|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Czytam o tych workach ciuszkow... Sama kupilam 4 komplety. Pytalam dwoch kolezanek jak czesto przebieraly dzieci I obie powiedzialy, ze raz dziennie. Naprawde pieluchy tak przesiakaja, ze potrzebuje 6 kompletow na dzien?
W ramach ubezpieczenia za kilka tygodni powinnam dostac paczke z wyprawka na pierwsze dni. Zobaczymy, co tam bedzie- licze, ze 2-3 ubranka sie znajda. Rozmawialam z chlopakiem i on mowi, ze mam przestac oszczedzac I po prostu kupic co potrzebuje. Z drugiej strony mowi tez, ze chce zmienic stanowisko po porodzie na mniej wymagajace (z mniejsza pensja) by byc wiecej w domu. Sama nie wiem, co o tym myslec. Pewnie decyzje podejmiemy jak juz dziecko bedzie bo teraz trudno teoretyzowac.
|
|
|
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nadszedł moment kupienia cebuszki.I teraz pytanie faktycznie te z motherhood sa sto razy lepsze niż te z allegro?
|
|
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam ceba baby - jest super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4085 |
|
Wtajemniczenie
|
No wlasnie patrzyłam na allegro używane też i jedna wydaje sie Malo wygnieciona.Za taka sama cenę jak zwykła nowa na allegro.I mam dylemat.
|
|
|
|
#4086 |
|
Magda ;)
|
Ja mam cebuszke i ona jest wypełniona mikroperla styropianowa wiec nic się nie zbija😊
Agnieszka to nie chodzi o samą pieluszke, ale dziecko też np. ulewa. Poza tym na noc tez trzeba przebrac. Rodzimy we wrześniu wiec nie wiadomo jaka będzie pogoda i co tak naprawdę się przyda. Tak samo jak nie wiemy jak duże urodzi się dziecko i jaki rozmiar będzie nosić. Ja mam ubranka od 56 do 74. Nie wyobrażam sobie mieć 4 kompletów, ale być może się da 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-05-25 o 23:36 |
|
|
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np kupuje wszystko na 62 - bo przykładałam w sklepie ubranka 56 do 62 i było tylko 1,5 cm roznicy. Najwyżej jeszcze na ostatnim usg upewnię sie jakich Aleksander jest gabarytów i zamówię to 56 przez internet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny !
czy tylko ja powinnam spać do południa a wstaje codziennie o 6-7 rano ?! a już to gadanie "śpij teraz bo później się nie wyśpisz" AaaaaaaaAaaa no jasne wyśpij się na zapas najedz się na zapas :P w końcu zrobiłam 1 zakupy ! ciuszków troszkę już mamy, teraz dokupiłam butelki, smoczki, poduszkę do karmienia itp powolutku i do przodu. w przyszłym tygodniu czekam mnie glukoza... czy po wszystkim pójdę na pączka ![]() Co do małego, to u mnie od 2 tyg istne wariacje w każdej możliwej pozycji.... wystarczy że się położe i się zaczyna... kopniaki są ale mniej, teraz mamy fazę na przelewanie się z miejsca na miejsce i zmianę pozycji co pół minuty... czuje że to już kawał faceta bo "kopie" mnie jednocześnie w kilku miejscach ! jak on się tam mieści Dziewczyny jak to u Was jest, jak tylko wstanę brzuch robi mi się twardszy, pod pępkiem mogę nacisnać na grubość może centymetra - grubość tłuszczyku a dalej twardość, wystarczy że usiądę i jest miękko. Podczas chodzenia brzuch jest spięty a ja jako przewrażliwiona matka wariatka już panikuję... i już jak mnie gdzieś zakuje zaboli to wariuję ![]() Życzę Wam dziś pięknego słoneczka ![]()
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
Glukoza wypita - cytrynowa była całkiem ok
leslye - z brzuchem to chyba normalne - też tak mam.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#4090 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupilam w rozmiarze 50, bo moim zdaniem zdaniem wszystkie niemowlaki chodza w za duzych ubrankach, a chcialam by miala ladnie dopasowane. Poza tym u mojego faceta w rodzinie wszyscy malutcy- szwagierka urodzila dziecko 46 cm, wszystko na malej wisi
.Ech, no najwyzej bedziemy dokupywac na dzien po porodzie. |
|
|
|
#4091 | ||||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Jak tak podglądałam inne mamy to ostatnio dzieci małe się rodzą, tak koło 52-53 cm ![]() Ja miałam 59 jak się urodziłam ![]() Cytat:
![]() Gratuluję zakupów i kopniaczków ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 46 to chyba wcześniak? Jedziemy jutro nad morze i ma być 26 stopni i bezchmurne niebo |
||||
|
|
|
#4092 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam rozmiar 50-68, i parę sztuk większych 74 chyba.
50 troszeczkę, 56 już więcej. Przecież mój synuś będzie taaaki malutki ![]() Dzisiaj nasze święto! Wszystkiego najlepszego MAMUSIE <3
|
|
|
|
#4093 |
|
Zadomowienie
|
46 cm- moze byc wczesniak, ale tu akurat siostrzenica normalnie donoszona, zdrowe dziecko. Tylko malutkie
Jakies 2.7kg wazyla.Jak pisalam u mojego faceta w rodzinie prawie wszyscy malutcy. Ja mam 172 cm, a on tylko 170. W dziecinstwie rodzice az zabrali go do lekarza, by skontrolowac wzrost, bo zawsze byl taki najmniejszy.... Sama jak sie urodzilam to mialam 52 cm, i moi bracia tak samo. |
|
|
|
#4094 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też tak mam z brzuchem.Tzn mięciutki jest tylko jak leze a stoję czy siedzę to napięty.Tzn przy siedzeniu to zalezy jak sie ułożę.Z tym że ja przy tym czułam taki dyskomfort a ostatnio przeszlo.Biorę ten aspargin forte i widzę że mi brakowało potasu a nie magnezu.Pewnie stąd moje zamiłowanie do pomidorów.Od kilku dni czuje ruchy na wysokości pępka czyżby po raz pierwszy ułożyła się główka 😋 Moja nie jest jakaś bardzo nadpobudliwa.Rusza się tylko w swoich stalych porach ale czuć już że ma dużo więcej siły.Jestem ciągle głodna.Mąż sie śmieje że do tej pory nie tyłam dużo to teraz nadrobie😒 Dokształciłam się wczoraj na blogu sroki i w koncu wiem co kupić z kosmetyków i aptecznych rzeczy.Śniło mi się że byl już wrzesień termin miałam niedługo i w panice kupowałam wszystko bo nic nie miałam.I w ogóle że tak się bałam porodu 😞
|
|
|
|
#4095 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane
Jestem po wizycie. Wszystko jest dobrze. Dzieciątko waży już 680g. Ja mam na plusie 5,5 kg. O 0,5 mniej niż 2 tygodnie temu Teściowa lubi wnukom kupować bardzo strojne ciuchy Dla niej są śliczne, dla mnie niepraktyczne. A nie chcę później słuchać, że nie zakładam dziecku rzeczy od niej Cytat:
Cytat:
Pięknego Dnia Mamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4096 |
|
Zadomowienie
|
Lilka vanilka daj znać co poradzili na duszności. Mnie też czasami męczą, ale u mnie to alergia i nerwy.
Agnieszka kak moja Ola rodzona w 39 tc i też calineczka. A ja dzisiaj mam znowu lenia. Leżę u mamusi na balkonie na leżaczku, a mamusia pierożki robi.😃 Cudowna jest ta moja mamcia.😉 W przyszłym tygodniu mają być upały po 30 stopni i już mnie to przeraża.
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Linomag,alantan,kosmetyki z rossmana Żadnych bambino ani tym podobnych
|
|
|
|
|
#4098 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w którym tygodniu jesteś? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
A ja nie moge sie doczekać tych upałów ![]() ![]() cały dzień na leżaczku pod bzem i do jedzonka owocki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zbadal mnie wczoraj kardiolog (mój ginekolog się uparł, żeby to sprawdzic), ekg, wszystko super, ale dalej sapię, stan bez zmian. Niepotrzebnie to powiedzialam wczoraj na obchodzie, bo dzis nie chcieli mnie wypisac...ewentualnie na własną prośbę, ale wtedy dostanę zwolnienie tylko na czas pobytu w szpitalu.. o losie... no więc zostałam.. leżę i się nudzę... Cytat:
Ewentualnie można dodawac do kąpieli czysty olejek https://www.ekobieca.pl/product-pol-...ji-200-ml.html Zamiast drogich emolientów! A emolienty to własnie olejki taka buteleczka spokojnie starczy na miesiac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj też po wizycie - wszystko gra, mały rośnie, waży już 600 g.
No i na następną wizytę mam mieć zrobioną glukozę... ![]() No i pani dr uznała, że chociaż tego po mnie wcale nie widać, to rzeczywiście trochę dużo już przybrałam na wadze bo z moim wzrostem i wagą wyjściową (która szczerze mówiąc nie wiem jaka była dokładnie, bo na początku mnie wcale nie ważyli, tylko sama podałam taką orientacyjną wagę :p ) powinnam w całej ciąży przytyć 12-16 kg. A ja mam juz blisko 10 (w ubraniu i butach :p ). Ale też absolutnie mam się nie odchudzać, tylko raczej nie podjadać między posiłkami, zwłaszcza słodyczy... Całe szczęście aktualnie apetyt mam już nieco mniejszy, bo na początku to była masakra - non stop coś jadłam...i są efekty :pPotem byłam odwiedzić koleżanki i dzieciaki w pracy - tęsknię za nimi i czasami żałuję, że nie pracuję, ale teraz dziewczyny mają tak gorący i stresujący okres (przygotowania do festynu rodzinnego, dzień mamy i taty, zakończenie roku, rady pedagogiczne a potem...nie - nie odpoczynek! dyżur wakacyjny!), że jednak lepiej, że nie muszę tam być :p W ogóle jakiś wyż demograficzny chyba jest, bo właśnie zakończono rekrutację do naszego przedszkola - i na 29 wolnych miejsc było blisko 80 podań! A u nas w całym przedszkolu jest aktualnie niecała setka dzieci. Wypadałoby dobudować piętro i kolejne grupy otworzyć ![]() No i cóż - chyba już możemy sobie składać życzenia z okazji dzisiejszego święta (ja z tej okazji dostałam od mojej chrzestnej butelkę i szczotkę do czyszczenia butelek i smoczków), zatem wszystkim Mamuśkom - obecnym i przyszłym - życzę wszystkiego najlepszego!
|
#4101 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4102 |
|
Magda ;)
|
Pozdrawiamy 🌞1495880667274.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bawcie się najlepiej i niech Wam słonko świeci mocno!
|
|
#4104 |
|
Zadomowienie
|
Ja też chcę nad morze 😭!!! Baw się dobrze 😉 i pogody życzę.
A my grilujemy bo mi się gotować nie chce. Pogoda cudowna. Odpoczywam na tarasie chociaż ciut mnie głowa boli. Dostałam znowu ciuchy od koleżanki i matę edukacyjną i karuzelę Fischer price. Za darmo!!!! Nowa kosztuje na allegro 300 zł.😋
|
#4105 | |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam sobie czereśnie, a babcia mi przywiozła truskawki.
Rozbeczkuje mnie Cytat:
Ja chcę jechać jakoś w lipcu nad morze ale bez zamawiania, w ciemno. Tż musi tylko zorganizować zastępstwo w pracy i możemy jechać. Nie mogę się doczekać flądry z frytkami i gofrów
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
Blond ale Ci zazdroszczę.Ja póki co tylko siedzę w syfie i słucham wiertarki😒 Dziewczyny czy Wy dobrze śpicie?Ja od kilku dni nie moge zasnąć.Dzisiaj spałam 6godz z przerwami i wstalam normalnie jakbym już snu nie potrzebowała.
|
|
|
|
#4107 |
|
Konto usunięte
|
Ja zasypiam bez problemu ale jak koło 4 budzę się na siku to nie zawsze mogę później zasnąć :/
|
|
|
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74169951]Ja zasypiam bez problemu ale jak koło 4 budzę się na siku to nie zawsze mogę później zasnąć :/[/QUOTE]
Ja o 22 juz śpię. W nocy wstaje z 3 razu siku ale robie to w pół śnie. Definitywnie wstaje tak 7:30 -8:00 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4109 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzień w dzień na siku po 3 i 5.Od 5 już boksuje więc też nie zawsze zasne od razu.Wczoraj były takie akrobacje że aż mnie juz skóra bolała i nie spałam do 1😃 No nic może to przejściowy czas.
|
|
|
|
#4110 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpoczywaj [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74169501]Nie mogę się doczekać flądry z frytkami i gofrów [/QUOTE]Gofry, jak gofry. Ale ta rybka rok za mną chodzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

bo teraz trudno teoretyzowac.

czy tylko ja powinnam spać do południa a wstaje codziennie o 6-7 rano ?!
a już to gadanie "śpij teraz bo później się nie wyśpisz" AaaaaaaaAaaa no jasne wyśpij się na zapas najedz się na zapas :P w końcu zrobiłam 1 zakupy ! 
a ja jako przewrażliwiona matka wariatka już panikuję... i już jak mnie gdzieś zakuje zaboli to wariuję 

Cudowna jest ta moja mamcia.

Odpoczywaj