|
|
#91 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Manifestacje przeciwko zaostrzeniu prawa aborcyjnego
Cytat:
Nie powiem mialam taki pomysl by pojsc do wroclawskiej katedry i zrobic zadyme |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tylko ciezko mi w tej chwili porownac wladze jedne i drugie, bo chyba tam sa jednak bardziej trzezwi, w ruch poszly jakies sankcje czy cos, nie wiem dokladnie jak to bylo |
|
|
|
|
|
#93 | |
|
O RLY?
|
Cytat:
"zrozumial swoje grzechy i nawrocil sie." pewnie z tymi z kosciola bylo tak samo
|
|
|
|
#94 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;58356181]A to nie bylo ustawione? Dla mnie tak to wyglada. #teoriespiskowe #smolensk[/QUOTE]
Myślę, że częściowo było, a część osób przyłączyła się spontanicznie. Jednak protesty powinny chyba być planowane z wyprzedzeniem! Jestem za tym, aby zorganizować jak najwięcej takich protestów. Żeby ludzie zorientowali się, że kościół to nie żadna instytucja wyższa, nauczyciel moralności, tylko zwykły uczestnik gry na scenie politycznej, różniący się tylko posiadaniem nieuzasadnionych przywilejów prawnych. |
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
Pozostaje miec nadzieje, ze przez zaangazowanie KK w tematy ktore ich nie dotycza, skandaliczne wypowiedzi biskupow, min na temat pedofilii kosciol w Polsce upadnie
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
Liczę, że skończą swoje panowanie wraz z obecnym rządem. Następny rząd zapewne rozprawi się z kościołem, jako z kolaborantem obecnej władzy.
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
W polityce popiera się to, co akurat w danej chwili pasuje. Równie dobrze mogłabym powiedzieć, że Kaczyński jest zwolennikiem tej ustawy, bo w Sejmie poprzedniej kadencji popierał inicjatywy obywatelskie mające na celu całkowite zakazanie aborcji, idące nawet dalej niż ta obecna.
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Przecież Candy od początku pisała o 10 kwietnia, sama cytowałaś. |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
U mnie na mszy ksiądz nie czytał tego liściku. Gdyby czytał wyszłabym, chociaż chętnie weszłabym na ambonę.
|
|
|
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
Nie. Kaczyński nie będzie płakał jak ta ustawa nie przejdzie. Kaczyński nie wychyla się przeciw bo nie chce buntu na pokładzie bo nie mamy roku 2006 i dziś jest wielu którzy mogliby Kaczyńskiego pożreć. On nic nie popiera on po prostu przeczekuje.
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli ustawa nie przejdzie, trzeba będzie przekazać nie 20 mln PLN, ale 2 mld PLN, żeby zaspokoić apetyty strażników sumień. A na to pieniędzy w budżecie może nie starczyć...
|
|
|
|
|
#105 |
|
Konto usunięte
|
Mysle, ze wyrzucic go nie moga, bo on jest niezbednym skladnikiem kultu Smolenska, ktory utrzymuje elektorat w nastroju męczeństwa. Ale jesli ustawa nie przejdzie, a kler kazal ja przepuscic, to sie moga zdenerwowac i go mocno odsunac, obstawiam, ze wtedy pelnia wladzy bedzie w rekach Ziobry, o ile juz w sumie nie jest.
|
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie protestowanie w Kościołach to głupi pomysł. Idę tam żeby się pomodlić, a nie oglądać skaczących ludzi. Po co robić takie rzeczy? Chcecie gnębić chrześcijan jeszcze bardziej? Przecież tak czy siak zdecyduje władza polityczna, a stanowisko Kościoła nie ulegnie zmianie.
Ciekawe czy, któreś z Was weszłoby do meczetu protestować przeciwko złemu traktowaniu kobiet, zabijaniu ludzi czy wersetom koranu nawołującym do złych rzeczy? Pewnie nie, bo odwaga kończy się na szkalowaniu chrześcijan, którzy są obecnie najbardziej gnębioną grupą wyznaniową. Zastanówcie się do czego nawołujecie.
Edytowane przez e_ina Czas edycji: 2016-04-03 o 18:34 |
|
|
|
|
#107 |
|
Konto usunięte
|
Ale w islamie niema zakazu aborcji i in vitro. A większości państw arabskich refunduje te zabiegi medyczne.
No i nie wiem czy bardziej prześladowani są ci co bomby zrzucają czy ci co od nich giną. ![]() Kult smoleński łatwo zmienić na cokolwiek innego, a Ziobro rzeczywiście akurat pierwszy w kolejce do zatopienia Kaczyńskiego. Edytowane przez 201607111003 Czas edycji: 2016-04-03 o 18:38 |
|
|
|
|
#108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to ja bardzo chcę gnębić chrześcijan, którzy narzucają swoją wolę innym ludziom i chcą narzucać swoją wolę poprzez przepisy karne, a o tym właśnie traktował dzisiejszy list... Kościół jest obecnie częścią władzy politycznej, wręcz organem propagandowym partii rządzącej. Na własne oczy widziałam Turczynki w prowokujących strojach naśmiewające się z muzułmanów w czasie modlitwy w meczecie. Więc nie tylko w chrześcijańskich świątyniach odbywają się protesty przeciwko religii i nadużyciom jej kapłanów. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Też jestem przeciw protestom w kościołach. Zostanie to obrocone przeciw protestujacym jako profanacja i robienie cyrkow i będzie kolejny argument na robienie szumu wokół zamiast zajęcie się sprawa. Zresztą samo chodzenie do kościoła wiaze się z przytakiwaniem katolickim zasadom więc cóż większym protestem byłoby nie pójść tam wcale. Tymczasem kościół czuje się ważny bo niby katolików tak mało, ale wziąć ślub kościelny trzeba bo ładny (marudzac co za głupoty na tych kursach dla narzeczonych), ochrzcic dziecko (bo co ludzie powiedzo) itd.
Protesty muszą być kierowane do tych którzy faktycznie powinni rządzić. Póki co nie jest to żaden biskup ani ksiądz. Zalamuja mnie ich argumenty o katolickich wartościach, które teraz też mogą praktykować przy obecnym stanie przepisow. Proponuje wprowadzić mandaty za niechodzenie na msze, to będzie prawie komplet. |
|
|
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyraziłam swoje zdanie, Kościół ma takie prawa nie inne, nie musicie się zgadzać, ale to władza polityczna decyduje. Nie podoba mi się pomysł zakłócania mszy świętej i tyle. Chcecie protestować to to róbcie, ale z głową.
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
Skoro idziesz tam, żeby się pomodlić, to dlaczego tolerujesz polityczne przemówienia księży, które w istocie przełożą się na gnębienie chrześcijanek?
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Cytat:
|
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
To co się dzieje dziś jest efektem 23 lat mówienia o kompromisie i niereagowaniu na ekstremistów około kościelnych, ustawiających się pod ściną na prawo. Tylko tak samo radykalną bronią można obciąć łeb tej hydrze.
Dobra, ja wiem że e_ina jesteś ciężkim zawodnikiem. Ale to USA i UK z Francją są odpowiedzialne za sytuację w krajach arabskich, za to jak zmienił się Afganistan czy Irak. Odpowiedzialni są też za Iran (podpowiem, że nie jest to państwo arabskie). Wszystkie te kraje legitymują się jako chrześcijańskie. I już kiedyś pytałam czy jesteś w stanie podać choć jedn państwo które jest państwem o dominacji islamu, a które nie jest państwem arabskim. Nie zrobiłaś tego, co za pewne jest wynikiem częstej w Polsce ignorancji gdzie islam łączy się tylko z krajami arabskimi, a gdzie nie jest to po prostu religia, a jak w Polsce katolicyzm pewnego typu system polityczny z wyraźną kastą rządzącą. Oczywiście w rożnym natężeniu bo Egipt jest na innym biegunie niż Arabia Saudyjska, ale.... Edytowane przez 201607111003 Czas edycji: 2016-04-03 o 18:51 |
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zadomowienie
|
Z czasem profanacja stanie się bohaterstwem, przejawem oporu obywatelskiego przeciwko rządom władzy kościelnej.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Biedni, gnębieni w Polsce chrześcijanie...
Jak nie chcą księża protestów w kościele, to niech nie mieszają polityki z mszą.
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#118 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem to jest słuszna metoda, bo wiele kobiet chodzących normalnie do kościoła się do takich akcji dołączy. Często słyszę od ludzi uczęszczających do kościoła, że jak ksiądz zaczyna o polityce to nie da się go słuchać, że czasem wychodzą. Te kilka-naście podstawionych w kościele osób może dać odwagę wielu innym, już nie podstawionym w ramach protestu.
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widziałaś Turczynki? Ciekawe czy żyją... jak jeden narysował we Francji prześmiewczo Mahometa to odstrzelili redakcję.. Protesty w Kościołach nic nie zmienią, stanowisko Kościoła jest jasne i niezmienne, ale to nie Kościół pisze prawo. Ustawa, o której piszemy nie jest autorstwa Kościoła ani PiS, tylko środowisk pro-life i nie widziałam żeby była proponowana do rozważania w sejmie.
|
|
|
#120 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Kościół jasno powiedział, że obecna ustawa mu się nie podoba i popiera radykalny projekt. Helloł, ustawy to porządek prawny, tworzony przez polityków. Więc jak się sieje wiatr, to się zbiera burzę. I żadna czarna kiecka nie chroni, kiedy się próbuje takie bulwersujące projekty popierać.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.