|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
tylko bedzie sie dzialo co ma sie dziac, kazda kobieta jest inna i kazdy porod tez jest inny ![]() Oczywiscie ze damy rade! Moze napij sie melisy albo mietki? Chyba te ziolka mozna w ciazy a troche cie odciaza
|
|
|
|
|
#3452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dobrze ze nie był na nim sam
|
|
|
|
|
#3453 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam sie obudzona kopniakiem w 21 tygodniu!!
Moj kot dzis spal ze mna i z Lili przy brzuszku. Ostatnio sie do nas niesamowocie klei ta nasza Kicia. Dowiedzialam sie wczoraj, ze pod koniec września przylatuje do nas tesciowa i ma kilka tyg.pomieszkac. nie wiem czy to dobrze, czy zle. To bedzie akurat moment gdzie myslalam porac i poprasowac ciuszki na poczatku pazdziernika, a ona lubi dodac swoje 5.groszy i zawsze ma cos do powiedzenia. W najgorszym wypadku pierwszy raz obudzi sie we mnie wredna baba w ciazy i powiem jej co nieco. Cytat:
Zazdroszcze Ci polskiego morza! Fajnie, ze bedziesz miala pralke i przeprowadzka dojdzie do skutku. Cytat:
Wiecie, ze od kiedy jestem w ciazy nie moge patrzeć na herbatę? Raz na miesiac wypijam herbate żurawinowa i tyle. ---------- Dopisano o 05:31 ---------- Poprzedni post napisano o 05:30 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj dzień wizyty a ja nie spie od 5 rano, mam jakieś złe przeczucia odnośnie tej cytologii...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3455 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam jutro usg polowkowe. Nie moge sie doczekac!!! |
|
|
|
|
#3456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz mnie uspia ze nie jestem w stanie normalnie funkcjonowac a raz w ogole nie dziala. Nie wiem od czego to zalezy ![]() Wy tez czujecie jakbyscie mialy nabrzmiala i obolala macice? Dzisiaj chyba zadzwonie do lekarza i sie zapytam czy to normalne |
|
|
|
|
#3457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My jutro mamy nasze 2 połówkowe
|
||
|
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]()
|
|
|
|
|
#3459 |
|
Zadomowienie
|
Kaziowa, o której?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3460 |
|
Zadomowienie
|
O 13 dopiero ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
Kciuki za wizytę
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Witwm sie i ja
szykuje sie na wizytę mam na 11 ale do ginka to pewnie wejdę gdzies o 13 bo to na nfz i dlugo sie czeka
|
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia na wizytach!!!
|
|
|
|
#3464 |
|
Zakorzenienie
|
Kaziowa i Ewelinus kciuki za dzisiejsze wizyty
Na pewno będzie dobrze ![]() kochane, dzięki za wasze pomiary z usg, no tak patrząc na nie i na te nasze to nasza królewna największa póki co nawet chłopaczków wyprzedza Kaziowa pytałaś o strach przed porodem, ja już mam dwa za sobą (cc i sn) i porównanie mam ale i tym razem chciałabym rodzić sn z tym, że na pewno będę chciała skorzystać ze znieczulenia bo mnie masakrycznie bolały i męczyły skurcze przy rozwarciu bo już same parte nie były takie straszne iiii kochane, jak widać na moim przykładzie, po cc można samej urodzić i to takiego dużego klocusia nawet powiem więcej, drugi poród miałam bardzo szybki od pierwszego skurczu (w domu) do wyjścia małego minęło jakieś 5 godzin z czego ekstremalne było tylko ostatnie pół godziny wiem, że każdy poród inny i nie ma co porównywać ale nie ma też się co źle nastawiać to jest taka adrenalina i ciekawość tego małego człowieka, że nawet ból nie straszny
|
|
#3465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
się będzie dobrze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Mnie od kilku dni boli kość łonowa, przy wstawaniu, przewracaniu się na boki w nocy i przy podnoszeniu nogi, np. jak ubieram spodnie ciekawe co to
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bardziej obolala jestem. Ostatnio kolezanka w 31 tc dowiedziala sie na wizycie ze juz jej sie wszystkie kosci rozeszly i generalnie jest gotowa na porod
![]() Musiala miec zakladany krazek |
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
hej
