|
|
#631 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Sorce, łóżko takie jak w załączniku. Zdjęcie z allegro, ale mają w Wawie sklep stacjonarny - pojadę i dokładnie je obejrzę.
Eksperymenty ekstra. My dziś zasiejemy rzeżuchę i będziemy obserwować jak rośnie. A później ją zjemy! ![]() Moderna, fajne propozycje. Jak ten gokart jest napędzany?
|
|
#632 |
|
Wtajemniczenie
|
Corka, fajne fajne. Jakby się fajna cena trafiła to bralabym i takie. Myślę czy jedna czy dwie szuflady lepiej
Ha, myśmy we wtorek zasiali owies wielkanocny Filip na początku co 5 min zerkał czy już rośnie A dzisiaj będzie niespodziewanka bo owies po nocy ma malutkie korzoneczki ![]() Rzeżuchę muszę kupić
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce z naturalnych polecam wlasnie to maselko Mamaglück, Töpfer krem i lotion (lotion jest troszke lzejszy, ja bardzoej wolalam krem, tylko ze go malo jest w tubce), Weleda seria Calendula lub biala malwa (calendula jest intensywna w zapachu, krem bardzo dobrze natluszcza, bialej malwy nie mialam okazji testowac, ale jest na bazie oleju kokosowego) - nje wiem, czy te kosmetyki sa u Was, jezeli chcesz moge Ci wyslac
)
Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-25 o 12:54 |
|
|
|
|
#634 |
|
Wtajemniczenie
|
Cena z materacem podobna do tego, które Ty wstawiłaś. Chyba dość dobra
![]() A kuchnie skąd macie? Ikea? Podoba mi się stamtąd, ale droga straszliwie :/
|
|
#635 | |
|
Zakorzenienie
|
na pedaly
![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
)a moze taka z Tchibo? http://www.tchibo.pl/drewniana-kuchn...400061795.html Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2016-02-25 o 12:56 |
|
|
|
|
|
#636 |
|
Wtajemniczenie
|
jak na pedały to ekstra
chyba. Wiecie, takie mini auto, które dziecko może prowadzić bez użycia siły mięsni. Dla mnie to średni pomysł, bo dziecko ma skakać, biegać, jeździć na rowerze/ hulajnodze itd. a nie wsadzić pupę w auto i pojechac. Chociaż wiem, że Wo byłby zachwycony.Fajna ta kuchnia z Tchibo. Moderna, a dlaczego nie polecasz tej ikeowej? Znalazłam jeszcze taką Ale cena tez za wysoka. i taką, polską: http://allegro.pl/drewniana-kuchenka...972478714.html - wydaje się fajna, wysoka, przemalowałabym na biało i byłaby gites.
zgodnie z planem, zgodnie z logika, zgodnie z ogólnie przyjętymi zasadami, zgodnie z Biblią, Koranem, Torą i komiksami 21.04.2013. Edytowane przez corka_rosy Czas edycji: 2016-02-25 o 13:07 |
|
|
|
|
#637 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale... można włączyć "palniki" i piekarnik i wydaje dźwięk jakby smażenia, piekarnik pika i świeci. I jest to do zniesienia. ba, nwet przyjemne te dźwięki. W weekend bawił się jakąś inną która wydawała z sienie irutyjące dźwięki. parę razy podchodziłam i ukradkiem wyłączałam :PCytat:
Spojrzałam na all i Mamagluck do 30 zł do kupienia więc chyba nie kalkuluje nam się wysyłkę wpost z Niemiec, ale dzięki za pomoc wielkieeeee
|
|
|
|
#638 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#639 |
|
Wtajemniczenie
|
No wiesz... w tych 30zł jeszcze zysk dla sprzedającego musi być
|
|
|
#640 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciuchy-dzieciowisko. fajne promocje były (ciuch za 13 zł, taniej niż w sh)sobie ostatnio buty kupiłam, ale zwracałam, bo za duże. nie wiem jaki mam w końcu numer Cytat:
moim też. nabyłabym jakbym ciut więcej miejsca miała ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziękuję za troskę o Olusię. Gil jest , gorączki brak. dziś u nas ślicznie jest i była z babcią wdychać zdrowe powietrze ![]() Agateczka, muszę Ci powiedzieć, że już wiem o czym pisałaś jakiś czas temu - wieś, rodzice, aaaa są plusy, ale też szereg minusów ![]() byłam dziś z Michałem na zakupach i się poczułam jak pies spuszczony ze smyczy ![]() BYou, podlinkujesz Waszą hulajnogę??? ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- a BYou, cuda ta lala
|
|
|
|
#641 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
dziękujemy za zachwyty nowymi umiejętnościami Wojtusia zwariuje z Karolem ostatnio wszystko go gryzie, swędzi, boli. Przechodzi pół dnia w bluzce a nagle sie rozbiera bo go grzyzie i musimy inną wkładać, dziś po obiedzie przyszedł z pokoju bez majetek i spodni bo go gryzły, musiałam inne zakładać![]() śliczna lala Cytat:
zdrowkaCytat:
|
|
|
#642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta plyta na baterie jest slabej jakosci - wchodzi tam 8 baterii i zre to tyle pradu, ze glowa mala - cale szczescie mamy akumulatorki - ale mimo wszystko szybko sie wykanczaja, nie wiem, czy dwa dni nawet wytrzymaly (no i psuje sie, u nas tylko jedna dziala, i jak czytam w necie to szybko sie to psuje). Drzwiczki ciezko sie otwieraja, dla mlodszych dzieci to utrudnienie, i brak jest miejsca, by postawic np. deseczke czy talerzyk, by te warzywa np. pokroic ![]() Cytat:
hahaha.. ale ze z dzieckiem taki wypas na zakupach? ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
hehe
![]() kupilas cos, czy tylko byliscie "ogladac"? ![]() my bylismy we wtorek w miescie, sami we dwojke - prawie 4 godziny, z postojem w restauracji - M. wchodzil ze mna do kazdego sklepu, czekal, az sprawdzimy, czy jest to czego szukam, ani jekniecia, nic
|
|
|
|
|
#645 | |
|
Zakorzenienie
|
tu gdzie jesteśmy nie ma opcji: "oglądać".
Spożywka, Ross, skarpety taki wypas ![]() Cytat:
no i tak ma być
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
hihi
![]() jak nie ma? ja tam uwielbiam przegladac Rossmanna ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Krakuski, wrzucic Wam cos jeszcze do niemieckiej paczki? ![]() moze chcecie te mydelka na plamy, albo jakies kremy z DM (Alverde), albo cos z Weledy (a w PL mozna kupic te kremy w Rossmannie?) |
|
|
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
![]() ---- Bylismy u lekarza. Z ma uczulenie, suchą skórę...Zamówiłam płyn do kapieli, balsam do skóry z AZS. K ok, takze jutro idzie do złobka. |
|
|
|
|
|
#648 |
|
Zakorzenienie
|
Jakub w domu
|
|
|
|
|
#649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Fiu, fiu to nieźle ze sniadankiem
![]() Fajne pomysły A ja w końcu nie wiem co na prezent - bo t i TZ mają obiekcje do zjezdzalni (piaskownicy w sumie tez ale tu stawiam na swoim bo to fajne zajecie dla dzieci i nie po to tyle zabawek mają do piaskownicy )Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Oj zdrówka w takim razie! |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#651 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytanie z czapy, bo na necie wszędzie spam reklamowy
![]() Jakich zapachów, odswieżaczy używacie? Nie chodzi mi o spray tylko bardziej: stojący, wiszący, ewentualnie elktryczny...mam wejscie do mieszkania na przeciwko kuchni i czesto zapachy kuchenne utrzymują sie jeszcze dlugo po gotowaniu, a co gorsza smażeniu w przedpokoju...potrzebuję cos delikatnego, ale trwałego, bo co nie kupie to po 2 dniach nic już nie czuć.... |
|
|
|
|
#653 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bossssko
![]() (ja tez ostatnio tylko na takii zakupy chodzę) Cytat:
Cytat:
Klementyna, nie pomogę, nic takiego nie używam.
|
|
|
#654 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarka kazała wyeliminowac to, co uczula najczesciej: kakao i cytrusy. I dała masc Cutivate (czytałam, że ze sterydami). Poza tym odpowiednia pielęgnacja skóry suchej, atopowej. Co do zjeżdzalni...jakieś argumenty, że się wywróci, że duzo miejsca zajmuje (a ogródek mamy mały)
|
|
|
|
|
|
#655 |
|
MBZ♥
|
Achna nie mogę odpisać na pw
ale wszystko się udało sięKlementyna ja mam takie coś: http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/Produc.../2003011858170 do tego lubię zapach japoński ogród albo coś z jaśminem.No i woski z yankee candle. Szczególnie te "praniowe" o zapachu świeżego prania właśnie. Demeter ja bym walczyła o zjeżdżalnie fajna sprawaKompletnie nie mam pomysłu na prezent:/ Sorce ja używałam tej serii przy problemie z suchą skórą u mnie. Ale za wiele nie pomogło. Inna sprawa jest taka, że u mnie tarczyca zawala sprawę i muszę używać bardzo tłuściochów żeby nie czuć napięcia, szorstkości. Pani jakby co to mogę pomóc w zakupie lali metoo ![]() Moderna, tak udało mi się wyprać na szczęście nocka bez pobudek więc wyschła bez problemów i rano była gotowa do zabawy.Zarze zaginął transport z zamówieniami tam moja paczka
|
|
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też. ale tutaj to święto czyt. odmiana
![]() Cytat:
![]() już się do Bzinki uśmiechnęłam ale z chęcią wykorzystam Cię kiedyś ![]() jak to zaginął? i co teraz?Poszłam z dziećmi do lasu. Rany... pół powrotnej drogi musiałam Olkę nieść... darła się, wierzgała; ona w kombi - ja w kurtce z ortalionu, więc ślizgała mi się pięknie. trzymana jedną ręką. drugą pchanie wózka (po dziurawej żwirówce), na którym uwiesza się T. aaa! jak koń po westernie jestem ![]() chłop storpedował mój pomysł wózka dla lalek dla Olci co fajnego Wasze córeczki dostały na roczek? coś w miarę małego
|
|
|
|
#657 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W sumie ja też przegladałam all i nie mam w ogole pomysłu ![]() I co teraz z zamowieniem? Cytat:
![]() O rety to miałas akcje Ja już z dwójka nie chodze. Boje się ![]() Co do przentu to pewnie dużo macie już. A pierwsza lalka? ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Moja Z dostała: - laptopa Fisher Price (taki biało-szary) - wózek - lalkę First Anabelle - jajeczka Tomy sorter (bardzo lubią oboje) ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Aaa i jeszcze dostała Lego Duplo Supermarket. Pani, z tych rzeczy co mam to lubią Arkę Noego z Dumel. I myslałam kiedyś o Odkrywczym Domku z Dumel. http://www.smyk.com/kiddieland-odkry...y-dla-dzieci-p ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Choć szczerze już mam dosyć tych plastkowych, grających i migających zabawek W sumie Duplo, wózek, jajeczka Tomy i lala to fajne prezenty. ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Dla naszych dzieciaków fajne http://www.maluszkoweinspiracje.pl/2...jmodszych.html |
||
|
|
|
|
#658 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc mam chwile i szukam co można na urodziny
![]() - kosiarka z bańkami - tablica kredowo - magnesowa (ale raczej taka zawieszana) - bujak dla dwójki na ogródek - encyklopedia przedszkolaka |
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Demeter na tej huśtawce na razie Zu się nie pohuśta sama, bo one wywrotkowe są.
Moderna- dzięki,skorzystam jeśli pozwolisz- dam przez Sorce znać BYoy- ja tez woski wielbię, ale ze względu na mój "gupi" łeb w grę wchodzą zapachy cytrusowe, owocowe. Jest w nich moc! U nas masakra była, Tydzień temu w czwartek już na mega w☠☠☠☠ie uderzyłam do lekarki- oczywiście musiałam się zwolnic z pracy bo znowu gorączka.... Nasłuchałam się ze się upieram przy antybiotyku, ze dziecku nic nie jest- ale nie wiadomo jak i czemu gorączkuje przez cztery tygodnie z przerwami dwu trzydniowymi. Lekarka usiłowała mi wmówić ze wszystkie "dobre" bakterie wygina itp, itd Uparłam się mówiąc ze wszystkie te syropki i cuda wianki które przepisuje maja w ulotce ze maks 10-12 dni mogą być stosowane, a ona każe mi czwarty tydzień, ze dziecko się meczy , słabo śpi, mało co je- dostałyśmy sumamed na 5 dni. I eureka- > przeszło- jakież było zdziwienie pani doktor ze zadziałało. Wczoraj byłyśmy u kontroli u innej lekarki i w pon wreszcie do żłoba. No i zmieniamy panią doktor-wreszcie mnie ktoś wysłuchał, przeglądnął poprzednie wpisy w karcie, zaglądnął do uszu, ba mało tego lekarka powiedziała,ze schodząca skóra z rąk nóg mogła być objawem bostonki bądź szkarlatyny, ale teraz po czasie nie powie na 100%. Stwierdziła tez ze dobrze ze się na antybiol uparłam bo i crp i aso juz 5/02 było podwyższone wtedy tez dodatkowo powinna mieć mocz zrobiony-> ale po co...i oczywiście cztery tygodnie kombinacji z grafikami, zmianami urlopami bo po ciul nam zwolnienie, ech.... Kasy w ☠☠☠☠u na syropki, pierdoły w aptece- aż mnie trafia. A Emila nie chodząca do żłoba, to czort jakich mało, Tak tą dziewczynę nosi, ze nie ogarniam, co jeden kąt poskładam to roz☠☠☠☠☠☠☠ w drugim,skoki po łóżku z łózka, wspinanie sie, huśtawka na klamce od drzwi, dodatkowo wszystkim rzuca. Myślałam, ze mnie trafi jak Oliwii rozwaliła okulary....
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
ja nie widziałam.
Jutro składam zamówienie - muszę chociaż jedno dziecię zrzucić ze swoich barków! ![]() Despa, u Was w przychodni jakaś babeczka nowa? Ja zapisałam oboje do takiej, która też ujęła mnie badaniem uszu co wizytę ![]() Panika, masz jakieś zdjęcia z postępu prac czy idziecie na pełną niespodziewankę? Dzisiaj mieliśmy gości - kuzynka z mężem. Zapowiedziała się na 2h przed przyjazdem - w domu burdel na kółkach. Z prędkością światła odkurzałam, myłam podłogi. Szbko po Filipa, do cukierni - tam babka poleciła mi ciastka kruche kruchsze niż inne, pyszne. Wzięłam. I rzeczywiście zanim Filip ciasto wsadził do buzi w rękach miał pył takie były kruchutkie. Dywan i podłoga caaałe w ciastkach.---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Demeter, fajna ta encyklopedia ![]() A ja zamówiłam jeszcze 3 książki z tych o Puchatku z wyd.Egmont co to były w biedrze. Straśnie mi się spodobały, heeej!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

)

, gorączki brak.
).
05.07.2008 

już się do Bzinki uśmiechnęłam