|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Witam się w kolejnej części
![]() Tak dużo piszecie - wczoraj założone, a już 7 stron mam do nadrobienia |
|
|
|
#212 |
|
Żona
|
Może macie jakieś sposoby, herbatki ziołowe coś co spowodowało by mniejsze krwawienie? Wczoraj było strasznie :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
W końcu piatek. Ja już ogólnie nie wiem o co chodzi, wczoraj śluz z krwią, dzisiaj lekko brązowy. Może to te moje plamienia przez okresem wróciły. Dziwne to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#214 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
.
|
||
|
|
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedwczoraj ćwiczyłam na orbitreku i tak się zastanawiam że może jeszcze nie powinnam się jakoś forsować, może to przez to. Chociaż to nie jest jakiś wielki wysiłek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#217 | |
|
Żona
|
Cytat:
i tak sprawdza zusWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ech, mam mętlik.Najbardziej boję się, że dostanę wypowiedzenie. MrsSeductive kiedyś słyszałam że nie wolno hamować ani zmniejszać krwawienia na własną rękę... Z krwią wypływa to, co musi być oczyszczone, więc lepiej na własną rękę przy tym nie kombinować. Może zasięgnij opinii lekarza jeśli masz takie silne krwawienia |
|
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Nem cudowne wieści kropek jest tam gdzie powinien i już tam zostanie następne 8 miesięcy!!Ciastko a robiłaś ten test na pełny pęcherz? Ja zawsze rano robię. No i wściekłam się jeśli chodzi o owu bo dzisiaj 15dc i wczoraj zrobiłam rano 2 testy owu - ten zwykły i ten bajerancki z buźką i nic nie wyszło. Dziś zrobiłam i co ?! Owu !! Normalnie kreski na zwykłym robią się coraz ciemniejsze a buźka powinna najpierw migać parę dni wraz z wzrostem hormonów. A tu od zera do owu w przeciągu 24h. Seksów nie było wieczność z powodu kocich stresów więc dzisiaj wieczorem jak się wtulimy w siebie to już może być za późno ![]() ![]() I tak miesiące lecą... A tu foto testu owu Ciastko - testowa ma być tak ciemna jak kontrolna lub ciemniejsza 20180413_065310-1209x1612.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to na aukcji allegro z tymi testami było napisane że mocz poranny nie jest dobry do testowania owu ale ile w tym prawdy to nie wiem I jeżeli ten test wygląda tak jak u Ciebie to znaczy że dziś jest owu czy dopiero będzie? Bo na necie też czytałam że wyrzut poziomu LH jest największy na 24-48 godzin przed owulacja i to wtedy testy są pozytywne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#222 |
|
Zakorzenienie
|
Fruczak studentom na zleceniu nie odprowadza sie składek ZUS w tym najważniejszej w tym momencie dla Ciebie skladki chorobowej. Jesli chcesz miec macierzyński to koniecznie zapytaj o umowe o prace swojego szefa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stawiam że okres będzie za jakiś tydzień, owu mogła już być bo miałam śluz płodny wcześniej. I teraz pewnie będę mieć plamienia jak zwykle :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#225 | |
|
Żona
|
Cytat:
Niby tak ale wczorajszy dzień był straszny pod tym względem dziś już ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#226 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niektórzy kilka razy dziennie robią te testy No nic trudno co ma być to będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#227 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wsiadajcie w pociąg do Baraszkowa i tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, ja mialam zwyklą połozną, tylko do porodu |
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#232 |
|
Zadomowienie
|
Życie...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też co dwa dni, przez cały okres który pokazują mi dwie aplikacje, a różnią się w tym temacie z owu o dwa dni i dniami płodnymi o kilka dni. Trzeba się zabezpieczyć Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#234 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja prowadze normalnie w medicoverze. Teraz juz chyba nie ma tam lekarzy pracujacych do tego w szpitalach, a przynajmniej sprawdzalam kilka i nic z tego. Do tego akurat na samo prowadzenie ciazy zmienilam gina, bo stary na poczatku byl ok, a z kazda wizyta coraz bardziej roztrzepany i zapominalski... I tak nawet jak wybiore szpital, nie wiem czy sie nie okaze ze odesla do innego z braku miejsc na przyklad. Gdzie sprawdzasz te opinie medicoveru? Chetnie sama poczytam o moich lekarzach ![]() Cytat:
Musisz sprobowac. U mnie bez problemu przenosza na etat, oczywiscie o ile powiesz to od poczatku a nie podczas wreczania l4 w 5 miesiacu np. Ale to zalezy od tego, czy firma ma jaja. Bo w razie co musisz isc na zwolnienie i oni jak nic maja od razu kontrole zus, ze naciagaja na skladki. Dlatego zawsze najlepiej brac uop. Troche kasy mniej niestety, ale duzo lepsze zabezpieczenie w razie jakiegos wypadku. PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
|
||
|
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
Też prowadzę ciążę w Medicoverze - na początku byłam zestrachana i nie wiedziałam co do czego, ale teraz jestem bardzo zadowolona. Nie mam USG na każdej wizycie, ale odkąd czuję ruchy słuchamy tętna dziecka, a wczoraj mi jeszcze sprawdzał szyjkę, więc pewnie dobrnęłam do jakiegoś kolejnego etapu ciążowego. Mój dr nie pracuje w szpitalu (ja to się dziwię, że w ogóle jeszcze pracuje!), więc pojadę sobie na pałę z porodem do Praskiego. Mam trochę takie podejście, że o co będę mogła to się wykłócę, a o co nie to byle przeżyć. To i tak nie będzie miłe, a ten szpital ma dobre opinie, więc może nie będzie rzeźni
![]() Drocia, na znanylekarzlekarz.pl jest wielu lekarzy, w tym z Medicoveru ![]() Misia, współczuję zajechania i rozumiem! Tak dorobiłam się ciąży i Bogu dzięki, bo bym nie wytrzymała kolejnego takiego cyklu ![]() Z tymi testami owu to ja robiłam tak, że sikałam od któregoś tam dnia cyklu (jest rozpiska w ulotce), codziennie i na podstawie dedukcji udało się idealnie wyznaczyć datę owu. Fruczak, próbuj! nic nie stracisz, a możesz sporo zyskać ![]() Piątek! Nareszcie! |
|
|
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba jednak okres się rozkręca. Jakoś tak nieśmiało ale chyba to to. Podbrzusze mnie znowu ćmi. A skąpo bo skoro endo jest niezbyt grube to nie będzie się złuszczać niewiadomo jak. Zobaczymy. Nie powiem żebym się nie cieszyła
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastku, to bardzo dobra wiadomość! Twój organizm dobrze zniósł tą całą sytuację, no nie?
|
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale moze być też tak że będę mieć teraz plamienia przez tydzień aż do normalnego okresu albo nie wiem, coś innego, teraz nie idzie przewidzieć o co chodzi Wczoraj tak myślałam sobie że skoro moja macica jest tak mała to i szybciej się powinna zagoić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#240 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

.

. Ech, mam mętlik.
kropek jest tam gdzie powinien i już tam zostanie następne 8 miesięcy!!