z nas będzie świetną mamą, chociaż każda ma obawy,ale to dobry objaw Ja na pewno do Ewuni będę o karmienie dzwonić, bo nie wyobrażam sobie nie karmić mimo małych cycków...mam nadzieję, że się uda ![]() Meliska,brzuch na pewno z przemęczenia tak Czarnulka,dobrze że u Was już ok;-) Annasar,jak tam meliska pomogła? ![]() Ksuwcia - na ulotce o interakcjach też powinno być coś napisane
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
Część dziewczyny
Czarnulka to początek nie był u ciebie miły ale najważniejsze że już jest wszystko dobrze i oby tak zostało Teraz napewno będę myśleć że uda mi się wykarmic i nie będę wątpić czy dziecko się najada nie będę słuchać baba daj butelkę to wkońcu dziecko pójdzie spać a nie wisi przy piersi Dz iękuje A u mnie bez zmian czyli od czasu do czasu kropka brązowego śluzu i chyba jutro będę testować ewentualnie w poniedziałek bo kiedyś gdy tak miałam i też czekałam niby na okres to było za późno i straciłam dziecko więc chyba muszę sprawdzić cz mieć spokojną głowę że zrobiłam wszystko co powinnam Miłego dnia
|
|
#4906 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
Uda sie to uda, nie to nie, mm tez jest dla ludzi. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Nati ty sie nie martw ruchami, ponc do 22 tygodnia jest czas zeby poczuc. Dziwnie mi troche, bo niby sie dowiedzialam, ze dziewczynka, ale i takvmam jakies przeczucie, ze chlopak. Wczoraj powiedzalam, ze imie dla chlopca tez musimy wybrac, bo u mnie to zaraz po urodzeniusie pytaja i spisuja wiec jakby co to nie bedzie czasu sie zastanawiac. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Bylismy wczoraj u kardiologa i musze pochwalic stwora bo byl bardzo grzeczny i dal sobie zrobic wszystkie badania. Poprzednio to musial dostac krople uspokajajace bo zrobienie EKG graniczylo z cudem. Dziurkki w sercu nie ma, moze uprawiac sporty wszelakie i wszystko wyszlo dobrze. |
|||
|
|
|
#4907 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
![]() wczoraj byłam z Wami na bieżąco ale jakoś miałam dziwny humor i nie chciałam Wam go psuć. Czarnulka dobrze, że z maleństwem wszystko ok mandy pewnie testuj mocno trzymam ![]() kordelka jak dobrze, że synuś ma zdrowe serduszko
07.08.2007 ![]() Czekamy na Ciebie 10.03.2016 Edytowane przez malinOla1 Czas edycji: 2014-10-18 o 09:32 |
|
|
|
#4908 |
|
Zadomowienie
|
@
Już nie mam sił, więc wybaczcie, dziewczyny, ale zniknę. Na pewno na jakiś czas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Wychodzę z domu z zamiarem przebiegnięcia sześciu mil. Jutro siedem, pojutrze osiem i tak dalej. Przebiegam obok piekarni. Kupuję słodką bułeczkę i jem ją w drodze powrotnej do domu. Niech inni biegają". |
|
|
|
#4909 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Violinio trzymaj się
|
|
#4910 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Violino bardzo mi przykro Aniu Annasar melisę można spokojnie pić (wiem, moj refleks jest ze.ebisty ). Mam nadzieję, że jeszcze śpisz A tak przy okazji, jakich ziół w ciąży nie można/nie powinno się? Ja wiem że mięta polna, krwawnik, Nati pisała że hibiskus, coś jeszcze? Czarnulka nie zazdroszczę przejść, dobrze że już jest ok Mandy, testuj kochana ![]() Dorotko, będziesz dla swojego synka najlepszą mamą na świecie Ewuniu, czy ja też się będę mogła zwracać po porady odnośnie kp? Oskar byl na mm, głównie przez moją niewiedzę i kilkla innych czynników, a teraz bardzo mi zależy na kp ![]() Ola, dzisiaj już lepszy humor? Martuś, dla synka. No i super że wszystko jest w porządku Coś jeszcze chciałam.... Franka, cieszę się że odstresowałaś z koleżankami, tego Ci bylo trzeba ![]() Ksuwka, daj znać jak się czujesz po tabletkach Justynko, miłej pracy, jeszcze tylko kilka dni O kim zapomniałam to też No to biorę się za następny watek
|
#4911 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamiętasz jak ja biadoliłam że nic mi nie jest ? no więc lepiej nie powarzaj mojego błędu i ciesz się
|
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też nie mam zielonego pojęcia nawet nigdy takiego małego dziecka nie miałam na rękach, ale jak dziewczyny piszą przyjdzie ![]() nie ma sobie co zaprzątać głowy zbędnymi rzeczami |
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Udanej imprezki Melisko, i nie przemęczaj się za bardzo, żeby już dzisiaj brzuszek nie bolał
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
wow ale śpioch
zazdroszczę
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() własnie wczoraj chyba przesadziłam, bo taki napaleniec ze mnie że chciałam już wszystko zrobić .... dzisiaj już na spokojnie |
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekamy na powrót
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

Na szczęście maluszek jest silny co udowodnił mi na usg swoim "tańcem"
Ty tez musisz być silna dla swojego maluszka
dobrze ze wszystko dobrze 

juz mi brzydnie to samo codzienie... szalu niema
az sie niechce wstawac
czytam tez regularnie o tej laktacji oby jakos poszlo
no ale to poprostu siedzi w kobiecie 

Dz iękuje A u mnie bez zmian czyli od czasu do czasu kropka brązowego śluzu i chyba jutro będę testować ewentualnie w poniedziałek bo kiedyś gdy tak miałam i też czekałam niby na okres to było za późno i straciłam dziecko więc chyba muszę sprawdzić cz mieć spokojną głowę że zrobiłam wszystko co powinnam
Violinio trzymaj się