|
|
#631 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Mojakaren, w sumie masz rację z tym Delicolem
Co do tego ruchu, to jasne, że jest polecany, ale no ja ewidentnie czułam, że coś jest bardzo nie tak. Inna sprawa, że ja od poniedziałku jestem chora i leżę w łóżku (no, leżę od wtorku), więc może dlatego taka reakcja organizmu. Ja TŻtowi powiedziałam, że jeśli tylko poczuje, że nie da rady, to zawsze może wyjść w trakcie porodu - nic na siłę Ja nie śpię od 5:00, bo mnie kaszel obudził.. A przed 6 wstałam, to przynajmniej zjedliśmy z TŻtem razem śniadanie i wypiliśmy kawę ![]() Ale czuję się jakbym nie spała pół nocy, więc pewnie jeszcze z godzina-dwie i się położę.. Póki co muszę nakroić cebuli bo mi się syrop skończył, a jednak po nim mi trochę lepiej.
|
|
|
|
#633 |
|
Zadomowienie
|
Możecie mi napisać, u kogo kupowałyście pieluchy tetrowe? Wiem, że to było kilka razy wałkowane, a nie zapisałam
![]() Aaa kupowałyście na 56 body z krótkim rękawem? |
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam na 56 na razie 1x body z krótkim, ale zobaczę co będzie w pudle od szwagierki - ona ma czerwcowe dziecko, więc na pewno jakieś bodziaki z krótkim tam będą.
---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Ej a pampersy kupujecie te zielone, czy białe? Czym się różnią zielone od tych Premium Care? Na Gemini za 57zł jest 88 sztuk (jedynki), ale to wychodzi 0,64zł za sztukę, więc chyba sporo? Chociaż może by biedronkowe Dady kupić
|
|
|
|
#635 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Dzień dobry
Candy jak mam pieluchy od HubiWirld A krótkich bodziaków nie brałam. Dotka ja biorę te Premium Care, ale czym one tak naprawdę się różnią od zielonych to nie wiem ![]() Gratki nowych tygodni |
|
|
|
#636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Od wczoraj was nadrabialam...wchodze do aplikacji wieczorem a tu 250 postow nowych!!! Prosze dzisiaj tyle nie pisac :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
||
|
|
|
#637 |
|
Zadomowienie
|
Niepozorna - dzięki
Ja zamówiłam białe. Na Gemini najbardziej opłaca się zamówić "jedynki" - 22 sztuki za 12.99 zł. Wtedy wychodzi 59 groszy za sztukę. Któraś pisała, że te białe są "ciaśniejsze". Ale co rozmawiam z koleżankami, to wiele kupuje właśnie białe. |
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znow o przescieradle do wózka :-D wszystkie maja rozmiary 38x80 badz nawet wieksze,a mój materacyk ma 33x77. Wy bralyscie rozmiar idealnie dopasowany?
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sarenki to pal sześć bo się zazwyczaj boją świateł i mi złażą z drogi.. największy paraliż dostaję przy łosiach i jeleniach. Stanie to to takie wielkie jak koń jeszcze z tym porożem Pierwszą sarenkę spotkałam tydzień po zdaniu prawo jazdy. Wracałam z działek w mieście i coś mi intuicja mówiła, żebym jechała powoli. Stwierdziłam co mi szkodzi w końcu i tak dołki. 30 metrów dalej przed samą maską wyskoczyła mi sarna Po hamulcach i wyhamowałam, a ta stanęła i się patrzy Teraz, żeby pojechać do rodziców to jedziemy przez lasy. Jak w nocy przejedziemy bez atrakcji to aż dziwne ale zawsze intuicyjnie udaje nam się wyjść z sytuacji bez szwanku Cytat:
![]() wyłączyłam komputer, żeby go nie kusiło ale nie powiem godzenie też było Cytat:
Ja nie mam Cytat:
Mam do dyspozycji jeszcze pampki marki kauflanda, rossa, tesco, carrefura ale jakoś nie jestem do nich przekonana... Myślałam o tych z bell ale nie wiem ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- A tak w ogóle to dzień dobry
|
|||||
|
|
|
#640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, ja łosia jeszcze nie widziałam (całe szczęście!), ale znajomi, którzy w Norwegii mieszkają, mieli taką wątpliwą przyjemność. A to jest takie bydlę
![]() A co do tego, że sarny boją się świateł - w nocy spoko, ale w dzień? My byliśmy 2 lata temu w górach na kilka dni, jedziemy sobie, ogólnie droga pełna zakrętów, totalnie zaśnieżona, zero pługów. Dobrze w sumie, bo jechaliśmy meeega powoli, a tu sarna sobie przed maskę wyłazi. TŻ po hamulcach, auto jeeeeeedzie, bo opony nie miały się nawet czego złapać. A ona stoi. No dosłownie tuż przed nią się zatrzymaliśmy, a ona wtedy łaskawie poszła. No głupie to ![]() Co do pampów, to ja chcę jedne, bo nie będziemy ich długo stosować. Jezu, kolejny syrop z cebuli postawion przy piecu i się robi. Jak już wyzdrowieję, to chyba prędko cebuli nie zjem ![]() Magda, a nie lepiej Ci kupić sobie miękki stanik do spania i stosować wkładki? |
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka szacun za ten syrop. Nie dałabym rady go pić
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowych tygodni
![]() Co do pampków, to hariett wklejała linki z porównaniem białych do zielonych, jakimiś detalami się różnią (ten paseczek wilgotności mi wbił sie w pamięć ) i białe chyba są troszkę delikatniejsze. Może pamięta gdzie to znalazła to wklei ![]() Ja chciałam w gemini tą małą paczuszkę (22 szt.), ale już nie ma
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci, że pierwszy zrobiłam z cukrem, bo nie miałam miodu płynnego (tylko scukrzony), a teraz mam miód (gryczany) i szczerze mówiąc nieźle to smakuje
Czuć cebulę, ale zaraz po 'aplikacji'.No i cóż, za dużego wyboru nie mam, bo tak naprawdę nie masz czego stosować na kaszel w ciąży. Mam jeszcze Stodal, ale on jest bardziej na suchy kaszel. No coś innego to ew. antybiotyk, ale skoro nie mam zapalenia oskrzeli, no to jaki jest sens.. |
|
|
|
#645 |
|
Zakorzenienie
|
W tej części miasta gdzie mieszkamy sarenki są na porządku dziennym, jak i dziki. A często jak jedziemy do znajomych za miasto (czyli od nas jakieś 10km?) to w tych lasach to już cała dzicz włącznie z jeleniami, łosiami wilkami i całą resztą. I trzeba mocno uważać.
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zwierzyny, to ja doznałam szoku ostatnio - wychodzimy z mamą od niej ok.18:00 - ciemno, środek jednego z wielu osiedli z blokami, a tu patrzę: lis biegnie
![]() A jeszcze co do pomyłek w płci - może to się zdarza, jeśli ktoś chodzi na NFZ? Bo tam są chyba tylko 3 obowiązkowe USG, z czego na pierwszym USG często płci nie widać ![]() Ja jak policzyłam, to miałam do tej pory ok. 15 USG Więc ciężko chyba o pomyłkę
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, jeszcze inhalowac sie mozesz
![]() Ja body 56 z krotki mam 7 szt bo dostalam od kolezanki i ciesze sie bo jak z mlodym pojdziemy do tesciow to bedzie idealnie bo u nich sauna jest w mieszkaniu..... Tesciowa jest mega zmarzlakiem i jak do nas przyjezdza to musimy ekstra dla niej grzejniki odkrecac :P musze dokupic z dlugim rekawem bo mam tylko 2 szt. Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa,zrobiłam sobie właśnie inhalację z drzewka herbacianego
|
|
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#651 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzień u mnie nie wychodzą na ulicę, bo droga mimo, że przez las jest bardzo uczęszczana głównie przez tiry ![]() Nienawidzę spać w cyckonoszu nie nadążysz ![]() Cytat:
Tylko pod taką postacią mi Tż łyka syrop z cebuli |
||
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Ja usg to nawet nie liczę ile miałam, bo bym się ilością przeraziła, ale mała tak na prawdę przez większość nie chciała się za bardzo pokazać
Także myślę, że taka pomyłka to też może być jeśli maluch nie chce współpracować. Koleżanka z SR dowiedziała się o płci w 28tc dopiero, bo maluch wiecznie się czymś zakrywał i nie dał się w żaden sposób podejrzeć. I tak na prawdę do tej pory nie ma potwierdzenia kolejnym usg, że lekarz dobrze dojrzał
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ogólnie to tak. W poniedziałek jak sie doczołgałam do domu, to myślałam, że już umrę. Potem wtorek i środa to ciągłe smarkanie i kaszlenie na potęgę, prawie nie spałam.
Wczoraj już kaszlę mniej, katar też mniejszy, ale utknął w zatokach = ciężko wydmuchać. A wydaje mi się, że kaszlę właśnie od tego kataru. Ale płuczę zatoki solą fizjologiczną ze strzykawki Tylko ten kaszel mnie męczy, bo najgorzej jak w nocy złapie (bo długo nie kaszlę). Już mnie żebra bolą
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tam bardzo lubię takie spotkania też zwierzętami. Ogródek za domem jest wiecznie poryty przez dziki. Lisa można pomylić wieczorem z kotem a jeże siedza na schodach i czekaja niewiadomo na co
jeszcze chwila i dziecioly będą pukaly w futryne okna i prosiły o zarelko. Uroki mieszkania w "dziurze zabitej dechami" uważajcie dziś PIATEK 13
|
#656 |
|
Zadomowienie
|
Czarnulax - chyba nasz wątek wykupił wszystkie
A co do płci - też słyszałam o przypadkach takich. Ja poznałam płeć na USG połówkowym i teraz też lekarz potwierdził jeszcze. Także ten... jestem spokojna. Poza tym moja mała ma taką dziewczęcą buzię - tak mi się wydaje. |
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia, ten kot by chyba z 10kg musiał ważyć
![]() Magda, rozumiem, ze w staniku niewygodnie, ale lepiej tak, niż budzic się zalaną
|
|
|
|
#658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz w dzisiejszych czasach wszystko możliwe
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#660 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny prosze trzymac
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

Ja już od godziny pracuję 

bo mi się syrop skończył, a jednak po nim mi trochę lepiej.

Sarenki to pal sześć bo się zazwyczaj boją świateł i mi złażą z drogi.. największy paraliż dostaję przy łosiach i jeleniach. Stanie to to takie wielkie jak koń jeszcze z tym porożem
ale zawsze intuicyjnie udaje nam się wyjść z sytuacji bez szwanku