|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
witajcie laseczki
miałam mnóstwo pracy i teraz mam chwilę do Was zajrzeć. Ja z mężem jesteśmy po ślubie 4 mieś Robię od 3 dni z rzędu czyli od 12 dnia cyklu testy owu i tylko 1 kreska, już się pogodziłam z tym, że będę mieć problemy z ciąża itp będę testować jeszcze parę dni ale na cud nie liczę. Myślicie, że jak pójdę do gina i powiem mu, że robiłam testy owu i nic nie wykryły to zrobi mi jakieś badania na owu? Czy w ogóle mam ouw?Co do imion to ja bym chciała Lilianę, ale TŻ sie nie chce zgodzić TŻ chce Natalię ale mi się średnio podoba a jak się pytałam rodziców dlaczego wybrali moje imię to mi powiedzieli, że dopasowywali do nazwiska, które miałam długie a teraz po ślubie mam krótkie imię i krótkie nazwisko
Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2015-10-30 o 20:43 |
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciąży masz prawo do 3 usg normalnie na fundusz. Wiem, że są lekarze, którzy mają w gabinecie usg i robią częściej, ale to już lekarza dobra wola. Usg genetyczne to po prostu bardzo dokładne badanie usg badające określone pomiary. U mnie było tak, że na każdej wizycie miałam krótkie usg, żeby podejrzeć synka, ocenić szyjkę itp. Te ważne usg robił mi mój gin prowadzący, ale wyznaczał mi wtedy dzień, kiedy przyjmował w gabinecie z najlepszym sprzętem. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1833 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi się Lena podoba acz od chyba 2-3 lat jest w top 10 imion żeńskich. Monika też ładne imię a nie spotkałam się ostatnio z nim u małego dziecka. Przemyślcie to Nie dość że ładne to jeszcze tradycyjnie i międzynarodowe - w każdym języku jest odpowiednik Moniki![]() A jak byście nigdy dziecku na imię nie dały?? Oczywiście tak rozrywkowo - i nie obrażamy się jak coś . Dla mnie najgorsze imię dla dziewczynki to Amanda a chłopca osławiony już Brajan i Justin . Cytat:
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2015-10-30 o 21:22 |
||
|
|
|
#1834 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bynajmniej mnie się tak kojarzy ) , Dastin i inne tego pochodzenia, Łukasz i pewnie wiele innych imion. Ja mam tak, że imiona mi się strasznie kojarzą z ludźmi i jak kogoś nie lubię lub mi zaszedł za skórę to odrazy źle mi się imię kojarzy ale jednego jestem zdania, imie musi współgrać z nazwiskiem.aa i jeszcze musi być ładne zdrobnienie np.Magdalena, Magda, Madzia
Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2015-10-30 o 21:36 |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nic się nie dzieje, to tak. Ja chodziłam co 3 tygodnie, w końcówce co dwa. Ale ja byłam po in vitro i mega panikowałam o wszystko, lekarz chyba to robił dla aspektu psychologicznego. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1836 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Do gina raz na miesiąc -3 tygodnie starczy, pod koniec chodzi się częściej Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1837 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anja, Katja, Igor, Borys i Sasza To imię mnie pozytywnie nastraja ![]() Cytat:
Cytat:
To jest mój murowany typ na dziewczynkę Podoba mi się w nim to, że nie ma zdrobnienia i dla małej i dużej dziewczyny idealnie pasuje A jak kiedyś będzie druga dziewczynka to rozważymy Kaję albo Igę ![]() Nie dawno w rodzinie urodziła nam się Liliana. Byłam sceptyczna do tego imienia, ale jak wszyscy wołają Lila, Lilka to coraz bardziej mi się podoba Świetnie te zdrobnienia pasują do takiej małej kruszynki Cytat:
U mnie odpadają starodawne imiona, ale nie Hania, Antek, Jaś czy Franek - bo te mi się podobają, ale te trochę nowsze Katarzyna, Anna, Barbara, Monika, Justyna - uważam że pasują jak najbardziej do dziewczyn 20 - 40 lat, ale nie do takich maluszków ![]() I oczywiście polskie udziwnienia: Dżesika, Brajan, Nikola, Alex, itd
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1838 |
|
Rozeznanie
|
Nasze typy to Mateusz i Monika na pierwszy rzut
, ale bardzo podoba mi się też Blanka, Oliwia, tylko do nazwiska naszego pasują raczej "proste" imiona. Generalnie więcej damskich imion mi się podoba, a TŻ chce mieć trzech synów...![]() Nie lubię za to imion takich jak Staś, Franek, Helena, Matylda i tych udziwnionych zagranicznych też nie. |
|
|
|
#1839 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badanie to zwykłe pobranie krwi w laboratorium A robi się zwłaszcza w przypadkach, gdy nie zna się powodu utraty ciąży i gdy traciło się ciążę więcej niż raz. Jest to dosyć poważna choroba, bo szkodzi i matce, i dziecku, a przebiegać może bezobjawowo. No i mając to ciężko jest utrzymać ciążę...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym nie dała na imię dziecku żadnej z wersji typu dżesika itp, no i średnio lubię takie tradycyjne, typu Zofia, Antonia, Julie mi się wydają takie oklepane, a z chłopięcych prócz tradycyjnych to jeszcze Oskar, Leon, Maksymilian odpadają No i takie "zwyklaki" typu Anna, Maria, Józef, Andrzej, Adam, Piotr...Lubię takie oryginalne albo rzadko spotykane, ale ładne, bez udziwnień
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
no to po wizycie i załamka... sluz niby plodny choc go nie widze... pecherzyk dominujacy w jajniku o ktory gin zapytal czy nie mialam zapalenia :O nie nigdy nie miałam... a ponoc wyglada jakbym miała - rozmyte krawedzie. szok...
procz tego obok jednego jajnika jakas kieszonka z plynem niby z jelita. naczytalam sie juz, ze to torbiel chociaz tego mi nie powiedzial. twierdzi, ze0 jest dobrze, pecherzyk dominujący jest (w tym niewyraźnym jajniku ;/) endo średnie, ale on jest dobrej mysli. we wtorek ide na kontrole czy pękł. powiem wam, że jestem załamana... Edytowane przez __malaMi__ Czas edycji: 2015-10-31 o 02:54 |
|
|
|
#1841 |
|
Przyczajenie
|
Hej mam pytanie 3 dni przed miesiączką miałam ostry bół podbrzusza strasznie mnie kuło ze nie mogłam leżeć stać nic.. ból promieniował na plecy trwało to ponad godz . nagle przeszło 1 dzień po spodziewanej miesiącze która miała być 28 pazdziernika strasznie mnie zaczęły boleć sutki piersi zrobiły się ciężkie pobolewa mnie czasami podbrzusze ale tylko troche i nic robiłam dzisiaj test wyszedł negatywny :/ już sama nie wiem co to jest pomóżcie dzięki
|
|
|
|
#1842 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
namawiałam już dwie koleżanki i siostrę żeby tak dały, ale nie chciały ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ja mam troche stresa, bo baaaardzo mnie bola jajniki pol nocy nie spalam ![]() Nigdy tak nie mialam... Tylko w czasie owu, ktora byla 4 dni temu :/ Wysłano przy użyciu Tapatalk ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- A dodatkowo zlapalam chyba jakies paskudztwo nic mnie na razie nie swedzi, ani nie piecze, ale sluz jak przy grzybicy Takze wiem co sie szykuje... Wybaczcie za narzekanie z rana. Co za wariactwo, najchetniej nie wychodzilabym z lozka a tu czeka mnie daleka droga na jutrzejsze swieto. Wysłano przy użyciu Tapatalk
|
|
#1844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj jestem w pracy, a za tydzień testuję ![]() Wczoraj straaaasznie mnie kusiło by zrobić test! Nawet sobie wytłumaczyłam, że jak najbardziej jest sens ![]() Cytat:
Cytat:
Mam kuzynkę Jessice z jak najbardziej polskim nazwiskiem Co 4-5 tygodni, częściej pod koniec ciąży
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie! Ale dzisiaj miałam sen! Ze byłam już w zaawansowanej ciąży, miałam już termin rodzic i przywieziono mnie do szpitala. Eeehhh jakie to było uczucie....
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
ile piszecie ledwo przebrnelam
![]() -ja slubu nie mam jakoś zawsze coś innego było do kupienia/zrobienia itp. nie wiem temat ucichł, nie pali sie ![]() -imiona które mi się podobają : zuzia, zosia, oklepane dla chłopaków dziwaczne, Tymoteusz i Tyberiusz Janusz, Arkadiusz ![]() - kurde chyba mam infekcję sluz dziwny troche swędzi, się zastanawiam czy w ogole podczas infekcji mozna zajść w ciążę...![]() - przepiszcie mnie na testowanie 6 listopada
|
|
#1847 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Milagros moja siostra rodziła siłami natury i mówi, że to jest takie uczucie, że wychodzisz z siebie i stajesz obok- tak boli na ale po pierwszej córce zdecydowała się na drugą więc chyba nie może być tak źle.---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Milagros i Chudziaszek - ale fajny sny
Mi się zawsze śnią totalne głupoty, jakieś absurdalne sytuacje itd Nie mam siły normalnie po wczorajszej pracy, na szczęście na przytulanie starczyło sił ![]() A jeszcze dzisiaj na 11 i jutro i pojutrze wolne A w poniedziałek robię najazd na Rossmanna z okazji tej promocji 49%
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2015-10-31 o 09:28 |
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
nie wiedziałam o tej promocji w rossmannie. Tez muszę wpaść i zobaczyć co maja ciekawego. A gdyby któraś była zainteresowana to teraz na salfazin w dozie jest 30% zniżki
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też uwielbiam rosyjskie imiona, co widać po synku Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
Jezu a u mnie same złe wieści 😤 zaczyna mi się chyba grzybica i pms. Jesteśmy u teściów i mnie trafia cały czas, ciągle jestem wściekła, teściowa mnie wyprowadza z równowagi non stop mimo że nic takiego nie robi, ryczeć mi się chce, musiałam się ewakuować z mężem i teściem do rodziny Tż na wieś, bo mnie szlag jasny trafiał w tym domu😠 wychodzę oczywiście na zołzę, ale nie mogę inaczej 😭
A co do grzybicy, to oczywiście muszę paskudztwo łapać co jakiś czas, na pewno nie pomogły ostatnie dość mocne igraszki więc wszystko źle wrrrrr nie chcę okresu 😭 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
#1852 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny . Ale lecicie z tymi postami . Pozniej nadrobie .
Mam tylko pytanie . Bo dopiero dzis mi sie pojawil śluz wygladajacy jak kurze jajko . Co to oznacza ? Dodam ze test owu wyszedl mi 3 dni temu pozytywny .
|
#1853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
generalnie wczoraj miałam 14 dc i było przytulanie, dziś też będzie a co z tego wyjdzie to nie wiem.czy jak jest śluz to na 100% jest owu? |
||
|
|
|
#1854 |
|
Konto usunięte
|
Testy nie na każdego 'działają'. Lepiej obserwować śluz i temperaturę.
|
|
|
|
#1855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1856 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja ostatnio dałam 25zł za 5 w aptece te z allegro działają ? ja sluz mam teraz po owu w ogole nie rozumiem... w owu nie mialam wcale. a temp... mialam 36.4 wydaje mi się ze kazdy ma po prostu inne objawy.
|
|
|
#1857 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane
Mała Mi - będzie dobrze kochana, nie martw się! Moja siostra ostatnio miała torbiel na jajniku i wycięli jej i wszystko jest ok. Nie ma co się nakręcać i przede wszystkim czytać w necie, bo w necie katar oznacza raka, więc wiesz.. trzeba podchodzić do wszystkiego z dystansem (mówię to ja, która dopiero panikowałam z powodu włókniaka...). Wracając do imion. Padło pytanie jakiego na pewno byśmy nie dały No więc tu jest trochę większe pole do popisu. Dodam, że niektóre po prostu mi się nie podobają, a inne kojarzą z niefajnymi osobami. Więc żeńskie to przede wszystkim Dorota (niestety nie znam Doroty, z którą by mi się dobrze układało, że tak to określę ), Helena, Honorata, Matylda, Marlena, Milena, Kasia, Zuzia. Z męskim kategoryczne "nie" mówię: Grzegorz, Krystian, Sebastian. Oczywiście nie wymieniam tu staropolskich imion, które w większości kojarzą mi się z dziadkami, czy starszymi ciotkami i wujkami (choć Antoni jest całkiem fajne).Ps. I oczywiście podpisuję się pod opiniami dot. Moniki. Super imię
Edytowane przez monique_05 Czas edycji: 2015-10-31 o 17:05 |
|
|
|
#1858 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy to torbiel, powiedział, że płyn, myślę, że jakby to była torbiel to by mi powiedział.Ale czarne myśli już mam oczywiście :P |
||
|
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jesli mozna to z chęcią dołącze do grupy staraczek. To nasz 3ci cykl, zobaczymy fajnie by było jakby wyszło " do 3ch razy sztuka"
wiek 27 lat
|
|
|
|
#1860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jesteś w moim wieku powodzenia ![]() odnośnie Monik, to znam dwie i obie są super ![]() co do Doroty to miałam być Dorotką a zostałam Ewą i dobrze.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

miałam mnóstwo pracy i teraz mam chwilę do Was zajrzeć. Ja z mężem jesteśmy po ślubie 4 mieś
będę testować jeszcze parę dni ale na cud nie liczę. Myślicie, że jak pójdę do gina i powiem mu, że robiłam testy owu i nic nie wykryły to zrobi mi jakieś badania na owu? Czy w ogóle mam ouw?

ale to dlatego że do porodu nie mogliśmy dojść do porozumienia w tej sprawie, i na szybko w szpitalu jedyne imię jakie mi pasowało do mojej okruszynki to właśnie Lenka

Nie dość że ładne to jeszcze tradycyjnie i międzynarodowe - w każdym języku jest odpowiednik Moniki
Anja, Katja, Igor, Borys i Sasza
Ostatnio zaczęły mi się podobać imiona Liliana i Blanka, a jedyne chyba imię, które obojgu nam się podoba to Oliwia co do męskiego imienia to chyba będzie Aleksander

pol nocy nie spalam 
Mam kuzynkę Jessice z jak najbardziej polskim nazwiskiem 
te z allegro działają ?