Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-11, 14:04   #1351
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Zaraz będę- mniam

srebrna_smuga, z przodu w ogóle nie widać, że masz brzuch ciążowy Mnie się baaardzo nie chce jechać do silesi Chyba pojadę dzisiaj do Simple i kupię tą, którą mierzyłam.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 16:50   #1352
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dziękuję za mile słowa

Iclosemyeyes kupiłam cebuszke za 85 wiec chyba tyle co z all z dostawą. Ja mam ta w motylki i dzis bedzie próba. Ja lubie tak spać tylko ze zwykle poduszki brałam i tzowi juz brakowało pod głowę myślę ze mi pomoże zasnąć a i osłoni brzuch przed kopami leo.
Bylam na wyprzedażach, piękne były ciuszki ale nic nie wzielam czekam do czwartku.

Jutro robie garden party wiec zaraz sie biorę za marynowanie mies i placek

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

No zrobiłam próbę poduszki i leo myśli ze jego miejsce w tym przypadku jest między mną a poducha i sam oplata ja nogami wiec chyba chce mi ja gwizdnać

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 19:33   #1353
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

Amelia, Twój mąż może ma bardziej praktyczne podejście, ale pewnie też się nie może doczekać

a co do imienia dla maleństwa to zostanie Malwinka czy jeszcze myślicie?

Ja chciałam pić herbatkę pokrzywową (kiedyś piłam długo, żeby włosy wzmocnić) i tak na mojej było napisane a teraz dostałam od teściowej do picia sok z kiszonego buraka i jeszcze nie otworzyłam, bo boję się co to takiego
Coś Ty! Malwinkę jeszcze tego samego dnia zanegował, stwierdził, że cytuję "imię go nie powala jednak" i dalej szukamy bardzo chciałabym już konkretnej decyzji... Może dziś, bo zapowiada się spokojny wieczór?
Ble, też bym się bała tego soku

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość

No zrobiłam próbę poduszki i leo myśli ze jego miejsce w tym przypadku jest między mną a poducha i sam oplata ja nogami wiec chyba chce mi ja gwizdnać
Haha niech zabiera i śpi z nią w nocy, może nie będzie takiego problemu ze spaniem tuż przy mamie
Stary 2015-07-11, 19:37   #1354
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za mile słowa

Iclosemyeyes kupiłam cebuszke za 85 wiec chyba tyle co z all z dostawą. Ja mam ta w motylki i dzis bedzie próba. Ja lubie tak spać tylko ze zwykle poduszki brałam i tzowi juz brakowało pod głowę myślę ze mi pomoże zasnąć a i osłoni brzuch przed kopami leo.
Bylam na wyprzedażach, piękne były ciuszki ale nic nie wzielam czekam do czwartku.

Jutro robie garden party wiec zaraz sie biorę za marynowanie mies i placek
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

tak to podobna cena wyszła daj znać jak się spało w nocy
Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Coś Ty! Malwinkę jeszcze tego samego dnia zanegował, stwierdził, że cytuję "imię go nie powala jednak" i dalej szukamy bardzo chciałabym już konkretnej decyzji... Może dziś, bo zapowiada się spokojny wieczór?

Haha niech zabiera i śpi z nią w nocy, może nie będzie takiego problemu ze spaniem tuż przy mamie
a synuś nie ma żadnej propozycji imienia dla drugiej siostrzyczki?

spróbowałam dziś tego soku i nie jest aż tak źle, smakował jak słodkawy niesmacznie doprawiony barszcz

Dziewczynki ja wybywam na miasto, życzę wam miłych wieczorów
Stary 2015-07-11, 19:42   #1355
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
a synuś nie ma żadnej propozycji imienia dla drugiej siostrzyczki?

spróbowałam dziś tego soku i nie jest aż tak źle, smakował jak słodkawy niesmacznie doprawiony barszcz

Dziewczynki ja wybywam na miasto, życzę wam miłych wieczorów
Mhm, ma i to pełno! Na przykład Szeryfka Kaja. Albo Sysunia. Generalnie z dziesięć propozycji, wszystkie rodem z bajek Z własnej woli przystał na Malwinkę, a teraz już zgłupiał, tyle imion mu podsuwamy do wyboru...
udanego wypadu !
Stary 2015-07-11, 20:19   #1356
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:

On normalnie to zasypia ze mną i tz przenosi go do łożeczka i dopiero rano wędruje do mnie. Teraz 3noce spał juz od ok. 2z nami bo cos mu sie w buzi zrobiło i budził sie z płaczem co 2h

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-11, 21:39   #1357
tylkokasia
Moderator

Ja po wizycie u lekarza. Okazało się że mój atak bólu spowodowany był naciskiem pupy Malucha. Im więcej stoję czy chodzę tym bardziej się zsuwa i naciska zbyt mocno.
Na miesiąc mam zalecenie ostrego oszczędzania się bo jak to powiedział lekarz "nie chcemy na tym etapie dopuścić do porodu". Ale gdy dopytywałam czy coś nie tak, czy coś wskazuje na przedwczesny poród to powiedział że nie ale mam ten miesiąc przystopowywać. Zero sexu, absolutny zakaz podnoszenia mojej 3latki. Do tego mam zagrożenie anemią i muszę brać żelazo i jeść więcej wołowiny, jaj i białych ryb.
No i Maluch DUŻY - 23tci 4 dzień a waży 680g. Biorąc pod uwagę moją drobną budowę to dużo. Mam się nastawić na większe dziecko niż moja Oliwka (a ona i tak duża bo 3480miała przy porodzie)
Poza tym znów zasłaniał buzię

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 22:35   #1358
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Ja po wizycie u lekarza. Okazało się że mój atak bólu spowodowany był naciskiem pupy Malucha. Im więcej stoję czy chodzę tym bardziej się zsuwa i naciska zbyt mocno.
Na miesiąc mam zalecenie ostrego oszczędzania się bo jak to powiedział lekarz "nie chcemy na tym etapie dopuścić do porodu". Ale gdy dopytywałam czy coś nie tak, czy coś wskazuje na przedwczesny poród to powiedział że nie ale mam ten miesiąc przystopowywać. Zero sexu, absolutny zakaz podnoszenia mojej 3latki. Do tego mam zagrożenie anemią i muszę brać żelazo i jeść więcej wołowiny, jaj i białych ryb.
No i Maluch DUŻY - 23tci 4 dzień a waży 680g. Biorąc pod uwagę moją drobną budowę to dużo. Mam się nastawić na większe dziecko niż moja Oliwka (a ona i tak duża bo 3480miała przy porodzie)
Dobrze, że wszystko z małym ok, ale koniecznie się oszczędzaj!

Moje maleństwo dzisiaj często kopie Już się nie mogę doczekać czwartku. Chcę móc wreszcie mówić do brzucha po imieniu

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 22:38   #1359
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Dobrze, że wszystko z małym ok, ale koniecznie się oszczędzaj!

Moje maleństwo dzisiaj często kopie Już się nie mogę doczekać czwartku. Chcę móc wreszcie mówić do brzucha po imieniu
O to ranem w czwartek idziemy a ty o której?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-11, 22:41   #1360
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
O to ranem w czwartek idziemy a ty o której?
O 12:00, a Ty?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-11, 22:48   #1361
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
O 12:00, a Ty?
14 ale ja idę tam na badanie głównie i potwierdzenie ze to chłopak wiec bez większych emocji bo połówkowe mialam, płeć okreslona...

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-11, 22:50   #1362
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja właśnie połówkowe mam, więc emocje będą Mam nadzieję, że wszystko z dzidzia będzie dobrze.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-11, 22:53   #1363
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie połówkowe mam, więc emocje będą Mam nadzieję, że wszystko z dzidzia będzie dobrze.
Napewno bedzie wszystko ok
Cieszę sie ze popatrze na dzidzie bo jak na razie nie mialam takiego usg z monitorem w moja stronę

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-11, 22:57   #1364
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napewno bedzie wszystko ok
Cieszę sie ze popatrze na dzidzie bo jak na razie nie mialam takiego usg z monitorem w moja stronę
Ja mam takie za każdym razem, super sprawa

Ta lipcówka, co nie znała płci, wczoraj urodziła synka

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-11, 23:52   #1365
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że chciałam ostatnio pić pokrzywe żeby żelazo sobie poprawić, ale na mojej herbatce jest napisane, że nie zaleca się pić w ciąży
Kiedyś to ja byłam totalnym antytalentem kulinarnym, nawet wodę przypalałam. Kwestia praktyki, proste dania - sama zobaczysz

Kojarzę tę markę herbat, tam na wszystkich było napisane, że nie dla kobiet w ciąży. Ale sprawdzałam i takich przeciwwskazań nie ma - można pić śmiało.

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Wow to Ty się super przygotowujesz
To jest właśnie sukienka a wygląda jakby była spódnica osobno, miła odmiana
Niestety muszę tak się przygotowywać z ćwiczeniami. Mam ogromne problemy ze stawami.

Dobry wybór. Faktycznie z przodu nic a nic nie widać brzuszka, dopiero z boku - wygląda to uroczo

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Cornflower_girl a magnez mogę bez lekarza? Bo wcześniej brałam a skurcze przed ciążą potrafiłam mieć takie, że mięsień mi się zapadał i aż dziurę w łydce miałam.

Mam nadzieje opanować jakoś moje jelita, wcześniej były problematyczne ale wczoraj to masakra.
Najlepiej zapytaj lekarza, jakie dawkowanie. Ja zaczynałam od 2 tabletek, teraz mam brać 6 Ale z tego co rozmawiam z koleżankami, sporo z nich ratowało się właśnie magnezem; przed snem też można porozciągać łydki.
Może kiwi by Ci pomogło?

Cytat:
Mhm, ma i to pełno! Na przykład Szeryfka Kaja. Albo Sysunia. Generalnie z dziesięć propozycji, wszystkie rodem z bajek Z własnej woli przystał na Malwinkę, a teraz już zgłupiał, tyle imion mu podsuwamy do wyboru...
udanego wypadu !
Jakie ja mam zaległości z bajkami
Koleżanki córka proponowała imiona bohaterek z "Krainy Lodu" - coś jest w tych inspiracjach

tylkokasia Faktycznie rygorystyczne wskazania od lekarza, ale oby pomogły.
Faktycznie dzieciaczek spory

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 08:23   #1366
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Hej! Dzis 24tydzień
Z czystym sumieniem moge polecić cebuszke! Jest wspaniała. Super odciaza biodra i kark, akurat wieczorem bolała mnie kosć ogonowa i bardzo wygodnie mi bylo na niej zasnać. Chyba juz zawsze bede jej używać

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Tylkokasia trzymam kciuki zeby sie uspokoiło

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-12, 10:02   #1367
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Z czystym sumieniem moge polecić cebuszke! Jest wspaniała. Super odciaza biodra i kark, akurat wieczorem bolała mnie kosć ogonowa i bardzo wygodnie mi bylo na niej zasnać. Chyba juz zawsze bede jej używać
Wczoraj właśnie zaczęłam się zastanawiać nad tą poduchą, coraz gorzej mi się śpi, a czasem nawet nie mogę się przekręcić na drugi bok
Stary 2015-07-12, 10:06   #1368
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej wszystkim, witam się dziś w 20 t + 0 czyli poloweczka u mnie ta pierwsza połowa ciągnęła się bardzo długo w moim odczuciu, ale teraz pewnie przyspieszy l

Cytat:
Hej! Dzis 24tydzień

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Tylkokasia trzymam kciuki zeby sie uspokoiło
Gratuluję kolejnego tygodnia fajnie, że się wygodnie wyspalas, nie mogę się doczekać na swoją!

Cytat:
udanego wypadu !
To dość fantazyjne te propozycje

Cytat:
Uff dobrze, że wszystko sie wyjasnilo faktycznie synek duży
Cytat:
Poznanianki, a Tobie jeszcze lekarz w ogóle nie mówił jaką płeć podejrzewa?
Trzymam kciuki za udane badania, swoje mam we wtorek, nie mogę się doczekać jak zobaczę malutką i dostanę potwierdzenie, że siusiak jej nie wyrósł

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Kiedyś to ja byłam totalnym antytalentem kulinarnym, nawet wodę przypalałam. Kwestia praktyki, proste dania - sama zobaczysz

Kojarzę tę markę herbat, tam na wszystkich było napisane, że nie dla kobiet w ciąży. Ale sprawdzałam i takich przeciwwskazań nie ma - można pić śmiało.

Najlepiej zapytaj lekarza, jakie dawkowanie. Ja zaczynałam od 2 tabletek, teraz mam brać 6 Ale z tego co rozmawiam z koleżankami, sporo z nich ratowało się właśnie magnezem; przed snem też można porozciągać łydki.
Może kiwi by Ci pomogło?
Może faktycznie im więcej praktyki tym będzie lepiej, chociaż chyba swojej małej wyobraźni kulinarnej nie przeskocze u nas póki co gotuje mąż, bo lubi to i jest w tym dobry. Ja tylko czasami piekę ciasta, ale nic skomplikowanego. Dziś chcę zrobić Brownie fasolowe

To faktycznie, może tylko ta marka herbat tak sobie zastrzega na wszelki wypadek

Ja dostałam zalecenie brania 4 tabletek dziennie, ale i tak dziś się obudziłam ze skurczem w lydce. Chyba sobie zwiększe dawkę, bo farmaceutka też mi mówiła, że można brać nawet do 6 szt dziennie.

A kiwi też polecam, mnie już trochę mania na nie przeszło, ale to jeden z bardziej wartościowych owoców

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-12, 10:17   #1369
poznanianka1990
Zakorzenienie

Wszystkim gratuluję rozpoczętych tygodni

Cytat:
Poznanianki, a Tobie jeszcze lekarz w ogóle nie mówił jaką płeć podejrzewa?
Trzymam kciuki za udane badania, swoje mam we wtorek, nie mogę się doczekać jak zobaczę malutką i dostanę potwierdzenie, że siusiak jej nie wyrósł
Na usg prenatalnym mówiła, że wygląda na chłopaka, ale nie dawała pewności, a na następnej wizycie (poczatek 18 tygodnia) nic nie było widać,bo dziecię nóżki złączyło. Mówiła, że niby nic nie zwisa, więc być może dziewczynka, ale strzelać nie będzie. Więc już nic nie wiemy...
Teraz mam połówkowe u innego lekarza, będzie też inny sprzęt (aczkolwiek moja lekarka ma bardzo dobry sprzęt, więc myślę, że to nie wina sprzętu). Liczę na to, że dzidzia będzie chętnie współpracować i pokaże co ma między nogami

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-12, 10:47   #1370
Char77
Raczkowanie

GG do Char77 Send a message via Skype™ to Char77

Cytat:
Hej wszystkim, witam się dziś w 20 t + 0 czyli poloweczka u mnie ta pierwsza połowa ciągnęła się bardzo długo w moim odczuciu, ale teraz pewnie przyspieszy
Ponoć właśnie najgorsze są ostatnie tygodnie- jakby im bliżej tym dalej :P

Co do gotowania- ja też jakoś nie mam do tego drygu. Jak już coś mnie najdzie, to wychodzi nienajgorzej, ale nie chce mi to wejść w nawyk. Za dzieciaka mieszkałam u babci, która nawet podejść do kuchenki nie pozwalała, zresztą dla niej wszystko mogło dziecko zabić i teraz mam dwie lewe ręce do wszystkiego. Na szczęście tż jest zupełnym przeciwieństwem, nie istnieje chyba czynność na tym świecie, z którą by sobie nie poradził i uczy mnie trochę.
Char77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 10:47   #1371
lexie42
Zakorzenienie

Witam się w tą piękną niedzielę do mnie wpadli na chwilkę rodzice, mama przywiozła ciasto z owocami
Dziewczyny jaki konkretnie magnez bierzecie? Bo mi lekarz kazał brać magnez z witaminą B6 dla kobiet w ciąży. W domu mam magnefar b6 i na opakowaniu jest napisane, żeby skonsultować się z lekarzem jeżeli jest się w ciąży.
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 10:59   #1372
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Lexie, ja biorę magneb6
Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Witam się w tą piękną niedzielę do mnie wpadli na chwilkę rodzice, mama przywiozła ciasto z owocami
Dziewczyny jaki konkretnie magnez bierzecie? Bo mi lekarz kazał brać magnez z witaminą B6 dla kobiet w ciąży. W domu mam magnefar b6 i na opakowaniu jest napisane, żeby skonsultować się z lekarzem jeżeli jest się w ciąży.
A przeczucia masz jakieś konkretne?

Ja też chciałam potwierdzić płeć tak właśnie ok 18 tygodnia i też się nie dało bo maleństwo tak zwawo zmieniało pozycje teraz chcę iść mniej najedzona żeby sobie spokojnie leżało i dalo sobie wszystko podejrzeć

Cytat:
Wszystkim gratuluję rozpoczętych tygodni

Na usg prenatalnym mówiła, że wygląda na chłopaka, ale nie dawała pewności, a na następnej wizycie (poczatek 18 tygodnia) nic nie było widać,bo dziecię nóżki złączyło. Mówiła, że niby nic nie zwisa, więc być może dziewczynka, ale strzelać nie będzie. Więc już nic nie wiemy...
Teraz mam połówkowe u innego lekarza, będzie też inny sprzęt (aczkolwiek moja lekarka ma bardzo dobry sprzęt, więc myślę, że to nie wina sprzętu). Liczę na to, że dzidzia będzie chętnie współpracować i pokaże co ma między nogami :

Cytat:
Napisane przez Char77 Pokaż wiadomość
Ponoć właśnie najgorsze są ostatnie tygodnie- jakby im bliżej tym dalej

Co do gotowania- ja też jakoś nie mam do tego drygu. Jak już coś mnie najdzie, to wychodzi nienajgorzej, ale nie chce mi to wejść w nawyk. Za dzieciaka mieszkałam u babci, która nawet podejść do kuchenki nie pozwalała, zresztą dla niej wszystko mogło dziecko zabić i teraz mam dwie lewe ręce do wszystkiego. Na szczęście tż jest zupełnym przeciwieństwem, nie istnieje chyba czynność na tym świecie, z którą by sobie nie poradził i uczy mnie trochę.
Char, pewnie masz rację bo te ostatnie tygodnie to już tylko odliczanie do jednej konkretnej daty

Co do gotowania to u mnie chyba przyczyny podobne, to znaczy zawsze u mnie gotowała babcia i to było wyłącznie jej królestwo do którego niechętnie kogoś dopuszczala... Ja odkad mieszkam poza domem rodzinnym to tylko jakieś podstawy podstaw ogarnęłam
Stary 2015-07-12, 11:23   #1373
poznanianka1990
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, od początku ciąży miałam przeczucie na dziewczynkę, ponieważ:
- ciągnęło mnie do słodkiego
- wiem, kiedy doszło do zapłodnienia -przed owulacją, więc niby na dziewczynkę
- w I trymestrze miałam wysyp syfów na czole

Ale jak tylko na tym prenatalnym lekarka mówiła, że wygląda na chłopaka, to już totalnie zgłupiałam i obecnie nie mam żadnego przeczucia. Co ma być to będzie, to nasze pierwsze dziecko. Aczkolwiek bardziej wolelibyśmy dziewczynkę

Co do magnezu to ja biorę Aspargin 3 razy dziennie po 2 tabletki (maksymalna dawka), bo mi ręce i nogi często cierpły. I teraz już nie cierpną

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-12, 11:38   #1374
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Mi kazała brać aspargin ale po pierwsze sa niedobre i ciężko mi je przyjmować czen tego wydaje mi sie ze maja malo magnezu w składzie.

Wczoraj nie chciało mi sie sprzątać to teraz w półtora godziny obleciałam cala górę. Jak odsapne to pójdę cos z jedzeniem działać bo jak mówiłam mam dzis gości... leo bedzie miał zabawę bo 3dzieci przyjedzie zostało mi do porodu 119 dni, niech to szybciej leci! Choć w porównaniu z pierwsza ciążą to leci mi szybko tydzień za tygodniem. Aż sie boję czy zdążymy z wyprawka wczoraj w sklepie oglądałam kołyski te wielofunkcyjne i postanowiliśmy z mężem ze chcemy taka moze by sie udało znaleźć używana bo jednak to wydatek na jakies 4miesiące:/ miala którąś z was do czynienia z taka kołyska?

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-12, 11:48   #1375
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Mi kazała brać aspargin ale po pierwsze sa niedobre i ciężko mi je przyjmować czen tego wydaje mi sie ze maja malo magnezu w składzie.

Wczoraj nie chciało mi sie sprzątać to teraz w półtora godziny obleciałam cala górę. Jak odsapne to pójdę cos z jedzeniem działać bo jak mówiłam mam dzis gości... leo bedzie miał zabawę bo 3dzieci przyjedzie zostało mi do porodu 119 dni, niech to szybciej leci! Choć w porównaniu z pierwsza ciążą to leci mi szybko tydzień za tygodniem. Aż sie boję czy zdążymy z wyprawka wczoraj w sklepie oglądałam kołyski te wielofunkcyjne i postanowiliśmy z mężem ze chcemy taka moze by sie udało znaleźć używana bo jednak to wydatek na jakies 4miesiące:/ miala którąś z was do czynienia z taka kołyska?
Poziomkowa, jak tam poszukiwania wózka?

Cytat:
Iclosemyeyes, od początku ciąży miałam przeczucie na dziewczynkę, ponieważ:
- ciągnęło mnie do słodkiego
- wiem, kiedy doszło do zapłodnienia -przed owulacją, więc niby na dziewczynkę
- w I trymestrze miałam wysyp syfów na czole :

Ale jak tylko na tym prenatalnym lekarka mówiła, że wygląda na chłopaka, to już totalnie zgłupiałam i obecnie nie mam żadnego przeczucia. Co ma być to będzie, to nasze pierwsze dziecko. Aczkolwiek bardziej wolelibyśmy dziewczynkę

Co do magnezu to ja biorę Aspargin 3 razy dziennie po 2 tabletki (maksymalna dawka), bo mi ręce i nogi często cierpły. I teraz już nie cierpną
Faktycznie przypominam sobie, że pisałaś już o swoich mocnych przeczuciach robiłaś sobie obserwacje cyklu ze wiesz kiedy była owulacja? Ja to niestety zupełnie się nie interesowalam swoim cyklem, nawet ciężko mi było sobie przypomnieć kiedy miałam OM

To trzymam kciuki za dziewczynkę

Mnie płeć była obojętna zupełnie, ale chciałam żeby mąż miał swojego pierworodnego tak jak sobie wymarzył. Jednak już od prawie 7 tygodni trzymamy się wersji ze bedzie córeczka i nie chcielibyśmy się już odzwyczajac od tej myśli.

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-12, 12:00   #1376
poznanianka1990
Zakorzenienie

Iclosemyeyes, nie prowadziłam obserwacji, ale ja owulację miałam zazwyczaj w 14-15 dniu cyklu. Wiem, bo czułam, zawsze mnie jeden jajnik bolał, co miesiąc naprzemiennie raz lewy, raz prawy. A nasze dziecię powstało w 13 dniu cyklu Bardzo dobrze wiem, bo w tamtym cyklu akurat ciągle byliśmy przemęczeni, zapracowani, bardzo wcześnie chodziliśmy spać i w okresie płodnym kochaliśmy się tylko raz. No i ten raz wystarczył

Dziewczyny, od jutra w Netto są ubranka i akcesoria dla niemowląt i małych dzieci. Zobaczcie sobie gazetkę na stronie Netto. Ja się zastanawiam czy w ogóle kupować, bo body są tylko z krótkim rękawem lub na naramkach. A w dodatku płci nie znam Ale jest wanienka z wkładem za niecałe 80zł, nie wiem czy to drogo czy nie

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2015-07-12 o 12:01
Stary 2015-07-12, 12:39   #1377
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Wózków takich rok po roku nie mieli na sklepach jedynie na zamówienie a mąż chce zwykły bliźniaczy potem w sklepie spotkaliśmy matkę z tym graco co chcialam to juz w ogole jest do niego negatywnie nastawiony.

Widziałam to w netto ale jak dla mnie nic ciekawego. Chyba droga ta wanienka. Sama kosztuje kolo 20zl a wkłady chyba po 15. Ja nie używałam wkładu bo w sumie troche na plecach i potem na brzuch go dawaliśmy zeby pupe umyć. Ale mieliśmy ta z ikei co ma antypoślizgi jakże nie jeździł mi po niej.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-12, 12:43   #1378
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Uff, szczęście, że to nic poważniejszego... To odpoczywaj, przytulajcie się dużo z Córcią na leżąco a dzidziuś niech zmieni pozycję na wygodniejszą dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Jakie ja mam zaległości z bajkami
Koleżanki córka proponowała imiona bohaterek z "Krainy Lodu" - coś jest w tych inspiracjach
Na szczęście Filip nie jest na topie tam jest chyba Anna i Elza jak dobrze pamiętam? Zawsze ładniejsze niż Szeryfka Kaja

Cytat:
Hej wszystkim, witam się dziś w 20 t + 0 czyli poloweczka u mnie ta pierwsza połowa ciągnęła się bardzo długo w moim odczuciu, ale teraz pewnie przyspieszy
Gratulacje, pierwsza połowa za Wami!!!

Cytat:
Teraz mam połówkowe u innego lekarza, będzie też inny sprzęt (aczkolwiek moja lekarka ma bardzo dobry sprzęt, więc myślę, że to nie wina sprzętu). Liczę na to, że dzidzia będzie chętnie współpracować i pokaże co ma między nogami
Czyli nie wiecie na czym stoicie, dwie sprzeczne opinie Ale fajnie, że te emocje dopiero przed Wami aż mi szkoda, że ja już raczej nigdy tego nie będę przeżywać

A my przeprowadziliśmy wczoraj wreszcie dyskusję nad naszymi listami i określiliśmy się do trzech imion Miał wybrać Filipek, ale spytany powiedział, że żadne po czym wymienił jedno, za 5 minut, że nie! jednak to drugie, a po kwadransie zdecydował, że jednak trzecie i spytał czy jednak nie mogłaby być "Adasia"? Więc wybór jednak zostanie w naszych rękach...
Stary 2015-07-12, 12:47   #1379
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, to na jakich trzech imionach stanęło?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-12, 12:50   #1380
Amelia16
Zadomowienie

Matylda, Basia albo Marcelina

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości