|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Ja wlasnie wróciłam z córką od lekarza, jakas masakra jest w przychodni. Tłum dzieci chorych...
U nas na szczęście wirusowe te uszy, takze nurofen, siedzimy w domu i czekamy aż przejdzie
|
|
|
|
#1862 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyty ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kejka jestes moja boginia moj maz pierwszy raz w zyciu powiedzial " kochanie to bylo naprawde dobre i nie musialem doprawiac" no i takim tez cudem dostalam od niego blender
|
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
Kalpana najważniejsze, że zamknięta, choć króciutka..
Tabaska poprzednio miałam w 36tc. Generalnie im wynik świeższy przy porodzie tym lepiej. Patulinka o kurczę, czyli jednak Twoje przeczucie się nie pomyliło. Dobrze, że gin zareagował i coś się dzieje w tym kierunku. Szkoda, że szpital ale najlepiej jak do 37tc wytrzymasz. Martini też mam czasem ochotę na gazowanę, całe szczęście, że rzadko bo później mam zgagę
|
#1864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1865 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w sumie fajnie, ze coś przydatnego Cytat:
najczesciej oszukuję się woda gazowaną z sokiem malinowym ale zimną fantę też z chęcia bym wypiła Cytat:
pessar na pewno pomoże no i leżenie do tego będzie dobrze, głowa do góry najwazniejsze ze z Zosią wszystko ok ![]() Trudna dla nas ta końcówka ciązy, ciągle coś się u którejś pojawia. Aż się boję co mi w czwartek gin powie. Mogłaby już być chociaz połowa marca... |
|||
|
|
|
#1866 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki kochane za wsparcie
|
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy tam się daje gotowane pieczarki, przynajmniej w moim przepisie, i dobrze sparzonego pora poszatkowanego
|
|
|
|
#1868 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
blender na walentyki, dobre patryska chociaż ja też wolę takie prezenty niż np. kwiaty ![]() do gazowanego mnie specjalnie nie ciągnie, ale jak chłop sobie kupi pepsi to nie odmówię
|
|
#1869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze ;/ Najważniejsze, że była szybka reakcja ! Wypoczywaj jak najwięcej ! Trzymam mocno kciuki zebyście dotrwali jak najdłużej.
|
|
#1870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie smutaj kochana będzie dobrze W szpitalach jest całkiem fajnie, mówię Ci a ja mam spore doświadczenie z tego miejsca. Codziennie będziesz słuchała serduszka, i będzie fachowa opieka A co do sterydów to jest taka procedura standardowa
Edytowane przez lulka19 Czas edycji: 2016-02-16 o 20:15 |
|
|
|
|
#1871 |
|
Zadomowienie
|
Patulinka musisz jakos wytrzymac, zaloza pessar i będziesz pod dobra opieka w szpitalu
oszczędzaj sie Gazowanego nie zdarza mi sie pic, chociaz na piczatku ciąży przy mdlosciach tylko cola mi pomagala. Ja lubię praktyczne prezenty, w tym roku dostalam na walentynki bukiet róż, mieliśmy inaczej spędzić ten weekend ale wyszlo jak wyszlo, ze tż sie rozchorowal.
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Wtajemniczenie
|
Patulinka glowa do gory, zaloza pessar i jeszcze przenosisz Maleńka
przewaznie tak jest! Lepiej dmuchac na zimne, pamietaj i sie nie doluj, ja Ci to mowie...a 23 mm to jest sporo na tym etapie tylko to rozwarcie cholerne...ja mam od drugiej strony...Martinixx ja tez mam taki ciag na gazowane, jak widze w sklepie napoj w puszce to sie trzese. W butelce juz nie robi na mnie wrazenia choc jak Tabasce na poczatku tylko pepsi i coca cola dawaly rade pozniek dlugo dlugo nic..Patryska ciesze sie!! Tak sie balam ze moze nie posmakowac gratki za blender pewnie byl juz na wykonczeniu? Bo troche sie obwiniam![]() Danika zdrowka dla corci ![]() Kalpana ja mam od zewnatrz dlatego nie jest tak zle...w czesci pochwowej mam. A Patulinla chyba w czesci "macicznej"
|
#1874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla naszej Zosi wszystko! |
|
|
|
|
#1875 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
gratuluję wizyt i że wzystko ok z dzieciaczkami.Cytat:
Cytat:
Cytat:
kejka położna super, masz wsparcie i to najważniejsze co do placków ziemniaczanych to zjem ale żebym jakoś uwielbiała to nie. do gazowanego też mnie ciągnie, miałam też fazę na gazowane pomarańczowe, później na cole, czasem jak mi niedobrze po jedzeniu lubie wypić gazowane to lepiej mi sie odbija i robi sie lżej na żołądku ![]() spakowałam dziś torbę nie myślałam że będzie aż taka duża i ciężka
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Patulinka spokojnie. Nie jest zle z długością. Tylko czemu musisz do szpitala isc...mi pessar zakładał prywatnie w gabinecie i nie musiałam w szpitalu leżeć, rylko w domu...
![]() Ineso pokaz ta bawełnę, moze popytam dziewczyn w grupie |
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
Patulinka bedzie, pessar przytrzyma. Mam kilka znajomych co mialy sciagany pessar kolo 37 tygodnia i pozniej w 41 tyg. skurcze wywolywali oxy bo sie dziecko na swiat nie wybieralo
jak mam byc szczera to...ja z checia dalabym sobie zalozyc dla pewnosci ale mnie nikt nie proponowal...
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i w sumie lepiej że będę pod kontrolą. Dla naszej córci wszystko. |
|
|
|
|
#1879 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe - część V :-)
Jak lubisz pora to polecam moja ulubiona sałatkę Składniki Por Papryka czerwona i zielona Kukurydza Pierś z kurczaka Makaron muszelki małe/kokardki Przyprawa gyros 2 łyżki majonezu Pierś z kurczaka kroimy na malutkie kawałeczki i wrzucamy na patelnie z olejem( troszkę musi go być) i smażymy posypując całym opakowaniem przyprawy gyros + szczypta chilli pieprz cayene. Makaron gotujemy. Studzimy kurę i makaron. W międzyczasie kroimy pora na plasterki papryki w kosteczki. Wrzucamy warzywa pokrojone do dużej miski i dodajemy kukurydze wystudzony makaron i kurczaka z całym olejem z patelni. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez i znów mieszamy. Gotowe i pyszne! Patulinka trzymaj sie tam! Bedziesz miała fachowa opiekę
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jak mam cisnienie niziutkie i tetno wysokie (w spoczynku ponad 100), to sie po prostu lipnie czuje. klade sie, odpoczywam, pije wode, jem i po jakims czasie tetno spada na 90, cisnienie roznie, ale wtedy juz jest ok. w ciazy nasze serce musi znacznie wiecej pompowac, nie ma co sie dziwic, ze czasem nie wyrabia i trzeba troche przystopowac
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw sie bedzie dobrze
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Moje postanowienia slodyczowe szlak trafia:/ zzarlam wlasnie z mężem cala czekoladę milkę mleczna z kawałkami chrupiącego karmelu, boże jakie to bylo pyszne, oczywiście ja bylam prowokatorką i zjadłam 2/3 ehh.. A młody ma po każdym jedzeniu czkawkę :co jest:
|
#1884 |
|
Rozeznanie
|
Normalka moj ma to samo czka jak coś zjem lub jak go rozbujam średnio 5-6razu dIennie około 5 minut. To że ma czkawke to dobrze bo uczy w ten sposób oddychać a w międzyczasie polyka około 40kcal; )
|
#1885 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt i badan gentycznych w III trymestrze.
Placki ziemniaczane ale narobilyście ochoty... ale ja z tych tradycyjnych śmietana i twarogi nie wchodzą w gre :zygam: po węgierku tak i zapiekane z serem żółtym, co do tarcia mąż uwielbia z tarki jak mi się chce to tre ale jak mi się nie chce to robotem robie. patulinka no szkurka ale jaja z tym paserem...nie za późno na zakładanie ja dziś Wam nie dotrzymam rytmu głowa mi pęka
|
|
#1886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To kladz się i odpoczywaj |
|
|
|
|
#1887 |
|
Zadomowienie
|
Patulinka będzie dobrze, bo to już jest bezpieczniejszy czas dla maleństwa.
A w szpitalu będziesz odpoczywać tak na serio, bo w domu zawsze coś Cię ściągnie do zrobienia czegoś.
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a cos Nie_Idealna nie odzywała sie dawno...w nowym wątku chyba nawet nie...
|
|
|
|
#1889 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie jeszcze od poniedziałku zaczyna się Nowy semestr na studiach... |
|
|
|
|
#1890 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do gazowanego uwielbiam tylko jak sie napije gazowanego pomaranczowego napoju mam pozniej straszna zgage wiec oodpuscilam. Aczkolwiek mineralna gaz musze miec . Narobilyscie mi ochote na placki ziemniaczane az jutro zrobie tz uwielbia ja zreszta tez no i synek tez je lubi wcinac a w sumie dawno nie bylo
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.

za wizyty
moj maz pierwszy raz w zyciu powiedzial " kochanie to bylo naprawde dobre i nie musialem doprawiac"
Przed chwilą obaliłam puszeczkę 

O kurka, poważnie się robi. Najważniejsze,że zamknięta i twarda. 

W szpitalach jest całkiem fajnie, mówię Ci a ja mam spore doświadczenie z tego miejsca. Codziennie będziesz słuchała serduszka, i będzie fachowa opieka 

przewaznie tak jest! Lepiej dmuchac na zimne, pamietaj
i sie nie doluj, ja Ci to mowie...a 23 mm to jest sporo na tym etapie
choc jak Tabasce na poczatku tylko pepsi i coca cola dawaly rade