Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-29, 17:41   #1651
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Nie, jak leżę to nie boli. Tylko przy oddechu, albo przy podnoszeniu się z pozycji leżącej.
Na moje oko mała nic nie uciska.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kurcze... obserwuj siebie i Małą i daj znać czy jest lepiej czy tak samo czy niedajboze gorzej...

Ja mam od jakiegos czasu mam tak plasko wokół pępka i tam jest tak miekko w oprownaniu do reszty brzucha no i pod wplywem dotyku skora jest taka hmmm wrażliwa. Ale u Ciebie to jest to od srodka, prawda?

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 17:44   #1652
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Kurcze... obserwuj siebie i Małą i daj znać czy jest lepiej czy tak samo czy niedajboze gorzej...

Ja mam od jakiegos czasu mam tak plasko wokół pępka i tam jest tak miekko w oprownaniu do reszty brzucha no i pod wplywem dotyku skora jest taka hmmm wrażliwa. Ale u Ciebie to jest to od srodka, prawda?

Z mała ok rusza się itp. Jej się tam krzywda nie stanie, to mnie po prostu będzie boleć..
Masakra,co za terrorystka...
Mnie to boli od środka, i nad pępkiem ze 2cm.

Skórę wokół pępka mam też inna, bo jest bardziej naciągnieta i cienka w porównaniu z resztą brzucha. Ale pępek jeszcze w środku

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 17:45   #1653
aniama6
Zadomowienie

U mnie tez okropnie duszno i moje samopoczucie dziś minus 100, co chwile się poruszam to wyczerpana jestem, apetyt mam marny, muli mnie cały czas,tylko pic mi się chce. I jestem pewna ze w dużej mierze to przez pogodę. Jak tak będzie do lipca to będzie ciężko. A dziś w nocy miałam sen i był to koszmar ze Szczeniaczkiem Uczniaczkiem w roli głównej, to chyba dlategobze wczoraj wspominałam ze nie kupuje zabawek przed porodem.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 17:54   #1654
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Eluś, na Jedo Fyn nie patrz, bo to biorę tylko dlatego, że używany w bardzo dobrym stanie i nie tak drogi, bo 350 zł. To nie moja klasa ani marzenia. Moje marzenie to Balios S, ale pomyślałam, że wolę kupić używany wózek i lepszy fotel do pokoju, coby wygodnie siedzieć było na codzień. Widziałam dzisiaj na żywo, na spacerze.. ależ nieładny. Przecierpię A noo i opinie ma dobre, więc się nie martwię.
Pewnie, rozumiem Cię doskonałe. Czasem trzeba zrobić rachunek co na plus i na minus i zdecydować. Ważne żeby robić wszystko zgodnie ze swoimi przekonaniami i z rozsądkiem by nie żałować a Twoje decyzje są przemyślane dniami i nocami wiem o tym
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Wczoraj pisałam że opalam nogi na leżaczku i już wczoraj wieczorem miałam tego konsekwencje, czerwone i piekące od kolan w dół a leżałam tylko chwilkę teraz wyglądam jak flaga Polski przód czerwony tył biały a na brzuchu nie da się leżeć żeby się z tyłu opalić

Elaaaa super wieści z babcią i z przeprowadzką teraz będzie z górki żeby się poukładać.

Miłego popołudnia wam życzę

hah też tak nie raz wyglądałam, bo ciągle mi się wydawało, że "z przodu nic nie widać" i leżałam i leżałam na plecach a jak wróciłam do domu... musimy skoczyć po leżaczki i może też gdzieś złapie trochę koloru
Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Ela super że z babcią jest lepiej mój dziadek też miał źle dobrane leki, skończyło się na mikro zawale ale jest dobrze

Nie wie jak u was, ale na Śląsku tak duszno że nie daje już rady, a gdzie tam poród :/

Byliśmy dzisiaj z synkiem oglądać makietę pociągów. Synek i maz zachwyceni opłacało się jechać w aucie z zepsuta kilmatyzacja 40km chociaż w drodze powrotnej myślałam że z upału urocze

Jak jesteście że Śląska i macie małego fana pociągów w domu to polecam makietę pociągów w tarnowskich górach

kurcze to straszne, że przez błąd lekarza, ktoś może przepłacić życiem

Sama jestem mega fanką pociągów!

Cytat:
Oj dziewczyny to prawda, dziś na Śląsku tragedia, jest tak duszno,że nie mam siły nogami ruszać. Do tego mała mi coś uszkodziła..
Trochę nad pępkiem, czuję dziurę, jakby przestało mi coś trzymać tkankę, boli jak cholera przy głębszym oddechu, czy wstawanie z pozycji leżącej.. Poszłam tylko jak się mała rusza i coś strzelilo. Normalnie to czułam i słyszałam taki specyficzny odgłos.. No coś mi na bank zerwała.

Elaaa super, że z babcią jest ok!, strasznie się cieszę ☺ Moja przez źle dobrany antybiotyk widzisz jak skończyła...

Tak, zgadzam się dusznoooo.. u mnie ponad 30 stopni i to wcale nie w słońcu ..

Kurcze straszne to jest, by człowiek musiał kontrolować co lekarz przepisuje by nie doprowadzić do tragedii.. masakra.

Kurcze ale co mogła Ci zerwać? Boli?
Rośnie Ci szalona córa!
Cytat:
Witam sie w ten upalny dzien! Mialam dosc towarzyski weekend wiec duzo mnie tutaj nie bylo! A teraz siedzimy sobie z mezem i leniuchujemy na dworze. Za chwile pojdziemy na spacerek!
Summer zastanawialam sie nad balios s, ale nigdzie nie znalazlam go stacjonarnie w swojej okolicy, poza tym waga dla nas nie byla istotna bo mieszkam w domu...
Norka z tą ceną wózków to tak nie do końca. Zaplacilam ponad 2000za swój, ktory oprócz wagi jest w porownaniu do balios bardzo zblizony, a ma wszystkie dodatki typu moskitiera, przeciwdeszczowka, spiworek, torba. Niby mozna dokupic do cybexa, ale pod kreską wyjdzie jednak wiecej niz za inne wózki (nawet jak dokupisz tylko torbe i to z babyono, to juz wychodzi tyle ile kosztuje espiro). Jednak rozumiem podejscie, to tez jakość, ktora jest reprezentowana przez marke. Dlatego nie oceniam tez czy ktos kupuje polski wozek czy zagramaniczny i czy za 1000zl czy za 4000zl

Elus super z Babcia! Dobrze ze mozecie odetchnac z ulga!

Norka macie jakies konkretny cel na wypad w gory? My bylismy ostatnio w Karpaczu- moje ulubione miejsce ktore dla mnie jest stosunkowo blisko!

Blanka ale rosnie Ci tam maly wariat oczywiscie pieszczotliwie!
Mój rozpycha sie i to jest takie nieprzyjemne- zaczyna wchodzic pod zebra...

Zdecydowalam, ze zostawiam kocyk musztardowy... gadalam z mezem i moja mamą i stwierdzili, ze staramy sie oszczedzac ale kilka rzeczy dobrej jakosci z pewnego źródła mozna miec. I do tego Alicza sie kocyk ktory bedzie na kilka dobrych lat!

Dziewczyny jak tam w ogole samopoczucia? Pola- jest lepiej czy dalej odczuwasz bole?
Pozytywna- masz juz relaks?

Poplakalam sie dzisiaj na rwlkamie z kauflanda z okazji dnia matki

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Blanka doczytalam z tym "uszkodzeniem".. boli tez jak lezysz? Może po prostu Mala ulozyla sie niekomcortowo i teraz takie masz wrazenie?

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-04-29 o 17:57
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 17:59   #1655
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Pewnie, rozumiem Cię doskonałe. Czasem trzeba zrobić rachunek co na plus i na minus i zdecydować. Ważne żeby robić wszystko zgodnie ze swoimi przekonaniami i z rozsądkiem by nie żałować a Twoje decyzje są przemyślane dniami i nocami wiem o tym hah też tak nie raz wyglądałam, bo ciągle mi się wydawało, że "z przodu nic nie widać" i leżałam i leżałam na plecach a jak wróciłam do domu... musimy skoczyć po leżaczki i może też gdzieś złapie trochę koloru kurcze to straszne, że przez błąd lekarza, ktoś może przepłacić życiem Tak, zgadzam się dusznoooo.. u mnie ponad 30 stopni i to wcale nie w słońcu ..

Kurcze straszne to jest, by człowiek musiał kontrolować co lekarz przepisuje by nie doprowadzić do tragedii.. masakra.

Kurcze ale co mogła Ci zerwać? Boli?
Rośnie Ci szalona córa!

No niestety, za mocny antybiotyk do tego w zastrzykach jak na jej wiek i nieszczęście gotowe.. Trochę lekarz zawinił, a trochę no niestety tak to już jest w takim wieku.

Nie wiem, może tak się ruszala, że mi powłoki się naciagnely naprawdę nie mam pojęcia, ale nie jest to ani trochę przyjemne przysięgam ale tylko moja królewna jest taka nie czuła w stosunku do mnie jak widać

Stary 2018-04-29, 18:41   #1656
asiaczek
Zakorzenienie

Blanka, ja to się cały czas zastanawiam jaka Twoja Mała będzie po narodzinach. Może będzie odsypiała te obecne harce

My dzisiaj spędziliśmy miło dzień. Najpierw Kościół,potem grill tylko z mężem bo syn spał a teściowie byli na chrzcinach. Później pojechaliśmy do parku zdrojowego na spacer. Było naprawdę miło
Mój mąż po południu przejęzyczył się i zamiast "Asiu"powiedział do mnie "Aniu". Zdarzyło mu się to drugi raz w tym roku i choć wiem, że to raczej pomyłka słowna to jednak hormony ciążowe wzmagają we mnie jakiś niesmak i niepokój

Stary 2018-04-29, 18:42   #1657
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Blanka, ja to się cały czas zastanawiam jaka Twoja Mała będzie po narodzinach. Może będzie odsypiała te obecne harce

My dzisiaj spędziliśmy miło dzień. Najpierw Kościół,potem grill tylko z mężem bo syn spał a teściowie byli na chrzcinach. Później pojechaliśmy do parku zdrojowego na spacer. Było naprawdę miło
Mój mąż po południu przejęzyczył się i zamiast "Asiu"powiedział do mnie "Aniu". Zdarzyło mu się to drugi raz w tym roku i choć wiem, że to raczej pomyłka słowna to jednak hormony ciążowe wzmagają we mnie jakiś niesmak i niepokój

Ja się nie zastanawiam po co mam się denerwować tyle przed?

A z ta pomyłka imienia... To ja bym już pewnie nie potrafiła tego przemilczec haha

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-04-29 o 18:43
Stary 2018-04-29, 18:45   #1658
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
No niestety, za mocny antybiotyk do tego w zastrzykach jak na jej wiek i nieszczęście gotowe.. Trochę lekarz zawinił, a trochę no niestety tak to już jest w takim wieku.

Nie wiem, może tak się ruszala, że mi powłoki się naciagnely naprawdę nie mam pojęcia, ale nie jest to ani trochę przyjemne przysięgam ale tylko moja królewna jest taka nie czuła w stosunku do mnie jak widać

U mojej babci za mocna dawka leków na rozluźnienie mięśni, lekarz z którym rozmawiałam mówił, że ten lek włącza się dawka pół tabletki 5mg co drugi dzień by organizm się przystosował. Babcia miala 2x 25mg codziennie, bo nawet na opakowaniu, które znalazłam miała napisane przez farmaceutkę i efekt taki, że wszystko wskazywało na udar.. brak kontaktu, ogromne ciśnienie, częściowy paraliż, atak padaczki.. szok

Heh Twoja mała Cię próbuje już po trochu
Cierpliwości mamuśka, jeszcze Ci pokażę

Stary 2018-04-29, 19:06   #1659
emma90
Wtajemniczenie

Blanka aby wszystko się uspokoiło u mnie przy pępku skóra też mocno naciągnięta i cieńsza, również z pępkiem w środku ale pewnie w 8miesiacu wyjdzie na drugą stronę
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 21:02   #1660
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Z mała ok rusza się itp. Jej się tam krzywda nie stanie, to mnie po prostu będzie boleć..
Masakra,co za terrorystka...
Mnie to boli od środka, i nad pępkiem ze 2cm.

Skórę wokół pępka mam też inna, bo jest bardziej naciągnieta i cienka w porównaniu z resztą brzucha. Ale pępek jeszcze w środku

Ty to masz przeboje z Małą!
Wychodzi na to, że nie tylko ja mam taki dziwny pępek
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
U mnie tez okropnie duszno i moje samopoczucie dziś minus 100, co chwile się poruszam to wyczerpana jestem, apetyt mam marny, muli mnie cały czas,tylko pic mi się chce. I jestem pewna ze w dużej mierze to przez pogodę. Jak tak będzie do lipca to będzie ciężko. A dziś w nocy miałam sen i był to koszmar ze Szczeniaczkiem Uczniaczkiem w roli głównej, to chyba dlategobze wczoraj wspominałam ze nie kupuje zabawek przed porodem.

u nas gorąco, troche duszno... bylam rano na spacerze i oczywiscie mam dekolt o ramiona spalone... ech ech
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

Ale pomylka mojemu czasem pomyli sie na zasadzie, że powie imię siostry zamiast moje, ale mi też zdarzają sie takie przejezyczenia... gorzej jakby to bylo jakies "obce" imie...
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Blanka aby wszystko się uspokoiło u mnie przy pępku skóra też mocno naciągnięta i cieńsza, również z pępkiem w środku ale pewnie w 8miesiacu wyjdzie na drugą stronę
Myslisz ze pępek jeszcze wyjdzie? Bo ja już wątpię w to... u mnie niby taki wyplaszczony, ale nie wywiniety

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Jeju ale jestem zapominalska... chcialabym zagadac Folinke lub Odowska lub kogokolwiek, kto ma doswiadczenie z pieluszkami wielorazowymi... patrze na te zestawy milovia i czy ten zestaw startowy dla noworodka jest ok? Tzn. Praktyczny, wystarczający i na dluzszy okres pieluchowania?

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-29, 21:13   #1661
KarolinaK
Zakorzenienie

Moj pępek tez jest wklęsły albo płaski sie robi raczej tylko czekam kiedy wyskoczy. Ciekawe czy pod koniec ciazy moze???

Zamówiłam w koncu „chicco next to me dream“ nie byłam przekonana ale widze ze ma same dobre opinie w necie bo jest praktyczny. Nie znalazłam innego ktory miałby tyle funkcji co ten. Także wybór juz z głowy.

Poszliśmy dzis na spacer z psami do lasu koło domu. Cisza jak makiem zasiał nagle patrze a 3 metry przede mna lis wychodzi i nie patrząc w tył idzie przed nami . W ostatnim momencie złapałam psa ktory juz prawie szykował sie w pogoń Tz złapał psice i zawrocilismy. Jakby psy sie za nim rzuciły to by było. Zgubilibysmy ich. Naprawde sie wystraszyłam.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-29, 21:59   #1662
aniama6
Zadomowienie

Kropka czyli tez planujesz wielorazowki? Ja tez na początek kupię milovie, chyba. Ale nie wiem czy gotowy zestaw czy sama coś skompletuje. Myślałam po 2 otulacze 2 kieszonki i wkłady po kilka. Planuje tez spróbować z tetra pod otulacz, ale to wszystko będą próby i błędy. Elaa nie napisałam do Ciebie ze super ze z babcia w porządku i dobrze ze to jednak nie udar. Karolina ja tez same dobre opinie o chicco czytałam, nawet zagadnęłam dziewczynę na Instagramie i super chwali. Podejrzewam ze przez te pierwsze tygodnie będę tak zmeczona, ze jeśli coś mi choć trochę ułatwi życie to resztę będę miała gdzieś. Ja dziś tez miałam przejścia rodzinno zdrowotne łącznie z wizyta na Sorze, wprawdzie ja tylko na tel wisialam, ale ze o dziecko chodziło to stres był duży.. Ale na szczęście wszystko jest w porządku.

Stary 2018-04-29, 22:10   #1663
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Moj pępek tez jest wklęsły albo płaski sie robi raczej tylko czekam kiedy wyskoczy. Ciekawe czy pod koniec ciazy moze???

Zamówiłam w koncu „chicco next to me dream“ nie byłam przekonana ale widze ze ma same dobre opinie w necie bo jest praktyczny. Nie znalazłam innego ktory miałby tyle funkcji co ten. Także wybór juz z głowy.

Poszliśmy dzis na spacer z psami do lasu koło domu. Cisza jak makiem zasiał nagle patrze a 3 metry przede mna lis wychodzi i nie patrząc w tył idzie przed nami . W ostatnim momencie złapałam psa ktory juz prawie szykował sie w pogoń Tz złapał psice i zawrocilismy. Jakby psy sie za nim rzuciły to by było. Zgubilibysmy ich. Naprawde sie wystraszyłam.
Super, ze już podjeliscie decyzje! Jak dostawka przyjdzie, to bylabym wdzieczna za jakas relacje i pierwsze wrazenia! Ja nadal mam metlik czy kupowac czy nie...
Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Kropka czyli tez planujesz wielorazowki? Ja tez na początek kupię milovie, chyba. Ale nie wiem czy gotowy zestaw czy sama coś skompletuje. Myślałam po 2 otulacze 2 kieszonki i wkłady po kilka. Planuje tez spróbować z tetra pod otulacz, ale to wszystko będą próby i błędy. Elaa nie napisałam do Ciebie ze super ze z babcia w porządku i dobrze ze to jednak nie udar. Karolina ja tez same dobre opinie o chicco czytałam, nawet zagadnęłam dziewczynę na Instagramie i super chwali. Podejrzewam ze przez te pierwsze tygodnie będę tak zmeczona, ze jeśli coś mi choć trochę ułatwi życie to resztę będę miała gdzieś. Ja dziś tez miałam przejścia rodzinno zdrowotne łącznie z wizyta na Sorze, wprawdzie ja tylko na tel wisialam, ale ze o dziecko chodziło to stres był duży.. Ale na szczęście wszystko jest w porządku.

Anima dzieki za odpowiedz! Chcialabym wypróbować z wielorazowymi ale nie chcialabym tez ladowac jakos mega duzo pieniedzy w to na sam poczatek... dlatego jak juz zdecysowalabym sie na taki zestaw, to chcialabym miec opinie, czy ma to w ogole sens...
Tez chcialabym uzywac tetry- mam juz troche nakupowanej i ew. biore pod uwage uzywanie jej jak kiedyś a potem zakup otulaczy, jak bede wiedziec, ze to jest to...
A te otulacze/pieluszki sa cudowne takie piekne wzory!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-29, 23:06   #1664
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Niestety dziewczyny, pępek może wyskoczyć i tydzień przed porodem na to nie ma reguły.. Ja się modlę aby został na miejscu, bo nic mnie tak nie brzydzi jak wystający pępek...

Stary 2018-04-30, 02:39   #1665
MalaGosia88
Zakorzenienie

Mój pępek już dawno wyskoczył może kwestia ilości ciąż bo w pierwszej i drugiej dłuuugo był schowany.

Dziś to ja mam oczy jak 5złotówki nie wiem jak cały dzień będę funkcjonować z dziećmi...

Stary 2018-04-30, 03:31   #1666
Elaaaa
Wtajemniczenie

Anima

Gosiu ja też już wyspana liczę, że trochę zmęcze oczy i uda mi się zasnąć.. a Ty spałaś coś?

Stary 2018-04-30, 05:12   #1667
aniama6
Zadomowienie

A u mnie znów pobudka o 5, ale mam jeszcze zamiar za wszelka cenę zasnąć. Tylko jak? Może wypróbuje aplikacje Szumisia haha. Bo jak idę spać ok północy budzę się wcześnie to cały dzień do niczego. A książki mi się już prawie skończyły ehh. Dziś muszę po nowa dostawę jechać do biblioteki.

Stary 2018-04-30, 08:20   #1668
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Anima

Gosiu ja też już wyspana liczę, że trochę zmęcze oczy i uda mi się zasnąć.. a Ty spałaś coś?

Tak, od 22 do 2 spałam, potem przed 4 usunęłam i o 7 pobudka, więc te parę godzin się przespałam łącznie mam nadzieję, że Tobie tez się udało śniły mi się jakieś straszydła, ale czytałam dużo w ciągu dnia "czarownicę " więc może zostało mi w głowie:P

Stary 2018-04-30, 08:39   #1669
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Mój pępek póki co schowany. Jak wyjdzie to wyjdzie - nie będe się tym martwić

Z rana byłam na badaniach krwi i moczu, potem śniadanko a teraz leniuchuje.

Wczoraj z tz zrobiliśmy 7 km spacer i tak mnie pod koniec biodra bolały ze hej wiec Emma , czapki z glow za twoje 10-15 km codziennnie dziś tz każe mi leżeć cały dzień i się oszczędzać, bo nie byliśmy świadomi ze az tyle przeszliśmy

Zauważyłam tez ze jak długo siedzę i wstaje to tez mnie bola biodra i dopiero jak chwile się rozruszam to jest lepiej
A przed nami jeszcze 2 msc - trochę mnie to martwi.

Czy ktoś też już zaczyna się sypać?
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 08:44   #1670
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Oj dziewczyny to prawda, dziś na Śląsku tragedia, jest tak duszno,że nie mam siły nogami ruszać. Do tego mała mi coś uszkodziła..
Trochę nad pępkiem, czuję dziurę, jakby przestało mi coś trzymać tkankę, boli jak cholera przy głębszym oddechu, czy wstawanie z pozycji leżącej.. Poszłam tylko jak się mała rusza i coś strzelilo. Normalnie to czułam i słyszałam taki specyficzny odgłos.. No coś mi na bank zerwała.

Elaaa super, że z babcią jest ok!, strasznie się cieszę ☺ Moja przez źle dobrany antybiotyk widzisz jak skończyła...

może przepuklina? Nie chcę straszyć... Ale mam i boli jak cholera

Ela cieszę się, że z babcią w miarę.

Dziewczyny jak mi dobrze W końcu odpoczywam, ptaki śpiewają, ciepły wiaterek wieje a ja po prostu słucham Ciszy...

---------- Dopisano o 06:41 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ----------

Kropka nad i tak

---------- Dopisano o 06:44 ---------- Poprzedni post napisano o 06:41 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Mój pępek już dawno wyskoczył może kwestia ilości ciąż bo w pierwszej i drugiej dłuuugo był schowany.

Dziś to ja mam oczy jak 5złotówki nie wiem jak cały dzień będę funkcjonować z dziećmi...

mój też już dawno

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 08:45   #1671
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Jadę na zakupy na cały tydzień a potem błogie lenistwo
A jakie Wy macie na dzisiaj plany?

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-30, 09:14   #1672
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
My dzisiaj malujemy pokój małej i mam w planach zrobić ciasto rabarbarowe

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 09:28   #1673
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Ja dzisiaj idę zobaczyć wózek od znajomej, ma bebetto nico, jeszcze na gwarancji gondola używana pół roku a spacerowka wogole nie używana bo wyjeżdżają nad morze a mają mały samochód i wózek za dużo miejsca im zajmuje, dlatego kupili mniejszą spacerówkę. Chcą go sprzedać za 900zl, mam nadzieję że będzie mój.
Mamy teraz większy problem, szukamy mieszkania no i mój tata ma kolegę, który pod koniec czerwca przeprowadzają się do własnego domu a mieszkanie będzie do sprzedania.. Zawsze chciałam 3 pokojowe, te jest 2 pokoje ale o dużym metrażu więc może udałoby się nam wydzielić miejsce na nasze łóżko a drugi pokój byłby dla małego.. Do tego drugie piętro więc nie jest źle no i nie najmniejszy balkon. Wszystko by nam odpowiadało gdyby nie ta cena. Chce za nie 170tys, bo zostawia mieszkanie tak jak jest ze wszystkimi meblami, z urządzoną kuchnią i łazienką, remontowane kilka lat temu. Jako że my póki co wynajmujemy mieszkanie urządzone nie mam nawet swojego sprzętu typu lodówka czy pralka, więc nawet gdybysmy kupili gdzieś tańsze mieszkanie musimy się liczyc z dużymi kosztami na start. Oczywiście takiej kwoty nie posiadamy wiec kredyt jest konieczny ale liczyłam że wystarczy nam wziąć 100tys, a przy tym mieszkaniu potrzebowalibyśmy 120tys.. Jutro idziemy zobaczyć te mieszkanie jak jest urządzone i jaki rozkład, a później będziemy myśleć...bardzo bym chciała jeszcze przed rozwiązaniem przeprowadzić się na swoje ale niewiem czy się wyrobimy zbyt wiele czasu nie zostało.
Co do ślubu nawet niewiem co napisać był to cudowny dzień dla nas, mimo obaw rozkleiłam się tylko w domu przy błogosławieństwie, bo mama płakała a później poszło idealnie, w kościele kompletny luz a na sali ekstra zabawa! Brzucha praktycznie widać nie było mimo że miałam suknie z gorsetem, to goście pytali gdzie zostawiłam malego, i przetańczyłam cały dzień! Do domu wróciliśmy o 5. Z dietą trochę poszalałam w tym dniu, ale jak tu nie zjeść tortu weselnego na własnym ślubie?? Goście byli mega zadowoleni, bo orkiestra grała idealnie nie było żadnych podziałów wszyscy razem się bawili.. Cudowny dzień naprawdę.. Udało nam się uzbierać sporą sumę pieniądzu do tego jeszcze była zabawa że na welon goście wrzucali pieniądze na tzw kolyskę i zebraliśmy jeszcze przeszło 400zl które pójdą na wózek. Nie byłam przekonana do ślubu, bo nie potrzebowałam tego jakoś wewnętrznie ale zdecydowaliśmy, że jednak ślub będzie i nie żałujemy tej decyzji! Zapomniałabym wspomnieć że cały nasz dzień spędziłam na szpilkach i dopiero teraz zeszła mi woda z nóg, miałam tak ogromne kostki że musiałam chodzić w klapkach. Za to mały chyba byl też zadowolony z wesela bo jak tylko chwilę usiadłam zaraz kopał a tak przespał chyba cały dzień. Teraz zaczynam ogarniać całą biurokrację i wymianę dokumentów. Później biorę się za zamówienie rzeczy do szpitala w razie czego no i 16 maja jedziemy na mały urlop z moimi rodzicami.
Byliśmy wczoraj w Smyku i kupiłam 2pak pieluszek muslinowych za 50zl i dopiero w domu zauważyliśmy że kasjerka nie sciagnęła tej blokady.. Niewiem dlaczego nie titało jak wychodziliśmy że sklepu.. A że wstyd by mi było iść to gdzieś ściągnąć bo obawiałabym się że ktoś stwierdzi że to ukradłam więc mąż to jakoś ściągnął ręcznie i troche uszkodził pieluszki ale to nic.
No i najważniejsze chyba wybraliśmy w końcu imię dla brzdąca, przy pomocy reszty rodziny.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 09:33   #1674
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, od 22 do 2 spałam, potem przed 4 usunęłam i o 7 pobudka, więc te parę godzin się przespałam łącznie mam nadzieję, że Tobie tez się udało śniły mi się jakieś straszydła, ale czytałam dużo w ciągu dnia "czarownicę " więc może zostało mi w głowie:P

Taak, udało mi się zasnąć i pospałam aż do 8 wow!! To wszystko chyba przez nasze rolety, bo kupiliśmy w 100% zaciemniające i rano było tak ciemno w pokoju jak w nocy haha ale przynajmniej się wyspaliśmy.

Hah u mnie też często często w nocy wracają bohaterowie książek, pisze się wtedy "ciąg dalszy"

Pozytywna

My jedziemy do babci niebawem, potem mamy spotkanie z właścicielem i zdajemy strare mieszkanie oficjalnie, aa i jeszcze teściowa ma przyjść obejrzeć nasz obecny grajdołek

Stary 2018-04-30, 10:00   #1675
emma90
Wtajemniczenie

My się zasiedzieliśmy z rodzinką i będziemy wracać dzisiaj od jutra powoli rozpoczynamy remont i tak jak Camelitos malowanie

Dzisiaj jakiś rekord ciepła w kwietniu pada, jest 10:00 a tu ciężko na słońcu wysiedzieć pogoda nas rozpieszcza, jeszcze chyba nigdy o tej porze nie miałam takiej opalenizny

Miłej majówki
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 10:11   #1676
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny! Tak fajnie Was czytać takie szczęśliwe.. Elcia w nowym mieszkaniu pospała do 8 - :brawo:!! Pozytywna się relaksuje, od razu inna kobieta! Sandam przeszczęsliwa i zadowolona z przebiegu jednej z najwazniejszych imprez w życiu. A Emmę przypieka słoneczko. Ovejita będzie szalała na zakupach, a Cami zrobi ciasto z zieleniny. A nie! To Kropka będzie szalała, Ovejita się sypie. Ja to nie mogę narzekać na bóle. Jak smakują takie ciasta warzywne?
Mi dzisiaj się śniło, że urodziłam....... ale kota. A potem żałobnie, bo dotarło do mnie, że poroniłam, itd. Masakra, skąd to się bierze...
Blanka, też podejrzewam przepukline, moja kuzynka miała którejś nocy w ciąży piekący, palący ból tuż przy pępku, jakby ktoś jej żywcem tam rwał. Po konsultclacji, to chyba były zrosty pooperacyjne, wyszła jej przepuklina w tym miejscu.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-30 o 10:18
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-30, 10:23   #1677
MalaGosia88
Zakorzenienie

Elaaa świetna sprawa te rolety, dobrze, że udało Ci się poprawić jeszcze sen

Sandam gratulacje świeżo upieczona żono super, że wszystko się udało jak trzeba

Camelitos szybkiego malowania, pogoda idealna moje z rabarbarem właśnie wychodzi z piekarnika ♡ do tego kompot, tak lubię rabarbar

Stary 2018-04-30, 11:08   #1678
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj idę zobaczyć wózek od znajomej, ma bebetto nico, jeszcze na gwarancji gondola używana pół roku a spacerowka wogole nie używana bo wyjeżdżają nad morze a mają mały samochód i wózek za dużo miejsca im zajmuje, dlatego kupili mniejszą spacerówkę. Chcą go sprzedać za 900zl, mam nadzieję że będzie mój.
Mamy teraz większy problem, szukamy mieszkania no i mój tata ma kolegę, który pod koniec czerwca przeprowadzają się do własnego domu a mieszkanie będzie do sprzedania.. Zawsze chciałam 3 pokojowe, te jest 2 pokoje ale o dużym metrażu więc może udałoby się nam wydzielić miejsce na nasze łóżko a drugi pokój byłby dla małego.. Do tego drugie piętro więc nie jest źle no i nie najmniejszy balkon. Wszystko by nam odpowiadało gdyby nie ta cena. Chce za nie 170tys, bo zostawia mieszkanie tak jak jest ze wszystkimi meblami, z urządzoną kuchnią i łazienką, remontowane kilka lat temu. Jako że my póki co wynajmujemy mieszkanie urządzone nie mam nawet swojego sprzętu typu lodówka czy pralka, więc nawet gdybysmy kupili gdzieś tańsze mieszkanie musimy się liczyc z dużymi kosztami na start. Oczywiście takiej kwoty nie posiadamy wiec kredyt jest konieczny ale liczyłam że wystarczy nam wziąć 100tys, a przy tym mieszkaniu potrzebowalibyśmy 120tys.. Jutro idziemy zobaczyć te mieszkanie jak jest urządzone i jaki rozkład, a później będziemy myśleć...bardzo bym chciała jeszcze przed rozwiązaniem przeprowadzić się na swoje ale niewiem czy się wyrobimy zbyt wiele czasu nie zostało.
Co do ślubu nawet niewiem co napisać był to cudowny dzień dla nas, mimo obaw rozkleiłam się tylko w domu przy błogosławieństwie, bo mama płakała a później poszło idealnie, w kościele kompletny luz a na sali ekstra zabawa! Brzucha praktycznie widać nie było mimo że miałam suknie z gorsetem, to goście pytali gdzie zostawiłam malego, i przetańczyłam cały dzień! Do domu wróciliśmy o 5. Z dietą trochę poszalałam w tym dniu, ale jak tu nie zjeść tortu weselnego na własnym ślubie?? Goście byli mega zadowoleni, bo orkiestra grała idealnie nie było żadnych podziałów wszyscy razem się bawili.. Cudowny dzień naprawdę.. Udało nam się uzbierać sporą sumę pieniądzu do tego jeszcze była zabawa że na welon goście wrzucali pieniądze na tzw kolyskę i zebraliśmy jeszcze przeszło 400zl które pójdą na wózek. Nie byłam przekonana do ślubu, bo nie potrzebowałam tego jakoś wewnętrznie ale zdecydowaliśmy, że jednak ślub będzie i nie żałujemy tej decyzji! Zapomniałabym wspomnieć że cały nasz dzień spędziłam na szpilkach i dopiero teraz zeszła mi woda z nóg, miałam tak ogromne kostki że musiałam chodzić w klapkach. Za to mały chyba byl też zadowolony z wesela bo jak tylko chwilę usiadłam zaraz kopał a tak przespał chyba cały dzień. Teraz zaczynam ogarniać całą biurokrację i wymianę dokumentów. Później biorę się za zamówienie rzeczy do szpitala w razie czego no i 16 maja jedziemy na mały urlop z moimi rodzicami.
Byliśmy wczoraj w Smyku i kupiłam 2pak pieluszek muslinowych za 50zl i dopiero w domu zauważyliśmy że kasjerka nie sciagnęła tej blokady.. Niewiem dlaczego nie titało jak wychodziliśmy że sklepu.. A że wstyd by mi było iść to gdzieś ściągnąć bo obawiałabym się że ktoś stwierdzi że to ukradłam więc mąż to jakoś ściągnął ręcznie i troche uszkodził pieluszki ale to nic.
No i najważniejsze chyba wybraliśmy w końcu imię dla brzdąca, przy pomocy reszty rodziny.

Sandam jeszcze Ci nie zyczylam ale wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia jak się buty sprawiły na weselu? Dałaś w nich radę być cała noc?

Co do pieluch to przecież miałaś paragon to spokojnie mogliscie podjechać do smyka żeby Wam odklipsowali

A z mieszkaniem zobaczcie tamto od kolegi taty czy faktycznie da się zrobić jakąś ściankę żeby wydzielić jeszcze jeden pokoik

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
Cześć Dziewczyny! Tak fajnie Was czytać takie szczęśliwe.. Elcia w nowym mieszkaniu pospała do 8 - :brawo:!! Pozytywna się relaksuje, od razu inna kobieta! Sandam przeszczęsliwa i zadowolona z przebiegu jednej z najwazniejszych imprez w życiu. A Emmę przypieka słoneczko. Ovejita będzie szalała na zakupach, a Cami zrobi ciasto z zieleniny. A nie! To Kropka będzie szalała, Ovejita się sypie. Ja to nie mogę narzekać na bóle. Jak smakują takie ciasta warzywne?
Mi dzisiaj się śniło, że urodziłam....... ale kota. A potem żałobnie, bo dotarło do mnie, że poroniłam, itd. Masakra, skąd to się bierze...
Blanka, też podejrzewam przepukline, moja kuzynka miała którejś nocy w ciąży piekący, palący ból tuż przy pępku, jakby ktoś jej żywcem tam rwał. Po konsultclacji, to chyba były zrosty pooperacyjne, wyszła jej przepuklina w tym miejscu.
Norka nie jadłas nigdy ciasta z rabarbarem?

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Elaaa świetna sprawa te rolety, dobrze, że udało Ci się poprawić jeszcze sen

Sandam gratulacje świeżo upieczona żono super, że wszystko się udało jak trzeba

Camelitos szybkiego malowania, pogoda idealna moje z rabarbarem właśnie wychodzi z piekarnika ♡ do tego kompot, tak lubię rabarbar

Dzięki kochana Osz Ty moje ciasto dopiero wylądowalo w piekarniku

Stary 2018-04-30, 11:44   #1679
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Pozytywna rwlaks na maksa!
Elaaa nowe mieszkanie sprzyja spaniu! To dobrze wróży!
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
My dzisiaj malujemy pokój małej i mam w planach zrobić ciasto rabarbarowe

Ciasto rabarbarowe
Malujecie pokoj na jakis konkretny kolor?
Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość

Piekne wspomnienia ze slubu i wesela! Jeszcze raz gratuluje!
I trzymam kciukasy za wozek. No i mieszkanie- bo jak da sie wydzielic czesc na pokoik/kacik dla Malego to super! Ale sprawdzcie tez sprzety czy dzialajace, iluletnie itp... znajomy znajomym ale zeby nie bylo ze za pol roku i tak bedziecie musieli nowe kupic...

Pochwilicie sie imieniem, czy bedzie to Wasza slodka tajemnica?
Cytat:
Dzien dobry Norka ciasto rabarbarowe to najlepsze ciasto jakie mozna wymyśleć! Jest takie slodko kwasne- pycha! A marchewkowego trz nigdy nie jadlas? Jest banalnie proste a takie pyszne...

Rozwiesze pranie, rozpakuje zakupy i ide sie ulokowac na tarasie... dzisiaj znow skwar ale jest wietrznie...

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-04-30, 11:49   #1680
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Pozytywna rwlaks na maksa!
Elaaa nowe mieszkanie sprzyja spaniu! To dobrze wróży!Ciasto rabarbarowe
Malujecie pokoj na jakis konkretny kolor?
Piekne wspomnienia ze slubu i wesela! Jeszcze raz gratuluje!
I trzymam kciukasy za wozek. No i mieszkanie- bo jak da sie wydzielic czesc na pokoik/kacik dla Malego to super! Ale sprawdzcie tez sprzety czy dzialajace, iluletnie itp... znajomy znajomym ale zeby nie bylo ze za pol roku i tak bedziecie musieli nowe kupic...

Pochwilicie sie imieniem, czy bedzie to Wasza slodka tajemnica?Dzien dobry Norka ciasto rabarbarowe to najlepsze ciasto jakie mozna wymyśleć! Jest takie slodko kwasne- pycha! A marchewkowego trz nigdy nie jadlas? Jest banalnie proste a takie pyszne...

Rozwiesze pranie, rozpakuje zakupy i ide sie ulokowac na tarasie... dzisiaj znow skwar ale jest wietrznie...

Pokój w tamtym roku był malowany na biało bo mamy jeden tak jakby w zapasie i tam był grajdolek a teraz będą ściany biało miętowe a na jednej białej ścianie planujemy namalować gwiazdki o różnych wielkościach w kolorach miętowy, szary, różowy ale kolory takie bardziej pastelowe

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości