|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
w takim baniaczku prawie jak na winko, szklanym ![]() widziałam w którymś ze sklepów ze zdrową żywnością, jak poszukiwałam oleju kokosowego (bezskutecznie notabene )w każdym razie - też jestem w szoku ![]() a ja chyba ozłocę wizaż za wygrzebanie z czeluści zapomnienia oleju rycynowego dzisiaj wtarłam go w kłaki, potem umyłam 2 razy włosy, 2 razy nałożyłam odżywkę - ogólnie spodziewałam się zapchanej wanny ![]() a tu - ledwo 60 włosków )zresztą zauważyłam, że rycyna w moim przypadku ma działanie długookresowe (na skórę, bo na włosy jakoś nie ) - w sensie, że po jej użyciu włosy mniej wypadają jeszcze po kilku myciach |
|
|
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny! Własnie odkryłam ten wątek i bardzo to pocieszające, że nie tylko ja mam ten problem. Ok dwóch lat temu w ciągu pół roku wypadła mi połowa włosów - przeżyłam szok
Odwiedziłam chyba większkość dermatologów w promieniu 300 km i na nic się to zdało. Kasy wydałam na różne specyfiki, maseczki, robione, kupne, tabletki do łykania. Wypadły - teraz mam ich dużo mniej, ale sytuacja raczej się unormowała. Łykam Humavita, używam maseczki Wax oraz szamponu Recept tak na wszelki wypadek. Niby włoski się błyszczą, są ładne, ale gdy pomyślę o tym co miałam kiedyś to łzy same napływają do oczek. |
|
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
[quote=benito_mruffkolini; 4878706]sok brzozowy to był
w takim baniaczku prawie jak na winko, szklanym ![]() widziałam w którymś ze sklepów ze zdrową żywnością, jak poszukiwałam oleju kokosowego (bezskutecznie notabene )TYlko ten sok z brzozy(o ktorym sadze ze Benito mowi),taki w slojach, to jest na glukozie i slodki jak ulepek.zatem srednio do wcierania..chyba ze celem pozyskania dredow |
|
|
|
#3214 | |
|
Zadomowienie
|
[quote=babethka;4880863]
Cytat:
Moje włosy... temat wałkowany . Mogłyby się opamiętać i skończyć z tym wypadaniem![]() Pochwalę się co nowego wciskam w główkę - DUCRAY CHRONOSTIM http://www.lekolandia.pl/product_inf...oducts_id/4293 oraz DUCRAY ANASTIM http://mediweb.pl/sklep/product_info...oducts_id/1965 (ostatni już używałam, ale zbyt krótko). Jak pomyślę ile to wszystko kosztowało, to już mam wrażenie, że mi włosy nie wypadają ![]() ; jednak to tylko ułuda i budzę się do łysiejącej rzeczywistości... Pozdrawiam wszystkie łysiejące |
|
|
|
|
#3215 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam dzisiaj olejek rycynowy w czystej postaci i zamierzam go razem z maseczką wax, szamponem recept oraz humavitem używać. Jak włoski od nadmiaru tego wszystkiego nie wypadną to będzie oki
|
|
|
|
#3216 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jakie to wszystko drogie ![]() ![]() ![]() ...ale czego się nie robi dla nieszczęsnych włosków ;(
|
|
#3217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wydałam już tak dużo kasy, że zaprzestałam prowadzić rachunki bo mnie trzęsie na samą myśl................... Nadal łączę fakty, co też stosowałam w okresie radykalnej poprawy (takowy zaistniał ![]() w niepamięć), otóż okazuje się, że pomocny mógł być jedynie Ducray Anastim lub/i Inneov - ale po tym ostatnim musiałam zwalczać niepożądane włoski w innych miejscach ... Ostatnie dni włosy siadły mi również pod względem kondycyjnym... . Gdyby któraś z Was podała mi linki do jakiś sklepików gdzie mogę nabyć olejki - kokosowy, rycynowy i ten trzeci, o którym pisałaś, miła specjalistko gaagatko ... Będę wdzięczna |
||
|
|
|
#3218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
Levante kupiłam go w aptece - "Oleum Ricini" 100g czyli całkiem sporo butla za 5 zł. Do tego dodaję oliwy z oliwek, czasem soku z cytyny, i używam na brwi i rzęsu oraz paznokcie. Natomiast na głowę dodaję żółtko ale bez soku z cytryny bo chciałabym moje włoski lekko przyciemnićć. A i stosuję jeszcze odżywkę Wax i szapmon recept. Mam nadzieję, ze włoski odżyją.
|
|
|
|
#3220 |
|
Przyczajenie
|
CZesc jestem nowa na tym forum i prosze Was bardzo o wsparcie i pomoc..przeczytalam bardzo duzo poprzednich postow i troche zgadzam sie z opinia gosi888 anuski 77 i innychh dziewczyn...ja mam 22 lata wlosy leca mi juz z dobre 3 ale tak tragicznie jeszce nie bylo...wcieralam lykalam...ale szczerze mowiac mam mniejsze doswiadczenie jezeli chodzi o dermatologow bo unikalam ich..teraz widze jednak ze musze znalezcjakiegos dobrego i przedewszystkim zrobic badania hormonow..tylko nie wiem od czego mam zaczac...gdzie mozna sie dostac na takie badania. Bylamostatnio u jednej pani wew wroclawiu i szcerze mowiac zbyla mnie zapisujac loxon 2% a pozniej powiedziala ze moge sobie zaczac wcierac 5%.Z tego co juz zdazxylam poczytac na roznych forach wydaje mi sie ze mam androgenowe i tak sie zastanawiam jak to potwierdzic zeby zaczac brac hormony..blagam Was o pomoc jakas rade przedewszytkim jezeli chodzi o jakis dobrych dermatologow, ginekologow lub endokrynologow z okolic wroclawia opola. jezeli bedzie potzreba pojade nawet do ambroziaka do warszawy tylko prosze o namiary do niego i o opinie o nim.Chcialam spytac gosi8888 jak tam stan jesj wlosow...mam nadzieje ze jeszce tu zagladasz...chcialam tez spytac agocz ktora nawiazala tu do ksiazki, o ktorej juz slyszalam na forum kafeterii od Basi z anglii...stosujesz moze ktoras z tych kuracji??prosze o odpowiedz dziewczyny bo chyba tylko na Wasza pomocmoge liczyc. pozdrwiam serdecznie
|
|
|
|
#3221 |
|
Raczkowanie
|
A co do KAMIWAZE... Gdzie moglabym kupic?
|
#3222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() . Levante nie kupowałam jeszcze olejków w sklepie bo cały czas mam butlę olejku zakupionego w zeszłym roku w Egipcie (to zapewne o ten ci chodziło ) ale on jest mieszaniną kokosowego, palmowego, z oliwek, sezamowego i jeszcze jakichś innych ... jeśli chodzi o kokosowy w czystej postaci to polecam ci sklep internetowy MAZIDŁA mocno wałkowany przez biochemiczki i takie chemiczki jak ja . Podaję ci link do tego olejkuhttp://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27 właściwie to bardziej jest jak wiórki masła ale przecież i tak się go podgrzewa nie? taki jest łatwiejszy do nabrania. Jeśli masz ochotę pobawić się w kosmetyki home made to niżej masz przepisy na fajne odżywki z jego udziałem . Jeszcze ciekawe jest masło karite ![]() inny link http://www.ecospa.pl/oleje-roslinne-...zone-c-17.html P.S. e tam specjalistka Pozdrawiam
Edytowane przez gaagatka Czas edycji: 2007-07-31 o 12:57 |
|
|
|
|
#3223 |
|
Raczkowanie
|
Chmureczka ja kupowałam w warszawie w sklepie ale nie polecam bo wydałam 60 zł
|
#3224 |
|
Raczkowanie
|
levante, sama sie niedawno zastanawialam nad zakupem tego chronostim
Ostatnio tez niemal zbankrutowalam na zakupie preparatow do wlosow....Tez czasem mam wrazenie,ze jak kupie cos drogiego to na pewno zaskutkuje |
|
|
|
#3225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!Ps. No do Egiptu po olejek się nie wybiorę ![]() , wszystko dla włosów, ale bez przesady .
