|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Ja mam tak złe doświadczenia z laktatorem, że nie biorę tej opcji w ogóle pod uwagę. Albo kp normalnie z cycka, albo butla z mm. Znacie moją smutną historię kp. Jedno dziecko odchowałam na mm i nie widzę, żeby go to skrzywdziło, więc nie będę na pewno aż tak jak przy nim się mordować. Jak się uda, to super. Jak nie, to też ok.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4652 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą, wiedza z zakresu diety leży u lekarzy a co dopiero spodziewać się wiedzy o laktacji. |
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie karmienie piersią ani ziebi ani grzeje. Biologicznie itp oczywiście karmienie piersia wygrywa. Bo dobre dla dziecka, bo stymuluje oblurczanie macicy, bo więź sie tworzy, bo zawsze ma dobra temp i jest pod ręką. Dla mnie plusem jest $$. Nie mam wielkiego parcia na karmienie piersią (w przeciwieństwie do kobiwt w rodzinie męża). Duzo bardziej podoba mi się opcja karmienia mlekiem matki z butelki. U przyjaciolki sie sprawdziła, mama i córka zadowolone z takiego rozwiazania.
Znam dzIeci wychowane na piersi i te na butli. Nie kręci mnie bycie w stanie gotowości 24/7 przez kilka miesięcy. I nie robi na mnie wrażenia jak ktos sie dziwi, ze jak to tak? Nie bedziesz karmic piersią?? To są moje cycki, moje dziecko i moja decyzja. Dodatkowo dochodzi problem doboru lekow, zeby dziecku nie szkodziły. Jakieś na nadcisnienie dla karmiacych są, ale czy one sprawdzą sie u mnie nie wiadomo. Tw które były ok przed ciążą na czas karmienia odpadają. Dlatego nie nastawiam się na nic. Chociaż jak widzę ten zmieniający sie biust to dobrze jakby stał sie potem źródłem mleka. |
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
I w tym wszystkim jest zagubiona mama i ona nie wie co ma zrobić.
|
#4657 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja chyba idealistka jestem i tak sobie to wyobrażałam, że się rodzi, a po porodzie przychodzi ktoś i Tobie doradza, pomaga odnaleźć się w nowej sytuacji.
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Zadomowienie
|
Do tego też dochodzi, czy się panie z poradni dokształcają i korzystają z najnowszej wiedzy. Czy dalej opowiadają to co było 50 lat temu.
|
|
|
|
#4661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w szpitalu tak było, potem przychodziła środowiskowa położna. Doradca laktacyjny na telefonie na każde życzenie. I i tak nie poszło
|
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Mleko modyfikowane to nie laciate 3,2%. Jakbym taki dziecko od pierwszrgo dnia chciała karmic to ok, sama zapytalabym takiej matki czy wie co robi. Ale na mm można dzieci wychować.
Mama zadnego z naszej 4 nie karmiła piersią, wszyscy butelkowi. Ja miala. Najlepiej bo juz było bebiko. A moi bracia mleko w proszku, zwykle normalne mleko w proszku. |
|
|
|
#4663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chyba najbezpieczniej jest się dowiedzieć jak to wygląda w szpitalu w którym zamierzasz rodzić.
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
|
#4664 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
trochę krępujące było to jak córka w wieku 1,5 roku kiedy gdzieś byłyśmy a ona robiła się senna podchodziła i próbowała podnieść mi bluzkę do góry mówiąc "daj"...
|
|
|
#4665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiem, że nie zawsze idzie, choćby sie i czary odprawiało to się nie da ale chyba wtedy chciałabym mieć przekonanie, że zrobiłam wszystko, żeby się udało. Chciałabym KP ale i z pustego salomon nie naleje. Warsztat mam pokaźny ale czy zdolny do wytwarzania to się dopiero okaże, a nie chciałabym nie karmić przez czyjeś niedouczenie. |
|
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, dzięki, aż się wzruszyłam. Mi to się wydaje, że nie jestem jakąś super mamą, że wiele rzeczy mogłabym zrobić lepiej. Ale miło mi, że tak nas odbierasz ![]() To kp to była dla mnie duża trauma, bo z moim "bufetem", byłam pewna, że się uda. Synek zaraz po urodzeniu w czasie kangurowania szukał już piersi, ssał pierwszorzędnie, więc "news" o tym, że nie idzie byl sporym ciosem. Wydawało mi się, że sobie "odbiję" na drugim dziecku, ale przy bliźniakach mega trudno będzie pewnie. |
|
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4668 | ||||
|
Zakorzenienie
|
witam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie jeszcze 1 dzień kursu i w sobotę wracam do domu Już bym chciała być w domu...Właśnie przed chwilą zjadłam Magnum o którym mówiłyście
|
|
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mimo że jak najbardziej pochwalam KP, to jednak nie jestem za publicznym karmieniem. Kiedyś w pociągu siedziałam w przedziale z dziewczyna która bez skrępowania nagle wyjęła cycka i zaczęła karmić. Mimo że jestem kobietą, to jednak poczułam się nieswojo. Wzrok mimowolnie leciał w jej stronę, nie chciałam zostać posądzona o to że sie gapię czy coś. Mogła się jakoś zasłonić, chustką, bluzką, a ona tak po prostu wyjęła całego cycka i już.
Ja akurat jestem bardzo wstydliwa i krępują mnie tego typu sytuacje, wim że sama nie będę karmić nawet przy rodzinie tylko będę wychodzić do innego pokoju, ewentualnie wcześniej w domu odciągać pokarm i karmić butelką.
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
Jade po TZta na lotnisko
jutro caly dzien mam zajety wiec pewnie powróce wieczorem
|
|
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
Gaduły wyyyyy! Wróciłam nadrabiam i co temat pół na pół laktacja i magmumy przeplatane seksem ;D . Libido mam na poziomie - 10 więc o tym nie bede pisać.... Co do karmienia kupiłam laktator canpolu elektryczny wyszedł mnie 120zł , znaczy w sumie to 150ale w gratisie była butelka , którą chciałam dokupić o wartości ok 30zł więc nie był drogi. Mam nadzieje karmić i odciągać o ile się tak da. Przyznam się , że kp nie jest dla mnie czymś super - znaczy myśle że raczej nie bedzie bo mam dosyć czułe brodawki, czesto bolą i nawet nie chce myśleć jak mi bedzie bobo tam gmerał. Co do lodów tak mnie nakręciłyście, że też ide do zamrażalnika ale po jogurtowo- wiśniowe Grycan ;p na magnumy mnie nie skusicie wy kusicielki wyyy!!!
|
|
|
|
#4672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Także co do karmienia piersią to przy nich na bank zero oporu, z resztą ludzi chyba też bo na plaży również występuję toples więc czego miałabym się wstydzić przy karmieniu?
|
|
#4673 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za asertywność
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Rozeznanie
|
Powiem Wam szczerze, że ja nie mam jakiegos parcia na KP
Dopóki nie zaszłam w ciążę to mi się wydawało, że KP jest tak naturalne, że...po prostu się dzieje A im więcej Was czytam, tym więcej mam wątpliwości Liczę na to, że będę miała pokarm, ale jesli nie, to świat mi się nie zawali. Może to i niezbyt popularne podejście i oczywiście byłabym szczęśliwa mogąc karmić naturalnie, ale też wiem, że nie będę o to walczyć za wszelką cenę Na pewno poczytam o temacie i się dokształcę bliżej tp, ale martwić się na zapas nie chcę
|
|
|
|
#4676 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałam dobre opinie o canpolu. Mnie koleżanka (ta co ściąga jak dojna krowa ;-) ) poleciła elektryczny ardo, akurat wygrała zniżkę ostatnio 30%, więc skorzystam. Używała też ręcznego medeli, ale wg niej ardo delikatniejszy. Zanim wydam kasę, to jadę do niej i będę próbować na sucho-taaak, taaaaaak, jestem wariatem, ale jeśli uznam, że to mnie ciągnie jakoś to nie będę wydawać kasy na laktator, tylko od razu mm. Cytat:
![]() Ostatnio z tż poruszaliśmy temat nagości przy dziecku. On np. nie będzie chciał się kąpać z córką, ale spać nago dalej zamierza i jak córka przyjdzie do łóżka do nas, to ok. Chociaż pewnie jak zacznie być kumata, to zacznie się pilnować, tak myślę. Ja bym chciała, żeby nagość była dla niej czymś normalnym, a widok penisa nie wywoływał sensacji. Z drugiej strony nie chcę sytuacji (zasłyszanej od znajomych), że przyjdzie kolega, pójdzie się wysikać, a w tym czasie mała radośnie wejdzie sobie do łazienki +zły dotykOgólnie, to doszliśmy do wniosku, że wychowanie dziecka to jest mega ciężka sprawa. Jest tyle rzeczy, które trzeba wytłumaczyć i wtłuc do łepetyny, że samo myślenie o tym przytłacza. Edytowane przez znowuzapomnialamhasla Czas edycji: 2016-04-14 o 22:08 |
||
|
|
|
#4677 | ||||
|
Raczkowanie
|
O rany ja też chce takie zdjęcie!!!! Jaki piękny profil i nosek taki słodki!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Przy rodzinie? Pewnie przy mamie i siostrze tak ale przy tesciowej juz nie... I też krępuje mnie widok karmiącej w miejscach publicznych ale na atak takiej kobiety bym się w życiu nie odważyła.Dziewczyny dobrze ze was podczytywałam w ciągu dnia na tel bo bym nie nadrobiła nigdy takiej ilości stron!!!! Ale rozumiem , że dobijamy do 5000 posta i lecimy z nową częścią ![]() Znowy poleciały miliony monet dzisiaj ale tym razem matka egoistka obkupiła siebie Mam koszule do szpitala i szlafrok, zaszalalam i kupiłam nowy stanik bo mleczarnia sie rozbudowuje cały czas, a i zwykły t-shirt mi sie udalo nabyć No dobra nie zapomniałam o dziecku biednym i pomimo mojej obawy do ciuchów z pepco kupilam 2 rampersy i bodziaka. Lubię outlety![]() A po całym dniu wylądowaliśmy w pizzerii - nie żałuje ani jednego kęsu!!!!!!! Z tymi magnumami to nie macie litości...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 Edytowane przez LunaLov Czas edycji: 2016-04-14 o 22:09 |
||||
|
|
|
#4678 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no rzeczywiście elegancik będzie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, ja mam podobny a mam tylko M1 Zakupy pokaż! Cytat:
Wracając do kp to kiedyś widziałam w centrum handlowym w reserved bodajże jak kobieta usiadła w samym przejściu na pufie i zaczęła karmić cycem. Weekend, milion ludzi a ona tak na wierzchu przy samych drzwiach. Gdyby się jeszcze odwróciła tyłem do drzwi w kierunku wieszaków to tam może trochę mniej ludzi było. Ogólnie to uważam że dla dziecka to żadna przyjemność jeść w takim tłumie i hałasie. Generalnie nie zamierzam zabierać noworodka do galerii handlowej. Sama nie lubię robić zakupów w weekend bo właśnie dużo ludzi, tłok, hałas i duszno więc nie zamierzam dziecku fundować takich atrakcji. Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-04-14 o 22:12 |
||||||
|
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie radzę bawić się laktatorem w ciąży. Mozna sobie poród wywołać. |
|
|
|
|
#4680 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem w trakcie totalnie rozproszona, powstrzymuję się od ziewania, a chłop biedny streszcza się jak może Ogólnie śmiech na sali Cytat:
![]() Cytat:
W efekcie zachowuję się wtedy jak głupia i zawsze coś palnę, dlatego nie lubię takich sytuacji ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() W internecie już krążyła fota jej odkrytego tyłka - wybrała się zimą na zakupy do trafiki w japonkach, z gołymi nogami, w stringach i tunice na ramiączkach. Oczo☠☠☠no różowej. Tunika NIE zakrywała tyłka. Starego tyłka. Ponad 60-letniego, zdecydowanie NIE-jędrnego, wymęczonego godzinami spędzonymi w swoim domowym solarium... Zamiatanie chodnika na własnym podwórku w SAMYCH stringach też na porządku dziennym. Zakupy czasem robiła w moim miejscu pracy, większość pracowników się ewakuowała, żeby po prostu nie wybuchnąć śmiechem w trakcie obsługi tej pani. Ewentualnie nie zwymiotować - do dziś pamiętam ten uroczy letni widok, kiedy miała na sobie seledynowe stringi i białą, prześwitującą, za ciasną, króciutką sukienkę. Bez biustonosza. Biust miała gdzieś w okolicy stringów, co delikatnie mówiąc rzucało się w oczy, aż za bardzo. Nie, nie żartuję. Chociaż wierzę, że ciężko uwierzyć, jeśli się tego nie widziało I chyba czekają mnie koszmary w nocy Cytat:
Nie wymagam wychodzenia do osobnego pomieszczenia, bo to faktycznie kp równałoby się z totalnym unikaniem wszystkich 24/7, mi wystarczy, że przykryje się biust pieluszką i tyle ![]() Osoby takie, jak pani, na którą trafiłyście w restauracji to jakieś przewrażliwione. Bez przesady. Powiem szczerze, że obcej osobie bym się nie odważyła nawet uwagi zwrócić w takiej sytuacji, bo to kompletnie nie moja sprawa, jeśli się nie podoba, to nie trzeba patrzeć A swoim to można żartem rzucić (oczywiście, jeśli cyc na wierzchu ), że "weź przykryj, bo oczy nie wiem gdzie podziać, żeby nie było, że podglądam" . Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() TŻ jak mu dzisiaj powiedziałam o kolejnych zakupach ciuszkowych, stwierdził, że cieszy się, że to nie dziewczynka , bo musiałby się wyprowadzić, żeby się sukienki i spódniczki pomieściły w mieszkaniu , śmiejąc się ze mnie przy tym niemiłosiernie. Ale chociaż mamy z głowy jakiekolwiek zakupy ubraniowe na pierwsze 3 miesiące. Tak mi się wydaje przynajmniej... |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.

Mój brzuch w załączniku.

poki co wyglądamy tak...

<3
Dopóki nie zaszłam w ciążę to mi się wydawało, że KP jest tak naturalne, że...po prostu się dzieje

normalnie mnie rozczulił