Mamusie grudniowe 2015 cz. 4 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-11, 22:05   #3871
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 4

Kasieńka super ze wizyta udana

Gryzelda popraw na pierwszej stronie tego sprzedawcę jak Lobo napisała, bo ja skopiowalam z pierwszej części i nigdy nie zweryfikowalam

Byliśmy na dzialce. Zdecydowanie lepiej niż w domu, ale ulgi żadnej.

No i pozarlam sałatkę. Tak mi sie chciało, ze nie mogłam sie doczekać jak ja zrobiłam. Pyszna byla ale mnie nie zaspokoiła, żałuję ze się podzielilam z tz

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 22:14   #3872
rudaska
Zakorzenienie

Mervie piękna półka Robi wrażenie, brawo dla TŻ
Stary 2015-08-11, 22:14   #3873
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
OGÓLNIE, ANIQA chciałam być w porządku wobec kierowniczki, która chciała żebym pracowała jak najdłużej, poza tym nie chciałam się zasiedzieć w domu, lepiej się czuję jak muszę się ogarnąć, wyjść, itd. Ale dziś wróciłam z bólem głowy, do 17 spałam bo nie byłam w stanie się podnieść i to jest chyba czas żeby sobie odpuścić bo siły mi starcza tylko na pracę a cała reszta leży. Wczoraj też całe popołudnie przeleżałam nad wodą ledwo pranie ogarnęłam. Nie dodzwoniłam się do położnej, może jutro mi się uda podjechać. Muszę jeszcze wybrać zaległy urlop na początku września. I po tym urlopie już chyba wrócę tylko po to żeby sprawy przekazać

ANIQA moja szwagierka mówiła właśnie że się ze swoimi dziećmi "bawiła" w ciąży drapała z jednej strony brzuch a on uciekał nóżkami, pokopał i wracał żeby znowu drapać😃
Rozumiem Ale uważam, że najwyższy czas też być w prządku wobec samej siebie Sama doszłaś do takiego wniosku jak czytam i dobrze! Wasze zdrowie najważniejsze

Co do zabawy z dzieckiem jeszcze w brzuszku, to uważam, że to jest świetna forma kontaktu

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
1.Musiałaś zjeść coś niedozwolonego.
,, Mały/Mała ma niepokojące krostki na całej twarzy. O nie! Są i na szyi. Coś Ty zjadła, że tak dziecko uczuliło? Na Boga trzeba myśleć, przecież karmisz piersią. Pewnie nie potrafiłaś sobie odmówić czekolady.” Niektórzy nie słyszeli o trądziku niemowlęcym, który pojawia się praktycznie u każdego Maluszka i UWAGA – matka nie jest temu winna!

2.Dlaczego tak chłodzisz/przegrzewasz dziecko?
,,Matko! Przecież jest zima (nieważne, że w domu 23 stopnie) to dziecko zamarznie w samym kaftaniku i śpiochach. Dlaczego nie ma czapeczki? Za chwilę będzie chore.” Albo co gorsza: ,,A niech mnie! Nakrywasz ją/go kocykiem, mimo że ma już na sobie body? Zagotujesz to dziecko we śnie! Przegrzewaj, przegrzewaj, potem będziesz latać po lekarzach.” Ach Ty zła matko!

3.Twoje dziecko nie przesypia jeszcze nocy?
,,A wiesz to dziwne – córka Basi jest dwa tygodnie młodsza a w nocy śpi bez przerwy 12 godzin!”; ,,Coś ta Twoja Kruszynka słabo przybiera na wadze. Mała Basi waży już 7 kg.”; ,,Nie rozumiem dlaczego nie dajesz jej/mu jeszcze zupek. Basia podaje je już chyba od miesiąca”. Kochacie te porównania tak samo jak ja?

4.Dlaczego tyle je nosisz? Rozpieścisz i będziesz miała.
,,Nie noś, nie kołysz, nie ucz na rękach nie ma co rozpieszczać”. To nic, że przez 9 miesięcy kołysałam je i nosiłam całymi dniami i jeszcze w nocy podczas wypraw do toalety. Dziecko zwyczajnie tego potrzebuje…

5.Chcesz podciąć dziecku włoski? Zwariowałaś? Przecież nie ma jeszcze roczku, chcesz mu odciąć rozum?
Zabobony! Brrr … ,,Różowy wózek? Śliczny, ale koniecznie przywiąż tu czerwoną kokardkę, żeby nikt Małej nie urzekł”; ,,Nie kładź bucików na stole, bo dziecko zacznie późno chodzić”; ,,Którą pierś przy karmieniu podałaś jako pierwszą? Jak to byłaś zmęczona po porodzie i nie pamiętasz? Jeśli lewą to będzie mańkutem.” Dżizas!

6.Dlaczego dom sam się nie sprząta a obiad sam się nie gotuje?
W dodatku pralka nie jest w stanie sama załadować prania a żelazko poprasować DLACZEGO? Miałaś do tej pory poukładane życie tak dokładnie i starannie jak majtki w komodzie? Zapomnij o tym i lataj jak wariatka ze ścierką kiedy dziecko zaśnie a i tak nie będzie tak czysto jak dawniej. Frustrujące prawda?

7.Goście? Już?
Tak moje dziecko jest maleńkie i słodkie, każdy chce je zobaczyć, ale przed chwilą wróciliśmy ze szpitala. Chcę się nacieszyć rodziną, położyć i odpocząć, albo po prostu zjeść a tu rozlega się dzwonek do drzwi…

8.Dlaczego to Ty pracujesz a nie siedzisz na tacierzyńskim?
Mąż od rana do nocy w pracy, po łokcie zawalony robotą, wraca styrany do domu. ,,Tak! Tobie to dobrze. Wychodzisz sobie do ludzi, odpoczywasz od obowiązków domowych. Chętnie bym się z Tobą zamieniła!”; ,,Jak to dlaczego nie odbieram telefonu? Ja mam tu kupę roboty nie to co Ty! Nie mam czasu wisieć na telefonie.” Oj zdarzają się takie dni nie oszukujmy się Kochajmy naszych mężów/partnerów za cierpliwość i wyrozumiałość <3

9.Jak to wychodzisz na piwo?
,,Chcesz iść z kolegami na piwo? Jakie pępkowe? Jakie uczcić narodziny Syna? Czy ja czczę to wydarzenie z koleżankami w barze?”; ,,Znów chcesz iść do Andrzeja? Czy ja wieczorem zostawiam Ciebie i dziecko i wychodzę do koleżanek? To takie niesprawiedliwe!”

10.Ty robisz to najlepiej…
Te słowa męża czy partnera brzmią budująco prawda? Nieprawda! Bo tak naprawdę jest to słodka wymówka od obowiązków. ,,Kochanie wiesz, że ja nie umiem zakołysać jej/go tak jak Ty. Ty robisz to wspaniale.”; ,,Wiesz Skarbie, chętnie bym ją/go nakarmił, umył i przebrał, ale nigdy nie zrobię tego tak świetnie jak Ty.”

A tak pozatym to ja chce do domu.... wracam dzisiaj i ide drzemac.. oczy mi sie same zamykaja...
Sama prawda

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A te pukanie to jak robicie? Naciskacie na brzuch? Czy stukacie tak jak pukanie do drzwi?
Ja pukam tak jak się właśnie czasem w stół puka

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
U nas burzy jak nie było tak nie ma. Dalej się rozpływam.
Dziś nie dojechałam do pracy. Jadąc w autobusie prawie zwymiotowałam tak mi się słabo zrobiło... Musiałam wysiąść na najbliższym przystanku i zadzwoniłam od razu do TŻ, bo myślałam że zemdleje zaraz po wyjściu z autobusu. TŻ mnie odwiózł z przystanku do domu, na szczęście był jeszcze w domu ... Co dziwne w autobusie było parę osób, zero tłoku, miałam miejsce siedzące zaraz przy otwartym oknie, więc nie było mi gorąco... Boje się wsiadać już do autobusu
Jutro TŻ zawozi mnie do pracy..
Współczuję :/ Dobrze, że mąż mógł Ci pomóc

Cytat:
Napisane przez k_asienka Pokaż wiadomość
witam się po badaniach
z dzidzią wszystko ok, ale ja złapałam jakieś zapalenie i dostałam Urosept do tego niedobór żelaza i jakieś kolejne tabletki
Cieszę się, że z dzidzią wszystko ok A takie zapalenia są częste z tego co wiem...

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej kochane, witam się spod wiatraka cały dzień dzisiaj się źle czułam, teraz trochę odżyłam, ale dalej rewelacji nie ma, dlatego się nie odzywałam. Poczytałam mniej więcej, o czym pisałyście, widziałam, że był między innymi temat materacy do łóżeczka...my mieliśmy chyba kokos-gryka, wtedy o żadnych robakach nikt nic nie mówił, u nas nic się nie działo, więc całkiem prawdopodobne, że zamówimy podobne zestawienie...
U nas też dzisiaj niesamowity upał, ja mało co nie zemdlałam w sklepie, dzięki bogu, że jak tylko powiedziałam, że mi słabo, to mąż się o nic nie pytał, tylko od razu mnie zgarnął za fraki i biegiem prawie zaniósł do samochodu nastawił klimę na maksa i jeszcze był gotów wachlować...mój rycerz w peugeocie heheeh
Mój maluszek dzisiaj mało aktywny, może teraz, kiedy jest odrobinę chłodniej, zechce mamusię pozdrowić jakimś małym kopniaczkiem
Idę ponadrabiać was kochane i może coś mądrego odpisać
Widzę, że wszystkie źle znosimy upały... może w końcu pogoda odpuści trochę

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Byłam dziś w sklepie z wózkami na chwilę i masakra wpychają ci sprzedawcy wszytsko jak leci a ja to tylko oglądacz bo i tak kupie używkę i czaję się na używkę bebetto silvia lub flavio, x lander pulse lub cite i tyle
My na szczęście trafiliśmy na sprzedawcę który pozwolił nam się rozglądnąć i później podszedł i zapytał czy coś nam wpadło w oko
Bo gdyby był nachalny to wyszłabym ze sklepu. Nie lubię jak ktoś się mną interesuje jak ledwo wchodzę do sklepu

My po wizycie u teściów. Sztywno było jak... Oczywiście ze mną nikt nie rozmawiał
Stary 2015-08-11, 22:15   #3874
adka_19
Wtajemniczenie

Jak to nikt z Tobą nie tozmawial ? .

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 22:16   #3875
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
A ktores nie tanczy po jedxeniu? Czy tylko jak tam mam, moja sprzedaje mi pokedyncze w dzien, ale jak sie poloze to wtedy cos wiecej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Moje też jak się położę i poczekam parę minut to zaczyna się ruszać a tak to nie czuję nic jak siedzę czy coś robię. Na jedzenie też specjalnie nie reaguje, jakieś nie przekupne jest :-(

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 22:16   #3876
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
witam się po badaniach
z dzidzią wszystko ok, ale ja złapałam jakieś zapalenie i dostałam Urosept do tego niedobór żelaza i jakieś kolejne tabletki

Widzę, że temat materacy powrócił, ja na razie nie rozglądałam się za niczym, aż się boje jak wszystko na mnie zleci

czubasek20 super, że pogoda i wyjazd udany miłego dalszego urlopowania

Ktoś pisał o nocy spadających gwiazd, a to nie dzisiaj?
Dobrze, że z dzidzią okej

My na kolację jedliśmy pieczoną cukinię zjadłabym jeszcze...

Ani_qa może to i lepiej, że nikt nie rozmawiał ;P

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40

Edytowane przez SweetViolet
Czas edycji: 2015-08-11 o 22:17
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 22:19   #3877
Fionka_31
Zakorzenienie

Aniqa a dlaczego?

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Sweet daj przepis na cukinie, dzis zerwalam żółtą i sie zastanawiam co zrobic

Stary 2015-08-11, 22:22   #3878
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Mervie piękna półka Robi wrażenie, brawo dla TŻ
dziękuję w jego imieniu
a że taką półką się ujawnił, to dlatego właśnie go męczę o inne meble- wolę mieć coś z duszą
Stary 2015-08-11, 22:24   #3879
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Sweet daj przepis na cukinie, dzis zerwalam żółtą i sie zastanawiam co zrobic
Dzisiaj robiłam tak:

Cukinie przekroiłam na połówki, wydrążyłam środek, posoliłam i włożyłam na 15 minut do piekarnika. Miąższ przyprawiłam imbirem, ziołami prowansalskimi i chili, podsmażyłam z cebulką. Później włożyłam miąższ do wydrążonych połówek, posypałam żółtym serem i wstawiłam na kolejne 20 minut do piekarnika
Pyyyycha było

synek
Stary 2015-08-11, 22:28   #3880
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Halo, halo Śląsk! Dziewczyny z Dolnego Śląska, Kielc jak tam u was pogoda? Bo słyszałam że jakieś burze masakryczne były u was... Troche zazdroszczę i nie zazdroszczę jednocześnie
W Kielcach w mojej części był raczej większy deszcz niż burza, trwało może z 20 minut ale na drugim końcu miasta przeszła nawałnica i dużo szkód wyrządziła :-(
Zrobiło się za to trochę chłodniej (29 stopni)

Stary 2015-08-11, 22:38   #3881
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Dzisiaj robiłam tak:

Cukinie przekroiłam na połówki, wydrążyłam środek, posoliłam i włożyłam na 15 minut do piekarnika. Miąższ przyprawiłam imbirem, ziołami prowansalskimi i chili, podsmażyłam z cebulką. Później włożyłam miąższ do wydrążonych połówek, posypałam żółtym serem i wstawiłam na kolejne 20 minut do piekarnika
Pyyyycha było
Zapomniałam o tym przepisie Dzięki za przypomnienie, też kiedyś robiłam, ale w farszu było jeszcze mięsko z kurczaka i inaczej przyprawiam
Stary 2015-08-11, 22:39   #3882
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Ifcia a kiedy poznasz plec?

Kalusia wie czy synek czy cora?

Mam nadzieję że 18 na połówkowych...

Edytowane przez Ifcia513
Czas edycji: 2015-08-11 o 22:49
Stary 2015-08-11, 22:39   #3883
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
z naszego wynajmu mamy tylko biurko z szafką, stolik rtv, małą ławę i jedną pufę plus masa moich książek i półka własnoręcznie zrobiona przez mojego TŻta, dostałam na urodziny
pokażę wam, jestem taka z niego dumna- najpiękniejszy prezent jaki dostałam EVER
Załącznik 6033521
Jaka ładna!

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Jak to nikt z Tobą nie tozmawial ? .
Cytat:
Ani_qa może to i lepiej, że nikt nie rozmawiał ;P
Cytat:
Aniqa a dlaczego?
Oni tam ze mną nie rozmawiają... Pomijają mnie w rozmowie... Teściowa nawet unika patrzenia na mnie podczas rozmowy. Jak zabiorę głos to nikt nie odpowiada... Nie lubią mnie tam... Ja już się przyzwyczaiłam, ale przykro mi, że o ciążę nie pytają...
Stary 2015-08-11, 22:42   #3884
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam o tym przepisie Dzięki za przypomnienie, też kiedyś robiłam, ale w farszu było jeszcze mięsko z kurczaka i inaczej przyprawiam
No każdy może wsadzić do środka co lubi i przyprawić wg własnego gustu Dlatego pisałam jak ja robiłam akurat dzisiaj ;D

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Oni tam ze mną nie rozmawiają... Pomijają mnie w rozmowie... Teściowa nawet unika patrzenia na mnie podczas rozmowy. Jak zabiorę głos to nikt nie odpowiada... Nie lubią mnie tam... Ja już się przyzwyczaiłam, ale przykro mi, że o ciążę nie pytają...
Lepiej tak niż mieliby coś złego mówić.

synek
Stary 2015-08-11, 22:45   #3885
sylwoha
Zakorzenienie

Aniqa a dlaczego tak?

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 22:46   #3886
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

A jak przyprawilas?

Stary 2015-08-11, 22:46   #3887
sylwoha
Zakorzenienie

Ifcia oby oby pokazal dzieciaczek

sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-11, 22:48   #3888
Fionka_31
Zakorzenienie

Mervie teraz widzę. Super polka

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Jaka ładna!

Ale to przykre. A czemu tam jeździsz?

Stary 2015-08-11, 22:49   #3889
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Lepiej tak niż mieliby coś złego mówić.
Teściowa trochę robiła do mnie przytyki, ale dała spokój :P Urażona była, że nic chciałam nic jeść, ale bałam się, że nieświeże... Że dała nam sałatkę z wczoraj, która już stała w tym cieple na stole... I chyba miałam rację, bo mąż mówił, że dobrze, że nie jadłam Jeszcze by brakowało żebym się zatruła

A oni przestali źle mówić już jakiś czas temu, bo chyba dotarło do nich, że nic tym nie zdziałają... Nie przejmuję się nimi wcale... Ale o wnuczkę by mogli zapytać Nawet nie zapytali czy płeć znamy
Stary 2015-08-11, 22:49   #3890
Ifcia513
Raczkowanie

Podpowiedzcie jakiś sposób na ból gardła... Mój tz ma bolące gardło, katar i kaszel od czwartku wiec trzyma mnie z daleka żebym się nie zaraziła a tu dziś klops i mnie też zaczęło boleć... Czy jest coś bezpiecznego co mogę wziąć?

Stary 2015-08-11, 22:50   #3891
Fionka_31
Zakorzenienie

Ifcia to juz za tydzień sie dowiesz

Ja bolące gardło plucze woda z solą

Stary 2015-08-11, 22:52   #3892
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa a dlaczego tak?
Oni w ogóle nie chcieli naszego ślubu... Jak im powiedzieliśmy, że się pobieramy to teść myślał, że żartujemy... Przygotowania do ślubu to było piekło... Zresztą po ślubie też było bardzo źle... Kiedyś nas w święta z domu wyrzucił jak byliśmy w odwiedzinach... I w sumie nie utrzymywaliśmy kontaktu...
Przykre jest to co musiało się stać, żeby przyszedł do nas i się odezwał...

Cytat:
Ale to przykre. A czemu tam jeździsz?
Dla męża... To jego rodzice. A wiem, że mu zależy, żebym z nim była. Chociaż On już teraz widzi jacy są. Długo musiałam mu to tłumaczyć, ale to chyba przez to, że On by chciał żeby inni byli...
Stary 2015-08-11, 22:53   #3893
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Ifcia to juz za tydzień sie dowiesz

Ja bolące gardło plucze woda z solą
Mam nadzieję a jak nie to będę miała to drugie połówkowe w szpitalu tylko jeszcze nie wiem kiedy bo moja lekarka ma mnie dopiero umówić i dać znać kiedy.

Stary 2015-08-11, 23:12   #3894
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Jaka ładna!
Cytat:
Mervie teraz widzę. Super polka
dzięki
Cytat:
Oni w ogóle nie chcieli naszego ślubu... Jak im powiedzieliśmy, że się pobieramy to teść myślał, że żartujemy... Przygotowania do ślubu to było piekło... Zresztą po ślubie też było bardzo źle... Kiedyś nas w święta z domu wyrzucił jak byliśmy w odwiedzinach... I w sumie nie utrzymywaliśmy kontaktu...
Przykre jest to co musiało się stać, żeby przyszedł do nas i się odezwał...

Dla męża... To jego rodzice. A wiem, że mu zależy, żebym z nim była. Chociaż On już teraz widzi jacy są. Długo musiałam mu to tłumaczyć, ale to chyba przez to, że On by chciał żeby inni byli...
współczuję Ci takiej sytuacji, nie rozumiem takich ludzi, serio. I przykro mi, że twój TŻ musi przez to przechodzić bo w końcu to jego rodzina i pewnie jego boli to najbardziej, że tak traktują jego żonę
coś strasznego. Mogli by się spytać cokolwiek o ciążę i o dziecko...
Stary 2015-08-11, 23:13   #3895
rudaska
Zakorzenienie

Fionka ja robiłam taki farsz typowo pod mięsko, sól pieprz, czosnek zioła prowansalskie i do tego sos pomidorowy na zimno, coś jak do pizzy. Takie tam kombinowanie

ANIQA może się z teściami jeszcze ułoży, jak będziesz już miała córeczkę na świecie. Tż też musi mieć ciężko jak patrzy na ich zachowanie wobec ciebie. Najważniejsze że razem jest wam dobrze
Stary 2015-08-12, 00:00   #3896
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Sylwuska stukam tak dość intensywnie w brzuch, tak palcami
Tak jakbyś z nudów sobie palcami po stole stukała

Jutro chyba zdecyduję pojechać się kompletować dalszą garderobę dla malucha, a teraz rozglądam się na alle za pierdołami typu termometr itd.
Chciałam rozłożyć wydatki na miesiące, ale wiecie co? Totalnie mi nie wychodzi

W taki upał zamierzasz jechac??

Cytat:
witam się po badaniach

Widzę, że temat materacy powrócił, ja na razie nie rozglądałam się za niczym, aż się boje jak wszystko na mnie zleci

czubasek20 super, że pogoda i wyjazd udany miłego dalszego urlopowania

Ktoś pisał o nocy spadających gwiazd, a to nie dzisiaj?
Dobrze ze Maleństwo zdrowe, a Tobie pewnie też szybko przejdzie, chociaż zapalenia dokuczliwe są bo lubią wracać, pij dużo, często szukaj i Wit c, albo żurawinę możesz jeść. Są takie tabletki Prouro sie nazywają, one właśnie z żurawiną są, na początku ciąży je piłam,bo z metkami mialam problem.

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja mam spadające chmury
Jak zwykle...

Dziewczyny, a jak na all wyszukać konkretnego sprzedawcę, u którego chcę zobaczyć jakie ma aukcje?
Można te wpisać w Google nazwę sprzedawcy i allegro, ja tak ostatnio znalazłam

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Hej kochane, witam się spod wiatraka cały dzień dzisiaj się źle czułam, teraz trochę odżyłam, ale dalej rewelacji nie ma, dlatego się nie odzywałam. Poczytałam mniej więcej, o czym pisałyście, widziałam, że był między innymi temat materacy do łóżeczka...my mieliśmy chyba kokos-gryka, wtedy o żadnych robakach nikt nic nie mówił, u nas nic się nie działo, więc całkiem prawdopodobne, że zamówimy podobne zestawienie...
U nas też dzisiaj niesamowity upał, ja mało co nie zemdlałam w sklepie, dzięki bogu, że jak tylko powiedziałam, że mi słabo, to mąż się o nic nie pytał, tylko od razu mnie zgarnął za fraki i biegiem prawie zaniósł do samochodu nastawił klimę na maksa i jeszcze był gotów wachlować...mój rycerz w peugeocie heheeh
Mój maluszek dzisiaj mało aktywny, może teraz, kiedy jest odrobinę chłodniej, zechce mamusię pozdrowić jakimś małym kopniaczkiemrosi:
Idę ponadrabiać was kochane i może coś mądrego odpisać
Kochanego męża masz

Cytat:
wpisujesz nazwę użytkownika i zmieniasz po prawej stronie - tak gdzie masz napisane wszystkie działy na użytkownicy
O ja też nigdy noe,wiedziałam jak, dzięki

Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Dziewczyny skonam... naprawdę... u mnie dziś 34'C; mam mieszkanie od słonecznej strony i chyba się ugotuję. Dziś z młodym popołudniu schowałam się w łazience on w wannie i ja w stroju kąpielowym a młody w kąpielówkach taki hardcore

Byłam dziś w sklepie z wózkami na chwilę i masakra wpychają ci sprzedawcy wszytsko jak leci a ja to tylko oglądacz bo i tak kupie używkę i czaję się na używkę bebetto silvia lub flavio, x lander pulse lub cite i tyle

Poza tym już zapomniałam jakie rzeczy dla dzieci mają kosmiczne ceny a jako że ja wszystko oddałam bo nie planowałam większej rodziny niż 2 + 1 to wszystko musze kupować i... np mata edukacyjna ponad 100zł horror, a na olx za 40 już można kupić, to sorry..

wogóle dziś moje cycki postanowiły mi zapaskudzić dwie koszulki wściekne się...

moje dziecko w brzuchu fika i fika niemal co 2-3h...

na pierwszej stronie miało być r_p77 dużo sprzedaje i bardzo tanio. Butelki z tommee chyba koło 8-9zł są i dużo taniej tetra itd... ja u niego przy pierwszym dziecku zamawiałam i wszystko super i świetnej jakości. Plus ma wszystko co potrzebne mamie do szpitala więc.. ja robie u niego hurtowe zakupy w listopadzie na poczatku listopada.

nie nadrobię was dziś przepraszam - ale naprawdę mi aż słabo od ciepła
No to fajny basen w łazience mieliście

Poogladamy sobie co ma fajne, też,może u,niego zamówie, ale jak butelki takie tanie, to może,jakieś podroby??

Cytat:
ja też uwielbiam siedzę na necie i wybieram dosłownie WSZYSTKO bo mieszkanie jest do zrobienia od podstaw
pierwsze będą kafelki i sprzęty do łazienki, potem leci kuchnia i przedpokój a na końcu pokoje- tylko, że pewnie czasu i kasy nie starczy na wszystkie więc na razie zrobimy sobie sypialnię z kątem dla bobo i tak na początku będę chciała mieć Iwa pod ręką

dziś sobie marzę o meblach jest tyle pięknych! a i tak chcę żeby np ławę mi zrobił mój TŻ, fotel do biurka będę sobie sama obszywać

z naszego wynajmu mamy tylko biurko z szafką, stolik rtv, małą ławę i jedną pufę plus masa moich książek i półka własnoręcznie zrobiona przez mojego TŻta, dostałam na urodziny
pokażę wam, jestem taka z niego dumna- najpiękniejszy prezent jaki dostałam EVER
Załącznik 6033521
Fajnie, będziecie mieli taki hand made poleczke zobaczę jak wejdę na kompa, ale na pewno musi wiele dla,Ciebie znaczyć, takie prezenty są,najlepsze

Cytat:
Rozumiem Ale uważam, że najwyższy czas też być w prządku wobec samej siebie Sama doszłaś do takiego wniosku jak czytam i dobrze! Wasze zdrowie najważniejsze

Co do zabawy z dzieckiem jeszcze w brzuszku, to uważam, że to jest świetna forma kontaktu

Sama prawda

Ja pukam tak jak się właśnie czasem w stół puka

Współczuję :/ Dobrze, że mąż mógł Ci pomóc

Cieszę się, że z dzidzią wszystko ok A takie zapalenia są częste z tego co wiem...

Widzę, że wszystkie źle znosimy upały... może w końcu pogoda odpuści trochę

My na szczęście trafiliśmy na sprzedawcę który pozwolił nam się rozglądnąć i później podszedł i zapytał czy coś nam wpadło w oko
Bo gdyby był nachalny to wyszłabym ze sklepu. Nie lubię jak ktoś się mną interesuje jak ledwo wchodzę do sklepu

My po wizycie u teściów. Sztywno było jak... Oczywiście ze mną nikt nie rozmawiał
Ale Łukasz tak kostkami czy palcami tak jak ogólnie pisała, jakby z nudów? Bo Moja jakos,dzisiaj mi nie odpowiadała

Jejku strasznie współczuję Ci teściów ;( to musiało być przykre, ze nawet nie zapytali jak się czujesz i czy wszystko z Inka ok ;( szkodą mi też Twojego Tz, bo on też pewnie z,bólem serca na to patrzy.
Najwazniejsze, że Wy się rozumiecie i się kochacie, reszty sie nie wybiera.

Czemu nie chcieli tego slubu? W czym im się tak nie podobasz?

Ja oglądałam teraz z Tz seriale i kładziemy się spać, jest tak duszno w,domu ;( otworzyłam drzwi od balkonu całkiem i zapalilam światło, zeby Wam,odpisać i wlecialo mi coś sporego do,domu, ze myslalam, że to ptaszek i wołam Tz zeby wychodził z,łazienki i to zabrał. Ucieklam do pokoju a,on walczył ręcznikiem, mój Rycerz okazało się ze to była taka duża bo gruba ćma, nawet skrzydła,miała podwójne, blee. Dobrze, ze był w,domu, bo wczoraj tak samo,siedziałam i jakby wyleciała, a,on wieczorem był w pracy, to jedyne co,mi zostało to chyba zabarykadowac sie z,sypialni, a rano musiałby szukać.

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 00:32   #3897
zaneta_b
Rozeznanie

Mervie śliczna ta półka, gratulacje dla tż że potrafi taka zrobić :-D

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
W Kielcach w mojej części był raczej większy deszcz niż burza, trwało może z 20 minut ale na drugim końcu miasta przeszła nawałnica i dużo szkód wyrządziła :-(
Zrobiło się za to trochę chłodniej (29 stopni)
Rewelacja! Poniżej 30stopni to aż chce się żyć :-D

Cytat:

Przykro mi ze maja takie podejście do ciebie... A z tym pytaniem o ciążę to z moimi teściami jest tak samo

Cytat:
Teściowa trochę robiła do mnie przytyki, ale dała spokój :P Urażona była, że nic chciałam nic jeść, ale bałam się, że nieświeże... Że dała nam sałatkę z wczoraj, która już stała w tym cieple na stole... I chyba miałam rację, bo mąż mówił, że dobrze, że nie jadłam Jeszcze by brakowało żebym się zatruła

A oni przestali źle mówić już jakiś czas temu, bo chyba dotarło do nich, że nic tym nie zdziałają... Nie przejmuję się nimi wcale... Ale o wnuczkę by mogli zapytać Nawet nie zapytali czy płeć znamy
Czy my byłyśmy u tych samych teściów? :-D moja teściowa co prawda że mną rozmawia ale tak tylko jak to na wsi, ploty co u innych ludzi. Albo narzeka na drugą synową. I z jedzeniem jest tak samo ;-) jak tam pojadę to wolę nic nie jeść bo np na święta jakieś w weekend ona od środy gotuje. I ja mam to jeść np w poniedziałek... I żeby nie było. Nie mrożone. Albo np kotlety w czwartek smaży na niedzielę. Widocznie oni mają przyzwyczajone żołądki...

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja oglądałam teraz z Tz seriale i kładziemy się spać, jest tak duszno w,domu ;( otworzyłam drzwi od balkonu całkiem i zapalilam światło, zeby Wam,odpisać i wlecialo mi coś sporego do,domu, ze myslalam, że to ptaszek i wołam Tz zeby wychodził z,łazienki i to zabrał. Ucieklam do pokoju a,on walczył ręcznikiem, mój Rycerz okazało się ze to była taka duża bo gruba ćma, nawet skrzydła,miała podwójne, blee. Dobrze, ze był w,domu, bo wczoraj tak samo,siedziałam i jakby wyleciała, a,on wieczorem był w pracy, to jedyne co,mi zostało to chyba zabarykadowac sie z,sypialni, a rano musiałby szukać.

Ja też się boję wszelkiego robactwa, zawsze wołam jakiegoś faceta żeby zabił :-D a sama uciekam :-D
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 00:42   #3898
syylwuska
Zakorzenienie

Ale Lilcia mi się teraz rusza właśnie się położyłam i zawsze bardziej aktywna jest, jak się położe, wiec znowu spróbowałam się z nią pobawic i też pukałam w,brzuszek, może,nie pukałam tylko tak naciskałam palcem w to samo,miejsce co ona i chyba z 10 razy mi oddala, ale fajnie, ze 2 razy to takie,mocniejsze kopy nawet były
Ale już do niej chce, nie mogę się Jej doczekac z jednej strony przeraża,mnie, ze to już tak blisko, a z drugiej juz chce nosić Ją na raczkach i całować i przytulac i w ogóle

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 00:48   #3899
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Załącznik 6033521
no super ta półka! brawo dla tżta

Cytat:
porażka taka rodzinka podziwiam że w ogóle tam jeździsz bo ja bym chyba nie dała rady

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość
Podpowiedzcie jakiś sposób na ból gardła... Mój tz ma bolące gardło, katar i kaszel od czwartku wiec trzyma mnie z daleka żebym się nie zaraziła a tu dziś klops i mnie też zaczęło boleć... Czy jest coś bezpiecznego co mogę wziąć?
najlepiej w aptece podpytać co można wziąć, z tego co pamiętam to tantum verde to do psikania można, a z domowych sposobów płukanie gardła wodą z solą i kanapki z czosnkiem
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-12, 05:34   #3900
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwuska na razie to tylko takie plany. Mówiąc pościel mam na myśli kołderkę i podusię - oczywiście na później. Plus poszewki na to i prześcieradła - ale te ostatnie w Ikei planuję frotte na gumce, więc to później. Leżaczek ma wibracje i melodyjki śpiworki jeszcze też nie myślałam konkretnie, ale raczej 2 te większe. Kombinezonów jeszcze nie oglądałam nawet, ale jak kupię to na pewno pokażę

Kalusia kciuki! Co do tego wózka co wcześniej pisałam, to dostałam jeszcze tylko odpowiedź, że zmiana stelaża pod maxi cosi nie jest dodatkowo płatna.

Adka testy owulacyjne z allegro, badanie progesteronu w 23dc, żeby sprawdzić czy jest w ogóle owulacja i prolaktyna między 2 a 5dc. To tak na początek bym poradziła

Hope będzie dobrze z malutką, spokojnie

Enedue w tych godzinach wszyscy mają ograniczać zużycie prądu... Ze względu na upały niby...

Aniqa ten facet, co dziecko prętem uderzył jest z miasta oddalonego od mojego o 40km

Heheh co do klimy to wczoraj sobie wyobraziłam ludzi w śpiworach w całodobowym Tesco między lodówkami

Żaneta u mnie przeszła burza wczoraj, dosyć gwałtowna, bardzo dużo piorunów waliło i coś się zapaliło od tego, bo dym z okna było widać...

Ogolnie, bo to by się chciało mieć wszystkie rzeczy na raz

Lobo ja mam okna na wschód, więc rano w 2 pokojach grzeje, na południe, więc grzeje w kolejnym pokoju w południe i na zachód, więc po południu grzeje w kolejnym pokoju i kuchni... W kuchni wieczorami mam 32 stopnie

Adka takie określenie z góry dnia, w którym koleżanka ma brać duphaston może jej zablokować owulację jeśli lekarz tego nie sprawdził wcześniej na usg. Wystarczy, że tak jak pisze ijaa weźmie go przed uwolnieniem jajeczka i już bo pęcherzyk nie pęknie...

Fionka jak siądę do kompa to poprawię

Nadrabiałam was od wczoraj dopiero skończyłam, bo byliśmy z mężem odebrać jego motocykl z naprawy, później coś oglądaliśmy i tak dzień zleciał. Na 9.15 mam połówkowe, mogłam spokojnie spać jeszcze godzinę, ale siku - i po spaniu

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości