|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 10
Mirabilka marzenia syna zwalily mnie z nog
![]() ![]() Brunetka ale mi smaka na chipsy narobilas pepsi od jakiegos tygodnia musze miec w zasiegu reki bo inaczej chyba bym sie poplakala Stokrotka napisz tesciowej ze jak wlazlo to i wyjsc musi i ze nie ma co panikowac ![]() Cos jeszcze chcialam napisac i zapomnialam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam kilka swoich sprawdzonych potraw, które modyfikuje na różne sposoby, ale z chęcią próbuję nowych. Zapisałam sobie Twoje polecane ![]() DOMIMA- trzymam za Ciebie mocne kciuki EDZIK- brawo za ogarnianie ubranek ![]() NIUD- zdrówka! POLASIA- jak córka? U nas dzisiaj Mąż gotuje ja zaraz idę na kawę z koleżanką z pracy, więc jak wrócę liczę na obiad W lodówce jest pierś z indyka. Coś mówił o panierowanych. Jak jeszcze zrobi sałątkę z octem balsamicznym ala LADY, to będzie super
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżu kolczasty... Termometr na oknie pokazuje mi ponad 35 stopni do sloneczka a moja tesciowa wrocila z ogrodka zamknela wszystkie okna na dole i zapalila w piecu. Jak tylko uslyszalam ze kaloryfery stukaja to od razu je zakrecilam bo dla mnie to jest chore zeby palic o tej porze roku... Tesciowa mi stygnie, cieszyc sie czy plakac?
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wpadła na chwilkę przy okazji, to też się nagadała
|
|
|
|
|
#3995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
bo ja tego nie zniosę
|
||
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zjadłam 3 plastry arbuza i cukier 121 więc może być też bym się napiła pepsi, ale przy takim wyniku muszę czekać aż trochę spadnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3997 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny trzymajcie się! Szkoda, że te teściowe nie kumają nic a nic, że swoją panikę mogą sobie w buty wsadzić kogo to obchodzi, że one się denerwują niech się wygadają do teściów, koleżanek czy kogo tam mają a nie podgrzewają atmosferę jeszcze.Dobrze, że moja nie zdążyła się uruchomić |
||
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Rumiancia miałam już wczoraj pytać czy teraz Twoje ciśnienie się unormowała ze odstawiłas całkiem tabsy ????
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa jeszcze nic nie szaleje
albo przynajmniej ja o tym nie wiem.Raz tylko jak mówiliśmy z mężem, że może się uda pojechać nad morze w wakacje, to stwierdziła, że nie możemy jechać, bo dziecko zawieje ale nie sprecyzowala czy chodzi o ten rok czy to tak na stałe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlazło troszkę mniejsze ![]() Cytat:
![]() moja teściowa raz na 2 miesiące napisze do mnie smsa a tak tylko do syna dzwoni i jego wypytuje może boi się mnie? ))
|
||
|
|
|
#4001 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2018 cz. 10
Cytat:
Moja nawet SMS nie napisze ![]() ![]() ![]() jak dzwoni na mój nr to odbiera młody bo np dzwoni z życzeniami itp Dzwoni do męża czasem mam wrażenie, ze go wypytuje ale on odpowiada półsłówkami Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Edytowane przez Mirabilka Czas edycji: 2018-04-18 o 13:14 |
|
|
|
|
#4003 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotka, a co Ty się przejmujesz?
Może ma naturę panikary i po prostu musi Ja mam wywalone na wszystkie "o boże, to już zaraz, o boże, a wy macie tak daleko do szpitala". Podobnie jak Ty, jestem chyba jakaś niestandardowa sztuka bo w życiu jeszcze nigdy nie byłam tak wyluzowana jak teraz ![]() Więc tak trzymaj, a tamta niech se pogada. |
|
|
|
#4004 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W szpitalu zmieniali mi ciągle leki w końcu wypisali mnie z jakąś chorą dawką tabletek na ciśnienie dziennie (10sztuk!) i tak szczerze mówiąc to nie za bardzo je biorę ciśnienie mam dobre, a boję się że jak się tak będę faszerować do następnej wizyty to już do końca życia na tabletkach zostanę Cytat:
|
||
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę Wam zadać kontrowersyjne pytanie? zamierzacie szczepic maluchy jakimiś dodatkowymi szczepieniami? Nie zagłębiałam się jeszcze w ten temat.
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko poodpoczywajcie jeszcze w tym domu Ja serdecznie dziekuje za kciuki ![]() ![]() jestem juz po wizycie. Mam bardzo mieszane uczucia :/ Moj lekarz zdziwił sie jak mu powiedziałam ze w szpitalu powiedzieli ze mam rozwarcie. Faktem jest ze lekarka stwierdzila to na fotelu a potem na usg "nie wygląda to tak źle". Dzis szyjka zamknieta, 2cm długa. Czary mary normalnie :/ ta lekarka z ip to z tego co wiem jest troche panikarą i kazde małe odchylenie traktuje powaznie wiec moze dlatego tak mnie postraszyla. W kazdym razie moj gin stwierdził ze jest jak na tę chwilę ok i mam sie niepotrzebnie nie stresowac a lepiej ze mnie zostawili na obserwacje niz mieli by cos zaniedbać. Bóle pachwin raczej normalne bo wszystko sie rozciaga, naciąga i taki etap dalej mam sie oszczedzac wiec jeszcze poksiezniczkuje troche. Dzis troche pochodziłam i teraz całe podwozie mnie boli więc do konca dnia nic nie robie. Co mi sie nie spodobało - moj gin nie widzi potrzeby szybszej kolejnej wizyty, mam dopiero 16.05 z zaznaczeniem ze moge niedoczekac. No i jakby sie pojawiły skurcze albo odeszły wode to odrazu do szpitala bo zastrzyk musze dostać. No to chyba tyle, mam ok 100 postow do przeczytania to ide ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Rumians no nie ma co takich dawek przy czym z betablokerow niby schodzi się powoli zmniejszając dawki - także ten..
Dobrze, ze jest niższe ! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4011 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlazło płynne ... a wyjdzie w materii stałej ![]() ![]() ![]() W sumie jak ciasto 🤣 U mnie tez piękne słońce i grzeje bardzo. U mnie dziś bez szaleństw kulinarnych. Zupa szczawiowa z ryżem i jajkiem, a na drugie może jakieś naleśniki z dżemem. Idę grzać zupę bo głodna w sumie już jestem. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Reniferku w sumie to bardzo dobre wiesci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to tak
Tylko wkurza mnie to ze jeden lekarz swoje inny swoje ale wiem ze tak wszedzie jest Wyciągne sobie średnią i bede robic co mi pasuje A serio to po rozmowie z mama i potem z tesciowa wyszlo na jedno - mam sie nie wyglupiac tylko ksiezniczkowac zeby Janek posiedzial jeszcze w brzuchu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4014 |
|
Wtajemniczenie
|
Reniferku, widać lekarz ma luzackie podejście... może i dobrze
![]() Najważniejsze ze wszystko ok ❤️ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale generalnie wszystko w porządku, więc gratulacje
|
|
|
|
|
#4016 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja babka mi takie ładnego smsa napisała "Wie Pani, że w medycynie nie ma ścisłych wytycznych, poza nielicznymi przypadkami" i tyle w temacie.Chociaż rozwarcie to akurat chyba powinien być ten nieliczny przypadek )))Stokrotka, daj urodzić - potem będziemy poruszać te kontrowersyjne tematy ![]() Ja na pewno dodatkowo na rota, bo mam dobre doświadczenia, ale to jest do picia to taka szczepionka, nie szczepionka ![]() 2 razy mieliśmy akcje, że syn przynosił i jemu prawie nic nie było ( rzygnął i się zesrał ) a nas tak przeczołgało, że nie byliśmy w stanie nic przez 24h.
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Reniferek, Fryga, Nalesniona mocne kciuki.
Ja właśnie wracam z miasta. Odebrałam pampersy z rossmanna. ![]() Śliczna pogoda dziś u nas. Córeczka dokazuje w brzuchu. Przykro mi będzie jak juz nie będę czuć tych ruchów po porodzie. Rozterki ciężarnej... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
mądry synuś![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo z octem tez bym zjadła sałatkę, ale pojechaliśmy do biedry teraz i oczywiście zgaga |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

pepsi od jakiegos tygodnia musze miec w zasiegu reki bo inaczej chyba bym sie poplakala 

wczoraj wieczorem mąż do niej dzwonił to dopytywała czy ja się stresuję itd. Wiadomo, że się boję i porodu i jak to później będzie, ja zawsze boję się nowego, ale co mi to da że będę panikować i przeżywać jak to ja się stresuję. Dziś jej napisałam sms, że na ktg w porządku i następne w sobotę to mi odpisała "to dobrze, bo ja już się denerwuję"
bo ja tego nie zniosę
najadlam sie chipsow i popilam pepsi 
ja zjadłam 3 plastry arbuza i cukier 121 więc może być
też bym się napiła pepsi, ale przy takim wyniku muszę czekać aż trochę spadnie.
niech się wygadają do teściów, koleżanek czy kogo tam mają a nie podgrzewają atmosferę jeszcze.

a tak tylko do syna dzwoni i jego wypytuje

ciśnienie mam dobre, a boję się że jak się tak będę faszerować do następnej wizyty to już do końca życia na tabletkach zostanę 

ale generalnie wszystko w porządku, więc gratulacje
️