|
|
#391 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wieczny bałagan w domu - cz.2
Mojwa on nie pracuje fizycznie ,od 2 lat prosilam o zmiane pracy bo mogl ja znienic . Ja robilam na budowie po 12 h potem jeszcze w domu kilka godzin przed kompem i tak to ja sprzatalam .
Bylam w delegacji od pn do soboty i w sobote wracalam i musialam sprzatac myc garczku prac bo krolewiczowi byli ciezko Ja prosilam o pomoc w weekend gdy byl w domu np. Ja posprzatam to a ty to. Na tygodniu ja zawsze sprzatam. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez mogg Czas edycji: 2016-03-21 o 12:10 |
|
|
|
#392 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie sprzątnęliśmy.
Jak koty mobilizują do sprzątania.;-) Gdybym miała 2 nieużywane piętra w domu to na pewno bym wynajęła. Moja babcia tak robiła w naszym starym domu. I nawet zaprzyjaźniliśmy się z rodziną, która tam wynajmowała. Raz, że dodatkowy zastrzyk gotówki, dwa, że jak trzeba się zrzucić na większy remont np. dachu to też jest łatwiej. No i budynek użytkowany nie niszczeje.
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Sutailije: ale w sumie co tu wybaczac? W sensie sama sie wyrwalas do tych plyt, mogly sobie lezec, swiat by sie od tego nie skonczyl.
Mogg: jakbym pracowala 16h dziennie i Tz kazalby mi potem sprzatac to chyba bym sie z nim rozwiodla
|
|
|
|
#394 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mogg też pracowała po 12 godzin na budowie + kilka co dziennie przed kompem. Wychodzi 16h do 16h. A kto sprząta? Mogg. Mogg - myślisz o rozwodzie? Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2016-03-21 o 13:00 |
|
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
Nieeeee
co Ty juz jest inaczej rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa Maz zmiemia prace pomaga zrozumial i jest podzial kazdy robi to co lubi To tylko jedna rzecz o ktora byly boje . Moj maz po prostu typowe jedynak z typowa mamusia ktora by die za niego w mlodosci nawet wysikala ;D Teraz pranie robi nastawia pilnuje zeby wywiesic wie ze jak ja gotuje on zmywa. Jak sie nam nie chce zamawiamy obiad do domu Te perypetir byly w zeszlym roku teraz jest ok a bedzie super juz za 2 tygodnie bo zmiania prace na normalna Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#396 |
|
Konto usunięte
|
super że się dogadaliście bo nic tylko utłuc dziada za takie zachowanie.
Zmotywujcie mnie proszę bo siedzę na tyłku i nawet prania mi się nie chce wywiesić.. |
|
|
|
#397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może być? Na mnie działa zawsze jak to sobie pomyślę, bo potem czuję jeszcze po 3 praniach ten odór dlatego nie zdarzyło mi się przetrzymać prania dłużej jak 10 minut od już długiego czasu
Wizażowe mądrości: - "To była logika kompletnie nielogiczna, jakaś matematyczna" Edytowane przez tenebra Czas edycji: 2016-03-21 o 13:43 |
|
|
|
|
#398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do prania. W sobotę 4 pralki (zasłony, firany, pościele) niedziela 4 pralki: pościele po gościach, pranie ciuchów 2 kolory Dziś w sumie powinnam znów prać, bo sterta czeka + 2 kpl. poscieli do zmiany co nie zmieniłam w sobotę. Ogłupieć idzie normalnie, ja nie wiem skąd tego tyle ![]() + czeka wielgachne pudło do oprania końskich rzeczy na sprzedaż, + do pranie ręczników z całego tygodnia + osobne pranie sportowych. :/ Kolejne ze 4- 5 pralek. + uświniliśmy wielgachna serwetę z jadalni i kolejne pranie z wybielaniem. ![]() Jakaś klątwa szopa pracza mnie dotknęła.Łaska pańska ze ja większości nie wieszam ani nie zbieram tylko dzieci. Ja tylko pościele/firany, nietypowe prania wieszam i składam/zbieram.
|
|
#400 |
|
Zakorzenienie
|
kocham prać
![]() Ja zrobiłam 2 prania umyłam okna , ospzatałam kuchnię zostało jeszcze kilka rzeczy przemieścić zamówiłam zwirek dla kocistych - bo ich toaleta za chwilę nie będzie do uzytku , powinien być jutro rano umyłam łazienke, zostalo poprać dywaniki. z większych rzezy zostaly firanki i dywny 2 do trzepania |
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
ja lubię trzepać dywany,miałam 2 trzepaki w domu rodzinnym
ta świadomość,że spalasz kalorie i endorfiny ....i fakt ,że roztocza uciekaja na podwórko, a nie ciągle krążą po mieszkaniu ![]() PS. byłam na godzinnym spacerku z dzieckiem i masa kobiet myje okna, pucują,że hoho- a ja nie myję na razie Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2016-03-21 o 14:11 |
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja dziś chciałabym jeszcze trochę ten odgruzowywany pokój ruszyć, ale czuję ze nie dam rady. W weekend nic nie odpoczęliśmy i zwyczajnie już teraz nie mam siły i chęci na nic. Po pracy będzie jeszcze gorzej...
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja skonczylam kuchnie, wreszcie mam gdzie wstawic sokowirowke
Jutro odruzuje sypialnie.
|
|
|
|
#404 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Jakbym miała wolne, to też bym może pomyła okna
Ale siedzę w robocie, więc...
|
|
|
|
#405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pranie wywieszone, śmieci wyrzucone, nalewkę zlałam..... odrobiłam pańszczyznę na dziś
Edytowane przez 201607040940 Czas edycji: 2016-03-21 o 19:15 |
|
|
|
|
#406 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Nie lubię w ramach tych rowków - pierdółek, chyba to w założeniu miało pełnić tylko ozdobną funkcję, tyle że się nie sprawdza bo gromadzi brud. Trudno, ja wychodzę z założenia że okna są dla mnie, nie odwrotnie i nie będę marnować dnia na dłubanie w każdym zakamarku bo niedługo będzie znów to samo. Przesadna dbałość o detale w przypadkach takich jak ten nie jest najlepszym pomysłem ![]() Ja dziś swój pokój wysprzątałam, dostałam od siostry nową firankę (tzn. starą jej), krótką, nareszcie, miałam wcześniej do samej ziemi i zawsze się w niej traciłam w drodze do okna Nawet ją wyprasowałam i mam dużą radochę z nieskrępowanego dostępu do parapetu
Weź głęboki wdech Życie wokół ciebie słodkie jest jak bananowy dżem Webook Filmweb Last.fm Edytowane przez _Matilde_ Czas edycji: 2016-03-21 o 20:34 |
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
U nas się nie zanosi na mycie okien przed świętami
|
|
|
|
#409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie najbardziej brudzi się wewnętrzna strona ramy. Tam gdzie są uszczelki, zamki itd. To są czasem take wręcz czarne zabrudzenia, wyglądają jak od smaru jakiegoś. I teraz nie wiem czy tylko moje się tak brudzą, czy tylko ja wpadłam na pomysł szorowania tego I też umyłam dziś okno! Jedno, i to tylko od wewnątrz, żeby móc powiesić czystą firankę ![]() Jestem wściekła, sprzątam to mieszkanie i sprzątam i wciąż jest brudno. Jeszcze nie doszłam do ładu po remoncie, który skończył się mniej więcej w grudniu. Muszę wyprać dosłownie wszystko, bo się zakurzyło, a nie mam tyle suszarek. Rzeczy z suszarek nie mogę ściągnąć, bo nie zorganizowałam jeszcze miejsca, jak to wszystko poupychać. Kolejne święta w syfie. A już więcej wolnego wziąć nie mogę. Ogólnie padaka. A i jeszcze odnośnie TŻa mi się przypomniało. Ogólnie jest zaangażowany. Mycie naczyń czy podłóg ma zaprogramowane. Resztę trzeba pokazać. Najbardziej się garnie jednak do prania (z czego nie jestem zadowolona bo sama wolę panować nad programem prania i swoimi rzeczami, a szczególnie bielizną). Bezcenne jest jednak, gdy pranie wstawię ja a nie mam czasu go wywiesić. Dzwoni wtedy, zwłaszcza gdy się mijamy ze względu na pracę, i opowiada co u niego. Prawie zawsze słyszę wtedy "no i wywiesiłem ci pranie". Niezależnie od udziałów. Czy pranie stanowiły w 50 proc. jego gacie i skarpetki, on MI wywiesił pranie. Tak samo MI umył podłogę, naprawił MI szafkę. Wszystko jest, jak się okazuje moje
Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2016-03-21 o 21:11 |
|
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja lubię robić pranie, bo właściwie to żadna robota, pralka pierze
Czasem mi potem to wisi kilka dni ale co tam . Odkąd mieszkam na swoim nie prasuję ubrań po ściągnięciu z suszarki , wyjątkiem są koszule, ściereczki i spodnie materiałowe. Resztę składam i siup do szafy. Muszę zrobić przemeblowanie w szafkach kuchennych, żeby się bardziej funkcjonalnie zrobiło bo coś mi nie pasuje.
|
|
|
|
#411 |
|
seriously? no.
|
a jak pierzecie bieliznę? całkowicie oddzielnie, czy z innymi ciuchami?
co z koronką? wrzucacie do pralki? tyle pytań
|
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niedobra, źle to odczytujesz. Nie chodzi że to jest Twoje a on zrobił. Chodzi o to niedomyślna kobieto , że on to zrobił _DLA_ Ciebie.
|
|
#413 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mój też by tak mógł Wzięłam wolne na czwartek i piątek, jak będzie pogoda to umyję te okna! |
||
|
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#415 |
|
Zakorzenienie
|
Piore razem jedyne co osobno to biala koronkowa boelizne bo jest wtedy biala dalej i staniki odobno
![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#417 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja bieliznę piorę różnie... Jak mam więcej, to całkiem osobno, jak mam mniej, to z ręcznikami. A białą piorę z białymi rzeczami. Bo jak ją uprałam z resztą bielizny w 60 stopniach, to mi zafarbowala
|
|
|
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
No tak dziele na biale i czarne
to wiadomoWysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#419 |
|
Konto usunięte
|
Ja nie mam koronkowych rzeczy za dużo ale jeśli już mam to piorę ze wszystkimi innymi rzeczami, posegregowanymi kolorami.
|
|
|
|
#420 |
|
seriously? no.
|
ja się nie rozczulam za bardzo i ostatnio wszystko piorę razem - ciuchy, bieliznę, staniki. nawet za bardzo nie chce mi się ubrań na kolory segregować (tak, wiem
), bo nie mam za dużo ciuchów i nie chce mi się prać w pralce dwóch czy trzech białych koszulek. wiem, że źle robię, ale jakoś tak ostatnio wychodzi ![]() a takie woreczki do prania staników czy koronek to gdzie dostanę? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

co Ty
dlatego nie zdarzyło mi się przetrzymać prania dłużej jak 10 minut od już długiego czasu 

tydzień do minimum!
, że on to zrobił _DLA_ Ciebie.