Politechnika Śląska:) - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-13, 12:49   #1801
piwneoczko
Raczkowanie

Dot.: Politechnika Śląska:)

Cytat:
Napisane przez blackcherryx94 Pokaż wiadomość
Jak to jest z tym planem? Bo widzę, że wyświetla się to w SOTS ,ale jak się zalogowałam to mi wyskoczyły wszystkie wydziały i grupy. Jak mam sprawdzić plan jak nie wiem, w której grupie będę ? :O Czy ten plan będzie dostępny na SOTS czy dostaniemy go w innej formie?
W jakiej jesteś grupie dowiesz się z dziekanatu, albo na stronie internetowej wydziału (przynajmniej ja jestem z MT i my zawsze na swojej stronie mieliśmy listy).

Plan jest na stronie https://plan.polsl.pl/ gdzie wybierasz wydział/tryb studiów/ kierunek/ semestr/ grupę. Czasami po wybraniu grupy plan się nie wyświetla, bo trzeba mu ustawić "Wybierz grupę tygodni:" i jak na teraz to zmienić na "sem zimowy", bo jeszcze automatycznie wrzuca się "sem letni"
piwneoczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-14, 16:02   #1802
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez piwneoczko Pokaż wiadomość
W jakiej jesteś grupie dowiesz się z dziekanatu, albo na stronie internetowej wydziału (przynajmniej ja jestem z MT i my zawsze na swojej stronie mieliśmy listy).

Plan jest na stronie https://plan.polsl.pl/ gdzie wybierasz wydział/tryb studiów/ kierunek/ semestr/ grupę. Czasami po wybraniu grupy plan się nie wyświetla, bo trzeba mu ustawić "Wybierz grupę tygodni:" i jak na teraz to zmienić na "sem zimowy", bo jeszcze automatycznie wrzuca się "sem letni"
No właśnie jeszcze nic nie pisze na stronie wydziału, hyba ,że coś źle robię. U Ciebie to zazwyczaj na stronce podają w aktualnościach na głównej czy trzeba kliknąć jakąś zakładkę? Z dziekanatu to chyba dopiero się dowiem na początku roku ? Podano już u Ciebie, na która rozpoczęcie jest u was? U mnie cisza, albo ja nie ogarniam nic .
blackcherryx94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-14, 16:27   #1803
jestemkasia94
Raczkowanie

Pisalam do dziekanatu i powiedzieli ze 29.09 ma byc plan... tylko czemu tak pozno?:/
jestemkasia94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-14, 19:06   #1804
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jestemkasia94 Pokaż wiadomość
Pisalam do dziekanatu i powiedzieli ze 29.09 ma byc plan... tylko czemu tak pozno?:/
No właśnie nie wiem Ja nawet nie mam informacji o której i gdzie rozpoczęcie roku, ani nic na tych stronach nie pisze. Moje znajome z innych uczelni już normalnie mają plany, grupy przydzielone itp.
Stary 2015-09-14, 23:58   #1805
jestemkasia94
Raczkowanie

Moje znajome tez mają juz plany, ten moj wydzial jakis nieogarniety jest, chyba wszystkiego trzeba sie dowiadywać dzwoniąc do dziekanatu
Stary 2015-09-15, 00:14   #1806
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jestemkasia94 Pokaż wiadomość
Moje znajome tez mają juz plany, ten moj wydzial jakis nieogarniety jest, chyba wszystkiego trzeba sie dowiadywać dzwoniąc do dziekanatu
Chyba nie tylko twój. Ja ciągle się martwię, czy dowiem się na którą godzinę mam przyjść na zajęcia i na rozpoczęcie, bo już 15 września, a na stronkach z wydziału ani meee, ani bee , a grupa na facebooku, też za bardzo nic nie wie. No nic, jak tylko dzwonić do dziekanatu no i w ogóle zastanawiam się jak, ktoś wyżej napisał, że plan ma być (chyba) 29-tego, to ciekawe, czy podadzą na stronie w której grupie będziemy, czy też trzeba będzie dzwonić
Stary 2015-09-15, 06:49   #1807
aly92
Przyczajenie

Nie spinajcie jestem na 5 roku tej uczelni i już się przyzwyczaiłam, że tutaj wszystko na ostatnią chwilę.. plany często dostajemy dzień przed rozpoczęciem zajęć
aly92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-15, 08:13   #1808
jestemkasia94
Raczkowanie

A orientujecie się czy można zmienić zdjęcie w legitymacji? Nie jest zniszczona, bo jeszcze jej nie mam
Stary 2015-09-15, 11:29   #1809
nikaai
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aly92 Pokaż wiadomość
Nie spinajcie jestem na 5 roku tej uczelni i już się przyzwyczaiłam, że tutaj wszystko na ostatnią chwilę.. plany często dostajemy dzień przed rozpoczęciem zajęć
potwierdzam.. niestety wszystko zawsze jest na ostatni moment :<
nikaai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-15, 11:51   #1810
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaai Pokaż wiadomość
potwierdzam.. niestety wszystko zawsze jest na ostatni moment :<
myślę, że wiele zależy od wydziału. ja tam nigdy nie narzekałam, plan też już mam prawie cały z tego co widzę ;p

BLOG

iixi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-15, 11:52   #1811
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aly92 Pokaż wiadomość
... i jeszcze 3 razy się zmieni w ciągu pierwszych 2 tygodni

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-15, 13:03   #1812
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
... i jeszcze 3 razy się zmieni w ciągu pierwszych 2 tygodni
a to swoją drogą

BLOG

Stary 2015-09-15, 13:34   #1813
blackcherryx94
Rozeznanie

Więc tak to wygląda sprawa No nic jak tylko wydzwaniać im tam pod koniec września
Stary 2015-09-15, 14:41   #1814
sylwiszon757
Zakorzenienie

GG do sylwiszon757

Wyluzujcie u mnie na wydziale też dzień albo dwa przed pojawia się plan,a jeśli chodzi o grupy to u mnie działało to tak, że przychodziliśmy na uczelnie i sami się dzieliliśmy na grupy i wybieraliśmy plan
Stary 2015-09-15, 14:47   #1815
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwiszon757 Pokaż wiadomość
Wyluzujcie u mnie na wydziale też dzień albo dwa przed pojawia się plan,a jeśli chodzi o grupy to u mnie działało to tak, że przychodziliśmy na uczelnie i sami się dzieliliśmy na grupy i wybieraliśmy plan
sami się dzielić na grupy ? To mógłby być problem, bo idę tam sama i nikogo nie znam.
Stary 2015-09-15, 14:53   #1816
201611090905
Konto usunięte

Cytat:
sami się dzielić na grupy ? To mógłby być problem, bo idę tam sama i nikogo nie znam.
Nie Ty jedna idziesz sama . Nie masz się czym przejmować według mnie.
201611090905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-15, 14:56   #1817
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasiaB954 Pokaż wiadomość
Nie Ty jedna idziesz sama . Nie masz się czym przejmować według mnie.
No mam nadzieję, że ludzie będą fajni. Trochę się zaczynam tym wszystkim stresować z dnia na dzień Ale jakoś to będzie. Najbardziej obawiam się planu i tych 3 godzinnych przerw, no i wf-u, bo z dojazdem będę miała nie ciekawie do Gliwic.
Stary 2015-09-15, 18:17   #1818
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
No mam nadzieję, że ludzie będą fajni. Trochę się zaczynam tym wszystkim stresować z dnia na dzień Ale jakoś to będzie. Najbardziej obawiam się planu i tych 3 godzinnych przerw, no i wf-u, bo z dojazdem będę miała nie ciekawie do Gliwic.
Większość ludzi nie zna nikogo, więc dzielenie się na grupy na podstawie najbardziej odpowiadającego planu jest super jakby się wszyscy znali, to byłby burdel z podziałem

Edit:
JA już się nie mogę doczekać października, mam zapiernicz w pracy, w życiu prywatnym i najchętniej dodałabym ze 3 h do doby

Stary 2015-09-15, 18:47   #1819
Emilcia96
Zadomowienie

Nie rozumiem o co się spinać tak z tym planem ;D w liceum miałyście wcześniej? Bo ja zawsze miałam od 1 września i czesto tego pierwszego wrześnie był tylko na następny dzień, a potem i tak wszystko się zmieniało.

Tak czy siak pójdziemy na inaugurację, wiec przy okazji pewnie będzie rozpiska na uczelni kto w jakiej jest grupie
Ja na szczęście będę miała podane na stronie

Na jakim etapie jesteście kompletowania ekwipunku? Ja już mam chyba wszystko, poza pościelą.

40/2017
8/2018

12.12.2015 M
17.12.2017
02.05.2019
Emilcia96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-15, 19:03   #1820
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilcia96 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem o co się spinać tak z tym planem ;D w liceum miałyście wcześniej? Bo ja zawsze miałam od 1 września i czesto tego pierwszego wrześnie był tylko na następny dzień, a potem i tak wszystko się zmieniało.

Tak czy siak pójdziemy na inaugurację, wiec przy okazji pewnie będzie rozpiska na uczelni kto w jakiej jest grupie
Ja na szczęście będę miała podane na stronie

Na jakim etapie jesteście kompletowania ekwipunku? Ja już mam chyba wszystko, poza pościelą.
Ja akurat jeśli o ekwipunek chodzi to zbytniego nie mam, bo mam bliski dojazd i nie wybieram się do akademika, ale zbieram pomału kasę na ksero . (bo ponoć dużo kserowania)
Stary 2015-09-15, 19:20   #1821
Emilcia96
Zadomowienie

Jeśli chodzi o notatki to mam zamiar robić sama a nie kserować od kogoś . A tak to z jakichś książek to w miarę możliwości będę skanowała i mama mi za darmo wydrukuje w pracy ;D

40/2017
8/2018

12.12.2015 M
17.12.2017
02.05.2019
Emilcia96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-15, 20:14   #1822
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emilcia96 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o notatki to mam zamiar robić sama a nie kserować od kogoś . A tak to z jakichś książek to w miarę możliwości będę skanowała i mama mi za darmo wydrukuje w pracy ;D
Jak ktoś przed egzaminem skombinuje "dobre opracowanie" to grzechem jest nie biec skserować

Stary 2015-09-15, 20:44   #1823
blackcherryx94
Rozeznanie

O nie jeszcze teraz zauważyłam, że prawie wszyscy w grupie są 2 lata młodsi Ale jestem stara
Stary 2015-09-16, 00:27   #1824
piwneoczko
Raczkowanie

Nie martwcie się i przestańcie się tak przejmować bo właśnie w taki sposób jak teraz możecie zauważyć- tak wyglądają studia, nikomu oni nie dogodzą, zawsze na ostatnią chwilę i nigdy nie da się dogadać. Z resztą jak jest parę tysięcy studentów to im się nawet nie dziwię. Przez następne lata się do tego przyzwyczaicie. Najważniejsze jest zaliczyć przedmiot, dostać wpis do indeksu i wpis do SOTSa, bo to są 3 najważniejsze rzeczy aby zdać każdy semestr, a reszta jakoś pójdzie

Co do rozpoczęcia, w piśmie okólnym (podaję jeszcze raz link) http://bip.polsl.pl/Dokumenty/P23R1415.pdf macie podaną uroczystą inaugurację Politechniki Śląskiej, informacji o rozpoczęciu na Waszych wydziałach, szukajcie na stronach (w aktualnościach, albo na głównej stronie) będzie to pewnie 1 październik.
Ale zapewne trafi się jakiś kolega/ koleżanka np. na grupie na FB, który od razu wszystkich poinformuje, bo śledzi te informacje

I tak, plan się będzie zmieniał, bardzo prawdopodobne, że nawet z dnia na dzień, albo godzinę przed zajęciami. Zarządzanie salami, ma swoje prawa i ciężko jest znaleźć salę, zobaczycie to przez pierwsze tygodnie, albo jak będziecie chcieli przenieść sobie zajęcia na inny termin.

Mój plan również jest niekompletny, ale przyzwyczaiłam się do tego, że mój kierunek jest jednym z ostatnich tworzonych planów.

Cytat:
O nie jeszcze teraz zauważyłam, że prawie wszyscy w grupie są 2 lata młodsi Ale jestem stara
Ja miałam kolesia przed 30 na sem inżynierskim, bo koleś postanowił wrócić na studia

Edytowane przez piwneoczko
Czas edycji: 2015-09-16 o 00:28
piwneoczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 01:13   #1825
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez piwneoczko Pokaż wiadomość
Nie martwcie się i przestańcie się tak przejmować bo właśnie w taki sposób jak teraz możecie zauważyć- tak wyglądają studia, nikomu oni nie dogodzą, zawsze na ostatnią chwilę i nigdy nie da się dogadać. Z resztą jak jest parę tysięcy studentów to im się nawet nie dziwię. Przez następne lata się do tego przyzwyczaicie. Najważniejsze jest zaliczyć przedmiot, dostać wpis do indeksu i wpis do SOTSa, bo to są 3 najważniejsze rzeczy aby zdać każdy semestr, a reszta jakoś pójdzie

Co do rozpoczęcia, w piśmie okólnym (podaję jeszcze raz link) [URL=" [/URL] macie podaną uroczystą inaugurację Politechniki Śląskiej, informacji o rozpoczęciu na Waszych wydziałach, szukajcie na stronach (w aktualnościach, albo na głównej stronie) będzie to pewnie 1 październik.
Ale zapewne trafi się jakiś kolega/ koleżanka np. na grupie na FB, który od razu wszystkich poinformuje, bo śledzi te informacje

I tak, plan się będzie zmieniał, bardzo prawdopodobne, że nawet z dnia na dzień, albo godzinę przed zajęciami. Zarządzanie salami, ma swoje prawa i ciężko jest znaleźć salę, zobaczycie to przez pierwsze tygodnie, albo jak będziecie chcieli przenieść sobie zajęcia na inny termin.

Mój plan również jest niekompletny, ale przyzwyczaiłam się do tego, że mój kierunek jest jednym z ostatnich tworzonych planów.

Ja miałam kolesia przed 30 na sem inżynierskim, bo koleś postanowił wrócić na studia
Czy na tą uroczystą inaugurację trzeba się wstawić? (tz. czy jak nie przyjdę to oznacza, że czegoś się nie dowiem itd.? ) Jest ona może dla osób studiujących zaocznie i dziennie ? (zabrałabym, się ze swoim facetem )
Stary 2015-09-16, 07:08   #1826
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Czy na tą uroczystą inaugurację trzeba się wstawić? (tz. czy jak nie przyjdę to oznacza, że czegoś się nie dowiem itd.? ) Jest ona może dla osób studiujących zaocznie i dziennie ? (zabrałabym, się ze swoim facetem )
Tsaa, rektora z bliska sobie można zobaczyć formalne uroczystości, a nie konkrety poguglować sobie ile polsl ma studentów i zastanowić się gdzie tyle ludu pomieścić (jeśli miałyby być tam ważne informacje, to musieliby załatwić możliwość usłyszenia ich wszystkim)

Stary 2015-09-16, 12:16   #1827
iixi
Zakorzenienie

Cytat:
tam zazwyczaj tylko delegacja z wydziału idzie, nikomu normalnemu się na takie nudy chodzić nie chce

BLOG

Stary 2015-09-16, 13:36   #1828
blackcherryx94
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iixi Pokaż wiadomość
tam zazwyczaj tylko delegacja z wydziału idzie, nikomu normalnemu się na takie nudy chodzić nie chce
No to dobrze wiedzieć
Stary 2015-09-16, 18:44   #1829
zimsor
Przyczajenie

Mam pytanko do osób, które pobierały stypendium socjalne:
W regulaminie jest napisane " wpisać dochód po obliczeniu: podatku należnego, składek na ubezpieczenie społeczne oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne" i do końca nie rozumiem co oznacza "po obliczeniu".
Chodzi żeby od dochodu brutto odliczyć te składki i podać dochód netto?
Generalnie pogubiłem już się w tym
zimsor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-16, 18:56   #1830
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zimsor Pokaż wiadomość
Mam pytanko do osób, które pobierały stypendium socjalne:
W regulaminie jest napisane " wpisać dochód po obliczeniu: podatku należnego, składek na ubezpieczenie społeczne oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne" i do końca nie rozumiem co oznacza "po obliczeniu".
Chodzi żeby od dochodu brutto odliczyć te składki i podać dochód netto?
Generalnie pogubiłem już się w tym
Tak, od brutto ODLICZAMY powyższe ah ta składnia władz uczelni

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości