|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
polecam nianie elektroniczne, to super sprawa, my mamy taką z kamerką i b dobrze nam się sprawdzała, także polecam
![]() ja karmiłam p. przez 5 miesięcy ale nie pamiętam żadnych potoków ani przecieków ale to chyba indywidualna sprawa, tu nie ma reguł
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bardzo chce karmić piersią ale maks pół roku. tak sobie założyłam ale rozumiem kobiety, które karmią dluzej i szanuje mega za to. CHoć moja tesciowa karmiła siostre TZ to 6 lat i uważam to za patole
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2015-10-20 o 20:36 |
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
fasolka swietna kurtka! spokojnie jeszcze brzuszek wejdzie i bedzie w sam raz
![]() nie jestes sama ja tez planuje karmic cycem chociaz do pol roku, rok to raczej nie, bo chcialabym zajsc w kolejna ciaze szybko ale zobaczymy jak to wszystko w praniu wyjdzie ![]() ale sie rozszalalas z tymi zakupami, zaraz cala wyprawke skompletujesz
|
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia to super położna Ci się trafiła. Dyskusję na wątku żon czytałam i przykro mi że zostałaś tak zaatakowana... ja nigdy nie zrozumiem jak zapach farby ma wpływać na dziecko skoro ono tym nie oddycha bo przez łożysko i pępowinę przejdzie tlen...
Są bezpieczne farby do włosów w ciąży, są bezpieczne zabiegi kosmetyczne i sama z nich korzystam... Myślę że te wszystkie dziewczyny zaraz też będą na restrykcyjnej diecie przy kp bo przecież kolki powoduje jedzenie, a to najgorszy mit 😉
|
|
#155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() o matko, 6 lat?! przepraszam, ale jak ona z tego cycka jadla w tym wieku? na stojaco? |
|
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Po pierwsze - Wam też wizaż się muli?
Odświeżenie strony trwa wieki.... Już dwa razy mi wywaliło to, co cytowałam... ![]() fasolka fajnie wyglądasz w tej kurtce. misia ![]() eeyes to dobrze... bo aż mi się smutno zrobiło... ![]() Kurde u mnie jedynym powodem dla którego mogłabym przerwać KP są właśnie problemy z zajściem w kolejną ciążę... Heluta urodzę mając 30lat... a w planach była trójeczka... Trza by się spieszyć
|
#158 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka , bardzo ładna kurtka!
Olgietka , ja też chcę karmić piersią ale raczej nie rok, bo po pierwsze chcę szybko zajść w drugą ciążę a po drugie nie chcę uwiązywać do siebie dziecka. Wiem, jestem złą matką ale ja chciałabym móc jak najszybciej zostawić małego dziadkom i np wjechać gdzieś na weekend z mężem.
|
#159 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny.
Wrocilismy z wizyty u giną, po USG powiedział że nie ma się do czego przyczepic, wszystko ok ale ryzyko poronienia cały czas jest bo szyjka jest krótką. Mam się nie przemeczac. Martwi mnie to. Jutro zaczynam 18 tydzień. |
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie bój się, nie stresuj bo to ani Tobie ani dzidziusiowi nie pomaga. Leż, odpoczywaj, relaksuj się serial, książka i myśl pozytywnie |
|
|
|
|
#161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja paznokcie maluję regularnie i nie wyobrażam sobie przestać. W pracy cały czas "macham" rękoma, spaliłabym się ze wstydu mając na palcach jakieś obgryzki czy stary lakier, nieopiłowane paznokcie. Mam nadzieję, że zanim urodzę dorobię się zestawu do hybryd ![]() a włosy maluję farbą fryzjerską, mama maluje mi w domu, nie widzę w tym nic dziwnego. Teraz mam odrost bo malowałam w 1 trymestrze i tylko czekam na wizytę u fryzjera, po podcięciu od razu lecę farbować bo patrzeć nie mogę na siebie w lustrze. |
|||
|
|
|
#162 |
|
Rozeznanie
|
IV część !!!
Malinka super pierwsza stronka![]() Witam się w kolejnej części Co do karmienia piersią to ja też się nie mogę doczekać jak przyłożę tą małą główkę do swego cyca ![]() Abii ale wypas z tym szpitalnym jedzeniem same pyszności ![]() Faithworkswonders ja biorę magnez 2x2 dziennie plus żelazo do ssania plus wit.C Bonku brawa dla zdrowego dużego chłopa![]() Kinga spokojnie porób najpierw badania... Będzie dobrze życzę Ci tego!!! ![]() Verrerie Głowa do góry jeśli Cię to pocieszy to ja też ostatnio miałam nie najlepszy nastrój wszystko i wszyscy mnie wkurzało wyć mi się chciało męża często nie ma (taki urok jego pracy) ja sama. Także sama nie jesteś masz Nas!!! Mi pomaga pisanie tutaj Fjolek śliczne łóżeczko aż cena podejrzana że tak mało??!! ![]() Monikmi ja też tak powiedziałam po pierwszym razie na zakupach i chyba weszło to w mój nowy nałóg bo przynajmniej 3 razy w tygodniu coś kupuje ale mam z tego mega frajde i to jest najważniejsze![]() Misia ja też jestem złą matką bo ściełam i farbuję włosy i maluje paznokcie ![]() Fasolka kurtka naprawdę fajna i widać że ciepła ![]() Olgietka nie jesteś sama ja też już się nie mogę doczekać tej chwili karmienia Dziewczyny a powiedzcie mi proszę czy wszędzie przychodzą te położne przed porodem?? Czy to trzeba gdzie się z nimi umawiać? Ja zielona z tego tematu
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy dostajesz do niej numer i se już z nią umawiasz
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
eeyesblue, Olgietka, kallina_2014 dziękuję
misia880 ale fajne te spotkania z położną, ja też muszę się umówić na następnej wizycie ![]() ja się już szykuję do spania Dziewczyny. do jutra dobranoc
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny za mną chodzi wizyta u fryzjera. Chcę ściąć włosy, zrobić grzywkę i pofarbować. Tylko nigdy jeszcze nie miałam włosów pofarbowanych i trochę się boję. Nie wiem jaki kolor wybrać. Widziałam, że teraz jest moda na ombre-może takie coś zrobię ;-)
|
|
|
|
#166 |
|
Rozeznanie
|
Kalinka my też chcemy się starać zaraz o drugie dziecko... Niestey lata już nie te czas goni a pomoc będę miała ze strony mojej mamy także myślę dam radę z tą małą różnicą między rodzeństwem
|
|
|
|
#167 |
|
Wtajemniczenie
|
monia podobno częste karmienie (ponad 7 razy na dobę chyba) blokuje owulację i okres, u mnie się nie sprawdziło w ogóle, okres wrócił po 3 miesiącach pomimo regularnego karmienia, pewnie chodzi tu o poziom hormonów po porodzie...
fasolka fajna kurtka, też muszę się za czymś rozejrzeć ![]() pistacyjka wypoczywaj ile wlezie, z tego co pamiętam to studiujesz, mialam na studiach kolezanki w ciąży i jedna była w ciąży zagrożonej z nakazem leżenia i wykładowcy poszli jej na rękę, wszystko zaliczyła a potem obroniła się w terminie także uszy do góry
Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-10-20 o 21:10 |
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie osobiscie ombre nie podobaja |
|
|
|
|
#170 |
|
Przyczajenie
|
Staram się tak do tego podchodzic, ale wiadomo że zawsze się mimo wszystko o tym się myśli.
Dziewczyny czy będziecie chciały rodzić z mężem? Mój mąż bardzo chciał być przy porodzie a ją na początku byłam sceptyczna wobec tego, ale chyba się zdecyduje bo to jest pewenie duże wsparcie. Są może tu dziewczyny które już rodziły z mężem? Ja też farbuje włosy i regularnie chodze na hybrtyde, nie wyobraża sobie inaczej ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- moonunit dziękuje kochana każda pozytywną mysl się przydaje
|
|
|
|
#171 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie byłoby to dobre rozwiązanie pod tym względem, że nie musiałabym martwić się o odrosty, bo po prostu włosy byłyby od połowy pofarbowane. Tym bardziej, że ma to być pierwsza farba to uznałam, że tak będzie bezpiecznie. Jedyny problem to taki, że za bardzo nie znam fryzjerów u mnie. Do pracy nie chodzę, więc w razie czego w domu będę siedzieć, jak nie wyjdzie ;-)
|
|
|
|
#172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choc mój lekarz śmieje się gdy tak mowię
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Pisstacyjka_ mój mąż jak mi zakomunikował że oczywiście on będzie przy porodzie to ja kategorycznie powiedziałam NIE. Ale przemyślałam wszystko i im bliżej porodu to tym bardziej jestem przekonana że chcę żeby był przy mnie
|
|
|
|
#174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Popytaj koleżanki, na pewno Ci kogoś polecą.
|
|
#175 |
|
Wtajemniczenie
|
Pistacyjka
![]() ja chciałam z M ale się go zapytałam czy chce ze mną być, oczywiście chciał i był ze mną przez całe 24 godziny na porodówce a wcześniej na patologii ile się dało na salę operacyjną już go nie wpuścili ale i tak nie wyobrażam sobie ze byłabym tam sama, ogromnie mnie wspierał
|
|
|
|
#176 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteście pewne ze tak szybko chcecie drugie dziecko? Moi znajomi tez tak mówili a teraz ostro sie wypierają jak widzą ile to roboty i chca poczekać aż podrośnie
no to jest mleko naturalne i szybko się psuje nakapie pare kropel na wkladke i śmierdzi 2osoby mi to mowily ktore kilka razy dziennie myly piersi wymienialy wkladki ale dalej bylo czuć po jakimś czasie
|
|
|
|
#177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzisz, i po co łazisz po jakichś dziwacznych wątkach Siedź tu z nami, a nie z nawiedzonymi ![]() Cytat:
Stwierdziłam, że przerwa na pierwszy trymestr mi nie zaszkodzi, bo włosom w ostatnim roku dałam popalić i będę spokojniejsza. Paznokcie maluję cały czas, bo robię tak od kilku/kilkunastu lat i nie wyobrażam sobie inaczej.Cytat:
a ja przede wszystkim będę szukała właśnie kogoś od laktacji kto będzie mi pomagał. Jak naczytałam się na wrześniówkach o problemach z karmieniem to to zdecydowanie najbardziej mnie przeraża.Najbardziej w sensie po porodzie, bo nie bardziej niż poród może gdzieś na równi z cewnikowaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
podejrzewam, że im bliżej porodu tym to grono będzie się powiększać. Co do pogrubionego.. Według mnie może nie najważniejsze, bo takich rzeczy jest wiele, ale na pewno bardzo ważne. I tylko dlatego mam zamiar kp, chociaż spróbuję. Widzę to jednak w kategoriach przykrego obowiązku, a nie magii i piękna. Tu się różnimy
|
|||||
|
|
|
#178 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam jeden polecony salon, ale musiałabym jechać do miasta obok,a to nie bardzo mi się uśmiecha. Poza tym pracowałam niedaleko tego salonu i kręcą się na tej ulicy ludzie, których kojarzę,a nie chciałabym nawiązywać kontaktu. Pójdę u siebie do salonu,w którym ścinam włosy i zobaczę ;-)
|
|
|
|
#179 |
|
Przyczajenie
|
gosza82 no właśnie moja reakcja była podobną, ale po zastanowienia się przychylam się do jego propozycji
Będzie na kogo krzyknac D, a tak naprawdę to myślę że podczas porodu jak jest ktoś nam bliski to lekarz i całą obsługa też inaczej może do tego podchodzi bo ktoś im spojrzy na ręce (chyba że wcześniej zemdleje), a zanim zacznie się ostateczny etap będzie kogo poprosić żeby o coś zapytał czy coś powiedział lekarzowi.. Tak przynajmniej mysle
|
|
|
|
#180 |
|
Wtajemniczenie
|
Ombre super sprawa mi sie podoba byle nie bylo zrobione od linijki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.

ale to chyba indywidualna sprawa, tu nie ma reguł

bedziesz nas pozniej instruowac co i jak
ja nie wiem czy w UK sa szkoly rodzenia nawet
tzn sa, ale czy obowiazkowe? 

Odświeżenie strony trwa wieki.... 

Heluta urodzę mając 30lat... a w planach była trójeczka... Trza by się spieszyć 

jestem trochę wystraszona. Muszę jak najszybciej zrobić dodatkowe badania. Jeżeli potwierdzą podejrzenia, to będę musiała leżeć w szpitalu :/