z dziaslami na razie zadnych problemow nie mam. Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Darunia - gratuluje pralki! ![]() nam wlasnie okna wstawiaja ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Powodzonka na wizytach! ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie boli podbrzusze jak wstaje.z.lozka i znajoma, ktora to miała mowila, e ona bokiem wstawala z lozka i zrobilam tak dzis... faktycznie jest lepiej. |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Motylek, super, że Ci się udało sn po cc, nie wiem czemu moja gin jest przeciwna, bo niby z blizna wszystko ok.
Itstoolate, mnie też bolała kość kinową i to bardzo w pierwszej ciąży. Chodziłam przez to jak pokraka, teraz też zaczyna jak dużo chodze. Myślę, że to normalne w ciąży, organizm szykuje się do porodu. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Lonowa, kurde ten słownik Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z moją blizną też wszystko było dobrze i sama lekarzowi mówiłam, że chciałabym próbować sama urodzić bo to jednak wyjątkowe przeżycie dla kobiety
|
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
Mowilam już dwa razy
za każdym razem powiedziała, że jeszcze jest dużo czasu to będziemy się zastanawiać. A później mówi tak jakby było oczywiste że będę miała ccWysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
Muszę się wyżalić na mamę :/ No muszę...
Jakieś 2 tygodnie, jak nie więcej mnie męczyła codziennie pytaniem "kiedy siostra może do Ciebie przyjechać?" (Młodsza). Na początku mówiłam, że po przelewie, a potem dopadły mnie te zawroty głowy i mówię CODZIENNIE, że jak tylko mi przejdą. W ten weekend powiedziałam, ze myślę, że na środę/czwartek może przyjechać i zostać ile chce, bo powinnam już być całkiem zdrowa. Dzisiaj znów pytała, więc znów powiedziałam już bardziej stanowczym tonem 'to niech przyjedzie w czwartek". I tu taki dialog: Mama - "ale ja muszę wiedzieć wcześniej bo bilet muszę jej kupić" Ja - "no to mówiłam w sobotę i dziś powtarzam, to jest wcześniej" M - "ale to ja muszę wiedzieć na pewno" J - "no to mówię że niech przyjeżdża w czwartek" M - " Ale ja nie wiem czy na pewno bo mówiłaś że nie wiesz kiedy" (Jakbym była wróżką wiedzącą kiedy wyzdrowieję...) J - "skąd miałam wiedzieć, niech przyjeżdża jakoś w czwartek" M- (Po dwóch tygodniach męczenia kiedy i kiedy i kiedy) "To ja jej powiem że nie może jechać!" J - " Ale czemu?" M - "A bo ty taka nie pewna " J - "A rób jak chcesz, dwa tygodnie pytasz, a jak mówię żeby przyjeżdżała to odpowiadasz, że powiesz, że nie może. Mam to w nosie, rób co chcesz" M - "Ty nie masz do mnie szacunku! Jak ty do mnie mówisz!" Takie akcje mam co jakiś czas... I weź człowieku rozmawiaj logicznie.
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Moje dziecko na ostatniej wizycie było ułożone główka w dół. A ginekolog faktycznie ma może dziwne podejście. Mówi mi za każdym razem, że przy porodzie sn po cc jest ryzyko rozejscia macicy. No, ale każde kolejne cc też niesie za sobą ryzyko przecież
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć ja jeszcze nie dowiedziałam się płci Za tydzień w czwartek wizyta i połówkowe i może się dowiem![]() Ostatnio razem z mężem i córką na wakacjach zgodnie ustaliliśmy ,że dla ew.dziewczynki podoba nam się Aleksandra Dla chłopca jesteśmy niezgodni -z mężem chcielibyśmy Wiktora,ale córka stawia bardzo zacięty opór ![]() Dziewczyny,będę pomału kompletować wyprawkę i dekorować pokój dla maleństwa (czekam tylko na potwierdzenie płci,bo nie wiem jaka kolorystyka,choć powiem szczerze,że ani róż ani niebieski nie będzie dominował
|
|
#3480 | |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogole na razie nie mysle o porodzie.. bo w sumie mnie to przeraza :/
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

Ta budowa wpędza mnie w bezsenność i wykończy mnie nerwowo.
tylko bedzie sie dzialo co ma sie dziac, kazda kobieta jest inna i kazdy porod tez jest inny 

trzymam kciuki 

nawet chłopaczków wyprzedza
powiem więcej, drugi poród miałam bardzo szybki
Za tydzień w czwartek wizyta i połówkowe i może się dowiem
Dla chłopca jesteśmy niezgodni -z mężem chcielibyśmy Wiktora,ale córka stawia bardzo zacięty opór