Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-09, 07:25   #2791
Sandrusia91
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

to my też się witamy dzisiaj w 33 tygodniu

dzisiaj pierwsze CTG i oby żadnych skurczy nie było, bo nie zamierzam iść do szpitala

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 07:35   #2792
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Dokładnie, z cellulitem o wiele łatwiej się zawalczyć niż z rozstępami.. Mnie niestety zrobiło się ostatnio kilka z boku brzucha, takich malutkich, ale tylko z jednej strony. Oczywiście z tej, gdzie mnie Młody najwięcej boksuje i się rozpycha, z drugiej strony brzucha czysto
Takie małe są spoko, mam z okresu dojrzewania kilka na piersiach, biodrach i pośladkach ale takie pojedyncze szybko staje się prawie niewidoczne. Ja oglądałam takie brzuchy poorane... z takimi bruzdami. Masakra. Co drugi dzień max masuje się rękawica a codziennie smaruje balsamem. Brzuch mam nie największy wiec żywię nadzieje ze mnie ominie.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ty sie juz tak nie nakrecaj 😊 żeby sie dorobic takich mega rozstępów to tez sztuka.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
No właśnie żeby mieć cały brzuch w takich bruzdach to chyba trzeba niewiarygodnie szybko tyć nie?
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Pada jak ja lubię słuchać jak deszcz stuka o parapet/dach
Ja tez Lubie

Panna Izabela, bacik za chipsy i cole a owieczce gratuluję! Sama bym jeszcze postudiowala. Caly czas myślę o podyplomowce.

Dzisiaj mam gina, dam znać potem czy coś nowego. Zapytam od razu o szkole rodzenia prywatna.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-09, 07:38   #2793
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
Czy Wy w nocy spać nie możecie? Znowu natrzaskane tyle stron
aż się boję z domu wyjść, jak wrócę to nie ogarnę!

witamy się w 33 tygodniu

wczoraj u nas malowanie wiatrołapu, oczywiście awantura z teściową o farbę.. bo wyszło nie tak jak chcieliśmy (za ciemny) i ona myślała, że jeszcze raz Tż pomaluje ;]

dziś wizyta (proszę o kciuki, żeby Ala przekręciła się w dół) a później zakupy w IKEA
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 08:04   #2794
Blondynka17
Zadomowienie

Jezuuu nie wyspalam sie dzis w cale tak mi bylo duszno i puls to chyba mialam 150 tyle przewrotow z boku na bok chyba nigdy nie zrobilam w nocy. Chyba mlody tez mial mnie dosc bo ciagle kopal, zreszta nie dziwie mu sie jak matka tak szalala
Wstaje i lece na spotkanie z polozna. Tylko sie za duzo nir rozposujcie bo ciezko Was potem nadgonic 😊

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Gratulacje

---------- Dopisano o 04:20 ---------- Poprzedni post napisano o 04:17 ----------

Dzisiaj mam jakas masakre. Pierw nie umialam zasnac a jak już zasnęłam to się obudzilam o 3 jak moj wstawal do pracy. No i po spaniu:banghead: no chyba wylaze z tego łóżka zrobie pranie no i zaczęłam się glodna robic.
Mialam to samo!

Cytat:
Czy Wy w nocy spać nie możecie? Znowu natrzaskane tyle stron
aż się boję z domu wyjść, jak wrócę to nie ogarnę!

witamy się w 33 tygodniu

wczoraj u nas malowanie wiatrołapu, oczywiście awantura z teściową o farbę.. bo wyszło nie tak jak chcieliśmy (za ciemny) i ona myślała, że jeszcze raz Tż pomaluje ;]

dziś wizyta (proszę o kciuki, żeby Ala przekręciła się w dół) a później zakupy w IKEA
Gratki i kciuki za wizyte 😊
Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
to my też się witamy dzisiaj w 33 tygodniu

dzisiaj pierwsze CTG i oby żadnych skurczy nie było, bo nie zamierzam iść do szpitala
Gratki! 😊

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-09, 08:10   #2795
party_girl7
Zakorzenienie

Hej

Owieczko gratulacje dla Ciebie i męża, podziwiam Was!

Małgosia super ze wody się unormowały, a z waga małego to z jednej strony dobrze a z innej nie dobrze. Dobrze bo będzie łatwiej urodzić, a niedobrze bo gdyby chciał wyjść wcześniej to pewnie byłby malutki... Ale pewnie teraz nadrobi.

Dzisiaj zaczynam 30 tydz i mam ostatnie zajęcia ze SR.
Stary 2015-07-09, 08:13   #2796
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Jezusss moje stopy jak bolaaa !! Znow mam jak serdelki

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 08:33   #2797
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Ojej, to rzeczywiście i starszy synek był duży i młodszy zapowiada się, że będzie większy niż przeciętny noworodek..
A przy starszym miałaś cc czy nie było wiadomo, że będzie taki duży?
Rodzilam naturalnie, 15 godzin, lekko nie było, ale opowiadać nie będę. Co by dziewczyn przed pierwszym nie wystraszyć 😂.
Tym razem chce kupić sobie połozna, żeby mi pomogła poprostu przetrwać. Wtedy byłam z mamą, i też mi pomagała, boję się że mąż nie da rady mi pomóc wiec wspieram się jeszcze dodatkowymi siłami. Zastanawiałam się nawet już czy nie zapłacić za cc, tylko czy oby ból mniejszy? Może poród tak.. a polog. .?

Cytat:
To do kitu, szkoda że nie udało się zrobić korekty, tak może by szybciej udało się to załatwić.
Jejku, ale duże dzieciaki miałyście Moja o prawie kg lżejsza. A 4 kg z groszami miała jak skończyła miesiąc

A ten błąd pomiaru to masakra, nie wyobrażam sobie aż takiego.. Może sprzęt był kiepski po prostu

Pranie właśnie się skończyło robić, lecę rozwiesić
Dobrej nocy wszystkim
Bardzo możliwe bo to było naprawdę dawno, pamiętam jak dziś ze zawsze z wizyt przychodziła zabeczana bo lekarz krzyczał ze ma więcej jeść. to był lekarz jakiś na NFZ stary prych, to i pewnie sprzęt nie za ciekawy..

Pytam się gdzie są te burze?!
Deszcze?

U mnie popadalo wieczorem i nic więcej. . Ale spało się dobrze
Tylko jakieś głupie słuchy miałam, budziła się w nocy, bo słyszałam dziecięcy płacz. . Taki noworodkowy kilka razy..
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 08:41   #2798
agu23gda
Wtajemniczenie

A ja się wita w 31 tygodniu nie spie juz od 6, odprawiłam męża w delegację, sama idę na 11 do endo a potem jadę do mamy na noc bo nie lubię sama zostawać a taaak mi sie nic nie chce, że hej! zadzwonię do brata czy nie ma ochoty po mnie przyjechać, bo w innym wypadku będe musiala się tarabanic z plecakiem pksem
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 08:53   #2799
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj zaliczyłam 3. prenatalne badanie Mój mały Jaś zrobił nam wszystkim psikusa i odwrócił się głową do góry! Przez wszystkie USG od samego początku był ułożony główkowo, a teraz cwaniaczek się przekręcił. Mam nadzieję, że niebawem zrobi fikołka na dół i tak już zostanie, bo inaczej mamusia będzie zła

Poza tym moje AFI się unormowało. Jest równe 16. Lekarz powiedział, że wszystko w normie i dzidzi ma dużo miejsca, być może dlatego walnął takiego fikoła Brzusio jest mniejszy od główki o tydzień. Jest początek 30 tygodnia ciąży, a syn waży 1200g. Raczej olbrzymem nie będzie,ale zarówno ja jak i TŻ do wielkoludów nie należymy. Kamień z serca, że AFI jest ok. Niepotrzebnie się martwiłam
Teraz niech Jasio je, tyje i się przekręca, bo już ma coraz mniej czasu...

Mnie równiez wyskoczyl taki cellulit, ze szkoda gadac.. Ale wole cellulit aniżeli rozstępy

Są dwie metody. Jedną jest zliczanie wymiarów z czterech kieszeni lozyska i wtedy prawidlowe AFI to wartosc miedzy 5-20.
Super ze z małym i wyniki ok. Też czekam na przekrecenie, tyleze że mój brzdac spory i ma coraz mniej miejsca. Sądząc po kopniakach raczej główkowo nie leży :-/

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Gratulacje Owieczka dla ciebie i TŻ brawo
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 09:02   #2800
Sandrusia91
Zadomowienie

a ja chciałam się wybrać rowerem do gina ale chyba nie dam rady :/

wezmę rower wsadze do pociągu i kawałek stamtąd mam

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 09:31   #2801
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nażarłam się chipsów, popiłam pepsi i mi niedobrze. Już mi się cofa, aż ciężko leżeć

Ja nie patrzyłam na opinie, po prostu zamówiłam

Tak, taki zwykły, za jakieś 6zł

Fakt, sporo młodych dziewczyn jest niezadbanych. Jakiś czas temu byłam w ch z tż, zjedliśmy po burgerze. Obok nas siedziała para, koło 30. Facet normalny, kobieta - 3x taka, jak prawdziwa reklama amerykańskiego fast fooda. Spuchnięta cała, nawet na twarzy, zero makijażu, włosy w nieładzie. I co ma na talerzu? Ogromną porcję kebaba z frytami, obok duża cola. Jej facet miał połowę jej porcji. Jeszcze jadła jakby rok jedzenia nie widziała... Obrzydliwe.
Rozumiem, że i chude i młode dziewczyny mają cellulit, mało kto go nie ma, ale mając mega widoczny wstydziłabym się założyć np spodenki bardzo wykrojone na tyłku. Może to wina kompleksów moich, ale zwyczajnie czułabym się źle.

Też się sexi nie czuję, chodzę jak słoń i sapię, co w tym sexi? Ale już niedługo :cwaniak:

W Pl widziałam takie ogłoszenia. Podobno może to być groźne, chociaż była kiedyś metoda dokarmiania przez inne mamy w szpitalach i nikt nie sprawdzał ich mleka...

Fajny brzuch

Spokojnie, po porodzie będziemy się wzajemnie dopingować w zrzucaniu kg i cm

Fakt, jest w tym trochę racji. Ale z 2 str każda by chyba chciała mieć tż przy sobie, no nie?

Może i jest 24 mies gwarancji, ale jak sklep mówi, że ma 12, to jak się wykłócisz, będziesz zgłaszać i czekać na rozwój wydarzeń? czy raczej kupisz w innym lub w tym sklepie?

Ja mam 168 cm wzrostu!!!

My mamy komodę (3 półki, 3 półki i 2 szuflady), nie jest za duża. 3 półki to ciuchy do 62, reszta półek to kosmetyczne rzeczy plus laktator, wyparzacz, termometr itp, a szuflady to skarpety/rajstopy/czapeczki/łapki i w drugiej pajacyki do spania do 62.
W jednej dużej szufladzie, w drugiej komodzie (już nie naszej, była w mieszkaniu), są większe rozmiary, jeszcze nie uprane. I planujemy je zamknąć w próżniowym worku

Tak, kobyle mleko ponoć najbardziej zbliżone do kobiecego. To jednak bardziej płaskie te buty kupiłaś. Ja planowałam wydać max 80 zł

Jaki duży!!!

Nie rozerwie się, spokojnie a ruchy faktycznie, nie zawsze są super i przyjemne. Miałam dzisiaj tego dowody

Sympatyczny system, szkoda tylko, że nie mam ciuchów w szufladzie a na półkach ale ładnie by mi się bielizna dziecięca podzieliła, może namówię tż.

Moja ostatnio jest cwaniak - szaleje po brzuchu, kopie mnie i uderza, wołam tż mówiąc "zobacz jaki nasza córka jest niedobrzelec", tż przychodzi, kładzie rękę na brzuchu coś do niej powie i jest spokój. Śmiejemy się, że udaje przy tatusiu, że jest niby taka grzeczna i wychodzi na to, że ja oszukuję

Jakiś malutki mi się wydaje
I też wolę cellulit, bo można się go pozbyć łatwiej

Ja już do takowej zatrudniłam tż

Gratuluję Wam obojgu!!!
Ja pewnie mgr zrobię jak moja mama, mając dzieci w szkole. Moje studia trwały 3 lata
I w ogóle to się wkurzyłam. Studiowałam to dziadostwo, pracy po tym w stolicy nie znalazłam, w "moim" miasteczku zostałam poinformowana, że nie zatrudnia się w urzędach bez mgr. I co się dowiaduję? Moja koleżanka załapała się na staż, po nim ma obiecaną pracę. A nie ma licencjata, w ogóle żadnych studiów nie ma, nie mówiąc o jakiejś szkole związanej z tematem. Nie ogarniam tego, bo są konkretne przepisy na temat tego, kto w moim zawodzie może pracować, poza tym jednak trzeba coś wiedzieć, znać przepisy, kryteria, a tego uczą na studiach, pokazują na praktykach, lepiej lub gorzej ale jednak. Zła jestem, bo jak szukałam pracy to chciałam w zawodzie i brak mgr był dużym problemem, a okazuje się, że w ogóle nie musiałam robić żadnych studiów, trzeba mieć fart

I nie widzę no

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Aaaa i kupiłam sobie dresową spódnicę w croppie, dłuższą, na spacery z córką miałam bon podarunkowy, jeszcze się tż na t shirt załapał.

A widzisz, punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia Jako, że ja nie należę do szczupłych, także stoję po tej drugiej stronie barykady. Ja wychodzę z założenia, że co komu do tego, jak ktoś wygląda? Nie każdy ma predyspozycje do bycia szczupłym, chociaż w wielu przypadkach to po prostu obżarstwo, ale mimo wszystko. Wolność Tomku w swoim domku. To dla zasady taka gruba osoba ma się kisić w długich spodniach Sama nosze szorty, nawet te bardzo krótkie, mam cellulit i centralnie w dupie co kto sobie pomyśli na jego temat Dla mnie kompleksy to wymysł szczupłych kobiet, które dążą do bóg wie czego. A jakbym znalazła na siebie szorty z mocno wyciętą dupą, to bym je chętnie przymierzyła i kupiła jakby dobrze leżały. Prawda jest taka, że nie każdy lubi skórę i kości, niektórzy lubią wielkie tyłki

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 09:36   #2802
fatal21
Wtajemniczenie

Bianeczka popieram w100%

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-09, 09:40   #2803
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Może i jest 24 mies gwarancji, ale jak sklep mówi, że ma 12, to jak się wykłócisz, będziesz zgłaszać i czekać na rozwój wydarzeń? czy raczej kupisz w innym lub w tym sklepie?

Gratuluję Wam obojgu!!!
Ja pewnie mgr zrobię jak moja mama, mając dzieci w szkole. Moje studia trwały 3 lata
I w ogóle to się wkurzyłam. Studiowałam to dziadostwo, pracy po tym w stolicy nie znalazłam, w "moim" miasteczku zostałam poinformowana, że nie zatrudnia się w urzędach bez mgr. I co się dowiaduję? Moja koleżanka załapała się na staż, po nim ma obiecaną pracę. A nie ma licencjata, w ogóle żadnych studiów nie ma, nie mówiąc o jakiejś szkole związanej z tematem. Nie ogarniam tego, bo są konkretne przepisy na temat tego, kto w moim zawodzie może pracować, poza tym jednak trzeba coś wiedzieć, znać przepisy, kryteria, a tego uczą na studiach, pokazują na praktykach, lepiej lub gorzej ale jednak. Zła jestem, bo jak szukałam pracy to chciałam w zawodzie i brak mgr był dużym problemem, a okazuje się, że w ogóle nie musiałam robić żadnych studiów, trzeba mieć fart
Z tą gwarancja to jasne ze bym do innego sklepu poszła, chodziło mi raczej o to że jak ktoś po zakupie juz będzie miał problem to żeby nie dać sobie wmówić ze jest 12 miesięcy. Chyba ze na firmę było kupowane, to wtedy okej.

A co do pracy to moja koleżanka się starała o pracę w ZUSie i tez jej mówili że musi mieć mgr (dopiero na 4 roku była) a ostatecznie zatrudnili jakąś pipę po technikum bo mąż który pracował juz w ZUSie jej załatwił...

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Takie małe są spoko, mam z okresu dojrzewania kilka na piersiach, biodrach i pośladkach ale takie pojedyncze szybko staje się prawie niewidoczne. Ja oglądałam takie brzuchy poorane... z takimi bruzdami. Masakra. Co drugi dzień max masuje się rękawica a codziennie smaruje balsamem. Brzuch mam nie największy wiec żywię nadzieje ze mnie ominie.
Ale po brzuchu się masujesz? Chyba się nie powinno...
Stary 2015-07-09, 09:47   #2804
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A co do pracy to moja koleżanka się starała o pracę w ZUSie i tez jej mówili że musi mieć mgr (dopiero na 4 roku była) a ostatecznie zatrudnili jakąś pipę po technikum bo mąż który pracował juz w ZUSie jej załatwił...
Przepisy się zmieniają co chwila. Raz wymagają wykształcenia wyższego, za jakiś czas nie. Wiem z autopsji, bo jednak w państwówce pracuję.

Kiedyś mnie w ZUSie nie zatrudnili, bo wzięli dziewczynę, której mamusia tam pracowała. Laska była bez matury nawet... Skończyło się na tym, że od razu po okresie próbnym ją wywalili, taka była beznadziejna. Ja po tygodniu pracy byłam lepsza niż ona po dwóch miesiącach...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 10:01   #2805
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Lekarka skierowała głowicę w miejsca gdzie nie było małego, zatrzymała obraz potem naniosła takie punkciki coś jak przy badaniu np rozmiaru głôwki i na tej podstawie to określiła tak to przynajmniej wygladalo z mojej strony

---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

A martwiłam sie tylko ze względu na cukrzyce
Badanie tak poprawiło mi humor ze nawet wybraliśmy sie na zakupy. Oficjalnie zaczelam kompletować wyprawkę, ale już tak na poważnie i pełną parą
Dzisiejsze łupy to parę zestawów 56 z f&f i 62 ze smyka. W piątek jedziemy zamówić wózek, łóżeczko, matac i inne obiazgi. Wreszcie czuje ze posuwam się na przód, a nie sterczę w miejscu i czekam nie wiadomo na co
Dobrze ze z maluchem wszystko ok
Cytat:
Nażarłam się chipsów, popiłam pepsi i mi niedobrze. Już mi się cofa, aż ciężko leżeć

Ja nie patrzyłam na opinie, po prostu zamówiłam

Tak, taki zwykły, za jakieś 6zł

Fakt, sporo młodych dziewczyn jest niezadbanych. Jakiś czas temu byłam w ch z tż, zjedliśmy po burgerze. Obok nas siedziała para, koło 30. Facet normalny, kobieta - 3x taka, jak prawdziwa reklama amerykańskiego fast fooda. Spuchnięta cała, nawet na twarzy, zero makijażu, włosy w nieładzie. I co ma na talerzu? Ogromną porcję kebaba z frytami, obok duża cola. Jej facet miał połowę jej porcji. Jeszcze jadła jakby rok jedzenia nie widziała... Obrzydliwe.
Rozumiem, że i chude i młode dziewczyny mają cellulit, mało kto go nie ma, ale mając mega widoczny wstydziłabym się założyć np spodenki bardzo wykrojone na tyłku. Może to wina kompleksów moich, ale zwyczajnie czułabym się źle.

Też się sexi nie czuję, chodzę jak słoń i sapię, co w tym sexi? Ale już niedługo :cwaniak:

W Pl widziałam takie ogłoszenia. Podobno może to być groźne, chociaż była kiedyś metoda dokarmiania przez inne mamy w szpitalach i nikt nie sprawdzał ich mleka...

Fajny brzuch

Spokojnie, po porodzie będziemy się wzajemnie dopingować w zrzucaniu kg i cm

Fakt, jest w tym trochę racji. Ale z 2 str każda by chyba chciała mieć tż przy sobie, no nie?

Ja mam 168 cm wzrostu!!!

My mamy komodę (3 półki, 3 półki i 2 szuflady), nie jest za duża. 3 półki to ciuchy do 62, reszta półek to kosmetyczne rzeczy plus laktator, wyparzacz, termometr itp, a szuflady to skarpety/rajstopy/czapeczki/łapki i w drugiej pajacyki do spania do 62.
W jednej dużej szufladzie, w drugiej komodzie (już nie naszej, była w mieszkaniu), są większe rozmiary, jeszcze nie uprane. I planujemy je zamknąć w próżniowym worku

Tak, kobyle mleko ponoć najbardziej zbliżone do kobiecego. To jednak bardziej płaskie te buty kupiłaś. Ja planowałam wydać max 80 zł

Jaki duży!!!

Nie rozerwie się, spokojnie a ruchy faktycznie, nie zawsze są super i przyjemne. Miałam dzisiaj tego dowody

Sympatyczny system, szkoda tylko, że nie mam ciuchów w szufladzie a na półkach ale ładnie by mi się bielizna dziecięca podzieliła, może namówię tż.

Moja ostatnio jest cwaniak - szaleje po brzuchu, kopie mnie i uderza, wołam tż mówiąc "zobacz jaki nasza córka jest niedobrzelec", tż przychodzi, kładzie rękę na brzuchu coś do niej powie i jest spokój. Śmiejemy się, że udaje przy tatusiu, że jest niby taka grzeczna i wychodzi na to, że ja oszukuję

Jakiś malutki mi się wydaje
I też wolę cellulit, bo można się go pozbyć łatwiej

Ja już do takowej zatrudniłam tż

Gratuluję Wam obojgu!!!

I nie widzę no

---------- Dopisano o 02:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Aaaa i kupiłam sobie dresową spódnicę w croppie, dłuższą, na spacery z córką miałam bon podarunkowy, jeszcze się tż na t shirt załapał.

Tez jestem przy kości. I każdy ma predyspozycje do tego by być szczupłym.
Często niestety ludzie patrzą stereotypami. A może np. Ktoś jest chory i dlatego tak wygląda.
Oczywiście nie twierdzę trochę ruchu diety może pomóc ale jak ktoś obzera się na potęgę to jego sprawa.
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
A ja właśnie jadę do labu na kłucie.

Bianeczka- zgłoś sprawę bo te kopie zwolnień trzeba trzymać z tego co mi sie wydaje 2 lata. Nie mozna ich to tak wyrzucić.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Powodzenia i właśnie też miałam napisać ze 2 lata trzyma się te druczki.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Rodzilam naturalnie, 15 godzin, lekko nie było, ale opowiadać nie będę. Co by dziewczyn przed pierwszym nie wystraszyć 😂.
Tym razem chce kupić sobie połozna, żeby mi pomogła poprostu przetrwać. Wtedy byłam z mamą, i też mi pomagała, boję się że mąż nie da rady mi pomóc wiec wspieram się jeszcze dodatkowymi siłami. Zastanawiałam się nawet już czy nie zapłacić za cc, tylko czy oby ból mniejszy? Może poród tak.. a polog. .?

Bardzo możliwe bo to było naprawdę dawno, pamiętam jak dziś ze zawsze z wizyt przychodziła zabeczana bo lekarz krzyczał ze ma więcej jeść. to był lekarz jakiś na NFZ stary prych, to i pewnie sprzęt nie za ciekawy..

Pytam się gdzie są te burze?!
Deszcze?

U mnie popadalo wieczorem i nic więcej. . Ale spało się dobrze
Tylko jakieś głupie słuchy miałam, budziła się w nocy, bo słyszałam dziecięcy płacz. . Taki noworodkowy kilka razy..
Mój waży 1440 gram i myślą że to dużo. Spokojnie może zwolni tempo przybierania i będzie mniejszy
Stary 2015-07-09, 10:08   #2806
bianeczkaa
Zakorzenienie

Koleżanka właśnie rodzi

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Ale to tylko u nas jest takie oburzenie i niesmak na grubsze osoby. Za zachodzi to żadna nowość, że grubsza kobieta chodzi w bikini i nie mówię tu o jakichś babach co ważą po 300 kg. Tam się XXL normalnie toples opalają i nikt na to uwagi nie zwraca, a u nas traktują czasem ludzi, jakby trąd mieli. NAjśmieszniejsze jest to, ze najwięcej do powiedzenia mają zawsze panowie z balonami piwnymi

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-09, 10:10   #2807
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ale wiecie co. Mam jedna kolezanke. Grubsza taka . Ma ten celilit i w sumie taka nieciekawa ale jest tak pewna siebie cholernie ze ja przy niej czułam się zawsze taka brzydką gorszą i najlepsze jest to ze jej pewność siebie tak dawała rade że chlopaki to na nią nieźle lecieli. Jej to pasowalo chyba nie ma żadnych kompleksow bynajmniej nie zachowuje sie by miala. Biust ma duży przeważnie pokazuje tylek ogromny i uśmiechnięta od ucha do ucha do tego ma ten sexapil. Ja niestety mimo tego że wazylam dużo mniej i nie mialam ani grama celulitu nie mam tego czegos co ona ma

wymianki
Stary 2015-07-09, 10:17   #2808
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ale wiecie co. Mam jedna kolezanke. Grubsza taka . Ma ten celilit i w sumie taka nieciekawa ale jest tak pewna siebie cholernie ze ja przy niej czułam się zawsze taka brzydką gorszą i najlepsze jest to ze jej pewność siebie tak dawała rade że chlopaki to na nią nieźle lecieli. Jej to pasowalo chyba nie ma żadnych kompleksow bynajmniej nie zachowuje sie by miala. Biust ma duży przeważnie pokazuje tylek ogromny i uśmiechnięta od ucha do ucha do tego ma ten sexapil. Ja niestety mimo tego że wazylam dużo mniej i nie mialam ani grama celulitu nie mam tego czegos co ona ma

Bo ważne jest to coś Mam takiego kolegę. Matko, brzydki jak noc, grubszy, ale tak ma gadane i ma w sobie coś takiego, że laski za nim zawsze piszczały. I to nie takie, co to ich nikt nie chce i z desperacji, tyko takie, że tak powiem z "top listy"

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-07-09, 10:17   #2809
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Koleżanka właśnie rodzi

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Ale to tylko u nas jest takie oburzenie i niesmak na grubsze osoby. Za zachodzi to żadna nowość, że grubsza kobieta chodzi w bikini i nie mówię tu o jakichś babach co ważą po 300 kg. Tam się XXL normalnie toples opalają i nikt na to uwagi nie zwraca, a u nas traktują czasem ludzi, jakby trąd mieli. NAjśmieszniejsze jest to, ze najwięcej do powiedzenia mają zawsze panowie z balonami piwnymi
Ojjj nie powiedziałabym że tylko u nas. W USA i UK gdzie jest najwięcej otyłych osób równo po nich jadą. Tylko że ich jest po prostu więcej, więc się tak nie wyróżniają. Tak naprawdę nie widziałam w Polsce jeszcze tak otyłych osób jak w UK, nie mówiąc już o tym że tam to norma.
U nas też na plaży jest dużo większych osób i też się opalają, nie przesadzaj.

Poza tym w zasadzie chyba dyskusja dotyczy tego że to my czułybyśmy się źle zakładając krótkie spodenki przy wadze 120 kg, a nie tego że te osoby mają się tak nie ubierać. Mnie to wszystko jedno jak kto wygląda i jak się ubiera, jest wolność w tym kraju.
Stary 2015-07-09, 10:34   #2810
mysza007
Zakorzenienie

Witajcie

Wczoraj sie nie odzywałam bo miałam totalne załamanie i przepłakałam cały dzien

Z małym wszystko ok, w 29 tygodniu wazy 1300g szyjka trzyma super
Ale po wizycie jestem zdezorientowana bo znow mi skoczylo ciśnienie, jak to na wizycie. W domu mam normalne, pokazałam ginowi zapisywane pomiary, powiedział, ze ciśnieniu super, ale dolne w stosunku do górnego ciut podwzyzszone. Dał mi dopegyt na nadciśnienie. Wiem, ze chodzi mu o to, aby maluszek byl bezpieczny, ale jak ja przy ciśnieniu 113-109/80 pare wezme te tabletki, to mnie z nog zwali jestem załamana tą wizytą i zwątpiłam w mojego lekarza

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 10:39   #2811
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Ja musze byc chuda i musze miec takie cialo bym nie wstydzila sie go pokazać. I tak mam kompleksy i nigdy nie bede w swiich oczach idealna ale chociaz trochę wiec ja źle sie czuje grubsza i z celulitem ktory serio jest strasznie wielki u mnie

wymianki
Stary 2015-07-09, 10:59   #2812
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć, stukacie tyle, że potem mam nadrabiania no :P
Przyszła mi ta sukienka na wesele. Raczej będę chodzić na co dzień bo bardzo wygodna, ale na wesele i tak w niej pójdę nie muszę wyglądać Bóg wie jak elegancko :P.

aakkzzii
Oj niedobrze, że tak puchną mnie tak dłonie. Pożegnałam się już na jakiś czas z obrączką bo wczoraj nie mogłam jej zdjąć przez 30minut z palca :/.

Sandrusia91
Coraz bliżej

Owieczkaa
GRATULACJE dla WAS!

bianeczkaa
O nieżle ja czekam aż moja zacznie rodzić. Termin na jutro a tu nic się nie dzieje..
Stary 2015-07-09, 11:04   #2813
cafeaulait88
Raczkowanie

hej kobitki
czy któraś z Was mogłaby mi podesłać listę z wyprawką, jaką kupowała dla maluszka i siebie? wiem, że to już wiele razy się pojawiało na tym forum, ale nie mogłam się dogrzebać do żadnej listy za dużo stron
cafeaulait88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 11:11   #2814
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie każdy ma predyspozycje do bycia szczupłym, chociaż w wielu przypadkach to po prostu obżarstwo, ale mimo wszystko. Wolność Tomku w swoim domku. To dla zasady taka gruba osoba ma się kisić w długich spodniach Sama nosze szorty, nawet te bardzo krótkie, mam cellulit i centralnie w dupie co kto sobie pomyśli na jego temat Dla mnie kompleksy to wymysł szczupłych kobiet, które dążą do bóg wie czego. A jakbym znalazła na siebie szorty z mocno wyciętą dupą, to bym je chętnie przymierzyła i kupiła jakby dobrze leżały. Prawda jest taka, że nie każdy lubi skórę i kości, niektórzy lubią wielkie tyłki
A ja jestem po środku tego "sporu". Bo tak, z jednej strony uważam, że ludzie nie powinni mieć kompleksów z byle powodu. Ja sama całe życie mam jakieś kompleksy i mimo, że pozbyłam się wielu z nich to jednak zawsze miałam z tym problem dlatego mega podziwiam osoby, które mają nadwagę i się tym nie przejmują. Że nie przejmują się jakąś fałdką, pierdołami, niedokonałościami które wszyscy mamy. Lubią siebie takimi jakie są i nie dążą do perfekcji, nie chowają się w domu, noszą fajne ciuchy... z drugiej jednak strony to, że ktoś nie ma predyspozycji do bycia szczupłym to nie jest wymówka bo ja też nie mam predyspozycji i trudno, życie nie jest sprawiedliwe - ja muszę ostro zapieprzać na to, co innym przychodzi łatwo. Walka z kompleksami najłatwiej przychodzi jak się niweluje ich przyczynę. Nie jestem w stanie nawet opisać tego uczucia pokonywania własnych słabości, jak to mega pozytywnie wpływa na psychikę. I to nie chodzi o to, że kiedyś miałam kompleksy bo byłam tłuściejsza a teraz nie mam, bo jestem wysportowana. Nie mam kompleksów (albo mam ich mniej) bo udowodniłam sobie, że mogę. Bo wiem, że nie jestem i nie będę idealna, ale potrafię wiele zrobić. To jest tak pozytywne uczucie, że żadna czekolada, żaden tort urodzinowy, żadna karkówka z grilla tego nie da
Nie podoba mi się też że stawiasz taką opozycję - skóra i kości kontra wielkie tyłki nie wszystkie szczupłe dziewczyny są skórą i kośćmi, a wielkie potrafią być nie tylko tyłki. Ja np. mam duży tyłek bo mam taką figurę i takie predyspozycje, lubię go, ale duży tyłek też nie musi być cały w cellulicie i nie musi się wiązać z nadwagą (tak jak szczupłe ciało wcale nie musi być ładne). Problemy z otyłością są problemami naszych czasów i naszej cywilizacji, są naszą winą (w większości przypadków) i nie mogą stanowić normy, bo są stanami chorobowymi.

Cytat:

Ale po brzuchu się masujesz? Chyba się nie powinno...
Moja koleżanka dostała pracę w ZUSie i też nie wierzyła, że ją dostanie, bo na pewno wszystko ustawione. Normalnie był konkurs, spełniała warunki (była w trakcie mgr i miała akurat pół roku doświadczenia w pracy z finansami). Była w szoku, pracuje od kilku miesięcy. Czyli nie zawsze tak źle

Tak, po brzuchu też, ale nie tak intensywnie i mocno jak po nogach i tyłku.

Cytat:
Wiesz czemu? Bo u nas taka chorobliwa otyłość się prawie nie zdarza. Wzbudza zainteresowanie, zdziwienie. Takich grubasów jak w UK w Polsce widziałam kilku w swoim życiu (ilu w UK jednego dnia w jednym sklepie...). Nie podoba mi się "niesmak na grubsze osoby", ale równie mi się nie podoba to co widzę tam - kobieta 150kg w miniówie i topie odkrywającym pępek. Nie ma się co dziwić, że to się ludziom nie podoba, po prostu według pewnych ogólnych standardów jest to nieestetyczne. A panowie z piwnymi brzuchami owszem, mają zawsze najwięcej do powiedzenia i nie czują obciachu

Byłam na wizycie. Mam leukocyty w moczu dość podwyższone (norma 0-5, ja mam 0-30). Kazał mi brać furagin i zrobić badanie moczu przed kolejną wizytą. Nie wiem skąd się to wzięło... poza tym nic nie wiem, usg nie miałam, będzie za 2 tygodnie. Szyjka spoko.
Ile kosztuje ten furagin? Mam na recepcie płatność 50%, a nie wiem czy mi starczy czy muszę iść do bankomatu...?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Ale po wizycie jestem zdezorientowana bo znow mi skoczylo ciśnienie, jak to na wizycie. W domu mam normalne, pokazałam ginowi zapisywane pomiary, powiedział, ze ciśnieniu super, ale dolne w stosunku do górnego ciut podwzyzszone. Dał mi dopegyt na nadciśnienie. Wiem, ze chodzi mu o to, aby maluszek byl bezpieczny, ale jak ja przy ciśnieniu 113-109/80 pare wezme te tabletki, to mnie z nog zwali jestem załamana tą wizytą i zwątpiłam w mojego lekarza
Moja mama miała tak samo. Lekarz jej wmawiał nadciśnienie a ją to tak wkur..., że po prostu ciśnienie jej skakało zawsze przed wizytą pije ziółka i olała jego leki, teraz o dziwo ma wszystko w normie
Stary 2015-07-09, 11:36   #2815
mysza007
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama miała tak samo. Lekarz jej wmawiał nadciśnienie a ją to tak wkur..., że po prostu ciśnienie jej skakało zawsze przed wizytą pije ziółka i olała jego leki, teraz o dziwo ma wszystko w normie
Ridja no tak to czasami z lekarzami jest, ale poczytałam troche w necie, tak z przymrużeniem oka, co by sie nie nakręcic, ze jednak te ciśnienie dolne w ciązy jest wazniejsze i dlatego mi gin ten dopegyt przepisał, ogolnie ciśnienie mam super, ale przez to ze mam teraz więcej krwi to te dolne moze byc podwyzszone, no i serce cięzej pracuje, stąd wysokie tętno. Maluszek moze otrzymywac mniej potrzebnych związkow odzywczych przed podwyzszone ciśnienie, a to moze skutkowac niską wagą urodzeniową Takze panu doktorowi zwracam honor
Strasznie sie boje leków, których jeszcze nie brałam, ale zaczne najwyzej od pół tabletki

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 11:38   #2816
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
A my właśnie wróciliśmy z kina, byliśmy na Minionkach świętowaliśmy nasze ostatnie obrony, mój mąż w końcu ma magistra na stare lata a ja obroniłam dzisiaj drugą magisterkę
Co się wcześniej nie chwaliłaś, że będziesz się bronić

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
TusiaeM fajny system układania, tylko u mnie tak fajnie by wyglądało przez tydzień.
Teraz jak mamy czas to można sobie ładnie poukładać, ale czy tak ładnie będzie w szafach/szufladach jak będzie już dziecię ??
Jak zrobię porządek u siebie w szafie, to on wytrzymuje kilka dni.
Ja zobaczę jak to będzie, może też będę za chwilę miała syf to zmienię

Cytat:

Cytat:
Napisane przez cafeaulait88 Pokaż wiadomość
hej kobitki
czy któraś z Was mogłaby mi podesłać listę z wyprawką, jaką kupowała dla maluszka i siebie? wiem, że to już wiele razy się pojawiało na tym forum, ale nie mogłam się dogrzebać do żadnej listy za dużo stron
W pierwszym poście jest

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 11:40   #2817
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Skonsultuj to jeszcze z kims, bo masz idealne cisnienie a szkoda sie faszerowac lekami
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 11:58   #2818
olkka16
Rozeznanie

Cytat:

Pracowałam w PUP więc mogę się wypowiedzieć- 90% młodszych pracownic (takich do 30stki) to już wszystko dziewczyny przez kogoś polecone, znajome dyrektorów różnych placówek, starosty etc etc. Dostać się bez znajomości na etat do budżetówki graniczy z cudem.
I nie trzeba magisterki, musi być wykształcenie wyższe - licencjat czy inżynier wystarczy. No chyba, że ktoś bardzo prosi żeby córka znalazła pracę a ma tylko średnie to też można tak nazwać stanowisko żeby ten przepis ładnie ominąć i nie ogłaszać konkursu. I tak w ciąży zostałam bez pracy. Zdenerwowałam się
Stary 2015-07-09, 12:01   #2819
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Ja bym to skonsultowała jeszcze z kimś. Bo Twoje zapiski są ważniejsze niż jeden pomiar u lekarza. Wiadomo, że się wtedy człowiek stresuje. A jakie masz to ciśnienie na wizytach?
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Owieczkaa
GRATULACJE dla WAS!

Cytat:
Moja koleżanka dostała pracę w ZUSie i też nie wierzyła, że ją dostanie, bo na pewno wszystko ustawione. Normalnie był konkurs, spełniała warunki (była w trakcie mgr i miała akurat pół roku doświadczenia w pracy z finansami). Była w szoku, pracuje od kilku miesięcy. Czyli nie zawsze tak źle

Tak, po brzuchu też, ale nie tak intensywnie i mocno jak po nogach i tyłku.

Byłam na wizycie. Mam leukocyty w moczu dość podwyższone (norma 0-5, ja mam 0-30). Kazał mi brać furagin i zrobić badanie moczu przed kolejną wizytą. Nie wiem skąd się to wzięło... poza tym nic nie wiem, usg nie miałam, będzie za 2 tygodnie. Szyjka spoko.
Ile kosztuje ten furagin? Mam na recepcie płatność 50%, a nie wiem czy mi starczy czy muszę iść do bankomatu...?
Nieeee no ja nie mówię że zawsze tak jest, ale już się parę razy z tym spotkałam.

Z tym masowaniem brzucha to bym miała wątpliwości czy to jest bezpieczne. Skurcze macicy można wywołać.

Furagin jest taniutki, parę złotych zapłacisz. W pełnej odpłatności chyba 10-20 zł.
Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość

Co się wcześniej nie chwaliłaś, że będziesz się bronić
Zawsze się wolę chwalić po fakcie, bo potem się tłumaczyć z porażki jest trudniej Chociaż wiedziałam że będzie bardzo dobrze, bo praca była dobra, średnią też miałam wysoką. Dobrze że już studiowanie z głowy, można się za normalne życie wziąć
Stary 2015-07-09, 12:03   #2820
ridja devojka
Zakorzenienie

Ja poza tą koleżanka znam druga dziewczynę która bez znajomości dostała prace w budżetowce, w urzędzie skarbowym. Aha i jeszcze jedna w miejskim zarządzie nieruchomości.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości