|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
przytyłam 10kg, zostało mi 2 (4 tyg po)
w ciuchy sprzed ciąży włażę, ale z niektórych wypływa galareta (tzn coś co kiedyś było brzuchem poprosiłam mamę, żeby nam nie pomagała, cały czas sami sobie radzimy ![]() co do terminu ja się nie wypowiem, bo miałam planowane cc. |
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przytyłam 8 kg, 3 dni po porodzie został kilogram, teraz mam już wagę sprzed ciąży a nawet ciut mniejszą. urodziłam tydzień po terminie i tylko dlatego, że wywołali ![]() z mężem byliśmy zupełnie sami, bo rodzice daleko, dalismy radę |
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przytyłam 11 i od razu jak wróciłam ze szpitala nie miałam ich. Teraz mam 1kg mniej niż przed a minęły 4 tyg.
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm to tylko ja taki grubas
waga sprzed ciązy 50 kg , w dniu cc 68 kg , jestem 6 tygodni po i wazę 51. O terminie tez sie nie wypowiem z tych samych powodow co Wersta a pomaga mi caly czas mama bo mieszkamy z moimi rodzicami za scianą, szczerze powiem ze nie wyobrazaam soebie pierwszych dni bez niej, pierwsza kąpiel to juz w ogole ![]() ale waga to nie wszysko , figura i tak nie ta sama no ale tyle miesięcy bez cwiczen robi swoje, poza tym skora na brzuchu, tzn galareta, nie wiem czy kiedykolwiek bedzie taka jak dawniej i nie dadzą tu nic brzuszki itd, trzeba chyba w jakis dobry krem zainwestowac, ale pytam i pytam i jeszcze mi nikt nie odpowiedzial.
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
no ja przytyłam 18kg w ciazy a teraz zostały mi 3kg po miesiacu od urodzenia... ale figura nadal masakra... co do terminu to urodziłam 5dni przed... zachwalam chodzenie po schodach( 12pieter dziennie) pochód cięzarówek z patologii robił zamet w szpitalu
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
ja przytylam 24 kg i wazylam 83 kg tydzien po porodzie sie wazylam i zobaczylam 69 kg.teraz jestem prawie 3 tyg po porodzie i jeszcze od tamtej pory sie nie wazylam a swoja droga chcialabym wiedziec ile waze...a moze lepiej nie wiedziec
![]() My po porodzie blismy sami...kapal moj maz a ja mu ja tylko trzymalam...ze wszystkim sobie poradzilismy sami ![]() a co do porodu to ja urodzilam 10 dni po terminie |
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
A Ola ma dziś problem ze zrobieniem kupki, ja się załamię
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
jestem totalnie zdolowana jak czytam, ze wszystkie tak szybko wrocilyscie do wagi wyjsciowej a nawet i mniejszej
ja przytylam 16 kg polowa spadla w szpitalu, ale drugie 8 kg za nic nie chce drgnac, zwiekszylam aktywnosc fizyczna, jedzonka nie ma czasu zbyt przekaszac a tu nic sie z waga nie dzieje, no masakra totalna, skore na brzuszku oczywiscie moge ugniatac jak ciasto drozdzowe a minal juz ponad miesiac od porodu![]() mezowi taki stan rzeczy oczywiscie nie przeszkadza, ale dla mnie jest malo apetycznie |
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
swiezutkie zdjątka
to 2 rozmazane ale jak pieknie sie smieje pełną gębą
Edytowane przez taka sobie Czas edycji: 2008-12-15 o 20:03 |
|
|
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna Wikusia
![]() ja też pokażę swoją dziapę z wczoraj
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale macie boskie córy. Iga to już tak urosła, że słów brak!
A jak się śmieją wspaniale
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
no urosła
![]() tutaj leje (nowy dwór maz.), czyżby dziś nici z działki ![]() poza tym takie są komary jak co roku, że żyć się odechciewa dziś w nocy nakarmiłam i położyłam małą, a potem jeszcze godzinę polowałam na dwa krwiopijce
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Takasobie - te skorcze w piersiach mam tylko przy karminiu, teraz jakby troche mniejsze, ale sie zdarzaja
Cytat:
![]() Nic sie nie martw, dasz rade, fakt, ze moj dzieciak jest spokojny, ale jestem tu sama jak place caly dzien i poki co daje rade |
|
|
|
|
#1454 |
|
Zakorzenienie
|
ale piękne uśmiechy Wiki i Igusi
![]() ja tez się pochwalę, że dziś zopstałam obdarzona 1szymi uśmiechami wydawało się, że świadome były ![]() co w ogóle mówicie do dzieci? kurcze ja nie wiem co mam do niej mówić, tym bardziej, że z reguły całe dnie się nie odzywam, a teraz nagle muszę gadać. nie lubię takiego srania w banię typu jaka piękna blebleble tak więc przynudzam jej np. o kryzysie kredytowym. dobrzxe, że tż w pracy i nie słyszy tych bzdetów ![]() Jowisz w Nowym Dworze? to całkiem niedaleko, zastanów się czy nie chciałabyś do w-wy skoczyć na kawkę. weźmiemy po bobasie pod pachę
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie pompa przyjechała. Boże dzięki Ci za ten wynalazek
Spompowałam 60 ml, ale to już dzisiaj w sumie 240 ml, będę się podłączać i zobaczymy czy się rozkręcę. Od razu inaczej jak sprzęt sobie pracuje a ja nic nie robię Tylko trochę głośno chodzi Mąż umrze ze śmiechu
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
helloł baby
![]() Matko, ale mialam zakrecony wczoraj dzien, pomijam fakt ze to byla nasza rocznica slubu, ale dzien byl zwariowany i w ogole nie przypominal swietowania ![]() ![]() Postanowilismy ze sobie to odbijemy jak juz bedzie po chrzcinach bo inaczej sie nie da ![]() W kazdym razie dziekuje Wam za zyczonka choc wirtualnie se poswietowalam ![]() ![]() ![]() Dzieciaczki Beatki i Madzi suuuper usmiechy sa przepiekne moj maly tez juz jape cieszy a wyglada wtedy przezabawnie w ogole juz zauwazylam ze dzieciaczki w 6 tygodniu sa jakies takie human friendly no chyba ze mamcia ze mnie juz na calego Leleth twoj bajtel i jego włosiska są rozbrajające, no i avatarek przesliczny Piter uwielbia spac majac pod policzkiem pieluszke tetrowa, ktora kojarzy mu sie z jedzeniem i szuka wtedy cycusia.. a mi go tak szkoda wtedy bo wklada w to cale swoje serce byleby znalezc upragniony sutek poza tym druga pieluszke tarmosi w lapkach ![]() Jak ssie piers to obowiazkowo trzyma mnie za biustonosz albo maca mi cycka Przekochany jest ![]() A wczoraj zrobil mi na otoczce malinke, cos mu sie ubzduralo ze sutek jest nizej i jak chwycil i zassal to zobaczylam wszystkich Swietych w efekcie dorodna malinka na otoczce.. nie polecam tego doznania bo bol brodawek na poczatku to pikus w porownaniu z tym ![]() Wklejam moj bebzol poporodowy 5,5tyg, mam podobnie jak Werstusia 2kg na plusie, kilo w talii bo niestety znow ja zgubilam i kilo w cyckach zapewne a to ze niby brzucha niet to zludzenie optyczne, bo galareta jest i oponka jak siedze tez skora nie ma tej sprezystosci jaka miala przed ciaza, ale mysle ze ona wolniej wraca do siebie, widze po pepku ze nie jest jeszcze taki jaki byl przed ciaza. No ale czekam na lepsze czasy ![]() Ps U nas tez pogoda do bani.. Pada sobie co jakis czas i jest pochmurno... ale spacer bedzie, bo kondonik przeciwdeszczowy juz sprawdzilam ![]() Jowiszku, polecam moskitiere na komary, ja mam na lozeczko jedna i druga do wozka
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
ej no moje dziecko mnie dzis zadziwiło połozyłam ja o 21.30 a wstała o 4 na karmienie, potem na 7,30
jaka ona jest fajna
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zosia pewnie w niebowzieta, sadzac po bananie Ja z moim to konwersacje prowadze ja mu "chodz, mamusia zmieni pieluszke bo narobiles ze az sie przelewa" a on do mnie "aguuu" no to ja do niego, "pfuf, gdzie ty sie stolujesz?" a on do mnie "ooooo, aoooj" I tak se nawijamy poza tym macha łapkami, smiga nozkami i wrecz popiskuje ze szczescia, jak ma goły tyłek
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie na bank pobudka co 2h, a jak spi w ogole 2h to jest swieto lasu ale widoczniej ten typek tak ma
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Anisiu mam z brzuchem identycznie jak Ty. jak stoję to ok, ale siądę i oponka
wygląda podobnie do Twojego, tylko u mnie jeszcze ta ohydna krecha siedzi i nie złazi. czy ja się jej pozbędę?
|
|
|
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
no jak patrze na zdjęcie Anisi to się zdolowałam, ja mam brzuch jakbym była nadal w ciaży fakt z4 miesiąc ale jest
no i taka żółta skóra jest
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i peelinguje sie co 3 dzien ja ta kreske piernicze w sumie, ale ten pępek... ja chce miec taki jak kiedys echhh
|
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
MaladT nie lam sie, pozbedziesz sie napewno.. ponoc to przez karmienie sie najlepiej chudnie, bo dziala oksytocyna a ona odpowiada za kurczliwosc miesni macicy i w ogole..
Ja znow zgubilam talie, bo moze i moge sie dopiac w spodniczki rozmiar 36, ale niestety opona wyłazi jak ta lala.. juz wiem gdzie mi te kilogramy wlazły.. a zeby ja odzyskac to czeka mnie morderczy trening czyli BPU (Brzuch-Posladki-Uda) oraz aerobiczna 6 Weidera.. echh ałaaaa jak se wspomne
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
a mi się na razie ćwiczyć nic nie chce. co prawda z brzuchem i tak musze poczekać, ale na orbi mogłabym połazić
ech...
|
|
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia, brzuch super, ale jak zobaczyłam to zdjecie to sie poryczalam. Ja nadal wygladam jak w 3-4 miechu ciazy, nadodatek jestem p oorana rozstepami. I jak widac to nie jest normalne.
Anka1900, nie jestes sam z nadwaga poporodowa. zyc sie odechciewa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
no tak tylko ze ja przed ciaza byłam juz dosc gruba i chce teraz dojechac do 63, juz zamówiłam sobie tabletki na odchudzanie, marzenie dla mnie to waga poniżej 60kg... jak tyylko przestane karmic jade z tabsami
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
w ogole korci mnie by sobie zrobic tipsy
ale to znow wyprawa na przynajmniej 2h... choc na jakosc paznokci i włosów nie narzekam bo jak nigdy potrafie paznokcie zapuscic na długość, a włosy nie wypadaja Ale to pewnie ze jem witaminy Prenatal Classic i ten Prenatal Omega-3 bo nie jadam ryb ktore maja te cenne dla rozwoju mamy i dziecka tluszcze strach sie bac co bedzie jak przestane karmic i odstawie witaminy, pewnie sie rozsypie i przypominac bede te babeczke z "Gnijacej panny mlodej"
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
Sosnowa nie martw sie ja mam tak samo...rozstęp na rozstępie, żółty brzuch, galareta, zwis, 4miesięczna ciążą
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i prosze mi tu nie buczec.. Napewno nie jest tak zle, w ogole laski to ja musze odzyskac moje seksualne zycie bo kurna wkrotce bedzie rok jak splodzilismy Piterka a potem zero seksa. Czuje sie jakby to byl moj pierwszy raz )
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:20.

w ciuchy sprzed ciąży włażę, ale z niektórych wypływa galareta (tzn coś co kiedyś było brzuchem 

i tylko dlatego, że wywołali
a pomaga mi caly czas mama bo mieszkamy z moimi rodzicami za scianą, szczerze powiem ze nie wyobrazaam soebie pierwszych dni bez niej, pierwsza kąpiel to juz w ogole
no ale tyle miesięcy bez cwiczen robi swoje, poza tym skora na brzuchu, tzn galareta, nie wiem czy kiedykolwiek bedzie taka jak dawniej i nie dadzą tu nic brzuszki itd, trzeba chyba w jakis dobry krem zainwestowac, ale pytam i pytam i jeszcze mi nikt nie odpowiedzial.

wydawało się, że świadome były
tak więc przynudzam jej np. o kryzysie kredytowym. dobrzxe, że tż w pracy i nie słyszy tych bzdetów
to całkiem niedaleko, zastanów się czy nie chciałabyś do w-wy skoczyć na kawkę. weźmiemy po bobasie pod pachę
ech...
Napewno nie jest tak zle, w ogole laski to ja musze odzyskac moje seksualne zycie bo kurna wkrotce bedzie rok jak splodzilismy Piterka a potem zero seksa. Czuje sie jakby to byl moj pierwszy raz