Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-26, 15:06   #241
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

Ja jednak nie chcę za 2 tyg. tak jak pisałam tylko za miesiąc, żeby kasę z ZUSu dłużej dostawać
sprytnie!

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
A macierzyński tez będzie z Zusu a tak w ogóle to bierzecie rok macierzyńskiego ?
ja biorę rok, a potem przez kolejny rok zamierzam pracować 3 dni w tygodniu, a później zdalnie z domu. Zobaczymy czy się uda.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Noooooo, to na pewno... Chociaż mam nadzieję, że jednak ta wyprawka pochłonęła najwięcej, a potem już będzie się jakoś to rozkładać
noo, początkowo największym wydatkiem będą pieluchy i mm, jeśli będzie uzywane.

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Kejtice ale Ci dobrzeeee. Ja dziś ambitnie miałam w planach pierożki ruskie zrobić, ziemniaki wstawiłam nawet, po czym się okazało, że nie mam margaryny do ciasta i muszę coś innego wymyślić, bo do sklepu nie idę w ta pogodę
już trochę późno pewnie na pierogi dla Ciebie, ale fajne ciasto wychodzi jeśli zrobisz je z mąki i gorącej wody +odrobina soli.

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Wg lekarza dotrwam do terminu. Szyjka dopiero lekko sie zaczela skracac, jestem pozamykana,dziecię wysoko główkę ma.
Morfologia w normie,L4 wypisane,nawet mi PIERWSZY RAZ pan w autobusie ustapil miejsca. Dzień dobroci jakis

Też planuje isc na rok macierzynskiego.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A co za pogoda u Ciebie? U mnie słoneczko, gorąco jest.
.

u mnie dalej kiepska pogoda... ponoć ma być poprawa od piątku.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:09   #242
201710041131
Konto usunięte

U mnie ładna pogoda...

Złapałam jakiegoś doła... Rok temu o tej porze też tak miałam, ale byłam przed ślubem i mieliśmy wojnę z teściami... Teraz nie wiem o co mi chodzi...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:14   #243
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Szuu nie każda T chce otruć swoją synową
noo ale prawie każda
Stary 2015-05-26, 15:21   #244
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja już po ćwiartce arbuza, mam jeszcze pół kg truskawek i pół kg czereśni Szkoda, że nie można się najeść na zapas :P Akurat rodzimy w sezonie i przy kp sobie nie pojemy...
to mnie chyba najbardziej boli owoce i warzywa się zaczną a my ich nie możemy jeść

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj chodzę po rossmannie z materiałową torbą z zakupami ale wcale nie ciężką, nawet nie dużą. Podchodzi od tylu ekspedientka z koszem na kółkach a w środku towar w kartonie i mówi "przepraszam". No to się odsunęłam bo myślałam, że chce przejść, a ona na to: "nie, nie ja do Pani". Podaje mi koszyk i mówi, żebym sobie tu włożyła torbę i późniejsze zakupy, a potem zostawiła przy ochronie, to ona sprzątnie. Wzięła karton z towarem i wyraziła nadzieję, że tak będzie mi wygodniej. Szok!!! Pierwszy raz miałam taką sytuację, az mi się głupio zrobiło, nie umiałam się zachować ;-)
a ja w rossmannie często jak chodzę to ekspedientka juz na wejściu pyta czy coś mi znaleźć czy pomoc, myślałam że jestem dla nich jak Cykajaca bomba i nie chcą żebym u nich rodziła
Cytat:
U mnie ładna pogoda...

Złapałam jakiegoś doła... Rok temu o tej porze też tak miałam, ale byłam przed ślubem i mieliśmy wojnę z teściami... Teraz nie wiem o co mi chodzi...
Głowa do góry. ... Za chwilę będziesz mieć swojego synka i wtedy nie będzie czasu na łapanie doła
Stary 2015-05-26, 15:25   #245
201710041131
Konto usunięte

Kika tak, ale wtedy też zaczną się poważniejsze problemy Chyba już o nich myślę, dlatego ten dołek...

Trochę żałuję, że rok się nie wstrzymaliśmy z dzieckiem, ale kto to wszystko przewidział.

Irmusia
Większość
Stary 2015-05-26, 15:30   #246
mehja
Zakorzenienie

Dostałam od synka bukiet konwalii i laurkę z własnoręcznie napisanymi życzeniami- roi się od błędów ale urocza jest "dla kohanej mamy"
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:32   #247
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Hej. Daje znać ze dziś wychodzimy i właśnie czekam na TZ i Julka. Jestem ciekawa jego reakcji na braciszka Pewnie teraz będę dużo rzadziej, ale w miarę możliwości będę pisać co u nas. A Tymek cudowny, grzecznutki poki co. Ładnie przybiera, do wagi urodzeniowej brakuje mu już tylko 70 gram. Ja mam sporo pokarmu a mlodzian ładnie współpracuje bo najada się w 10 minut Pozdrawiamy
super!

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ale super, że było z kim zostawić u nas raczej nie będzie takiej opcji. Jedna i druga mama jeszcze pracują
Jak mnie pachwina boli, mała szaleje a ja powinnam iść po mięso na obiad
u mnie z Leosiem nie było problemu, bo moja mam do nas przyjechała i zajmowała się nim. Teraz będzie duuużo trudniej.... Ale mam nadzieję, że sobie poradzimy.

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Pomyślałam sobie, że długo nie zaglądałam więc może czas zobaczyć czy coś ruszyło na wątku.
Gratuluję mamusiom, które mają już swoje maleństwa przy sobie!

Ominęła mnie cała poprzednia część wątku, nie wiem jak wy to ogarniacie na codzień... Ja bynajmniej na pewno już nie będę na bieżąco, ale ponieważ jestem na liście to wpadłam tylko się odznaczyć U mnie 36tc, generalnie więcej narzekam niż nie narzekam, no ale kulam się w dwupaku.
cześć!

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

Tylko jak żłobek wyniesie tyle co pensja to już nie ma aż takiego sensu
finansowo może nie, ale z punktu widzenia kariery to ma sens Ja jestem na l4 od listopada 2014. Do pracy zamierzam wrócić w sierpniu 2016. Przerwa będzie bardzo długaaa... I już się tym martwię. A co dopiero nie wracać do pracy jeszcze przez rok czy dwa. Pewne rzeczy trudno jest po takim czasie nadrobić, żeby nie wypaść z obiegu. Ja zamierzam wrócić na 3/5 etatu co oznacza, ze będę dostawać mniej kasy niż na urlopie macierzyńskim. A jeszcze będę opłacać dojazd i jakieś jedzenie, ubrania do pracy trzeba będzie kupić. Nie wiem czy uda nam się obyć bez opiekunki dla Frania na 2-3 godziny dziennie, więc finansowo to może wyglądać mizernie. Ale uważam, że warto. Dla siebie, dla wyjścia do ludzi, dla własnego rozwoju.Matka też człowiek. Matka też pracownik

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
To o tyle dobrze. Kurde zawsze się bałam tej pielęgnacji u chłopców, dlatego chciałam mieć drugą tez córkę..
nie ma się czego bać. Naplatka nie należy odciągać. Robi to pediatra raz zaraz po urodzeniu, drugi raz jak maluch skończy 2 lata. Więc normalnie myjesz czy wucierasz chusteczką. Duzo łatwiej niż u dziewczynki moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez marta1881 Pokaż wiadomość

Mamy nowego Prezydenta, który tyle obiecał, że może i na żłobki nas stać będzie
no tak, racja!

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
oczywiście że tak po roku Gosie przejmie moja mama a ja na chwile wracam do pracy na cały etat. ta chwila ma potrwać jakieś pół roku bo wtedy chce zajść z drugą ciąże
szkoda, ze ja już tak nie mogę
Stary 2015-05-26, 15:39   #248
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
Kika tak, ale wtedy też zaczną się poważniejsze problemy Chyba już o nich myślę, dlatego ten dołek...

Trochę żałuję, że rok się nie wstrzymaliśmy z dzieckiem, ale kto to wszystko przewidział.

Irmusia
Większość
pewnie będą tez i problemy, ale będziesz miała zawsze na kogo liczyć, masz kochającego męża, niedługo będziesz mieć synka...wspaniała rodzina.
Ja tez zawsze odkładalam decyzję o dziecku, bo studia, bo praca. A jak poronilam to zrozumiałam, że nie ma nic ważniejszego i teraz dziękuję Bogu, że jestem w ciąży i ze będzie mi dane być mamą. Także ja nigdy nie namawiam na zwlekamie z decyzją o dziecko. Zobaczysz wszystko i się ułoży

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Dostałam od synka bukiet konwalii i laurkę z własnoręcznie napisanymi życzeniami- roi się od błędów ale urocza jest "dla kohanej mamy"
Jak miło
i jeszcze te konwalie - uwielbiam
Stary 2015-05-26, 15:42   #249
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Was gin. wysyłał do okulisty?
nie, mam małą wadę.

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

Ja wczoraj chodzę po rossmannie z materiałową torbą z zakupami ale wcale nie ciężką, nawet nie dużą. Podchodzi od tylu ekspedientka z koszem na kółkach a w środku towar w kartonie i mówi "przepraszam". No to się odsunęłam bo myślałam, że chce przejść, a ona na to: "nie, nie ja do Pani". Podaje mi koszyk i mówi, żebym sobie tu włożyła torbę i późniejsze zakupy, a potem zostawiła przy ochronie, to ona sprzątnie. Wzięła karton z towarem i wyraziła nadzieję, że tak będzie mi wygodniej. Szok!!! Pierwszy raz miałam taką sytuację, az mi się głupio zrobiło, nie umiałam się zachować ;-)
ja też nie wiem, jak się zachować, jak ktoś nagle z jakąś uprzejmością z powodu brzucha ciążowego wyskakuje

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
mycha_818 nic dziwnego, że byłaś w szoku! Człowiek nie jest przyzwyczajony do takich uprzejmości, prędzej spodziewałabym się tego że chce mnie przejechać tym wózkiem
dokładnie

Cytat:
moja ciąża się kończy a nigdzie nie spotkałam się z ustąpieniem miejsca, przepuszczeniem w kolejce. Ludzie tylko udają, że mnie nie widzą

niestety tak jest najczęściej...
Stary 2015-05-26, 15:42   #250
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju jaki kochany! Super chłopak!

Cytat:
pewnie będą tez i problemy, ale będziesz miała zawsze na kogo liczyć, masz kochającego męża, niedługo będziesz mieć synka...wspaniała rodzina.
Ja tez zawsze odkładalam decyzję o dziecku, bo studia, bo praca. A jak poronilam to zrozumiałam, że nie ma nic ważniejszego i teraz dziękuję Bogu, że jestem w ciąży i ze będzie mi dane być mamą. Także ja nigdy nie namawiam na zwlekamie z decyzją o dziecko. Zobaczysz wszystko i się ułoży
Wzruszyłam się Bardzo mądre, dojrzałe słowa!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 15:45   #251
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie smutaj się, bo Konradek też będzie smutny

Cytat:
cudnie

ja też dostałam konwalie i czekoladowe serduszka z milki
Stary 2015-05-26, 15:49   #252
Cos_
Zakorzenienie

Marei moze w koncu cos sie ruszy! Trzymam kciuki
Stary 2015-05-26, 15:57   #253
ankaya
Raczkowanie

GG do ankaya

Cytat:
Hej. Daje znać ze dziś wychodzimy i właśnie czekam na TZ i Julka. Jestem ciekawa jego reakcji na braciszka Pewnie teraz będę dużo rzadziej, ale w miarę możliwości będę pisać co u nas. A Tymek cudowny, grzecznutki poki co. Ładnie przybiera, do wagi urodzeniowej brakuje mu już tylko 70 gram. Ja mam sporo pokarmu a mlodzian ładnie współpracuje bo najada się w 10 minut Pozdrawiamy
super! Mam nadzieje że moja laktacja po Kubie też będzie taka rozbujana i szybko będzie szło karmienie. Przy pierwszym dziecku można sobie powiedzieć i podumać a przy drugim czas jest ważny
U mniie siusiaczkiem Kuby zajmuje się TŻ i zawsze go kąpał- przez te trzy lata to max 10 razy jak to robiłam, to taki ich rytuał.
Kocham dni jak dziś, laurka,Merci, piękne kwiaty i cudowne sto lat od synusia, bycie mamą jest cudowne
ankaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:01   #254
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie i nie chcę widzieć Na samą myśl słabo mi. W szpitalu pielęgniarka coś niemrawo pobierała tą krew. Raz nie mogła znaleźć żyły, to miałam upuszczaną krew z dłoni W tym labie do którego chodzę, "pyk" i już krew pobrana, nawet nie wiem kiedy.

Trzymam kciuki za wizytę
Biedna! Przyda Ci się niestety ten syrop z Gemini.

O jeju ciasto z truskawkami! Zazdraszczam!

Ale Cię zaszczyt kopnął, normalnie w szoku jestem! Ja dzisiaj weszłam do tramwaju w bojowym nastroju i grzecznie poprosiłam laskę, żeby ustąpiła mi miejsce przeznaczone dla ciężarnych. Bo oczywiście nikt nie raczył sam z siebie ustąpić. Za pierwszym razem udała, że podziwia krajobraz za oknem i mnie nie słyszy. Dopiero za drugim razem, raczyła łaskawie podnieść zada. Jak mnie coś takiego wkurza! Wszędzie trzeba się dopraszać. Padłabym w tym dusznym, śmierdzącym tramwaju, to jeszcze by mnie zdeptali...
Koniec gorzkich żali

Czereśnie! Uwielbiam!

Jak cudnie! Super, że się wszystko układa!
W centrum krwiodawstwa z najmniejszej żyłki wyciągnął krew. Któregoś razu trafiłam na niemotę w Luxmedzie o masakra

O syropku to mogę pomarzyć, przecież nam nic nie wolno. Pan doktor wczoraj mi wypisał całą listę prenalenu, nawet nie wiedziałam że tyle tego jest. Podziękowałam i powiedziałam że cukier wolę w innej postaci

Co do komunikacja to wsiadłam wczoraj w tramwaj "plus" a tam jest to takie większe miejsce dla ciężarnych i zbliżając się do niego widziałam, że pani z naprzeciwka też się na nie szykuje. Szczęśliwie zobaczyła mnie i puściła a następnie dopchęła do szyby bo przecież wszyscy się zmieścimy o dalszej drodzę nie wspomnę bo kupę miejsca w koło a to się wszyscy wciskają obok mnie

Edytowane przez country111
Czas edycji: 2015-05-26 o 16:06
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:03   #255
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
musi się zgodzić, inaczej by złamał prawo
Właśnie nie musi bo mi umowa wygasa w trakcie macierzyńskiego, ale powrót tak czy siak mam zapewniony. Pewnie kwestia dogadania się z nim, na szczęście jest bardzo ugodowym człowiekiem

Mm owocoki, ja ostatnio nie mogę się najeść nektarynkami i borowkami.
Moje pierogi zostały uratowane przez siostrę tż która wpadła i przywiozła mi margarynę skleiłam ok 50 szt, także jak któraś ma ochotę to zapraszam
Spadam na szybkie zakupy i do mamusiek w odwiedzinki, zajrzę wieczorkiem
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:10   #256
country111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
pfff weź tam owoce, jakas podpierducha owoce to jest namiastka

ja nie byłam u okulisty. może jak nie ma wskazań- w sensie nie masz poważnej wady albo problemu z oczami to poprostu nie trzeba
W sumie mój doktorek nigdy nie pytał o moją wadę a przeecież zawsze w okularach jestem
Stary 2015-05-26, 16:16   #257
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Ja LAURKĘ poproszę w czerwcu
Stary 2015-05-26, 16:16   #258
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Ale miło

Co za pogoda Musieliśmy jechać po węgiel, bo w domu zimno.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:17   #259
haniula1803
Rozeznanie

Nadrabiam i nadrabiam i nadrobić was nie mogę U mnie pogoda tez dolujaca, głowa mnie boli masakrycznie ciągle bym spala mam nadzieję że to nie na chorobę
Cytat:
Tez właśnie odebrałam core ze szkoły i dostałam aż 3 laurki a w nich m.in. ,, rzycze Ci mamus rzeby zosia urodziła się zdrowa " ale ja sam jestem dyzortografem wiec nie ma co się dziwić

Idę czytać dalej...
haniula1803 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:21   #260
country111
Zakorzenienie

Cytat:
dziś własnie będę robić ten tort!

Sprzedawczyni miła

moja ciąża się kończy a nigdzie nie spotkałam się z ustąpieniem miejsca, przepuszczeniem w kolejce. Ludzie tylko udają, że mnie nie widzą
Mnie dopiero od jakiś 2 tygodni zaczęli zauważać i ustępować

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
noo ale prawie każda
Ja tam na swoją nie mogę narzekać i otruć mnie też raczej niee chce
Stary 2015-05-26, 16:21   #261
gabisun
Zakorzenienie

Ja już po ktg, skurczy zero
Za to na Dniu Mamy w przedszkolu jak młoda śpiewała i mówiła wierszyki to się poryczałam

Szuuu nie smutaj

Industria sprytny plan

lecę nadrabiać dalej co tam u was...

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:32   #262
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

nie ma się czego bać. Naplatka nie należy odciągać. Robi to pediatra raz zaraz po urodzeniu, drugi raz jak maluch skończy 2 lata. Więc normalnie myjesz czy wucierasz chusteczką. Duzo łatwiej niż u dziewczynki moim zdaniem

ja teraz się boję pielęgnacji dziewczynki- żeby żadnej infekcji nie łapała
wiem tylko tyle, że trzeba wycierać od przodu w kierunku odbytu
Stary 2015-05-26, 16:34   #263
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
To mnie najbardziej smuci Ze słodyczy mogę zrezygnować, ale z owocami będzie ciężko. Uwielbiam truskawki, arbuzy, czereśnie, wiśnie... Do tego bób, fasolka szparagowa, młoda kapusta.
mnie też w sezonie to ja bym mogła się żywić tylko owocami i warzywami. Jem ogólnie mało mięsa i teraz w ciąży też mnie odrzuciło bez owoców będzie bieda

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Paranoja z tymi wypłatami, mi na początku pierwszą kasę wypłacili po 1,5 miesiąca... A gdybym nie miała oszczędności to chyba bym tynk ze ścian jadła.
to tylko u mnie zus płaci jak w zegarku zgodnie z tym co w pue?
na pierwszą kasę czekałam 2 tygodnie

Cytat:
super wieści!!!! nie ma to jak w domku

Myboy pisała jak po ktg? idę szukać

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:35   #264
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

mi też nie mam żadnych zastrzeżeń
Stary 2015-05-26, 16:37   #265
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

ja teraz się boję pielęgnacji dziewczynki- żeby żadnej infekcji nie łapała
wiem tylko tyle, że trzeba wycierać od przodu w kierunku odbytu
To chyba tak ma każda mama. Znajoma miała pierwszego synka i ją przerażało mycie dziewczynki.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-05-26, 16:50   #266
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
mnie też w sezonie to ja bym mogła się żywić tylko owocami i warzywami. Jem ogólnie mało mięsa i teraz w ciąży też mnie odrzuciło bez owoców będzie bieda

super wieści!!!! nie ma to jak w domku

Myboy pisała jak po ktg? idę szukać

nie pisałam, właśnie weszłam na wizaż niedawno wróciłam do domu...straszne, od rana na nogach żeby chwilę posiedzieć na ktg i minutę porozmawiać z ginem...

ale wszystko ok, jak nic do tygodnia się nie wydarzy to mam wpaść za tydzień na ktg...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:51   #267
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
Dziękuję za te słowa, masz 100% racji

Cytat:
nie smutaj się, bo Konradek też będzie smutny
Głupia nie pomyślałam o Konradku

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja LAURKĘ poproszę w czerwcu

Cytat:
Ja już po ktg, skurczy zero
Za to na Dniu Mamy w przedszkolu jak młoda śpiewała i mówiła wierszyki to się poryczałam

Szuuu nie smutaj

Industria sprytny plan

lecę nadrabiać dalej co tam u was...
Ojej, to musi być przeżycie

Ale ja dzisiaj beksowata jestem, a na co dzień taka kozara

Nażarłam się truskawek i smalcu z cebulką i męczy mnie zgaga, ale było warto
Stary 2015-05-26, 16:56   #268
myboyismine
Zakorzenienie

gabisun, u mnie też zero skurczy czekamy dalej
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 16:59   #269
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję za te słowa, masz 100% racji

Głupia nie pomyślałam o Konradku

Ojej, to musi być przeżycie

Ale ja dzisiaj beksowata jestem, a na co dzień taka kozara

Nażarłam się truskawek i smalcu z cebulką i męczy mnie zgaga, ale było warto
Co za połączenie
Dostałam ptasie mleczko a zaraz jedziemy na hot-doga z budki

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-05-26, 17:29   #270
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Wróciłam. Jeszcze zmoklam jak cholera więc tak
Wymaz pobrany,mąż już zawiózl do laba. Rozwarcie na 3 cm przy czym główka jeszcze wysoko ale mówi że główka się nie ma co sugerować i powiedziała żebym się powoli szykowala na poród. Na usg wszystko ok młoda ma ok 3200 g. Zapytałam o Sinulan na zatoki i pow. Ze można ale ogólnie powiedziała że teraz w okresie przedporodowym to najlepiej się z tym antybiotykiem rozprawić.

L4 wypisala aż do 20 czerwca. Gdybym nie urodziła to mam się 9 czerwca do niej zgłosić.

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości