Styczniowe mamusie 2015, cz. X (porodówka :) ) - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 17:19   #2401
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. X (porodówka :) )

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Czyli?
2 lata temu wprowadzili jakaś dodatkowa, muszę poszukać szczepionek syna I porównać.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:30   #2402
dusiolka
Zakorzenienie

W ogole Biedro nasze Małe tyle samo ważyły przy porodzie a Twoja o 1cm dłuższa hehe

Ciekawe co u simonee..dawno sie nie odzywała. Ktos wie cos?
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:34   #2403
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
W ogole Biedro nasze Małe tyle samo ważyły przy porodzie a Twoja o 1cm dłuższa hehe

Ciekawe co u simonee..dawno sie nie odzywała. Ktos wie cos?
Wlasnie patrzyłam na 1 stronę I tylko Myszunia was lekko przegonila
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:38   #2404
dusiolka
Zakorzenienie

Kiedy mnie to ominęło ze Myszunia urodziła? Moja wciąż na podium ;d

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Gratulacje w takim razie
Stary 2015-01-19, 17:44   #2405
justynalyp
Zadomowienie

http://www.sadistic.pl/niespelnione-...a-vt339553.htm
mi się to podoba. można oglądać. (nie ma nic strasznego, brak czarnego humoru, miłe dla oka)
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:44   #2406
motylek2701
Rozeznanie

Biedro, Ewka gratuluję!
Stary 2015-01-19, 17:46   #2407
TOMORROW
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja tez juz urodzilam 06.01 urodziła nam się córa Agata 3350g 55cm SN. Mala wypełnia nam caly czas. Dobrze śpi w dzień, w nocy trochę gorzej.

Na nas to samo. Walczymy caly czas sola. Mala ledwo otwiera oko. Jak przemywasz mlekiem?
gratulacje
dawałam kroplę w kącik, ale przestałam, bo miałam wrażenie, że to mleko też zasycha, ale już jest lepiej, przemywać muszę co 3 h, ale przynajmniej oko otwiera

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
Tomorrow ja elektrycznym ściagam 50ml w 3 minuty z jednej piersi. jak mam mało mleka to wtedy zajmuję mi to 6 minut.
a jaki masz laktator? Bo ja juz szału dostaję od tego machania i jeszcze skrzypi :/

Ewka,biedro87
gratulacje

nasz maluch coraz częściej domaga się bezpośrednio cyca, więc po butelce (z moim mlekiem) jeszcze muszę na chwilę dać cycia

2 dni temu się poryczałam, jakoś tak mam obawy, czy wrócę w pełni do siebie-przeraża mnie to wewnętrzne poprzeczne pęknięcie Bożeny
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:55   #2408
justynalyp
Zadomowienie

medela mini electric. chodzi jak traktor, ale moja córka przy nim śpi/zasypia.
Stary 2015-01-19, 18:06   #2409
motylek2701
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TOMORROW Pokaż wiadomość
gratulacje
dawałam kroplę w kącik, ale przestałam, bo miałam wrażenie, że to mleko też zasycha, ale już jest lepiej, przemywać muszę co 3 h, ale przynajmniej oko otwiera

2 dni temu się poryczałam, jakoś tak mam obawy, czy wrócę w pełni do siebie-przeraża mnie to wewnętrzne poprzeczne pęknięcie Bożeny
Dzieki
U Agaty już lepiej z okiem. Masujemy kanalik lzowy i wtedy wywala wiecej ropy. Widać, że się oczyszcza bo z dnia na dzien jest tego mniej. Ale ciepla sola przemywamy nadal kilka razy dziennie.

Współczuję pęknięcia Nie wiem jakim cudem mnie sie udalo uniknac pekniecia/naciecia, skończyło sie jedynie na dwóch drobnych otarciach wewnątrz.

Dusiolka a Wasza Mała ma jakieś imię? Czy nie chcesz zdradzać?

Edytowane przez motylek2701
Czas edycji: 2015-01-19 o 18:15
motylek2701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:13   #2410
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
AsiaW, Kinqa u mnie też było wypychanie ale w sumie ja się nie powinnam odzywać bo tyle przed TP urodzić to tylko ja mogłam

Dusiolka ja też mam tyle rozstępów na brzuchu że głowa mała ale nie są głębokie więc myślę że z czasem zejda albo chociaż wyblakna

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Ciekawe jak tam Heffitka
Smerf, niby przed terminem, ale zobacz jak poięknie się Artuś rozwija i rośnie wszystko dobrze się układa

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
Ja juz tez jestem mamusia. Maly urodzil sie przez cc 7 stycznia - sroda wazyl 3700 57 cm dlugi kt 10/10 Leon, w domu bylismy w piatek. w szpitalu maly karmiony byl mlekiem z butelki bo okarm dostalam dopiero po tygodniu a teraz karmie mlekiem z butelki i sciagam sobie pokarm bo za duzo go niestety nie mam. najgorsze byly 2 pierwsze nocki w domu bo mielismy problemy z kupka, a teraz maly ladnie przesyia nam noce budzi sie tylko 2 razy do karmienia
gratulacje

Cytat:
gratulacje

a jaki masz laktator? Bo ja juz szału dostaję od tego machania i jeszcze skrzypi :/

Ewka,biedro87
gratulacje

nasz maluch coraz częściej domaga się bezpośrednio cyca, więc po butelce (z moim mlekiem) jeszcze muszę na chwilę dać cycia

nie zamartwaij się, wszytsko będzie dobrze, daj sobie trochę czasu a na pewno wszystko pięknie się zagoi

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

ja na brzuchu nie mam wcale rozstępów, za to uda mi posiekało i pośladki pośladki bardzo, uda z tyłu pod pośladkami i po bokach na górze.

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:34   #2411
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Dzień dobry, zostały mi jeszcze 2 strony do ogarnięcia, ale to luzik. Przez prawie tydzień męczyliśmy się z uruchomieniem wózka. Najpierw zostały napompowane dwa tylne koła i zepsuła się pompka. Więc szukaliśmy kogoś, kto ma samochodową pompkę (teraz mało kto ma). Jak już znaleźliśmy taką osobę, to okazało się, że wtyczka nie wejdzie do przednich kół, bo "szprychy" zawadzają. Więc szukaliśmy osoby, która ma pompkę rowerową z możliwością pompowania kół samochodowych na wężyk. Nikt nie miał. Więc zapożyczyłam się w razie W u dziadka na pompkę zwykłą o tych właściwościach. Jedno koło napompowane, a w drugim nagle okazuje się, że gwint jest urwany z dętki No jak nie urok to sraczka. Na szczęście Matka Polka po incydencie 4 lata temu zakupiła dodatkowy komplet dętek, do każdych kółek. wymieniliśmy, napompowaliśmy i MAJONEZIK.

Tak więc moja porada dla mateczek: ZAOPATRZCIE SIĘ W ZAPASOWE DĘTKI!!!!! DO KÓŁ POMPOWANYCH

Dzisiaj w końcu ubrałam małego (2 st. body dł. rękaw, spioszki, pajacyk welurowy, skarpetki, czapka, kombinezon, przykryłam kocykiem i tą osłonką z wózka) i ruszyłam załatwiać dalej papiery. Nie uwierzycie, ale dalej bujam się z papierami z macierzyńskiego. Złożyłam komplet to szefowa stwierdziła, że mój mąż musi sam napisać oświadczenie, nie wystarczy jej, że się podpisze. Nosz..... Termin już minął w piątek, a ja dalej bujam się z donoszeniem tych dokumentów, bo non stop coś.
Cytat:
a teraz nasz maluszek ma od wczoraj okropnie zaropiałe oczka, stale przemywam solą i potem swoim mlekiem, lekarz we wtorek
my też mamy zaropiałe oczko a lekarz dopiero 29 stycznia (facet ma takie obłożenie, że dopiero w marcu ma wolne, ale panie mnie wcisnęły na pierwszą wizytę u niego) - to co z tego, że synek będzie miał bez jednego dnia 4 tygodnie... trudno, poczekamy, bo zależy mi na tym lekarzu, a nie chcę ryzykować na stronie chorej...
Cytat:
Napisane przez motylek2701 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ja tez juz urodzilam 06.01 urodziła nam się córa Agata 3350g 55cm SN. Mala wypełnia nam caly czas. Dobrze śpi w dzień, w nocy trochę gorzej.

Na nas to samo. Walczymy caly czas sola. Mala ledwo otwiera oko. Jak przemywasz mlekiem?
gratulacje
mleko na wacik i przemywasz
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Moj tez miał zaropiale mega pomogła sól i moje mleko
Albo przemywam wacikiem z moim mlekiem albo daje krople w róg oka
w który róg oka dajesz tę kroplę? W wewętrzny przy nosku, czy od zewnątrz? I ile trwa takie zaropienie oczka? I ile trwa taka kuracja?
Cytat:
to wam się pochwalę jak moje córki śpią :P
suuuper
Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Mamy karmiace piersia, jecie wszystko tak jak przed ciaza?
pomalutku wracam do menu normalnego
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Jem wszystko lacznie ze smazonym miesem burakami pije kawe.

A to ze nasze maluchy maja kolki nie potrafia zrobic kupy itd to wynik niedojrzalego ukladu pokarmowego.
Racja, ja powoli wracam do normalności
Cytat:
Napisane przez biedro87 Pokaż wiadomość
jest Natalka😊 urodzona 18.01, 23.40. Waga 4100, 59 cm. Porod sn, szybki i raczej lekki.
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cc, czy w szpitalu mowili Wam cos o tym, kiedy wroci pelne czucie na skorze kolo blizny? Bratowa mi wczoraj powiedziala, ze u niej dopiero po 2 latach od porodu wrocila skora do normy. Mi nic w szpitalu nie mowili i bylam troche w szoku, ze az tyle moze to zajac.
Ja już po 2 cc i powiem Ci, że czucie wróciło mi, kiedy rana się zagoiła i zabliźniła (czyli została blizna) Trwało to do 6 miesięcy. Jest taka maść contractubex, która jest na blizny i pomaga osiągnąć szybciej czucie.
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
To ja mam inne pytanie. Po cc nosicie normalne ciuchy? Bo ja mam wrażenie ze wszystko, dosłownie wszystko mnie tam drażni.
nie noszę jeansów, ale spodnie dresowe, leginsy... takie rzeczy miękkie, które nie podrażniają
Cytat:
Napisane przez akrolowa Pokaż wiadomość
Z innych ciekawostek to jestem okropnie przeziębiona. :/

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Kurcze to słabo z tym informowaniem w szpitalu... tzn nie powiem żeby w moim przypadku przepływ informacji był jakiś super bo sama o wiele musiała wypytać, ale informacja na temat szwów to chyba powinna być podstawa
zdrówka
no nie koniecznie... w szpitalu usłyszałam, że mam szwy rozpuszczalne i mam usunąć tylko kokardki (tzn położna). Położna usunęła kokardki i stwierdziła, że nie wierzy w to, że to te rozpuszczalne, ale nie dało się już tej nitki usunąć. Teraz z kolei druga położna z gabinetu od gina mówi, że dobrze, że kokardki usunięte, a nitka została... No i bądź tu mądra. Tak czy siak nitka została, nie da się tego wyciągnąć, bo za późno.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

no i jestem na czysto
Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
Ja juz tez jestem mamusia. Maly urodzil sie przez cc 7 stycznia - sroda wazyl 3700 57 cm dlugi kt 10/10 Leon, w domu bylismy w piatek. w szpitalu maly karmiony byl mlekiem z butelki bo okarm dostalam dopiero po tygodniu a teraz karmie mlekiem z butelki i sciagam sobie pokarm bo za duzo go niestety nie mam. najgorsze byly 2 pierwsze nocki w domu bo mielismy problemy z kupka, a teraz maly ladnie przesyia nam noce budzi sie tylko 2 razy do karmienia
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Gratuluję termin jak ja
proszę zmienić swój podpis
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:43   #2412
charliss
Zadomowienie

Cytat:
medela mini electric. chodzi jak traktor, ale moja córka przy nim śpi/zasypia.
tez mam i przerazil mnie ten dzwiek jak pierwszy raz odpalilam. ale moim zdaniem ma wady, czasami mi nie zasysa a czasami leje sie po cyckach od dolu :/

---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

kurde przeczytalam ze Ty masz 50 ml w 3-6 minut, to ja mam tyle w 20….
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:18   #2413
justynalyp
Zadomowienie

a też mi cieknie dołem, czasami jak się zorientuje to mam cały brzuch mokry. i sama też muszę czasami wpychać odpowiednio sutka żeby dobrze ciągnął. ale jest o niebo lepszy od ręcznego.
co z tego że mam dużo mleka, jak moje dziecko po 15 minutach dostaje ataku histerii i tylko butelka z mm, bo nie zdążyłam ściągnąć.
a właśnie bebilon jest w promocji za 49,99 w http://www.wystrzalowa.pl/
Stary 2015-01-19, 19:49   #2414
dusiolka
Zakorzenienie

Justyna to i tak cierpliwa ze 15min wytrzymuje ;p
Stary 2015-01-19, 20:31   #2415
czarnadamaxd
Rozeznanie

Gratuluje wszystkim nowym mamusiom
Stary 2015-01-19, 20:33   #2416
dusiolka
Zakorzenienie

Motylek nie zdradzam imienia
Stary 2015-01-19, 20:37   #2417
madzikuu
Raczkowanie

Za godzinę mam cesarke... Nic mnie wiele nie ruszyło od 8 po 50 oxy...i rozwarcie aż 2 palce...
madzikuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:38   #2418
AsiaW**
Zakorzenienie

Madzikuu 3mam mocno kciuki,daj znac w miare mozliwosci jak juz bedziesz tulic malenstwo. Powodzenia.

Stary 2015-01-19, 20:40   #2419
czarnadamaxd
Rozeznanie

A tak patrze na mamusie jak daje mi butle
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1421696333787.jpg (42,8 KB, 83 załadowań)
Stary 2015-01-19, 20:41   #2420
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
Za godzinę mam cesarke... Nic mnie wiele nie ruszyło od 8 po 50 oxy...i rozwarcie aż 2 palce...
Widocznie tak miało być najwazniejsze, że będziecie już w końcu razem

Też mam dziwne przeczucie, że cc sie u mnie skończy jak tak dalej pójdzie...

czarnadamaxd ale słodki bąbel

Edytowane przez askaa02
Czas edycji: 2015-01-19 o 20:43
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:45   #2421
AsiaW**
Zakorzenienie

Aska -ja tez,z kazdym dniem czuje sie lepiej😉 ...wprawdzie pobolewa mnie twraz brzuch i krzyze,ale ktory to juz raz tak sie czuje i dalej nie urodzilam..,

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Czarna jak tam u Was?

Stary 2015-01-19, 20:47   #2422
askaa02
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
Aska -ja tez,z kazdym dniem czuje sie lepiej😉 ...wprawdzie pobolewa mnie twraz brzuch i krzyze,ale ktory to juz raz tak sie czuje i dalej nie urodzilam..,

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Czarna jak tam u Was?
Mam tak samo, bóle różnego rodzaju z przodu lub tyłu, ale to nic... tak to się mogę bujać i bujać...
askaa02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:50   #2423
AsiaW**
Zakorzenienie

Doszlo do tego ze juz chyba wolalabym cc,ale znac przynajmniej twrmin i wiedziec ze maluch juz jest bezpieczny na zewnatrz...

Stary 2015-01-19, 20:58   #2424
czarnadamaxd
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość

Czarna jak tam u Was?
Staramy sie ogarnac wszystko do kupy i nie mozemy sie doczekac az nasze malenstwo bedzie w domu. Jest ciagle monitorowany i narazie jest ok. Musza posprawdzac czy nie ma bezdechow, czy bedzie zjadal wkoncu wszystko czy wypuscic go do domu z sonda. Tatus juz synka rozpiescil i trzeba z nim ciagle na rekach chodzic bo trzymanie go na siedzaco juz mu nie wystarcza a maly jest cwany bo normalnie nie placze a jak tylko nas uslyszy to jest placz ze chce na rece ;p

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

A maly to czysty tata, do mnie w ogole nie podobny
Stary 2015-01-19, 21:23   #2425
AsiaW**
Zakorzenienie

Ciesze sie ze tak sie u Was uklada,obyscie wkrótce wyszli i mogli sie cieszyc soba juz we wlasnym mieszkaniu,

Stary 2015-01-19, 21:56   #2426
heffitka84
Zadomowienie

Hej Leos wita i puszcza oczko wizazankom ;-) 52 cm i 3240 g takze malutki i wsio jasne czemu tak duzo nie przytylam i taka wielka nie bylam ;-)
Jest cudny, kochany i ladnie wzial cyca, a ciagnie jak smok
Niestety co do samej operacji to jakos dobrze nie bede wspominac :-( meczylam sie strasznie na sali operacyjnej, wymiotowac mi sie chciało i byłam bliska omdlenia :-( a teraz mnie tak strasznie ta rana boli i dostalam duzo środków przeciwbólowych to jednak mi za malo :-( dopiero kolo 24 podadza mi kolejna dawke morfiny.
Mam wrazenie ze lepiej bym sn przeżyła.
Dobrze ze Leos potrafi wszystko wynagrodzic
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:04   #2427
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez madzikuu Pokaż wiadomość
pewnie już po, ale zaciśnięte
Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
A tak patrze na mamusie jak daje mi butle
śliczny, pisz co u Was

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Hej Leos wita i puszcza oczko wizazankom ;-) 52 cm i 3240 g takze malutki i wsio jasne czemu tak duzo nie przytylam i taka wielka nie bylam ;-)
Jest cudny, kochany i ladnie wzial cyca, a ciagnie jak smok
Niestety co do samej operacji to jakos dobrze nie bede wspominac :-( meczylam sie strasznie na sali operacyjnej, wymiotowac mi sie chciało i byłam bliska omdlenia :-( a teraz mnie tak strasznie ta rana boli i dostalam duzo środków przeciwbólowych to jednak mi za malo :-( dopiero kolo 24 podadza mi kolejna dawke morfiny.
Mam wrazenie ze lepiej bym sn przeżyła.
Dobrze ze Leos potrafi wszystko wynagrodzic
gratulacje
widzę, że czujesz się po cc tak jak ja po pierwszej z córką, wszystko będzie dobrze
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:07   #2428
heffitka84
Zadomowienie

Kinga i elvira, macie termin na dzień dziadka, slodko
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 22:30   #2429
dusiolka
Zakorzenienie

Styczniowe mamusie 2015, cz. X (porodówka :) )

Heffitka morfinę dają Ci po cc?? Przesada jak dla mnie. U nas najmocniejszy to ketonal dali na zmianę z paracetamolem.

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

I gratulacje za Leosia
Na forum wsród chłopakow króluje Franio i Leoś :d
Stary 2015-01-19, 22:42   #2430
AsiaW**
Zakorzenienie

Heffitka serdeczne gratulacje😘dyzo zdrowka dla Was, bedzie lepoej, a Leos w sam raz,jaki on tam malutki,waga super.

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Tomorrow jakie omie wubraliscie?☺

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości