|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk w 2016 r.
Cytat:
) i dwie z ciekawości.
|
|
|
#212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i udało mi się wytypować 5 do odstrzału, poszły w świat 2 - a jak na trzy pozostałe ne będzie chętnych - za pół ceny nie oddam - to tyż nie będzie tragedii..popędziłam żeby sprawdzić i pomóc, ale mam inne upodobania, więc nie pomogę... |
|
|
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Taka jedna mala odleweczke
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
ja wgapiam się w Twój podpis i zaciągam Elixirem z nadgarstka, a w głowie szaleństwo: zajrzeć w Twój wątek czy nie?
|
|
|
|
|
#216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko ja po prostu za dużo tych mililitrów kupowałam Słowem kluczem jest umiar
|
|
|
|
|
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, zapachy zabrałam w pierwszej kolejności ale atomki zapakowałam do jakiegoś pudła i nawet nie wiem czy mam je w nowym czy w starym miejscu zamieszkania (jak wiele innych rzeczy zresztą)![]() Cytat:
, ja sobie dałam bana na zakupy, na wymiany nie - jakąś przyjemność trzeba jednak mieć
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Macie rację - umiar przede wszystkim |
|
|
|
|
|
#221 |
|
Zakorzenienie
|
ja do końca roku mam max.5 wymian. Ale tak mi się spodobał odwyk, że nawet wymiany przestały kusić, tylko Twój podpis zadziałał na wyobraźnię : )
|
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja ide na straganik wystawiac flachy na sprzedaz
|
|
|
#223 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Od dawna o nim myślę i coś nie ma szczęścia. Jest u mnie na drugim miejscu chciejstw po Feve Delicieuse.Ale to wspaniałe, jak ludzkie nosy są inne, ja się dopatruję WOW w nocnym Tresorze, a odlewka Ważki (mała, bo mała) gdzieś w kąt wciśnięta i zapomniana... |
|||||
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wazka to cudowny slodziak i pamietam ze okropnie mi sie podobala, ale chcialabym teraz jednak odlewke w ramach przypomnienia bo gust sie zmienia i nie wiadomo czy dalej mi sie bedzie podobac
|
|
|
#225 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kup czytnik, pozbędziesz się wyrzutów sumienia Te najmuszmiecie papierowe kupuję nadal, ale na takie do przeczytania i odstawienia, to szkoda miejsca w domu Cytat:
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|||
|
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie posłałam w świat Cedr : ( i 3 końcówki we flaszkach. Wymieniłam na farby do włosów, więc nic nie przybyło : ) . I jedną flaszę dałam córce, ile miejsca się zrobiło na nowości : ) |
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() :brz ydal:2. , tak samo albumy czy cuś do czytnika się nie nadają Pratchetta na pewno by można , ale wolę mieć całą serię w jednolitym wydaniu jestem wzrokowiec , więc muszę mieć książkę , sam tekst nie wystarczy Jakiś czas temu dopadłam "O czem się nawet myśleć nie chce" Zapolskiej z 1905 roku , nie idzie o tekst ino o całość , a tego czytnik mi nie zapewni
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę Cię rozumiem bo u mnie czytnik funkcjonuje niejako równolegle z papierem tzn czasem kupuję papier ale czytam na czytniku, doceniam wygodę użytkowania, fakt, ze jak w środku nocy albo na zadupiu totalnym skończę coś czytać to kolejny zakup zajmuje mi minutę, na wakacje nie muszę targać walizki z ksiązkami tylko biorę jeden malutki czytniczek. Co ciekawsze na początku papieru fizycznie ksiązki brakowało mi bardzo natomiast teraz już nie, czytam na czytniku bo wygodniej, łapa nie boli, mogę jeść przy czytaniu ![]() mogę zabrać do torebki, czytać w ciemności itp. i nie zabierają mi przestrzeni życiowej ![]() Ze starociami jest problem chociaż szereg zapaleńców systematycznie digitalizuje to na co już wygasły prawa autorskie Pochwalę się w temacie, że jestem z siebie dumna bo prawie, że złamalam sie wczoraj jak na oerełkowym pojawiła się Ume, wrzuciałam do koszyka razem z daturą ale jednak nie kliknęłam. Mało tego - dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani z Quality z pytaniem czy jestem zainteresowana zakupem i dzielnie stwierdziłam, że nie (chociaż z tyłu głowy ni się kołacze: będziesz żałować, będziesz żałować
Wymiana perfumowa - czerwiec 2021 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281859 Edytowane przez wgn Czas edycji: 2015-11-17 o 12:16 |
|
|
|
|
|
#230 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#231 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#232 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
natomiast łatwość zakupu jest dla mnie zgubą , więc apage , a jednak nic nie zastąpi kontaktu z fizyczną formą książki . Do czytnika nie da się zakładki włożyć , albo kartkować go ot tak , czy szukając jakiegoś fragmentu . Miewam tak , że pamiętam z grubsza w którym miejscu książki i po której stronie strony i czy u góry czy u dołu jest poszukiwana rzecz, a na czytniku się nie da tak ![]() 2. ![]()
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. nie ma potrzeby bo czytnik pamięta co ostatnio czytałaś nawet jeżeli czytasz kilka ksiązek w jednym czasie, "przekartkować też się da bo jest szybki podgląd wszystkich stron, da się zaznaczyć fragment, zrobić do niego notatki i w dodatki jeszcze to wszystko przerzucić do kompa , wyszukać po słowie, itd.No i kiedy ktoś lubi czytać w oryginale to jest to najlepszy sposób bo ma słowniki, można tworzyć też własne listy słow, powtarzać je itp. Największą wadą czytnika jest to, że papier moge pożyczyć kazdemu a e-booka juz niestety nie ![]() Dobra, nie robię już offtopu bo zaczynam gadać jak rep a na sprzedawcę nadaję się jak słoń do składu porceklany ale używam czytnika już kilka lat i wciąż uważam go za jeden z bardziej udanych zakupów w przeciwieństwie np. do niektórych flaszek ustrzelonych w ciemno
|
|
|
#234 |
|
Wtajemniczenie
|
Od kilku miesięcy mam czytnik. Wolę książki papierowe, bo więcej z nich pamiętam przy czytaniu. Na czytadła, poradniki i promocje typu 10 zł za wersję elektorniczną zamiast 40 za papierową. Chętnie kupowałabym wszystko papierowe, ale miejsca brak i kasy brak.
Nie kliknęłam na wspólnozakupowym. Moje założenia: nie kupować w ciemno tanich flaszek. Nazbierać na dwa-trzy chciejstwa (drogie). Ewentualnie do 5 odlewek w roku, ale tylko tego, co już znam i lubię. ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- (I ambr, które chcę poznać).
|
|
|
#235 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie na wspólnozakupowym dołączyłam do rozbiórki Cornubii. Łaziła za mną od dłuższego czasu. W sumie cieszę się, że na odlewce się skończyło, bo w pierwszej chwili poleciałam na e-glamour z zamiarem kliknięcia flaszki (ech, ten heliotrop)
Także nie wiem, czy to sukces, czy raczej kupowanie kompulsywne
|
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kocham heliotrop! Nie kupuję odlewki, nie kupuję odlewki...
Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2015-11-17 o 16:44 |
||
|
|
|
|
#238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#239 |
|
lise-kotta
|
od lipca nie kupiłam żadnej flaszki i teraz się złamałam
![]() pociesza mnie tylko to, że w baaardzo dobrej cenie, butelka przepiękna, zapach w ciemno ale z nut i opisów wnioskuję, że w 100% mój. taki to odwyk właśnie
|
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

) i dwie z ciekawości.

) i jeszcze jakis jeden, moze dwa takie ktore mega wpadna mi w nos 

.

:brz ydal: