|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wieczór kawalerski:(
Cytat:
Znam już paru, którzy byli tacy a maj dziewczyny i się zmienili- na dziwki nie jeżdżą, na dyskoteki też nie..- miłość potrafi zmienić, wierz mi. Oczywiście nie ma reguły... Co do ostatniego zdania- nie mają szacunku do dziwek a nawet do wybranki tego kolegi co z nimi tam pojechał i za to mam się z nimi nie zadawać, nie ważne że Tż przyjaźni się z nimi od małego i że ja bardzo ich lubię i nie wyobrażam sobie nie zadawać się z nimi,nie ważne że mi pomagają, że są moimi kumplami... przez jedno zdanie na temat dziwek mam mieć ich gdzieś- to jest dopiero chamstwo. Zresztą pisałam o tym 2 posty wyżej Poza tym,dziewczyny,może zamiast krytykować (bezpodstawnie moim zdaniem) mnie i moich znajomych może wrócimy do metritum czyli wieczorów kawalerskich ???Bo widzę, że zaraz zrobi się wielki off top jakich to ja mam znajomych itp. jeśli ktoś chce podyskutować o moim prywatnym życiu i je oceniać (nie widzę takiej potrzeby) to zapraszam na pw albo gg
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
ja chciałam spytac Ptysia kiedy ten ślub ma się odbyć...?
jak juz pisało to przepraszam
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezręczna sytuacja..sama nie wiem co bym zrobiła chyba bym powiedziała, bez względu na wszystko... później rozmyślałabym i żałowałabym że nie powiedziałam... ale jest też inna sprawa, że Ptysio nie ma z Nią kontaktu.
|
|
|
#214 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opisałam sytuację z jaką miałam do czynienia osobiscie i tyle. Btw. ja i Chii nie jesteśmy w tym samym wieku Jestem od niej spoooro starsza. Co nie znaczy, że nie zgadzam sie z jej wypowiedziami, zarówno w tym wątku, jak i w innych. Ma zdrowe podejście do związku i tylko gratulować. Nie wiem, po czym wnioskujesz to "srodowisko" Już ostatnio ktos (?) pisał o srodowisku skateowskim (sorry, nie pamietam, czy w tym wątku), co to ma za znaczenie - czy bankowcy, czy punkowcy . Cham sie zawsze trafi ![]() Cytat:
Za tydzień.Wieczór kawalerski odbył sie tydzień temu. Cytat:
Od razu piszę - nie zadzwoniłam do niej, nie napisałam, nie podesłałam linka. TŻ nie miał do niej kontaktu, jego mama też nie. Jedyna drogą byłoby wzięcie nr od przyszłego Pana Młodego. Za nim mnie zakrzyczycie - proszę o odrobinę wyobraźni - jeśli kuzyn powiedział TŻ o dziwkach, TŻ powiedział, że nie idzie i rozmawiał z nim nt. ich obecności na imprezie, pytał po co tam one i czy sie dobrze zastanowił co robi (jak już pisałam, tamten go wyśmiał, ze to dla swiadka i kogostam, a on nie zamierza korzystać) to co ja miałam zrobić? Jak zdobyć kontakt do niej? Tymbardziej, że nie wiem jak wygląda ich związek, nie wiem, jakie mają relacje. I nie wiem czy mam prawo zrobić (jej/sobie/TŻ/TŻ rodzinie?) cos takiego. Też bym wolała wiedzieć, swojej znajomej napewno bym powiedziała (sąsiada awanturniczego też mam - nie raz wzywałam policje, że za scianą krzywda się dzieje ).Od tygodnia TŻ próbuje sie skontaktować z kuzynem, bo chcę wiedzieć co zaszło naprawdę na tym kawalerskim. I jeśli zaszło, nie zamierzam iść na ten slub i składać jej życzen. Źle sie czuję z tą wiedzą, ale na wszystko co złe na tym świecie nie mam wpływu. Zresztą wątek założyłam -nie wiem-ku przestrodze, żeby komus też otworzyć oczy (bo kiedys w swojej naiwnosci też myslałam, że striptizerka tj.tańce łamańce na kawalerskim to nic złego. Teraz widzę, jak cienka jest granica i moze stac sie dramat. Np. mój). Nie prosiłam, żeby ktoś oceniał moją postawę moralną. |
|||
|
|
|
|
#215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nikogo nie krytykuje nie znając go osobiście i prosiłabym o to samo.Myślę, że nic więcej nie mogłaś zrobić- nie miałaś kontaktu i tyle jeślibym dowiedziała się co zaszło na tym kawalerskim i jeśli zaszłoby to co najgorsze to też nie poszłabym na ślub.. bo jak tu życzyć szczęścia pannie młodej- jak się wie co Ją spotkało, a tym bardziej panu młodemu- jak się wie, jaki drań z niego.Mam nadzieję, że ten wątek otworzył oczy komuś- nie chodzi o to, żeby popadać w paranoje i wszędzie doszukiwać się podstępu ale żeby zrozumieć, że striptizerki to nie tylko na filmach są niestety...
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuję się bo wiem, że te osoby nie znają mnie z realu więc ich oceny nie są prawdziwe
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, mojemu się tez przydałoby poczytać, ale wcześniej w pysk..
|
|
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Niech poczytają... jak zaczną coś kręcić z kawalerskim to bedą wiedzieć, że wszystkie dziewczyny z tego wątku (albo prawie wszystkie) ruszą na nich do ataku
... nie żebym straszyła ale trochę nas Tu jest... ;-)
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
dobre...
|
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
moja znajoma miała łaczony - kawalersko-panieński
wszyscy sie poznali, zintegrowali i wesele było jeszcze fajniejsze. Poza tym, nie było niedomówień...![]() TŻ powiedział, że to fajny pomysł. Moze wprowadzimy nową modę?
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem za- wg. mnie to najlepsze rozwiązanie.
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak by było najlepiej..tylko co mysleć gdy TŻ nie będzie się na to zgadzał..załamka:/
|
|
|
|
|
#225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja myślę, że wspólna impreza to dobre rozwiązanie dla obu stron, nie bedzie podjrzeń itp.
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
tez bym była za tym, ale wyobraź sobie reakcje kupmli:"co?przeciez to nie jest wieczór kawalerski, razem to sie pobawimy na weselu, taki wieczór to do d.."przykładowa wersja, TŻ pomyśli..w sumie maja rację,wieczór k. jest raz w życiu i nie z babą u boku, ją to całe zycie będę miał..no i powie Ci..Kotku zróbmy osobno, taka tradycja zawsze była, możesz mi zaufać...:-/wczoraj pytałam naszego wspólnego kumpla, chlopak niby w porządku, ale powiedział że z dziwką na wieczorze k.by nic nie robil, ale popatrzec czemu nie, powiedziałam mu masz swoją żeby patrzec..a on na to swoją to będę miał całe życie..i nie walnij w pysk takiego...
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego, że walnąć w pysk to zgadzam się jeszcze bardziej
|
|
|
#228 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym drazni mnie jak strasznie sie puszysz ripostujac uwagi o niereagowaniu (ani przez Ciebie ani przez Twojego faceta) na zachowania tch facetow. Nikt nie mowi, ze macie do nich wyglaszac patetyczne przemowy przeciez...sa inne sposoby na spacyfikowanie tak beznadziejnych tematow...np. dowcip, zart, chec "dokuczenia" tym kolesiom, zdyskredytowania ich...Nie rozumiem Twojego podejscia..najpierw piszesz, ze boisz sie kumpli Twojego TZ-ta, nie ufasz im i dlatego sie cieszysz, ze problem wieczoru kawalerskiego jeszcze Was nie dotyczy a potem..potem bronisz tach kolesi jak lwica... Poza tym piszesz, ze ci faceci traktuja Cie jak kumpla, zachowuja sie przy Tobie w "meski" sposob ![]() ...Spoko, jak lubisz takie klimaty, to nie ma problemu. Ja myslalam, ze ci zachowanie kolegow Twojego TZ-ta przeszkadza dletego chcialam dodac Ci otuchy w reagowaniu na sytuacje, teksty, ktore Ci nie odpowiadaja. A jezeli wszystko jest Ok, to spoko
|
|
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
zaufanie..tez je mialam, straciłam, buduję na nowo na kruchym juz gruncie..już teraz wiem, że mój TŻ jest zdolny wywijać rożne numery..tylko ciekawe gdzie ma granicę,a może się postara i naprawi swój błąd?wierzę w to
|
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
sine.ira zrozum że ona akceptuje jego kumpli bo jest na tyle tolerancyjna, i nie jest egoistką, bo wtedy zabroniłaby mu się z nimi kumplować, on straciłby kilku dobrych kumpli, których zna od dziecka, a ona zyskałaby święty spokój, w związku trzeba akceptować, a nie zabierać fragmenty życia TŻta które nam nie odpowiadają, soro ona akceptuje kumpli to dobrze, a co z tego że 20razy im powie, zażartje czyobrazi ich ze względu na ich podejście do tych spraw, co z tego?jak oni robia swoje, tacy są i tyle
sory..ale żadna dziewczyna TŻta-nie zmieni kolegi TŻtanawet gdyby byłto najlepszy przyjaciel) |
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#232 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#233 | ||||||||||||||||
|
Zadomowienie
|
Chii - nie mam zamiaru narzucac tobie swoich pogladow - zapewne wszystko wynika z faktu, ze sie nie znamy i wypowiedzi moga byc opatrznie zrozumiane
Po prostu z pewnymi rzeczami sie nie zgadzam. co nie znaczy, ze nie szanuje ciebie czy twojego Tzta. Oceniam tylko twoje wypowiedzi - ktore (byc moze) bez odpowiedniego kontekstu maja zupelnie inny wydzwiek (jak ty, nie znajac mnie, myslisz, ze narzucam swoje poglady) ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wyczuwam z tym "srodowiskiem" ironie. Mowiac srodowisko nie mialam na mysli konkretnej subkultury ale pewna grupe ludzi - sila rzeczy, znaja sie od kolyski - wspolnie probowali pierwszy alkohol i wspolnie chodza na dziwki. Twoj Tz sie wylamal ale nie kazdego na to stac i pogroza sie wraz ze swoimi znajomymi. Na pewno twoj wplyw byl dla Tzta zbawienny - moze i zawsze sie roznil ale kto wie, czy nie upodobnilby sie do swoich znajomych, gdyby nie ty. Sama chodzilam od przedszkola do konca gimnazjum z tymi samymi ludzmi i jesli ktos sie zdegradowal badz wyszedl na ludzi, to tylko dzieki "srodowisku". Cytat:
I caly czas powtarzam - nie chodzi o odmienne zdanie ale chamstwo, bycie nie fair, brak szacunku.Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się nri że wszystko wyjaśniłyśmy
racja, że wiele postów na forum jest że niektóry wypowiedzi idzie opatrznie zrozumieć, pewnie musiałybyśmy podsykutować w realu żeby w pełni się zrozumieć. Cieszę się że szanujesz moje pogldy, ja Twoje także szanuję- po prostu masz taki trochę "oskarżycielski", bez urazy, styl pisania i pewnie z tego też wynika nasze niezrozumienie. Co do przyjaciół- w innych wątkach wiele razy pisałam że mam koleżanki, tyle że nie zabieram Tżta na babskie spotkania a On mnie zabiera na spotkania z kumplami (a czasem wychodzi sam),tak więc gdybym została sama to mam osoby, którym bede mogła się wygadać i mieć w nich oparcie. Pozdrawiam ![]() Skoro już wszystko wjaśnione to proponuję powrcić do tematu wieczoru kawalerskiego- no chyba e już wszystko zostało powiedziane i zakończymy wątek w miarę optymistycznym akcentem
|
|
#235 |
|
Zakorzenienie
|
AKCENT OPTYMISTYCZNY
są jeszcze na świecie faceci dla których miłość nie idzie w parze z oszustwem ukochanej ![]() |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tego się trzymajmy i nie martwmy na zapas a jakby coś któryś kręcił to znacie moje gg albo walcie na priv... mam jakieś grabie i łopaty, wałki, tłuczki, patelnie...
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#238 |
|
Raczkowanie
|
A ja za 2 tygodnie szykuję się do mojego panieńskiego a mój Tż do kawalerskiego. Robimy je osobno i w innych miastach. Uważam że to swietan tradycja, bo to będzie tki ostatni symboliczny wieczór kiedy każde z nas będzie osobno się bawic i przebywc tylko w towarzystwie swojej płci.
I nie rozumiem jak można do tego stopnia sobie nie ufac tuż przed ślubem żeby z obawy o to że przyszły mąż sprowadzi sobie panienkę, organizowac wspólny wieczór panieńsko-kawalerski. Przecież jak facet będzie chciał to zrobic to nie będzie mu do tego potrzebny wieczór kawalerski...A pewna swoboda i oddech w związku są potrzebne i zdrowe |
|
|
|
|
#239 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udanego wieczoru i ślubuPrzyda się, przyda żarty żartami... żeby tylko jakiś Tż czytając to nie pomyśał że to na poważnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

Jestem w szoku - ty i Chii jestescie ode mnie 2 lata starsze (nie jest to jakas kosmiczna liczba) a nie spotkalam sie nigdy z takim zachowaniem wsrod mojego otoczenia (rowniez jesli chodzi o starszych znajomych). Chamstwo i brak szacunku do kobiet sie zdarzal ale nie dzialo sie to na wielka skale. Moze wszystko zalezy od srodowiska?
Już ostatnio ktos (?) pisał o srodowisku skateowskim (sorry, nie pamietam, czy w tym wątku), co to ma za znaczenie - czy bankowcy, czy punkowcy
).
nie przejmuję się bo wiem, że te osoby nie znają mnie z realu więc ich oceny nie są prawdziwe