Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 19:53   #3571
Ani_qa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Czy te gacie siatkowe kupię w aptece? Bo kupiłam przez neta M, ale myślę, że chyba za gruba będę
Nie chce mi się zamawiać znów przez neta...
Można
Ja kupiłam L i mam nadzieję, że będą ok, bo się fajnie rozciągają. Już teraz dobrze przylegają, ale pewnie zmierzę jeszcze pod koniec listopada i sprawdzę czy nie trzeba większych kupić

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
No w sumie tak, mi nie chodzi o to, żeby na całą ścianę był, Ale też żeby było go widać, a nie tylko taki malutki obrazek, dlatego muszę powierzyć i zobaczyć fizycznie ile miejsca mi zajmie
No jasne Ja sama mniej więcej na metrze sprawdziłam jak to będzie wyglądać, żeby za małe nie było
Mi pasuje, bo na krótkiej ścianie będzie (między oknem, a prostopadłą ścianą) i w sam raz dla mnie. No i kolor wzięłam też taki, żeby był dość widoczny. Ale wiadomo, że każdy ma inne wyobrażenia i wymagania

Dziś znalazłam kolejne dwie małe kanie na podwórku- w sumie jest ich 7 (a raczej było, bo 5 zawiozłam mamie).
Stary 2015-10-07, 19:58   #3572
sylwoha
Zakorzenienie

Dziewczyny przy sikaniu patrze a mam sluz podbarwiony krwia. Lekko to lekko ale jenak.
Probuje dodzwonic sie do gina ale nie odbiera co to robic?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 19:59   #3573
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Wrzucam ubranka z paki:
ale piękności masz słodziaki same

Gryzelda88 - teściowa lepsza niż lekarz, już wie ile dziecko ma ważyć hehe

0enedue - dom z ogródkiem, oj tak, każdy chyba o tym marzy ja się w takim cudownym domu na wsi wychowałam, ale co z tego jak tam teraz ciężko o pracę;/ takie realia, że trzeba tułać się po Polsce.

Adka - współczuję choróbska ;/ pamiętaj, faceci nie chorują, oni zawsze walczą o życie zdrowia mu życzę
gratuluję pomyślnego załatwienia sprawy z prawkiem

evciap0 - gratuluję, że mała obrała dobry kierunek

Aniqa - podgrzewacz zamawiam po porodzie jeżeli to będzie niezbędne, ciągle uważam że można podgrzać w gorącej wodzie i miseczce, więc wstrzymuję się z takimi zakupami. Może wcale się nie przydadzą podgrzewacze, znajomi odradzali.

Wróciliśmy niedawno z kina. Rozerwałam się trochę, film faaajny do obejrzenia w kinie - Marsjanin. Efekty mi się podobały. Fabuła typowa dla amerykanów. Widziałam lepsze filmy w tej tematyce, ale ten też daje radę. Polecam.
Trwał dłuuugo, bo ponad 2 godziny, jakoś 2,20 minut coś. Taaaak mi się chciało siku, ale dotrwałam do końca Moja młoda za to przeszła samą siebie. Cały film tak mnie nawalała bo brzuchu, że szok. Czasami podskakiwałam aż na fotelu. Widocznie to bunt, żeby matka już do kina nie chodziła.

A po wszystkim przyszedł mi głupi smak na ... karpia Zobaczyłam w markecie i od razu nabrałam smaka. Ale że te karpie żywe były to poprosiłam żeby mi ekspedientka na miejscu go pozbawiła żywota.
Karp dojechał, ale oczyszczanie go w domu było katorgą ;/ bleeee no ale powoli ogarnęłam.
Jutro na obiad karp smażony zatem i coś do tego wymyślę, może ryż z warzywami uhmm. Z czym można połączyć karpia?
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 20:00   #3574
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Dziewczyny przy sikaniu patrze a mam sluz podbarwiony krwia. Lekko to lekko ale jenak.
Możliwe, że to po badaniu... A używał wziernika? Bo to zazwyczaj po tym...
Ten podbarwiony śluz masz cały czas czy jednorazowo?
Stary 2015-10-07, 20:01   #3575
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Oj kochana, jakbym zobaczyła krew jechałabym na IP. Z tym nie ma żartów. Moja gina mówiła, że jakby się pojawiła krew to nie tracić czasu na kontakt z nią, tylko jechać na IP.
Stary 2015-10-07, 20:03   #3576
sylwoha
Zakorzenienie

Aniqa teraz bylam to juz mniej
Badal mnie tylko palpacyjnie.
Kurna ze tez nie odbiera.
Stary 2015-10-07, 20:05   #3577
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Aniqa teraz bylam to juz mniej
Badal mnie tylko palpacyjnie.
Kurna ze tez nie odbiera.
Ja bym pewnie jechała na IP sprawdzić...
Stary 2015-10-07, 20:09   #3578
sylwoha
Zakorzenienie

Dobra odebral, mowi ze jak lekko, ruchy czuje nic nie bolito traktujemy to jako krew mozliwa po badaniuz

Jezeli do jutra sie nie popraawi albo w nocy to dzwonic i wtedy szpital
Stary 2015-10-07, 20:10   #3579
adka_19
Wtajemniczenie

Dzięki Andriuszka *

Sylwoha a ja bym się najpierw że tak powiem dobrze podmyla bo może rzeczywiście po badaniu ?

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Dobra odebral, mowi ze jak lekko, ruchy czuje nic nie bolito traktujemy to jako krew mozliwa po badaniuz

Podmyj się i obserwuj bo jednak nie zawsze cały śluz spływa na dół od razu. Będzie dobrze

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 20:21   #3580
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
a co do staników do karmienia, miałam jeden miękki i mnie wkoorwiał używałam zwykłych z odpinanym ramiączkiem, teraz też planuję tak zrobić

ej, genialny pomysł!

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Nie powstrzymałam siem jem ser plesniowy . Pierwszy raz . Ale .i się chcialo ooo.
ja ostatnio jadłam gorgonzole, a teraz czekają na mnie jeszcze camemberty do upieczenia w piekarniku, ale jakoś mnie obawy złapały:p

A jeszcze co do tych pęknięć- która będzie się masowała? Ja jakoś nie mogę się zebrać...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 20:21   #3581
Fionka_31
Zakorzenienie

Bylam dzis u dentysty. 100zl poszlo ale mam spokój. Fajnie powiedzial ze żeby w dobrym stanie i za pól roku do kontroli

Bylam tez w aptece po te globulki. Kupilam do tego kapsulki z kwasem mlekowym, wapno, wit c, prenalen na gardlo i kolejne 100 zl pękło. Koleżanka dala mi próbki maści na brodawki Maltan to sobie wypróbuje.

Jestem zarabiscie zmęczona. Wymyłam łazienkę po remoncie. Podłogę ledwo dalam rade na kucaka :/

Ogarnelam troche sypialnie tak żebyśmy mogli dzis tam spać i leżę

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 20:23   #3582
sylwoha
Zakorzenienie

Adka juz kilka razy sikalam po, kapalam sie tez
Dopiero teraz wylazlo.
Stary 2015-10-07, 20:23   #3583
dolinka881
Zadomowienie

A jest tu jeszcze poza mną jakaś delikwentka, która nie łyka od drugiego trymestru kompletnie nic łącznie z kwasem foliowym?
Stary 2015-10-07, 20:24   #3584
czubasek20
Zakorzenienie

wrrr moja 3 latka mnie wykonczy.

JA chyba nie dam rady z dwójka

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 20:24   #3585
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze, obserwuj sytuację tak jak dziewczyny mówią.
Stary 2015-10-07, 20:25   #3586
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
wrrr moja 3 latka mnie wykonczy.

JA chyba nie dam rady z dwójka
Hehe też mnie nachodzą czasem takie myśli
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 20:30   #3587
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Czy te gacie siatkowe kupię w aptece? Bo kupiłam przez neta M, ale myślę, że chyba za gruba będę
Nie chce mi się zamawiać znów przez neta...

Ja kupuje w aptece bo mam takie same obawy Moze nie w kazdej ale w jakiejś będą na pewno.

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Dolinka. Ja chce sobie masować krocze ale kurde przy infekcjach nie można:/ wiec jak tak dalej pójdzie to nie wiem czy zdążę:/

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Sylwoha o kurczę ale stres :/ dobrze ze gin odebrał

Stary 2015-10-07, 20:32   #3588
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
A jeszcze co do tych pęknięć- która będzie się masowała? Ja jakoś nie mogę się zebrać...
Ja też nie mogę się zebrać, poza tym jakoś inaczej to sobie wyobrażałam no i ten mój pessar nieszczęsny trudno, co będzie to będzie
Cytat:
A jest tu jeszcze poza mną jakaś delikwentka, która nie łyka od drugiego trymestru kompletnie nic łącznie z kwasem foliowym?
Nie wiem ale moja koleżanka listopadówka łykała tylko kwas foliowy w pierwszym trymestrze a teraz nie łyka nic. Gdzieś wyczytała, że tak można
Stary 2015-10-07, 20:36   #3589
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Aniqa ja mam podgrzewacz ale dlatego że udało mi się wyrwać )

Szkoda mi tzta o 16 pisał że idzie się położyć bo gorączka mu żyć nie daje i tak twardo śpi do tej pory że nie słyszał jak weszłam o domu nawet. Szkoda mi go.
Tylko czego śpi w salonie nie w lozku? I oczywiście nie przykryty spał ale ogrzewanie tak 0odkrecone że zaraz do majtek się rozbiore. Nie powstrzymałam siem jem ser plesniowy . Pierwszy raz . Ale .i się chcialo ooo.

Evcia ahahaha jaka koszulka padłam !!!
Pewnie nie sądził, że zaśnie i przez to leżał w salonie, a tv w sypialni macie? Bo może przy oglądaniu zasnal. Dobrze, ze chociaż ciepło, w jego stanie to nawet wskazane wypocic się solidnie.

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Można
Ja kupiłam L i mam nadzieję, że będą ok, bo się fajnie rozciągają. Już teraz dobrze przylegają, ale pewnie zmierzę jeszcze pod koniec listopada i sprawdzę czy nie trzeba większych kupić

No jasne Ja sama mniej więcej na metrze sprawdziłam jak to będzie wyglądać, żeby za małe nie było
Mi pasuje, bo na krótkiej ścianie będzie (między oknem, a prostopadłą ścianą) i w sam raz dla mnie. No i kolor wzięłam też taki, żeby był dość widoczny. Ale wiadomo, że każdy ma inne wyobrażenia i wymagania

Dziś znalazłam kolejne dwie małe kanie na podwórku- w sumie jest ich 7 (a raczej było, bo 5 zawiozłam mamie).
No wlasnie, bo to od miejsca też dużo zależy. Skoro krótka masz ścianę, to napis nie może byc zbyt duży
Cytat:
O kurczę, doczytałam, że się dodzwonilas, ja podejrzewalabym, że to po badaniu, ale monitoruj sytuacje i w razie czego jedz na ip.

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
ale piękności masz słodziaki same

Gryzelda88 - teściowa lepsza niż lekarz, już wie ile dziecko ma ważyć hehe

0enedue - dom z ogródkiem, oj tak, każdy chyba o tym marzy ja się w takim cudownym domu na wsi wychowałam, ale co z tego jak tam teraz ciężko o pracę;/ takie realia, że trzeba tułać się po Polsce.

Adka - współczuję choróbska ;/ pamiętaj, faceci nie chorują, oni zawsze walczą o życie zdrowia mu życzę
gratuluję pomyślnego załatwienia sprawy z prawkiem

evciap0 - gratuluję, że mała obrała dobry kierunek

Aniqa - podgrzewacz zamawiam po porodzie jeżeli to będzie niezbędne, ciągle uważam że można podgrzać w gorącej wodzie i miseczce, więc wstrzymuję się z takimi zakupami. Może wcale się nie przydadzą podgrzewacze, znajomi odradzali.

Wróciliśmy niedawno z kina. Rozerwałam się trochę, film faaajny do obejrzenia w kinie - Marsjanin. Efekty mi się podobały. Fabuła typowa dla amerykanów. Widziałam lepsze filmy w tej tematyce, ale ten też daje radę. Polecam.
Trwał dłuuugo, bo ponad 2 godziny, jakoś 2,20 minut coś. Taaaak mi się chciało siku, ale dotrwałam do końca Moja młoda za to przeszła samą siebie. Cały film tak mnie nawalała bo brzuchu, że szok. Czasami podskakiwałam aż na fotelu. Widocznie to bunt, żeby matka już do kina nie chodziła.

A po wszystkim przyszedł mi głupi smak na ... karpia Zobaczyłam w markecie i od razu nabrałam smaka. Ale że te karpie żywe były to poprosiłam żeby mi ekspedientka na miejscu go pozbawiła żywota.
Karp dojechał, ale oczyszczanie go w domu było katorgą ;/ bleeee no ale powoli ogarnęłam.
Jutro na obiad karp smażony zatem i coś do tego wymyślę, może ryż z warzywami uhmm. Z czym można połączyć karpia?
Fajnie, ze film się podobal i mogliście gdzieś się wyrwać z Tz, zwykły wypad do kina, a potrafi dużo przyjemności dac

Może Ty jakąś Marsjanke w brzuszku masz?

Do rybki myślę, że ryz z warzywami będzie ok, od razu sałatkę masz z głowy

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Bylam dzis u dentysty. 100zl poszlo ale mam spokój. Fajnie powiedzial ze żeby w dobrym stanie i za pól roku do kontroli

Bylam tez w aptece po te globulki. Kupilam do tego kapsulki z kwasem mlekowym, wapno, wit c, prenalen na gardlo i kolejne 100 zl pękło. Koleżanka dala mi próbki maści na brodawki Maltan to sobie wypróbuje.

Jestem zarabiscie zmęczona. Wymyłam łazienkę po remoncie. Podłogę ledwo dalam rade na kucaka :/

Ogarnelam troche sypialnie tak żebyśmy mogli dzis tam spać i leżę
To ząbki masz już zdrowe ja też w sumie powinnam pójść, ale boję się,ze coś znajdzie, a w ciąży jakoś boje się leczyć, chociaż wiem, że to niebezpieczne, ale od lutego może bardzo się nie popsuly? ;/

To teraz należy Ci się odpoczynek

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 20:39   #3590
Fionka_31
Zakorzenienie

Wam tez sie chce tak bardzo pic ostatnio? Ja po prostu nie mogę zgasić pragnienia

Stary 2015-10-07, 20:40   #3591
sylwoha
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny.
Kurde a ja torby nie spakowalan :p no nic mam badzieje ze to po badaniu
Niechze tomasz posiedzi jeszcze ze 4 tyg
Chociaz zawsze mialan przexzucie ze urodze wczesniej.
Oby nie za wczesnie. Chociaz on wychodzi 33tc z wsiechc pomiarow to wiec granica przekroczona siakas tam.
Stary 2015-10-07, 20:44   #3592
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajne i sporo już tego masz

Brzmi pysznie, to nowy przepis? Mój Tz nie lubi połączenia mięsa z owocami, niestety, a też bym poeksperymentowla

I w końcu jedziemy jutro kolejny raz, mam nadzieję, że już ostatni, powiedziałam Tz że musimy już się zdecydować, oglądać wózek

eksperymetuje na tz
wyszło pyszne. Połowa na słodko a połowa na ostro, tzn papryka, marchew, pomidor cebulka.

Cytat:
ale bym zjadła z miesiąc temu jadłam u cioci schab ze śliwką i był pyszny, mimo że trochę suchy, jak to schab, ale był pycha Tz oczywiście śliwki nie zjadł

Oj przydadzą się, bo chciałabym już ten zakup mieć z głowy, poogladamy od razu łóżeczka i wanienke, bo to takie grubsze, droższe i potrzebne rzeczy

ja ze słodko miesnych dan uwielbiam poledwiczke z zurawina
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Śliczny jest! Widziałam go na żywo
Gdyby był rozmiar 56 t miałam ochotę kupić, bo ten mój jest na 68 i będzie za duży na początek, ale jak nie zjadę fajnego malutkiego to będzie to co mam

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Dziewczyny ile z Was zamawia podgrzewacz do butelek? Zamawiacie przed czy po porodzie?
Ja miałam nie zamawiać, ale teraz się zastanawiam
Nie zaamawiam termos w woda wystarczy

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 20:58   #3593
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Wam tez sie chce tak bardzo pic ostatnio? Ja po prostu nie mogę zgasić pragnienia
Ja pije cały czas dużo, w nocy też muszę mieć obok na szafce szklankę z piciem: herbatę albo wodę.
Stary 2015-10-07, 21:31   #3594
sylwoha
Zakorzenienie

Ja tez nie moge zgasic pragnienia a potem ciagle sikam.
Balam sie ze to cukrzyca ale nie

Musze koniecznie spakowac torbe.
Gorzej teraz z prasowaniem bo jak nie moge ciale stac.
Ale jak nysle sobie bede sie czula lepiej to poprasuje po 15 min i jakos w cosgu tygodnia ogarne.
I bedzie wszystko
Stary 2015-10-07, 21:33   #3595
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez nie moge zgasic pragnienia a potem ciagle sikam.
Balam sie ze to cukrzyca ale nie

Musze koniecznie spakowac torbe.
Gorzej teraz z prasowaniem bo jak nie moge ciale stac.
Ale jak nysle sobie bede sie czula lepiej to poprasuje po 15 min i jakos w cosgu tygodnia ogarne.
I bedzie wszystko
Ja sobie przezornie kupiłam deskę z regulacją wysokosci i prasuje sobie na siedząco
Stary 2015-10-07, 21:34   #3596
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwoha a wiesz, że można na siedząco prasować?

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:39   #3597
andriuszka77
Zadomowienie

Kurcze młoda atakuje mnie gdzieś wysoko, nie moge sobie znaleźć miejsca do spania ;/ coś ona dziś adhd złapała, taka nadaktywna jest
Stary 2015-10-07, 21:43   #3598
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Od położnej słyszałam, że jak mało i brązowe, to spox, jak czerwono żywe, to lepiej gnać na ip.
W każdym razie, trzymajta się...

Cytat:
ej, genialny pomysł!

ja ostatnio jadłam gorgonzole, a teraz czekają na mnie jeszcze camemberty do upieczenia w piekarniku, ale jakoś mnie obawy złapały:p

Hm, przyznaję się do jedzenia wielu niepasteryzowanych produktów...

Chciałabym masowac, ale strasznie nie lubię ogólnie samomasaży, więc nie wiem, czy mnie leń nie rozłoży.

Cytat:

Trochę tak, ale ja za mało piję, niestety.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:53   #3599
ogolnie
Zakorzenienie

A te lodach znowu

(Ja już swoją dzika chcice zaspokoiłam )
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 21:53   #3600
_karmazynova_
Zadomowienie

Sylwoha gratuluje duuzego dzieciaczka mam nadzieje ze krew pojawila sie w zwiazku z tym, ze mialas badanie i juz sie wiecej nie pojawi

Kalusia super ciuszki

Podgrzewacz bede miala, ale tylko dlatego, ze bratowa mi go daje

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości