|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy
Cytat:
chętnie bym się podłączyła, ale czytałam , że z jakością tej firmy kiepsko (sukienkami) bałabym się chyba wydać 200zł i być niezadowolona.A szkoda, bo niektóre modele są bardzo ładne
|
|
|
|
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też czytałam na ich temat wiele negatywnych komentarzy, ale to tak jak z każdymi wysyłkowymi zakupami - BonPrix, Quelle, nawet o VS i A&F przeczytasz, że to nic nie warte szmatki. Wydaje mi się, że to dlatego, że katalogowe fotki działają na wyobraźnię - ludzie zamawiając te ciuchy chcieliby w paczce dostać nienaganną figurę modelki, jej super włosy, perfekcyjny makijaż, rządek białych zębów i najlepiej jeszcze samochód albo willę, na tle której robione było zdjęcie... A dostają tylko sukienkę - jak tu nie być rozżalonym? Prawda jest taka, że trzeba trzeźwo spojrzeć na katalogową fotkę i oddzielić ciuszek od marketingowej otoczki pt. "będziesz wyglądać jak księżniczka"... Przeczytać dokładnie z jakiego jest materiału, jakie ma wymiary, poprosić o real foto, zastanowić się czy ciuszek pasuje do naszej figury... Sorry za offtopa, ale tak mi się jakoś zebrało po lekturze innego wątku z wrzutami na Abercrombie ![]() EDIT: To nie że Cię Praline namawiam - taki mój ogólny apel do społeczeństwa
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze swoje 3 grosze dorzuce, fotki sa przewaznie "fotoszopowane", np. bluzy A&F, na zdjeciach na All, cudo po prostu, a w rzeczywistosci jak widzialam fotki niektorych to za przeproszeniem szmatki z bazarkow (w porownaniu do tych na zdjeciach). Bo ktora z nas kupila by dajmy na to te bluze, gdzie jest zwylke zdjecie, w dodatku na kobiecie po 60-tce, karmaicej kury, co innego takie ladne, wycackana zdjecia. Albo nawet ta sama luza, lezaca sobie luzno na parkiecie w domu-fotka cyknieta, nie bedzie juz tak przyciagac klientow jak na zdjeciu, gdzie tlo jest wyretuszowane, bluza wyglada fajnie mieciutko etc .Oj, zamotalam troche. Jak znajde jakis przyklad to wrzuce .Przyklad, ta samo bluza h&m: 1. real foto 2. fotoszopowane Wniosek z tego taki, ze wszysto idzie sprzedac, wystarcza dobre zdjecia.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny- zdaję sobie sprawę z tych wielu aspektów. Zdjęcia kłamią- wiem to nie od dziś. Raczej chodziło mi o jakość, ale skoro wuniapiszesz, że masz już te sukienki i wsjo je haraszo to zaczynam się poważnie zastanawiać
A jaki nosisz normalnie rozmiar i ile masz cm wzrostu jeśli można wiedzieć? Ta ich rozmiarówka jest raczej typowa? laylajeśli chodzi o fotki to bardziej podoba mi się ta nie "upiększona"
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Burzysz tu moja teorie, no! BTW, nie przyszla jeszcze odp. na pyt. o rozmiar.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oł nooł..a chciałam sobie ze 2 pary kupić No nic też przyłączam się do poszukiwań...zastanawiam się nad tymi z H&m z zamkami, ale cena 119zl za takie materiałowe to troszkę dużo biorąc pod uwagę fakt, że materiał lichy.Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#3729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(158). Jedną sukienkę kupowałam dla siebie (pierwszy załącznik), cztery dla mamy (nosi M-kę). Moja jest w rozmiarze uniwersalnym, ale w aukcji były podane wymiary, więc jest OK. Dla mamy kupiłam trzy M-ki, jedną S-kę ("oj mamo, jakoś się zmieścisz"-nie zmieściła się , muszę sukienkę wystawić z powrotem na Alle, no ale to już tylko i wyłącznie moja wina W każdym razie zawsze prosiłam sprzedającego o real foto, jeśli nie - szukałam na własną rękę na ich stronce albo na ebayu. Z tego, co zdążyłam się rozeznać, to radziłabym uważać na ich sukienki z dużą ilością tiulu, czy takich zdobień połyskujących - na katalogowych fotkach są zmatowione i efekt super, ale w realu mogą wyglądać trochę bazarkowo...
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie moge dostac w miare tanie albumy na zdjecia wielkosci tej najmniejszej chyba 9x13 ale albumy wielkosci a4 takie grubsze i by mozna bylo z boku podpisywac zdjecia... jesli cos wiecie dajcie prosze znac. dziekuje
|
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Ale ogolnie sukienki ciekawe ![]() Gdzies w obserwowanych aukcjach (juz dawno skonczonych) mam chyba tez z tej firmy, rozowa (w dodatku taki majtkowy-jak to moj ojciec zawsze na taki kolor mowi), kroj mi sie podobal, a teraz wyglada mi ona na koszulke nocna
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden płaszczyk mi utkwił w głowie i nie może coś wylecieć! jestem ciekawa ile wyniesie łączna przesyłka...no i szkoda, że sprzedawca nie ma go w opcji "kup teraz" bo tez niewiadomo ile osiągnie w licytacji.![]() Co do sukienek- baardzo ładne! w ogole jaka kruszynka z Ciebie! noszę podobny rozmiar, ale tutaj zdecydowałabym sie chyba na kurteczkę S żeby i grubszy sweter wcisnąć. W ogóle muszę poprosić Cię o nr gg na privie i trochę jutro zmolestować z tymi płaszczami..niestety a może stety(?) już nie dziś bo mój chłopak zaczyna się powoli obrażać, że jak zahipnotyzowana siedzę przed kompem |
|
|
|
|
#3733 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba niewiele osob je licytuje...Wiec moze tak zle nie bedzie.
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalezy jeszcze ktore Ci sie podobaly ale z tego co widzialam najmniejsze rozmiary jakie zostaly to 38,sporadycznie 36 sie zdarzylo...Wczesniej podobaly mi sie 2 modele,no ale oczywiscie takie juz moje szczescie-jak chce kupic to nie ma
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny które ciuchlandy w lbn polecacie?? ubrań nie zamierzam tam raczej kupować ale interesują mnie jakieś fajne apaszki,szaliczki,paski.. . tego typu rzeczy
a nie chce tak błądzić i chodzić od jednego second handu do drugiego
|
|
|
|
#3736 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne te płąszczyki...z racji pory nocy, a w zasadzie już dnia
nie zagłębiałam się w opisy, ale sądząc po zdjęciach to są raczej z grubszej tkaniny, jak ja to nazywam, "przejściowe", czyli ani cienki trencz, ani pierzyna, idealne na pazdziernik i listopad..o..przydaloby mi sie cos takiego ;] Najbardziej to czekoladowy brąz, ale w zasadzie kremowy tez moze byc...hm, jak wstane to przyjrze sie im dokladniej
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przeglądając aukcję zarówno na amerykańskim jak i na drytyjskim ebayu stwierdzam że taniej nas wyjdzie jeżeli zamówimy z USA
|
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
W mailu pelnym jakis chinskich zcazkow [「賣給其他出價者」通知的標題如為「來自 eBay 會員的訊息] doszukalam sie takiej oto odp:
yes. i will have small one after a week. thanks Hm, ja pytalam o xs, a nie o s ![]() Ale moze chodzilo mu o xs.
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3740 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki Layla Ja na bank wezmę ten płaszczyk, tylko w mniejszym rozmiarze: http://cgi.ebay.co.uk/Military-Attra...QQcmdZViewItem Rozważam jeszcze te: http://cgi.ebay.pl/New-Japan-Faux-Fu...QQcmdZViewItem http://cgi.ebay.pl/Excellent-Quality...QQcmdZViewItem Jak coś będzie nie tak, to od czego jest Allegro...
|
|
#3741 |
|
Zakorzenienie
|
wunia83 ja z kolei znalazłam takie "coś", ale u innego sprzedawcy
![]() http://cgi.ebay.com/LOVELY-STYLE-BLA...QQcmdZViewItem |
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
to jak będzie z tym zamówieniem? u którego sprzedawcy będziecie zamawiać i kiedy ile wynosi przesyłka? Wybaczcie za kata, ale chciałabym wiedzieć ile kasy mam zarezerwować
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Płaszczyk kosztuje 120zł, wysyłka z Hong Kongu koło 50zł (18$+2$ ubezpieczenie). W przypadku wysyłki więcej niż jednego przedmiotu koszty wysyłki niestety się sumują, tyle że od każdego następnego ciuszka odejmujesz 2$. Na przykład jeśli kupujemy sześć płaszczyków, nie płacimy 20+20+20+20+20+20=120$ tylko 20+18+18+18+18+18=110$. Niewielka to oszczędność, ale zawsze ![]() Tak sobie pomyślałam, że jeśli ten sprzedawca od mojego płaszczyka ma mieć dostawę w przyszłym tygodniu, to może i u niego pojawią się te płaszczyki, które Tobie wpadły w oko i będziemy mogły zamówić razem
|
|
#3744 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm .. polecam ciuchland LOGO koło (chyba Tulipana) taki duży ![]() znajduje się tam część z nowymi ciuszkami , z metkami , gdzie można znaleźć różne rzeczy z H&M czy Tally Weijl warto troche poszperać ;p
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję wuniu za wyczerpującą wypowiedź
, w takim razie będę czekała- mam nadzieję, ze do tego czasu nie spłuczę się totalnie |
|
|
|
#3746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie umiem w wiadomościach ebay załączać fotek , bo tak to wysłałabym do niego jeszcze jednego maila z prośbą co by - jak już rozkłada maszynę - uszył także ten Twój
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sama miałam zamawiać płaszczyk z amrykańskiego ebaya i wyliczyłam że będzie mnie kosztował około 130 zł |
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na razie mam kłopoty z zarejestrowaniem karty w Paypalu - wyskakuje mi okienko "bank odrzucił Twoją kartę" A jak wygląda sprawa z Twoim paypalem? Tam nie można wpłacić $$$ przelewem i jakoś później dokonywać płatności? Layla, może Ty pomożesz, bo też zdaje się masz szczęściaro paypalowe konto?
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co na chwile weszlam na wizaz i nie mam czasu, bo egz. mi sie zbliza, wiec chyba najwyzszy czas sie troche pouczyc, ale pozniej zajrze na pp i moze cos uda sie zrobic .A z tymi platnosciami i przelewem to nie bardzo wiem o co chodzi?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Gdyby któraś z Was była chętna żeby się dołączyć, to piszcie, koszty przesyłki się podzielą. 

jak mi sie cos podobalo to bylo za duze

No nic też przyłączam się do poszukiwań...zastanawiam się nad tymi z H&m z zamkami, ale cena 119zl za takie materiałowe to troszkę dużo
biorąc pod uwagę fakt, że materiał lichy.
nie zagłębiałam się w opisy, ale sądząc po zdjęciach to są raczej z grubszej tkaniny, jak ja to nazywam, "przejściowe", czyli ani cienki trencz, ani pierzyna, idealne na pazdziernik i listopad..o..przydaloby mi sie cos takiego ;] Najbardziej to czekoladowy brąz, ale w zasadzie kremowy tez moze byc...hm, jak wstane to przyjrze sie im dokladniej
, w takim razie będę czekała- mam nadzieję, ze do tego czasu nie spłuczę się totalnie
, bo tak to wysłałabym do niego jeszcze jednego maila z prośbą co by - jak już rozkłada maszynę - uszył także ten Twój