Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-30, 00:09   #2251
201607131106
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XL

Cytat:
Napisane przez fifi_xd Pokaż wiadomość
Szusz sama jest sobie winna, że piszą jej tego typu komentarze, jeśli wstawia takie zdjęcia, na yt. Jakoś Maxi też ma duży biust, a nigdy nie widziałam tego typu komentarzy u niej.
Jesteś też kobietą. Jak się ładnie ubierzesz i obcy facet złapie Cię na ulicy za tyłek i obleśnie skomentuje, to też będziesz sobie sama winna?

Smutne strasznie to, co piszesz...
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:11   #2252
fifi_xd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Jesteś też kobietą. Jak się ładnie ubierzesz i obcy facet złapie Cię na ulicy za tyłek i obleśnie skomentuje, to też będziesz sobie sama winna?

Smutne strasznie to, co piszesz...
Nie chodziło mi o życie codzienne tylko o Internet. To to samo Twoim zdaniem?
fifi_xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:12   #2253
201607131114
Konto usunięte

Cytat:

Spoko. Moim zdaniem nie jesteśmy nienormalne. Ja też cieszyłam się z przyjęcia w gronie rodziny i przyjaciół i nie wstydzę się tego, mimo ogólnego trendu "WESELA SĄ BE I PASSE". Przyszli tam dla nas, wydarzenie było radosne, wszyscy dobrze wspominają.
Rozumiem w pełni osoby, które mówią "będziemy tylko my i świadkowie", "moje wesele będzie zupełnie inne!", "my gardzimy oczepinami i przyśpiewkami". Naoglądałam się też sytuacji, gdzie para młoda mówi "U nas będzie wszystko inne i oryginalne, na pewno nie jak na innych weselach", a mają takie same ozdóbki, księgi gości, zaproszenia, fotobudki i inne cuda jak wszyscy, bo po prostu to jest teraz modne. Takie rzeczy:
http://shinysyl.com/wp-content/uploa...w-plenerze.jpg
już nie są amerykańskim snem i wspięciem się na wyżyny niebanalności. To się robi, może 10 lat temu było nowością. Nie wiem, skąd ciągle w młodych parach takie przeświadczenie MY JESTEŚMY INNI.
Zdarzyło mi się też usłyszeć "My nie robimy wesela, tylko taką kolację." Jak spytałam, ile będzie trwać, usłyszałam, że do rana. To czym to się różni? Nazwą. Koleżanka też twierdziła, że na pewno nie będzie oczepin, tylko kilka zabaw po północy. Z tego, co mi wiadomo, tym są właśnie oczepiny. I tak dalej, i tak dalej, i tak dalej.

Oczywiście znam też mnóstwo osób, które naprawdę nie chcą białej kiecy, wesela, przyjęcia, kolacji, gości i co tam jest jeszcze. Wierzę i szanuję.

Nie jesteście dziwne ani nienormalne hejtowania tradycyjnych wesel nie rozumiem, choc sama takiego nie chce. To jest impreza dla Młodych i im ma się podobać, czy to huczne wesele, czy skromny obiad, czy "tak" w obecności jedynie świadków na rajskiej plazy. Whatever floats your boat. Ale też zwróciłaś uwagę na ciekawą rzecz, czyli przebieranie wesela za obiad do rana, oczepin w smaczne zabawy i tak dalej, podczas gdy faktycznie nie odbiegają niczym od tych "tradycyjnych". Raz sie nabrałam na taką uroczystą kolacje, która skończyła sie o 4 rano, a z której nie dało sie wyjsć.
201607131114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:13   #2254
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Nie chodziło mi o życie codzienne tylko o Internet. To to samo Twoim zdaniem?

Tak. Dla mnie obleśny komentarz pod zdjęciem dziewczyny w internecie ma taką samą wagę jak obleśny komentarz wypowiedziany do niej na ulicy.
Stary 2015-08-30, 00:15   #2255
fifi_xd
Raczkowanie

Cytat:

Tak. Dla mnie obleśny komentarz pod zdjęciem dziewczyny w internecie ma taką samą wagę jak obleśny komentarz wypowiedziany do niej na ulicy.
Dlatego ja nie chcąc czytać/słyszeć tego typu komentarzy nie wstawiłabym takich zdjęć do internetu, przecież przed tym nie da się uchronić, co zabronić wszystkim facetom tak pisać? To niemożliwe, buce są i będą. to jest smutne
Stary 2015-08-30, 00:18   #2256
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Dlatego ja nie chcąc czytać/słyszeć tego typu komentarzy nie wstawiłabym takich zdjęć do internetu, przecież przed tym nie da się uchronić, co zabronić wszystkim facetom tak pisać? To niemożliwe, buce są i będą. to jest smutne
Myślę, że taki tok rozumowania prowadzi do "Ubrała się w spódnicę, więc prowokuje facetów. Mogła założyć luźne spodnie, by się uchronić przed komentarzami/macaniem/gwałtem!".

No i o czym my dyskutujemy? TAKICH ZDJĘĆ? Szusz miała normalny dekolt w V, nie siedziała w stringach, smyrając się tu i tam i jęcząc przy tym.
Stary 2015-08-30, 00:19   #2257
fifi_xd
Raczkowanie

Cytat:
Myślę, że taki tok rozumowania prowadzi do "Ubrała się w spódnicę, więc prowokuje facetów. Mogła założyć luźne spodnie, by się uchronić przed komentarzami/macaniem/gwałtem!".

No i o czym my dyskutujemy? TAKICH ZDJĘĆ? Szusz miała normalny dekolt w V, nie siedziała w stringach, smyrając się tu i tam i jęcząc przy tym.
Nie chodzi tylko o jej najnowszy film, ale i wiele innych, co już zostało tu przedyskutowane.
Stary 2015-08-30, 00:21   #2258
201607131114
Konto usunięte

Cytat:

A może zamiast godzić sie na to, "ze przed tym nie da sie uchronić" piętnować takie zachowania i powoli wypleniac przyzwolenie społeczne na tego typu zachowania? Oczywiście masz racje pisząc, ze buce są i będą ale obwinianie kobiety o to, ze jej ciało jest obiektem niewybrednych komentarzy nie jest fair.
Stary 2015-08-30, 00:21   #2259
Munkaa
Zakorzenienie

Jeszcze nawiązując do wypowiedzi Dżamin - to podejście, które opisałaś: 'nasze wesele to bedzie kolacja, bo wesele to wiocha i przyśpiewki' jest mi tak samo obce jak klasyczne wesele. I poważnie są passe? Ja się na co dzień spotykam z marszczeniem brwi i nieukrywanym zdziwieniem, gdy mówię, że ślub z weselem takim tradycjami napełnionym to nie moja bajka.
Fakt - nie jest to moja bajka od kiedy pamiętam, tak jak i cała otoczka, ale to doskonale o mnie wiesz bardzo jednak cieszę się, kiedy ktoś mi bliski planuje takie wydarzenie i go to raduje.
Ja sama nie planuję też dlatego, że nie wyobrażam sobie tego za nic przez moją sytuację rodzinną, acz słucham z zaciekawieniem opowieści koleżanek o przygotowaniach i przebiegu.

Edytowane przez Munkaa
Czas edycji: 2015-08-30 o 00:23
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:22   #2260
Yoooko
Zadomowienie

Cytat:
Mnie jeszcze rozwaliło jak sobie powiększała usta i robiła żeby wyglądały niczym u Kylie Jenner, ktoś jej napisał że to niezdrowe, i mogą się robić krwiaki, a ona odpisała "nie pomyślałabym" albo jak wydała 1100 złotych na bransoletkę, niby jej pieniądze, ale to takie puste podejście do życia, współczuję trochę jej chłopakowi, bo pewnie ciężką zadowolić taką księżniczkę prezentem który nie został kupiony w victoria's secret albo innym drogim sklepie.

Wyczuwam ból tyłka...
Yoooko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:22   #2261
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Nie chodzi tylko o jej najnowszy film, ale i wiele innych, co już zostało tu przedyskutowane.
W innych jej filmach też nie zauważyłam relacji z sekskamerki.
Stary 2015-08-30, 00:22   #2262
201607111040
Konto usunięte

Oglądnęłam filmik RLM o tanich oraz dobrych kosmetykach i nie zorumiem zachwytu nad paletami MUA, MUR. Ok sa tanie, ale jak dla mnie beznadziejne MUA maja piekne kolory, ale strasznie sie osypuja i sa mega niewydajne, a MUR maja strasznie slaby pigment i tez sie osypuja.

Poza tym styl wypowiedzi RLM bardzo mi nie odpowiada
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:23   #2263
fifi_xd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
A może zamiast godzić sie na to, "ze przed tym nie da sie uchronić" piętnować takie zachowania i powoli wypleniac przyzwolenie społeczne na tego typu zachowania? Oczywiście masz racje pisząc, ze buce są i będą ale obwinianie kobiety o to, ze jej ciało jest obiektem niewybrednych komentarzy nie jest fair.
Ja wcale nie uważam, że trzeba się na to godić, ale jak już pisałam myślę że Szusz to nie przeszkadza i jej reakcja byłaby zerowa, albo by usunęła komentarz i to wszystko. Ona usuwa wiele komentarzy, 1 w tę czzy w tamtą...
Stary 2015-08-30, 00:26   #2264
201605301111
Konto usunięte

czy ktos reflektuje na wycieczke na koniec internetu?

rozbawiło mnie to do łez XD
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:27   #2265
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
I masz chyba jakąś obsesję na temat szowinizmu, szukasz go tam gdzie go nie ma, Szusz sama jest sobie winna, że piszą jej tego typu komentarze
To, o czym piszesz to raczej seksizm, mniej szowinizm. I tak, mam obsesję, bo mnie to niezwykle drażni, że jest przyzwolenie na agresję i przemoc seksualną - także w sieci. Uważam, że lepiej mieć obsesję na tym punkcie, niż to ignorować, a o obwinianiu za to kobiet nie wspomnę - to zwyczajnie obrzydliwe. I to jeszcze kobieta kobiecie.
Stary 2015-08-30, 00:29   #2266
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Ja wcale nie uważam, że trzeba się na to godić, ale jak już pisałam myślę że Szusz to nie przeszkadza i jej reakcja byłaby zerowa, albo by usunęła komentarz i to wszystko. Ona usuwa wiele komentarzy, 1 w tę czzy w tamtą...

No to o co chodzi? Po co ta cała dyskusja o kawalku dekoltu w filmikach?
Stary 2015-08-30, 00:29   #2267
fifi_xd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
To, o czym piszesz to raczej seksizm, mniej szowinizm. I tak, mam obsesję, bo mnie to niezwykle drażni, że jest przyzwolenie na agresję i przemoc seksualną - także w sieci. Uważam, że lepiej mieć obsesję na tym punkcie, niż to ignorować, a o obwinianiu za to kobiet nie wspomnę - to zwyczajnie obrzydliwe. I to jeszcze kobieta kobiecie.
Jej to nie przeszkadza, sądząc po jej filmach, braku reakcji, czyli się sama na to godzi.
Stary 2015-08-30, 00:30   #2268
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Jeszcze nawiązując do wypowiedzi Dżamin - to podejście, które opisałaś: 'nasze wesele to bedzie kolacja, bo wesele to wiocha i przyśpiewki' jest mi tak samo obce jak klasyczne wesele. I poważnie są passe? Ja się na co dzień spotykam z marszczeniem brwi i nieukrywanym zdziwieniem, gdy mówię, że ślub z weselem takim tradycjami napełnionym to nie moja bajka.
Fakt - nie jest to moja bajka od kiedy pamiętam, tak jak i cała otoczka, ale to doskonale o mnie wiesz bardzo jednak cieszę się, kiedy ktoś mi bliski planuje takie wydarzenie i go to raduje.
Ja sama nie planuję też dlatego, że nie wyobrażam sobie tego za nic przez moją sytuację rodzinną.

Z moich doświadczeń wynika, że, jak wcześniej napisała Kumiho, passe się stało chyba samo nazewnictwo. Wszystko zostaje jak dawniej, ale chyba powstaje ostatnio jakaś potrzeba ubierania tego w nowe słowa. Do tego dochodzi ta ciągła chęć bycia super innowacyjnym, super nieszablonowym i odkrywczym.

Wesele to wiocha, my mamy kolację do rana.
Oczepiny to żenada, my mamy zabawy, w których wygrywa się alkohol.
Och, kiecki ślubne są takie obrzydliwe, ja będę miała koronkową delikatną, inną niż wszystkie. (NOPE, wcale nie inną. )
Mamy takie oryginalne zaproszenia! (tak, tak, dostałam już w tym roku kilka takich samych)
Zdjęcia ze ślubu? O nie, na pewno nie chcemy takich jak wszyscy. (A potem znowu te same pozy z balonami, wąsami z papieru i panną młodą w trampach
)
Stary 2015-08-30, 00:31   #2269
Munkaa
Zakorzenienie

Dziołszki - jakiej farbie drogeryjnej dajecie największą okejkę? Jestem po kilku farbowaniach farbą bez amoniaku, ale naprawdę szybko się wypłukują. Włosy udało mi się odratować i odbudować w 70% gdzieś, więc może mogę spróbować z czymś lepszym z drogerii.
Stary 2015-08-30, 00:33   #2270
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Oglądnęłam filmik RLM o tanich oraz dobrych kosmetykach i nie zorumiem zachwytu nad paletami MUA, MUR. Ok sa tanie, ale jak dla mnie beznadziejne MUA maja piekne kolory, ale strasznie sie osypuja i sa mega niewydajne, a MUR maja strasznie slaby pigment i tez sie osypuja.

Poza tym styl wypowiedzi RLM bardzo mi nie odpowiada
Te tańsze! Miałam Iconic 3 i mi nie pasowała. Potem kupiłam odpowiednik LORAC PRO 2 i już dla mnie to zupełnie inna jakość.
http://4.â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠.../s1600/mr1.png

Po 5 próbach się poddaję. Wizaż nie chce, żebym wstawiała zdjęcia.

Edytowane przez 201607131106
Czas edycji: 2015-08-30 o 00:35
Stary 2015-08-30, 00:34   #2271
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Z moich doświadczeń wynika, że, jak wcześniej napisała Kumiho, passe się stało chyba samo nazewnictwo. Wszystko zostaje jak dawniej, ale chyba powstaje ostatnio jakaś potrzeba ubierania tego w nowe słowa. Do tego dochodzi ta ciągła chęć bycia super innowacyjnym, super nieszablonowym i odkrywczym.

Wesele to wiocha, my mamy kolację do rana.
Oczepiny to żenada, my mamy zabawy, w których wygrywa się alkohol.
Och, kiecki ślubne są takie obrzydliwe, ja będę miała koronkową delikatną, inną niż wszystkie. (NOPE, wcale nie inną. )
Mamy takie oryginalne zaproszenia! (tak, tak, dostałam już w tym roku kilka takich samych)
Zdjęcia ze ślubu? O nie, na pewno nie chcemy takich jak wszyscy. (A potem znowu te same pozy z balonami, wąsami z papieru i panną młodą w trampach
)
Aaa okej, to tego tym bardziej nie rozumiem. Ja w ogóle nie myślę o ślubie w takich kategoriach. I nie, nie chcę być innowacyjna, oryginalna i kontrowersyjna, po prostu od kiedy pamiętam, jest to dla mnie mało istotne.
Stary 2015-08-30, 00:35   #2272
201607131114
Konto usunięte

Cytat:
Dziołszki - jakiej farbie drogeryjnej dajecie największą okejkę? Jestem po kilku farbowaniach farbą bez amoniaku, ale naprawdę szybko się wypłukują. Włosy udało mi się odratować i odbudować w 70% gdzieś, więc może mogę spróbować z czymś lepszym z drogerii.

A jakiej bez amoniaku używałaś? Ja co prawda nie farbuje włosów, ale moja mama używa farb Biokap (do kupieniacw aptece) i je niesamowicie chwali a wlosy ma w świetnej kondycji.
Stary 2015-08-30, 00:38   #2273
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Aaa okej, to tego tym bardziej nie rozumiem. Ja w ogóle nie myślę o ślubie w takich kategoriach. I nie, nie chcę być innowacyjna, oryginalna i kontrowersyjna, po prostu od kiedy pamiętam, jest to dla mnie mało istotne.
Wiem, wiem.

Cytat:
Napisane przez Kumiho Pokaż wiadomość
A jakiej bez amoniaku używałaś? Ja co prawda nie farbuje włosów, ale moja mama używa farb Biokap (do kupieniacw aptece) i je niesamowicie chwali a wlosy ma w świetnej kondycji.

Chyba Kokosowa Tęcza o nich kieeeeeedyś mówiła.
Stary 2015-08-30, 00:44   #2274
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Moze nie z drogerii, ale chantal valeriate. Kosztuja ok 8zl w necie. Ja farbuje nia wlosy na ciemne kolory i kolor nie do zdarcia Farbuje wtedy kiedy juz widac odrosty. Wlosow tez nie niszczy.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:47   #2275
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rozyczkadzessi Pokaż wiadomość
Jesteś niesprawiedliwa!
Jaka tam z Ciebie kiciakasia, jak zapomniałaś o
no tak!
ja

(nie nadążam z czytaniem wątku ^^)

Edytowane przez kiciakasia
Czas edycji: 2015-08-30 o 00:48
kiciakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 00:53   #2276
201607131114
Konto usunięte

Cytat:

Chyba Kokosowa Tęcza o nich kieeeeeedyś mówiła.

O no patrz, nie wiedziałam.

Swoją drogą bardzo Natalię ostatnio polubiłam. Kiedy zaczynała na yt zawsze odrzucało mnie jej "cześć, tu wasza tęcza" i taki lekko nerwowy sposób mówienia (co nie było z mojej strony fair, przecież dopiero zaczynała) a teraz wróciłam do jej filmików i bardzo lubię ją oglądać.
Stary 2015-08-30, 00:54   #2277
201606270916
Konto usunięte

Obejrzałam filmik Laury od Martina. Gdyby zamiast się odzywać podstawilaby muzykę, to byłoby ok. Nagrania ładne ale plecie bez sensu

Aż przy fragmencie o czytaniu książek których nie powinna czytać bo sprawiają ze chciałaby napisać własną chce się powiedzieć: ze może racja bo wyszedlby taki sam bełkot ale w wersji pisanej. Tęsknota za śniegiem wiosną? W kwietniu padał śnieg I to niby śmieszne jestem syrena ale nie w sumie to po prostu lubię wodę. Jejku.

Bez dźwięku przyjemnie się patrzy

Czytanie Thorna - mistrzowskie b
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 01:31   #2278
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
wut?
Lepiej powiedz wprost, że dziewczyna cie drażni bo jest ładna, korzysta z życia i ma na to hajsy.
O to to..

Cytat:
Ilcia, nie zauważyłam wcześniej... 🎆
Gratulacje!
Dziękuję
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 02:03   #2279
2011607111034
Konto usunięte

A jeszcze co do tematu bransoletki za 1000zł:
Nie uważam, żeby hejtowanie ludzi, którzy mają kasę i ją wydają było jakkolwiek zasadne, wyłączając zazdrość.

Co nie zmienia faktu, że po ostatnim zdarzeniu nie zdzierżę samej Andziaks i może coś tam jej hula w tej łepetynie, ale co... nie podejmuję się zorganizowania wyprawy poszukiwawczej zaginionego fistaszka. Przepraszam fanów.

CZEŚĆ FIFI!

Edytowane przez 2011607111034
Czas edycji: 2015-08-30 o 02:04
2011607111034 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-30, 07:41   #2280
201705230905
Konto usunięte

A ja właśnie w drodze do Sopotu, już się nie mogę doczekać, dwa lata tam nie byłam <3
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości