|
|
#2671 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar IV
No właśnie już mi parę osób odradzało supermarketowe jedzenie,muszę pomysleć o zmianie na coś lepszego.... Mój łobuz też uwielbia tuńczyka,jak dorwie to nie ma takiej siły by mu odebrać,a jaka błogość na mordce,puszka tuńczyka to koci raj
|
|
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Moje też uwielbiają tuńczyka z puszki.
Blonde Stranger - dawałam mu nap gotowaną marchewkę czy kalafior - jadł bez problemu
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moje też kiedyś żarły whiskacze i tym podobne, ale wcale nie mam poczucia, że wychodziło mi taniej Taniej to wychodzi, kiedy przestawiłam je na suchą karmę i kupuję im 10 kilo Sanabelle - starcza przy 3 kotach na dwa - trzy miesiące. Mięsko, tuńczyk, kurczak czy puszki to w tej chwili smakołyk Stoi zawsze i suche i woda.Blonde, zerknij na stronę sklepu Animalia - skoro jesteś z W-wy, to Ci się opłaca, bo kurier dowozi żarełko i wszystko inne za 5 zeta. Ja korzystam, bo nie dźwigam tego worka karmy i żwirku W Animalii nie ma supermarketowych karm, więc tam whiskasa nie kupisz
|
|
|
|
|
#2674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blonde, tylko nie whiskas! To taki junk food dla zwierzat- czyli porazka. Poczytaj sklad. Moze zajrzyj na miau albo nasz wizooz; ja duzego doswiadczenia w kotach nie mam- Marude mialam krotko niestety. Swojego psa karmie holistyczna Nutro Choice i ma piekny sklad. Wiem, ze robia tez karme dla kotow Odwiedz dobry sklep zoologiczny, jest duzo dobrych karm (warto poczytyac sklady), byle nie te 'supermarketowce', bo to naprawde smieci straszne sa. Zmykam na mecz, ostro jest! edit/ Dziewczyny, dobre karmy wcale nie sa drozsze od whiskasow czy pedigree, moze w cenach za kg tak, ale wystarczy spojrzec na dawki dzienne, tych 'tanszych' trzeba podac duzo wiecej. Robilam kiedys wyliczenia dla tesciow, zeby swojego psa przestawili z 'czapi'. Zreszta mozna znalesc karme o dobrym skladzie w przystepnej cenie, np. z psich bosch czy arion kosztuja 8-9 zl/kg czyli tyle samo co pedigree. A sklad niebo a ziemia. Pewnie z kocim jedzeniem tak samo jest. |
|
|
|
|
#2675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aragonte - tu ci przyznam absolutną rację Młoddsza kicia to wcina zupę warzywną bez problemu albo pomidorową z makaronem
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blonde, zerknij do sklepu www.animalia.pl Maja bardzo szeroka game produktow. Ja u nich kupuje wszystko dla swoich kotow juz od dluzszego czasu i niegdy nie bylo zadnych problemow. No i najwazniejsze, dostarczaja zamowienie do domu
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmartwiłaś mnie teraz się martwię czy nie robię krzywdy mojemu skarbowi,sprawdzę koniecznie tą Animondę i Royala. Czy na allegro jest taniej czy nie ma różnic w cenie?Contax,bardzo dziękuję
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2678 |
|
czyli Endżi
|
No właśnie, też zwróciłam uwagę na to, że w tych marketowych mięsnych karmach bardzo często w składzie mięsa nie ma w ogóle
Aż strach pomyślec co tam tak właściwie jest
|
#2679 |
|
Zakorzenienie
|
Contax- Też dziękuję za linka
Dostarczają na terenie całej Polski?
|
|
|
#2680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Madziczko, moje ludzkiego jedzenia nie lubią (no, chyba że apetycznie pachnie - jakieś krojone właśnie mięso albo np. sękacz, sernik
) , wtedy są podejścia, żeby choć pacnąć łapą i coś ukraść. Ale nie wolno sierściuchom mi kraść jedzenia, zawsze im wtedy powtarzam, że ja w końcu im chrupek z misek nie wybieram ![]() A co do lepszego składu - niektórzy powtarzali mi, że samodzielnie gotowane byłoby najlepsze, a nie suche czy puszki, nawet najlepsze, ale średnio sobie to wyobrażam w swoim wykonaniu ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2681 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz to już mnie zeżrą wyrzuty sumienia,natychmiast dokonuję zakupu na Animalii |
|
|
|
|
#2682 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
skoro temat zszedł na koty to ja sobie robię barową przerwę
|
#2683 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2684 |
|
Zakorzenienie
|
Moge sie pochwalic? moge moge??
Buciki marzen sobie kupilam. Daleko trza bylo po nie jechac ale warto bylo
|
|
|
|
#2685 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Swoja drogą takie karmy muszą przechodzic jakieś analizy, testy czy coś Chyba nie dopuściliby do sprzedaży czegoś, co szkodzi zwierzakowi ![]() Hecate, dawaj foteczkę !
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
NIE PRZEZYJE JAK RUSCY WYGRAJA
HOLANDIA DO BOJU!
|
|
|
|
#2687 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madziczko Na allegro ceny sa podobne |
|
|
|
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Na terenie calej Polski dostarcza telekarma. Maja dobre ceny i dostawa naprawde ekspresowa- nawet jak dzwonie wieczorem to mam karme nastepnego dnia.
Animalia dostracza wszedzie? A ja bylam przekonana ze tylko warszawa i okolice. edit/ (juz doczytalam, ze tak, ale z telekarmy dostawe mam za free )
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chcialabym kota miec tutaj ale kurcze... co ja znim zrobie lecac np do PL.
Musze to przemyslec. Aniolku - te buciki to takie wiesz ... hm... no ... dlugie sa
|
|
|
|
#2691 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
ale psow bardziej
|
|
#2692 |
|
Zadomowienie
|
Ok,kupiłam już 4 saszetki i jedną puszkę Animondy oraz suchego Royala,czuję się o wiele lepiej i bardzo się cieszę że mnie uświadomiłyście
Mskladaczku - z tego co wyczytałam w Warszawie tylko kurier,ale pocztą wysyłają wszędzie
|
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Nie za bardzo rozumiem takie cos. Komarow nie lubie.
A takie futrzaste zwierzeta? hm - nie moge nie lubic. Psow sie owszem boje, bardzo. Nie glaskam obcych, nie sprawilabym sobie psa ale nie powiedzialabym, ze nie lubie. O ze zwierzat to wezy nie lubie. |
|
|
|
#2694 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pokazuj buty kochana |
|
|
|
|
#2695 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
1:0 dla Rosji.
To była tylko kwestia czasu przy tak słabej grze Holendrów. Co im się dzisiaj stało?
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Zuziu - na tym zdjeciu z kotem (zreszta cudnej urody) oczka masz tak naturalnie niebieskie?
wow. Blond Stranger - chudzinka z tego twojego malucha
|
|
|
|
#2698 |
|
Zakorzenienie
|
1:0 Dla Ruskich
To Mi Sie Sni
|
|
|
|
#2699 | ||
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
Cytat:
wierze, ze wyrównają i wygrają...ale sie kartki sypią...
|
|
#2700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
). Ale czy to oznacza, że dobrze jest je w kółko jeść? Z supermarketów zdarzało mi się jakiś czas temu kupować tacki Sheby - ale to niewiele lepsze od Whiskasa, więc też nie polecam. Zuziuniu, kot boski, ale kolejny raz zauważyłam, jaka z Ciebie śliczna dziewczyna ![]() Ale nie lubisz w takim sensie, że Twoim zdaniem np. jedne i drugie śmierdzą, brudzą, dezorganizują życie, nie pozwalają zachować porządku itepede? Czy chodzi o to, że w jakimś sensie boisz się zwierzaków jako takich? Pytam, bo mnie to zaciekawiło
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

). Żeby uspokoić sumienie właśnie mu mieszam- raz kitekat ( uwielbiają wersję z galaretką) na zmianę z czymś gotowanym i z czymś porządnym ( typu Animonda czy Royal Canin)
Taniej to wychodzi, kiedy przestawiłam je na suchą karmę i kupuję im 10 kilo Sanabelle - starcza przy 3 kotach na dwa - trzy miesiące. Mięsko, tuńczyk, kurczak czy puszki to w tej chwili smakołyk
Aż strach pomyślec co tam tak właściwie jest 

Chyba nie dopuściliby do sprzedaży czegoś, co szkodzi zwierzakowi
ale psow bardziej