|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
witam się z.wyrka dzisiaj tu pustki cisza i spokój aż nie wierzę dziwnie tak nie.normalnie trochę ja musze znów o 4 wstać bo siedzę w komisji znowu mam nadzieje ze szybko mi minie tak jak ostatnio moje dziecko nauczyło się robić rybkę ustami normalnie codziennie mnie zadziwia jak mówimy ze zrobi bam to mówi 'ba' ze gorące to przybliża rękę i zaraz zabiera i mówi 'a' nawet szczególnie jej tego nie uczyłam uwielbia jak się ją goni a ona ucieka wciąż na czworakach ma ubaw nieziemski i chichra się wszystkiego ! ah oby tak było zawsze ![]() Ok mykam spać ! Dobranoc !
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Hej hej
witam z nad kubka herbaty juz prawie jestem gotowa i za niedługo wyruszam :p moje dziecko jako ze wczoraj coś niechetnie jadło to w nocy postanowiła ze sobie zje ale przed tym zrobi awanturę poszła spać o 23 i do 4 były z 4 pobudki w tym o 3 juz na mleko bo się mega domagała no a od 4 ja juz na nogach miłego dnia !
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Angelikada powodzenia w komisji, oby szybko dziś zleciało
|
|
#2825 |
|
Rozeznanie
|
W nocy byliśmy u lekarza. Adaś ma wysypkę (chyba jakieś uczulenie), nie mógł spać, płakał strasznie. Teraz śpi, musi odespać nockę.
|
|
|
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia sliczne buty
![]() Agusiowata a z czego ta wysypka? Odpoczynku zyze
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia i co lekarz powiedział?
|
#2828 |
|
Rozeznanie
|
lekarka na dyżurze nocnym była strasznie niemiła, pierwszy raz spotkałam się z takim pediatrą. Może dlatego, że było 23.30.
Uczulenie, przepisała, syrop na uczulenie i wapno. W razie czego dała skierowanie do szpitala. Adaś miał gorączkę rano, dałam czopek i poszedł spać. |
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja zwariuję ![]() nie wiem już co wybrać dla Tusi od mich rodziców. Na Mikołaja dostanie Lalkę i jakąś gitarę z FP, od nas książeczki i zabawki drewniane. Pod choinkę od nas wózek drewniany i perkusję ( mój małż zakupił bez konsultacji,łolaboga). Ale nie wiem co od rodziców. Raczej nie chcę teraz żadnych zabawek z FP, myślałam o czymś innym. Myślałam nad namiotem z piłeczkami, ale najfajniejsze są z tunelami, a ona chyba za mała?ten namiot z Tomy też fajny, ale chyba predzej wolałąby z piłeczkami. Od brata i szwagierki dostanie Duplo, to już będzie miała za dużo. Myślałam o aucie takim,żeby w niego wsiadała i będzie sterowane, ale po domu w sumie nie ma tak dużo miejsca, a ulice mamy tragiczne, więc chyba bez sensu. Nie wiem już. Co wy kupujecie dzieciom w granicach 100-200 zł? Wszelkie takie Odkrywcze Domki, krzesełka uczydełka itp. to mamy
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl my nie kupujemy. Ja uważam ze jest granica posiadanych zabawek. U nas Maciej w sumie od wszystko dostanie mate wodna dumel, sanki, książkę, duplo i pieska na baterie. Od babci dostał kurtkę a od drugiej szlafroczek
I tak uważam ze o polowe za dużo
|
|
#2831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu jak na raz mam wymyślić tyle prezentów to już mi się musk lasuje. to tak na siłę:/ a jak dla mnie to muszą być przemyślane prezenty, nie chcę,żeby pokój był cały zawalony zabawkami, w dodatku chińszczyzną. Wolę jedną porządną zabawkę od dziadków, niż jakieś tam pierdoły
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-11-30 o 11:10 |
|
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
No fakt dużo tych zabawek
Ola dostala 3bajki z biedronki, od nas dostanie arke Noego i pewnie tyle no od chrzestnej pewnie jeszcze coś ale nie wiem co wystarczy jej zabawek.Dziewczyny mega polecam http://cogotujekasia.pl/?recipe=zapi...pinaku-z-curry Raz ze kasza jaglana zdrowa, dwa szpinak też i trzy ze rybke też czasem zjeść dobrze a co najważniejsze strasznie dobre i jeszcze ważniejsze Ola się zajada bardzo ![]()
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
ok ,znalazłam coś niezabawkowego, ale na pewno się jej spodoba
![]() http://allegro.pl/stolik-2-krzesla-s...844026413.html no i nie uważam,że to dużo zabawek zważywszy, że tylko raz w roku dostaje od rodziny
|
#2834 | |
|
Zakorzenienie
|
Motyl, ja się zastanawiam nad tym namiotem z tunelami, nie jest za wcześnie na niego
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
|
#2835 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl a ta mata wodna do pisania? Krzesełko fajne. Super są tez takie foteliki male. Z chicco jest taki mega fajny rozkładany.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie chcę stoliczek z krzesełkami, bo dla mnie bardziej funkcjonalne, a w jej pokoju mamy ograniczony metraż. i chyba we wsłanym zakresie dokupię tę szafeczkę do kompletu, będzie na zabawki akurat motyw pasujący do pokoiku
|
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2838 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sliczne buciki... w mojej wsi nie ma niczego na czym moznaby bylo zawiesic oko... Cytat:
) i Bartek jest zachwycony...Cytat:
|
|||
|
|
|
#2839 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
ja właśnie się lenie na kanapie, schab w piekarniku się piecze, Bartuś śpi a jak wstanie to jemy obiadek i idziemy na drugi spacer bo pogoda jest bajeczna
|
#2840 |
|
Zakorzenienie
|
Heja.
Tassia śliczne te buciki Maćka ![]() Agusiowata zdrówka dla Adasia Motyl fajny ten stolik i krzesełka co pokazałaś Od nas dostanie na mikołaja 2 książki z biedronki, drewniane puzzle i edukacyjne drewniane figury/zwierzęta do wkładania w takie otwory (które należy dopasować i umieścić w odpowiednim miejscu). Moja sis kupiła mu garnuszek na klocuszek i to będzie pod choinkę. A i od popołudnia wczoraj Filip normalnie stawał na tą prawą noge ![]() Jak się obudzi to idziemy na urodzino-mikołaja do chrześnicy męża. |
|
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pewien pomysł ale nie wiem czy to nie styl " wyrodna matka"
Wymyslilam ze schowam zabawki z których Maciej wyrósł lub takie którymi się nie bawi. I za rok dam Zoskowi. Może Maciej nie będzie pamiętał ze to kiedyś było jego? I nie będzie afery. Czy głupi pomysl?
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2843 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pojde pozniej do biedry i popatrze czy to jeszcze jest i jak wyglądaogolnie my juz kupilismy Julce na mikolaja puzzle drewniane i ksiązeczke ze zwierzetami z lidla a z biedronki tą ksiazeczke interaktywna. A nie ukrywam, że marzy mi sie dla niej ten odkrywczy domek i wiem , ze moj brat i tato cos chcą jej kupic ale glupio mi tak ich "naciągac" na ten domek To nadal u Waszych dzieci taki hit? ![]() Cytat:
ja caly ten tydzien mialam zapalenie oskrzeli i juz sie cieszylam ze lepiej ale cos dzis widze Julce rozbiera bo katar i kaszle i w nocy do niej z 30 razy wstawalam ![]() Cytat:
![]() my mamy z mamuta stolik i 2 krzesla ale na razie stoją nieuzywane
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Też mamy mamuta, okrągły stolik + 4 krzesła. Mój Filip wspina się na krzesełko a potem na stolik
|
|
|
|
#2845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc pewnie pasuje wyjsc na chwile ![]() Cytat:
![]() a jeszcze chcialam zapytac. Jakie macie zabawki do wody? Mysle czy by cos nie kupic bo pileczki gumowe klocki i kaczuszki zaczynają sie Julce nudzic
|
|
#2846 | |
|
Zakorzenienie
|
Motyl a ja tak drugi raz oglądaj ten twój zestaw i powiem ci ze chyba b się bala mackowi teraz taki postawić. Wydaje mi się trochę niestabilny. Choć nie wiem jakby miał wyglądać stabilny
![]() Może z podlokietnikami i cos lżejszego ... Nie wiem Taka refleksja ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
Te dwa ostatnie były dość drogie a wcale nie są hitem. Natomiast tesciowa ma w domu takie plastikowe male antyposlizgowe poduszeczki w kształcie muszelek i one są na przyssawki. I Maciej uwielbia się tym bawić. Przypina sobie to do wanny itp. Ale nie wiem gdzie cos takiego kupić. TŻ na siłowni, obiad się gotuje, dziec spi a ja serial, komórka itp.
|
|
|
#2847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie rozumiem dlaczego mial to byc z serii wyrodna matka ja wiekszosc zabawek mam po Blance i to niesamowita oszczednosc pieniedzy.Cytat:
a najlepiej to robic samolocik kladac sie bokiem na krzeselko oo albo przesunac krzeselko do kanapy, stanac na nie i kombinowac jak z niego przejsc na kanape. pare razy zawal na miejscu
|
||
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj nie mogłam spać do 2 i siedziałam na all i obmyslałam prezenty także temat widze wszędzie na czasie. My leonskiemu na mikołaja kupiliśmy ten traktor ze zwierzętami a na gwiazdora klocki( kurcze chyba stanie na duplo) i sanki. Od tza siostry dostanie drewniane klocki z biedry, i jak ktos zapyta co mu kupic to powiem ze laptopa bo mamy ale po niemiecku. A na prawdę Lubi sie nim bawić. Moj tata sam wymyśla prezenty, a teście pewnie nic mu nie dadzą. Fajny byłby tez jakis mini fotel bo on sobie lubi klapnać na parę minut i odpocząć
![]() My mamy ten namiot tomy i on ma piłeczki i zjeżdżalie. A moj tz wlasnie obmysla budowle ogrodowa dla leo
|
#2849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz moja mama dała pieniążki, żeby kupić cos w Lidlu z tych drewnianych. Więc znów cos będę chować.
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy tez kulki, chyba 200 lub 400! sama zrobilam ze starego materaca prostokatny pojemnik na te kulki i jak jest lato to szaleja w nim dzieciaki na całego---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- a czemu chcesz chowac? chyba ze to grzechotki, to ok, ale innych bym nie chowala. to moga byc wspolne zabawki. ja grzechotki przekazuje dla kolejnego dziecka. a byly od czasow artura i walki o nie jako własnosć nie było |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

dzisiaj tu pustki cisza i spokój aż nie wierzę
dziwnie tak nie.normalnie trochę
normalnie codziennie mnie zadziwia 

[/RIGHT]

) i Bartek jest zachwycony...
To nadal u Waszych dzieci taki hit?