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Jednak nie ma reguły, mi pomoże, a Tobie nie (lub na odwrót )...
|
|
|
|
|
#3227 |
|
Raczkowanie
|
wiem..niestety...ale zawsze to cos czego jeszzce nie probowalam ![]() wiec jest nadzieja,ze moze pomoze
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trochę pisałam o tym. Może się przydadza info |
|
|
|
|
#3229 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.. i włoski mi tak nie wypadały szukałam czegoś do odżywienia ... nareszcie znalazłam link do tego olejku żeby wam go pokazać ![]() ... a najzabawniejsze jest to że jest to SUNSILK a u nas go nie ma ![]() http://www.oriental-style.de/index.p...NR.%3A%20SSDMH
|
|
#3230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ... Dziękuję za pomoc .Ps. Jak tu dociec kosztów wysyłki, jak germańskie klimaty językowe są mi bardzo obce (nie lubię ich zwyczajnie )?
Edytowane przez levante Czas edycji: 2007-07-31 o 20:59 |
|
|
|
|
#3231 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
rzeczywiście trochę kosztowało ![]() teraz to MUSI pomóc (inaczej bym zaskarżyła chyba tych zdzierców )łysiejące pozdrawiają levante ![]() Cytat:
![]() a w ogóle to nie mogę się doczekać, żeby umyć włosy w jakimś szamponie, który nie jest na wypadanie, nie wysusza i nie robi miotły z włosów
|
||
|
|
|
#3232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() .Vichy już powinnam zaskarżyć - dzień w dzień męczyłam się z tym wcieraniem i poszły 4 opakowania!!!!! - http://www.apteka.zabrze.pl/product_...roducts_id/998 Próbuję odszyfrować stronkę od gaagatki z olejkiem w celu jego zamówienia, ale niemiecki nie jest moim ulubionym językiem ![]() ![]() ...
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
lepiej jest kupić taki olej w czystej postaci niż rozcieńczony innymi (tak jak w sunsilku)Generalnie chodzi o to że ma najwięcej kwasu laurynowego, próbowałam poszukać w naszych (chemicznych) bazach branżowych czy taki kwas można kupić (chciałam może do odżywki go dodać )ale pewnie za słabo szukałam i niestety go nie znalazłam (później jak będę miała więcej czasu to się bardziej przyłożę). Jak na razie pozostaje więc mazać włosy tłustym olejem
|
|
#3234 |
|
Raczkowanie
|
A mi 28 lipca minął miesiąc kuracji
warzywno-Vitapilowo-pokrzywowej na dziś dzień stwierdzam że wypada mi 2 razy włosów mniej niż na początku . Jeszcze 2 miesiące ...
|
#3235 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
gaagatko to już coś
![]() u mnie niestety dalej NIC.
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
Po 3 miesiącach stosowania Dermeny poprawy BRAK.
Powiedzcie mi co teraz?Dać sobie spokój na jakiś czas z leczniczymi szamponami czy dalej coś zastosować???
|
|
|
|
#3237 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miejscach go nie uraczę .Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3238 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() co do niemieckiego - nie znoszę ![]() co do Vichy - nie znoszę prawie tak samo jak niemieckiego dla mnie przereklamowane badziewie, wstydziliby się to w aptekach sprzedawać wszystko co miałam z tej firmy po krótkim czasie oddawałam lub wyrzucałam ![]() Cytat:
![]() no ja już 2 miechy się męczę - i też widzę poprawę ![]() za te warzywka to Cię podziwiam ![]() cierpliwości Cytat:
teraz po prostu musisz z długiej listy dostępnych specyfików wybrać coś nowego bądź dzielna, bo walka z łysieniem to ciężki kawałek chleba
|
|||
|
|
|
#3239 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale będę za wami tęsknić moje towarzyszki niedoli ![]() A tak, za warzywka to i ja siebie podziwiam ![]() Cytat:
. Powinnaś przede wszystkim zająć się swoim organizmem od środka. Ja np. swoją pokrzywę do wcierania używam jako takie dopełnienie całej kuracji, nawet nie oczekuję od niej zastopowania wypadania tylko raczej wzmocnienia tego co mi odrasta .
|
|
#3240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ehh.Lepiej jest, na szczęście, bo już chyba całkiem bym wyłysiała, jak tak dalej pójdzie to i kucyk zacznie mi grubieć ale to chyba raczej za miesiąc, czemu to wszystko tak długo trwa
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

baniak soku z pokrzywy? czy z brzozy? Ja też taki chcę
a gdzie go wyczaiłaś?
)

. Jeszcze ciekawe jest masło karite
)...
.

.