Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-23, 15:30   #3991
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

podejrzewam, ze zjecie konkretniej poza domem?

tak mi przypomnialas o tej naszej polskiej tradycyjnej salatce jarzynowej, ktora w kazdym domu robiona jest inaczej

zadna nie poratuje z tymi koledami?
Dokładnie!
Dlatego nic tak nie robie, bo Wigilie dwie: u rodziców i teściów.
A w pierwszy dzień swiąt obiad u rodziców i tam bedziemy dalej jedli to co zostalo z Wigilii
Niestety z kolędami nie pomoge...

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Moderna, u nas tradycyjnie: barszcz z uszkami, pierogi ruskie i z kapustą i grzybami, karp po żydowsku, ryba po grecku, pstrąg, kompot z suszu, kutia. To kolacja wigilijna. Po pasterce już wjadą mięsa pieczone, krokiety z kapustą i grzybami, z mięskiem, bogracz, bigos, sałatka jarzynowa, sałatka gyrosowa-ale ją zrobię dopiero w I dzień świąt. Z ciast będzie makowiec zawijany, 3 bit i sernik. Podzieliśmy się robotą z Mamą i Sistakże z tego zrobiłam 1/3, może ciut więcej bo Sis mało kuchenna

Demeter, ale za to jak się najecie w gościnie
Jaka ilość!
Oj najemy, najemy

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Ale ciasto bym jakieś pyszne zrobiła..tylko piekarnika brak
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 15:31   #3992
BYou
MBZ♥

Demeter to się wydaje dużo ale robimy małe ilości żeby wszystkiego skoszotwać

Monika rozumiemto może podwójna Wigilia dla Twoich Rodziców? U nich wcześniej, a potem przyszliby do Was posiedzieć lub odwrotnie? Strasznie mi żal, że jesteś z tym wszystkim sama

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 16:10   #3993
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Demeter to się wydaje dużo ale robimy małe ilości żeby wszystkiego skoszotwać

Monika rozumiemto może podwójna Wigilia dla Twoich Rodziców? U nich wcześniej, a potem przyszliby do Was posiedzieć lub odwrotnie? Strasznie mi żal, że jesteś z tym wszystkim sama
Aa to rozumiem

Kurcze założyłam dziś K bluzkę musztardową gładką co dla Z kupiłam w komplecie z H&M i wygląda super Że wczesniej nie wpadłam na to, on blondyn więc bardzo dobrze pasuje
Stary 2015-12-23, 16:36   #3994
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Moderna - moja mama jak zwykle pomaga ale robi wigilię u siebie więc możliwości ograniczone a tż dziś do wieczora w pracy, jutro do 15 także w sumie na wigilię go zobaczę jeśli pójdziemy...Bo J. ciągle z gorączka wczoraj z D. na plecach i J. robiliśmy pierniczki, ale nie ma komu dekorowac. Dziś pasztet zrobiłam z pokladajacym się na końcu w kuchni J. Jeszcze muszę 2 ciasta dziś zrobić, majonez bez jajek dla siebie do sałatki, i odgruzowac mieszkanie. Gdyby nie fakt że jak sobie nie zrobię ciasta to nic nie zjem w święta to bym już odpuscila a tak.. Wszyscy ciasta z nabiałem i jajkami robią..

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
Ze ejszcze masz chęci i siłe na wypieki-= podziwiam...A mam nie moze Ci jednego ciasta bez jaj upiec?;*

U nas tradycyjnie- ja robiłam rybe po grecku +2 rodzaje śledzi, sernik i "oko carycy"-czy jakos tak się to ciasto nazywa (pyszne);p Rodzice nasi standardowo(bo jedziemy na 2 wigilie tesciowie i rodzice): kapusta, barszcz z uszkami, pierogi, kluchy z makiem, karp, sledzie, pierniki, makowce....moge tak wymieniac i będzie wiecej niż 12 potraw na pewno;p czyli na bogato...a u tzta na wigilii zawsze sa obowiązkowo...pączki I kto znadzie monete w środku- ma szczęscie na cały rok TYLKo...no własnie, .jezeli K sie nie rozchoruje, bo tu: o ironio! Poszłam go dzis zaszcepic na ospę, rano patrze 2 krostki na brzuchu, potem u lekarza 2 kolejne.... Lekarka powiedziała, ze trudno powiedziec czy to ospa, czy nie, bo na razie grudki tylko są, jedna z białym łebkiem, ale zeby obserwować i tak czy siak widzimy sie po świetach- mam nadzieje, ze na szczepieniu, a nie w kolejce dla "dzieci chorych"
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 17:50   #3995
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
nasza choinka
piękna!!!! a jaka Ewcia cudna1
współczuję sąsiedztwa

Cytat:

Panika a co ten pan ma na kartce napisane?
że jest gorszego sortu. (rozwala mnie ta fota. zagubiony, zawstydzony, zażenowany, odważny pan..)

Cytat:
ale u tak wieczorem czuje się wypompowana. No i maz nie zauważa moich starań
to się przez kilka dni nie staraj. szybko doceni

Cytat:

Kupilam taki zestaw do robienia zabawnych zdjeć
czekam na foty

Cytat:
przystawka: salatka pietrowa - mozarella, mango, rucola z pomaranczowym dressingiem
danie glowne: filet jagniecy (smazony jak stek) medium, sos redukowany z czerwonego wina i pomaranczy, ziemniaczki pieczone z rozmarynem, fasolka zielona owijana w szynce parmenskiej
deser: parfait z bialej czekolady i mascarpone na malinowym sosie
macie miejsce dla wędrowca? mam adres!!!! wbijam!!!!

Cytat:
Moze za rok pojedziemy, bo mama kupila sobie domek i go remontuje

a nie chciała teraz do Was przyjechać?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
dzis popelnilam barszcz czerwony nie omieszkam napisac ze wyszedl mi przepyszny.

Cytat:
Moderna, u nas tradycyjnie
uwielbiam to każda pisze "tradycyjnie" i u każdego coś innego

w mieszkaniu studenckim było nas 13 osób. cuda były po-świąteczne śląsko-wielkopolsko-podlasko-podkarpacko-lubelsko-góralsko-mazursko... tygiel smaków

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
...a u tzta na wigilii zawsze sa obowiązkowo...pączki

skąd ta tradycja?

Monika, ściskam Cię mocno

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 19:16   #3996
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Ale ciasto bym jakieś pyszne zrobiła..tylko piekarnika brak
jak zyc!
nie wyobrazam sobie zycia bez piekarnika
Cytat:
Kurcze założyłam dziś K bluzkę musztardową gładką co dla Z kupiłam w komplecie z H&M i wygląda super Że wczesniej nie wpadłam na to, on blondyn więc bardzo dobrze pasuje

mustradowy slicznie wyglada z szarym
ja mojego blondaska najbardziej lubie w szarych odcieniach (taki ciemniejszy), bialy polaczony z jeansem, ciemnoniebieski, turkusowy
Cytat:
Napisane przez klementyna
.a u tzta na wigilii zawsze sa obowiązkowo...pączki I kto znadzie monete w środku- ma szczęscie na cały rok
alez menu!

haha zawsze sie zastanawialam, jak to jest, gdy ktos zlamie na tej monecie sobie zeba

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
czekam na foty

macie miejsce dla wędrowca? mam adres!!!! wbijam!!!!

a nie chciała teraz do Was przyjechać?

uwielbiam to każda pisze "tradycyjnie" i u każdego coś innego

w mieszkaniu studenckim było nas 13 osób. cuda były po-świąteczne śląsko-wielkopolsko-podlasko-podkarpacko-lubelsko-góralsko-mazursko... tygiel smaków
foty beda na pewno

zapraszam! (znacie tradycje z dodatkowym nakryciem dla zagubionego wedrowca? praktykujecie?)

mama nie da rady przejechac 1000km ostatnum razem w autokarze bardzo cierpiala tyle godzin, a autem sama - ja sie o nia boje i nie chce by jechala tyle kilometrow - ale mysle, ze za rok nam sie uda pojechac do PL

cudne to jest, tradycyjnie a jak roznie

ahhh w Niemczech paczki (a z kreseczka) sa na sylwestra! moze ma to jakies powiazanie?

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Moderna, u nas tradycyjnie: barszcz z uszkami, pierogi ruskie i z kapustą i grzybami, karp po żydowsku, ryba po grecku, pstrąg, kompot z suszu, kutia. To kolacja wigilijna. Po pasterce już wjadą mięsa pieczone, krokiety z kapustą i grzybami, z mięskiem, bogracz, bigos, sałatka jarzynowa, sałatka gyrosowa-ale ją zrobię dopiero w I dzień świąt. Z ciast będzie makowiec zawijany, 3 bit i sernik. Podzieliśmy się robotą z Mamą i Sistakże z tego zrobiłam 1/3, może ciut więcej bo Sis mało kuchenna
Ja tutaj słucham kolęd:http://www.rmfon.pl/play,80
http://www.radiozet.pl/sluchaj/online/ZET-Koledy.html
o zesz! alez znakomitosci!
to u nas bida az piszczy

dzieki, sprawdze jutro te stacje, chcialabym polskie koledy na Wigilie
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 19:42   #3997
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

A oto nasza skromna choinka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1450896118689.jpg (125,3 KB, 12 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 20:10   #3998
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
A oto nasza skromna choinka
Prezenty mniej skromneDotrzymaja do jutra? Miluś nie ruszy?
Stary 2015-12-23, 20:18   #3999
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Prezenty mniej skromneDotrzymaja do jutra? Miluś nie ruszy?

Juz pokazywal palcem na nie i mowil "mama to min min alle" co znaczy ze wszystko dla niego heehe. A choinka stoi na wysokiej komodzie wiec tam jego reka jeszcze nie siega 😄

Stary 2015-12-23, 21:23   #4000
Malpka
Zakorzenienie

hej!
nie mam kiedy was nadrobić, dziś miałąm ciężki dzień i kręgosłup mi pęka, masakra, zwariuje z tym moim kręgosłupem:/

Cytat:

Malpka, kwiatuszek- zdrowia!
ale masz włochy dlugie.. ja znowu obcielam w polsce.. i oczywiscie znowu zaluje..
w ogole co do wlosow to macie baby hair po ciazy? jeju mi rosna peje po bokach i wilk na czubku!!

)
mi się nawet spoko włosy trzymają, mama mi kupiłą ziołową odżywkę w roosmanie i psikam po myciu już od kilku miesięcy i włosy się trzymają

Cytat:
Koniec z pieczeniem - 10 rożnych przepisów
Ale jakie mi wyszły kokosanki to klękajcie narody!

Pytalyscie kto to wszystko zje - chce zrobić paczuszki z ciasteczkami jako prezenty resztę zjemy na pewno, w metalowych puszkach długo bedą świeże

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

BYou pózniej Ci napisze kilka przepisów, tych naprawdę dobrych [COLOR="Silver"]
wow ale ciastek dawaj te sprawdzone przepisy

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Aha jeszcze napiszę Wam co dziś K. powiedział do małej. Otóż podszedł do niej, nachylil się i powiedział "Hocham Ciebie Duzia" i poglaskal po główce
:
ale słodziak
u nas Karol mówi do Wojtusia albo "lubię cię" albo "kocham cię" albo "ale słodziak"

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
Ano właśnie. Tak myślałam, że to są prawdziwe kokosanki
Mama ciela biszkopt w takie duże kostki, obtaczala to w polewie czekoladowej z czymś tam i potem w wiórkach kokosowych i my na to mówiliśmy kokosanki
u mnie były też takie kokosanki jak u ciebie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Małpka, bardzo dłuuugie włosy, ale liczyłam na przednie zdjęcie :P
hehe no to cyknę i od przodu z Wojtuśkiem a włosy to były 10 cm dłuższe :P

Cytat:

Miłość popularność pieniądze

A u Was?

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Dziewczyny to badanie kropli krwi to medycyna alternatywna - dopytam mojego lekarza w styczniu co o tym myśli, ja jestem sceptyczna.
mi wyszło
miłość, młodość, zdrowie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 21:36   #4001
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
jak zyc!
nie wyobrazam sobie zycia bez piekarnika

mustradowy slicznie wyglada z szarym
ja mojego blondaska najbardziej lubie w szarych odcieniach (taki ciemniejszy), bialy polaczony z jeansem, ciemnoniebieski, turkusowy
Mi własnie musztardowy się nie podoba (sama nie nosze) ale K bardzo pasuje.
Ooo turkus tak, chaber też lubie, biel...
Zamówiłam mu kamizelke http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0284301001.html wyszło mi niecałe 31 zł. Kolory, zaktórymi nie przepadam, ale mysle że bedzie super wyglądał

Zamówiłam jeszcze 2 rzeczy co mi się dawno podobały.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0322540002.html dla Z
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287413003.html dla K
Stary 2015-12-23, 22:17   #4002
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Jakub chory do kompletu Dominika, która wyje jak tylko na sekundę polecę po coś do drugiego pokoju. jak dotrwam do świąt będzie mi już wszystko jedno jak będą wyglądały
zdrowia życzę i dużo cierpliwości

Cytat:

[/COLOR]Nie wiem czy pytanie już było ale jakie bajki czytacie dzieciom (dostosowane do ich wieku) ?? Polećcie coś.
:
u nas różne, którą Karol wybierze czasami wybiera taką bez tekstu typu czereśniowa i też muszę mu czytać

Cytat:

Bo wiecie, INNE matki sobie radzą, a ja tylko jestem zmęczona wieczorami

.
powiedz mężowi że ja wieczorami też jestem zmęczona a czasami nawet już w południe

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
My juz w domku wieczór i nocka - maaaaakabresca i Fi i Zosia chyba nie ogarniali Mała uwieszona cyca, a Fi bez wzgledu na godzine sie musial przygladac Mimo, że pomógł nieść fotelik ze szpitala to w domu wydawał się zawstydzony nową sytuacja Zosia wygląda jak jakiś japoniec - żółte toto, a przez opuchliznę ma skośne oczka.
Dziisaj jadą z tż po choinkę znajać życie przytaszczą coś na pół pokoju.
Była u mnie położna i dowiedziałam się to co przy Fifim- mam mega ssaka, dziecko pojedzone, po piersi wisiałoby na cycu i sobie ciumkało. Jak zrobiła test palcem jaką mała ma siłę ssącą i to tuż po pojedzeniu stwierdziła (patrząc na moje już w stanie opłakanym piersi), że chyba smoczek pasuje kupić A że ja nie mam nic przeciwko przynoszeniu sobie ulgi (potrzebowałam tylko potwierdzenie od kogoś kto się zna więcej niż ja) wysłałam tż na zakupy
super że już w domku

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
nasza choinka
śliczna i prezent pod choinką też cudny

Cytat:
Jakub znowu z gorączka, koszmarnie marudny, wszystko na nie, nic mu nie pasuje, wszystko źle. Co się jakoś dogadamy to po sekundzie jednak nie tak. Tż mnie denerwuje, rozmowy z nim nic nie dają. Dziś już wzięłam D. i wyszłam z domu bo tak się nie da funkcjonować (tylko J. mimo tlumaczenia histerii dostał, bo przecież mama nigdy nie wychodzi....). Po południu tż i tak postawił na swoim, jutro pójdzie wcześniej do pracy, w wigilię normalnie prqcuje i tyle go było.

biedna ty

Cytat:
ufff menu na jutro juz jest ustalone, bedzie mega pysznie

O ktorej godzinie bedziecie jesc kolacje wigilijna? o 18? pozniej czy wczesniej?
u moich rodziców zaczynamy o 16 u teściów o 19

Cytat:
BYou no wlasnie caly czas mysle, kiedy zaczac - myslalam o 18, na lunch zrobilabym moze podplomyka i wytrzymalibysmy do wieczora?

przystawka: salatka pietrowa - mozarella, mango, rucola z pomaranczowym dressingiem
danie glowne: filet jagniecy (smazony jak stek) medium, sos redukowany z czerwonego wina i pomaranczy, ziemniaczki pieczone z rozmarynem, fasolka zielona owijana w szynce parmenskiej
deser: parfait z bialej czekolady i mascarpone na malinowym sosie
jak to już było napisane to menu świąteczne raczej a nie wigilijne
u nas barszcz z uszkami, karp, ryba inna, jarzynka, śledzie, sałątka śledziowa, u teściów jeszcze jest bigos postny i makowiec. Deserów w wigilie nie ma dopiero w święta

Cytat:
]Dziewczyny najpiękniejsze kolędy polskie w czyim wykonaniu?
Wiecie może które polskie radio będzie wieczorem miało tylko kolędy w programie?
na rmf lecą non stop kolędy tylko nie wiem od której godziny napewno po 18 już lecą cały czas

Dziewczynki, bo nie wiem czy jutro tu zajrzę:
Zdrowych, radosnych i pełnych miłości, rodzinnego ciepła świąt
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 22:31   #4003
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nadrobilam, przeczytalam i spadam...

Dziewczyny ja Wam na ten Swiateczny Czas zycze Wszystkiego o czym marzycie Wy i Wasi bliscy, byscie mogli sie spotykac co rok w tym samym gronie, zyczac sobie szczescia, pomyslnosci. Wykorzystajcie ten czas rodzinnie.

Ja sobie najblizsxych dni nie wyobrazam, dzis zmarl moj mlodszy brat, nie wiem.jak przejdziemy ten chyba najtrudniejszy czas.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 23:00   #4004
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
dzis zmarl moj mlodszy brat
o Boże... bardzo, bardzo mi przykro. nie wiem zupełnie co mogłabym napisać, więc tylko e-światełko [*]
Trzymaj się

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 23:27   #4005
alliw
Zadomowienie

Despa...tak mi przykro[*]...
Stary 2015-12-24, 00:09   #4006
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Dzieki.

Powiem Wam, ze gdyby nie dzieci to nie wiem jak bym funkcjonowala,jakis automat mi sie wlaczyl. A najgorsze przed nami.
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 01:05   #4007
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrobilam, przeczytalam i spadam...

Dziewczyny ja Wam na ten Swiateczny Czas zycze Wszystkiego o czym marzycie Wy i Wasi bliscy, byscie mogli sie spotykac co rok w tym samym gronie, zyczac sobie szczescia, pomyslnosci. Wykorzystajcie ten czas rodzinnie.

Ja sobie najblizsxych dni nie wyobrazam, dzis zmarl moj mlodszy brat, nie wiem.jak przejdziemy ten chyba najtrudniejszy czas.
Kochana ściskam mocno, bo nic innego, co teraz napisze i tak nie będzie miało sensu
Stary 2015-12-24, 01:18   #4008
kasia86bgo
Zakorzenienie

Despa [*] sciskam.mocno

Dzis to juz 3cia wiadomosc o odejsciu kogos bliskiego wsrod rodziny/znajomych.
Zmarla siostra mojego dziaka (matka chrzestna mojej mamy) potem znajoma w 7mc napisala ze jej tato zmarl i teraz Sylwia.
Smutno na sama mysl ze w czasie kiedy jest czas na radosc i sportkania z bliskimi Bog zabiera nam wlasnie bliska osobe

Stary 2015-12-24, 02:43   #4009
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Despa - przytulam.. [*]

moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 04:39   #4010
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Despa bardzo współczuję... Ściskam Cię mocno. Dużo siły dla.Ciebie i najbliższych
Stary 2015-12-24, 04:58   #4011
Moderna
Zakorzenienie

Despa przykro mi. Dużo siły
Stary 2015-12-24, 05:52   #4012
jolanT
Zadomowienie

Moderna-
U nas barszcz z uszkami, pierogi z kapusta i grzybami.
Sałatka warzywna, sałatka z pieczarek, śledzie w sosie tatarskim.
Łosoś na masełku. No i bigos
Z ciast pieke dzis sernik z brzoskwiniami (pierwszy raz- trzymajcie kciuki) i torcik bezowy z kajmakiem i malinami.

Dziewczyny'

Życzę Wam spokojnych Świat! Wszystkiego najlepszego w tym czasie!

Despa- przykro mi
Trzymaj sie, dużo siły!!!

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png

Edytowane przez jolanT
Czas edycji: 2015-12-24 o 05:54
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 06:12   #4013
anika_s
Wtajemniczenie

Cześć Kochane, jakoś nie mogę się ogarnąć , na szczęście dziś już do pracy nie idę.
a tyle mam jeszcze do zrobienia
Co do menu to u nas tradycyjnie: u teściów zupa grzybowa, karp, śledziki, sałatka warzywna jeszcze jakaś inna ryba pieczona, pierogi, i kompot z suszu którego nie cierpie !!!(sam zapach mnie mdli)ja do nich robię - sałatkę śledziową, jajka faszerowane łososiem wędzonym, sałatkę z tuńczykiem , i piernik.
U moich rodziców: barszcz czerwony, uszka, pierogi, krokiety, dorsz, sałatki, śledziki

Dla Was Wszystkich i Waszych Rodzin pragnę życzyć zdrowych , spokojnych i radosnych Świąt w gronie najbliższych Wam osób. Niech ten czas będzie wyjątkowy i niepowtarzalny

---------- Dopisano o 06:12 ---------- Poprzedni post napisano o 06:09 ----------

Cytat:
matko święta bardzo bardzo współczuję
Trzymajcie się "jakoś"
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 06:18   #4014
BYou
MBZ♥

Despa bardzo mi przykro dużo siły.

--=------------

Dziewczyny kochane, spokojnych świąt w rodzinnej atmosferze

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 08:22   #4015
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dziewczyny spokojnych Świąt!
Stary 2015-12-24, 08:23   #4016
Moderna
Zakorzenienie

Radosnych świat !!!
Stary 2015-12-24, 08:42   #4017
Villga
Zadomowienie

Dziewczyny, wszystkiego naj, naj na te Święta. Dużo spokoju, zdrowia, radości i miłości.

Despa, bardzo, bardzo mi przykro. Aż nie wiem co napisać... Trzymajcie się jakoś... [*]

Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 12:31   #4018
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Despa, straszne mi przykro
Wyrazy współczucia i dużo sił
Stary 2015-12-24, 12:46   #4019
monicca1989
Zakorzenienie

Wpadam bez nadrabiania chciałam Wam tylko życzyć
Zdrowych, Spokojnych Świąt spędzonych z najbliższymi
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 13:54   #4020
alliw
Zadomowienie

Kochane, życzę spokojnych świątecznych dni Wam i waszym Najbliższym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości