Mamusie majowe 2019, część 3 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-23, 21:52   #3511
AgataAgata9090
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3

Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
tak, z allegro po niecałe 30 zł. od tego sprzedawcy
wzięłam też od niego ten cienki szlafrok, bo mam tylko "pluszaka" a on się na maj nie nadaje. Ten też jest niezły. Za podobny w LaVantilu 120 zł.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

też bym wolała to w takiej formie- bez Vatu art. dziecięce, dostęp do żłobków państwowych/ przedszkoli w większym stopniu niż jest teraz
a tak to patusy "narobią" dzieci, kasę zwiną i tak dalej dzieci nic z tego nie mają.
jestem na ostatnich nogach. dobranoc!
To ja też od tego samego zamawiałam dokupię jeszcze jedną koszulę i szlafrok bo nie mam żadnego. Myślałam że za tą cenę przyjdzie dziadostwo ale jestem mile zaskoczona. Jak do szpitala to ok

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
No ze jak coś jest zbyt wielofunkcyjne to niekoniecznie jest dobre
Ja jestem zwolennikiem lupina + kolejny fotelik

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
wiesz w sumie słyszałam,że niektózy lekarze nie badają szyjki no i na zachodzie to też norma. ALe mnie to mimo wszystko uspokaja

ale że niby dlaczego do wieczora?aż tak słabą głowę ma?
Mój po pępkowym normalnie do mnie do szpitala rano przychodził i zostawał cały dzień

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Broń Cię Panie Boże, to jest tylko z nazwy od urodzenia, te dzieci się w tym topią. Od roku jak najbardziej, chociaż Zosia w tym 0-18 jak skończyła rok i tak musiała mieć wkładkę.

przed wyborami to wszystko obiecają, byleby na nich głosowali... to pińćset plus jest tak masakrycznie niesprawiedliwe społecznie,że niech się lepiej wezmą za ulepszenie go...
Dzięki dziewczyny⚘ ulżyło mi bo myślałam że źle wybraliśmy A co do wózka to mialyscie rację. Sobie trochę poczekamy bo około 6 tygodni

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 21:56   #3512
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Agata, stronę wcześniej Eceea wkleiła linka do tego sprzedawcy co zamawiałyśmy, ale nie na allegro i na tej stronie jest tego więcej!

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Na laptopie wizaż coś wariuje. Przynajmniej u mnie.

grejpfrutowa01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 22:01   #3513
Lilly Greace
Dostojna peema.

Mam podobne zdanie co Wy w sprawie 500+
Stary 2019-02-23, 22:02   #3514
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
dokładnie tak

u nas w mieście np. prawie nie ma żłobków

żłobki, ulgi podatkowe, a nie rozdawanie kasy która idzie nie wiadomo na co
U nas w tym roku o ile dobrze kojarzę u nas brakowało miejsc dla 1.5tysiaca dzieci :/

Stary 2019-02-23, 22:06   #3515
AgataAgata9090
Zadomowienie

Cytat:
U nas w tym roku o ile dobrze kojarzę u nas brakowało miejsc dla 1.5tysiaca dzieci :/

A kiedy najlepiej pytać o przyjęcie dziecka do żłobka? Trzeba pisać jakiś wniosek czy jak to wygląda?

AgataAgata9090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 22:22   #3516
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgataAgata9090 Pokaż wiadomość
A kiedy najlepiej pytać o przyjęcie dziecka do żłobka? Trzeba pisać jakiś wniosek czy jak to wygląda?

W każdej gminie są inne zasady. I czas i warunki rekrutacji i ceny...

Stary 2019-02-23, 22:47   #3517
patrycjakarabasz
Rozeznanie

W mojej gminie np. nie ma.zadnego żłobka..jest tylko prywatny. Tragedia.

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
patrycjakarabasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-23, 22:50   #3518
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycjakarabasz Pokaż wiadomość
W mojej gminie np. nie ma.zadnego żłobka..jest tylko prywatny. Tragedia.

Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka
W mojej jest jeden. Rekrutacja była zależna od kolejności zgłoszeń. Ludzie od piątku stali w kolejce żeby w poniedziałek podanie złożyć

Stary 2019-02-23, 23:49   #3519
agadzie
Zakorzenienie

Cytat:
Niech lepiej będą łatwiej dostępne żłobki i przedszkola, bezpłatne. Większe ulgi podatkowe dla pracujących rodziców. Mniejszy vat na ubranka i akcesoria dziecięce.
A tak to głównie patologia się bogaci,a my głupi spłacamy to w inny sposób, ciężko pracując...
Podpisuje się wszystkim czym się da podpisać!
Cytat:
Napisane przez grejpfrutowa01 Pokaż wiadomość
tak, z allegro po niecałe 30 zł. od tego sprzedawcy
wzięłam też od niego ten cienki szlafrok, bo mam tylko "pluszaka" a on się na maj nie nadaje. Ten też jest niezły. Za podobny w LaVantilu 120 zł.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

też bym wolała to w takiej formie- bez Vatu art. dziecięce, dostęp do żłobków państwowych/ przedszkoli w większym stopniu niż jest teraz
a tak to patusy "narobią" dzieci, kasę zwiną i tak dalej dzieci nic z tego nie mają.
jestem na ostatnich nogach. dobranoc!
A szybko ci przyszła?
Cytat:

Jezu.... Masakra. I teraz rodzice chcą pracować a nie mogą bo żłobka nie ma, nikt inny nie da rady...ehh.
Cytat:
W mojej jest jeden. Rekrutacja była zależna od kolejności zgłoszeń. Ludzie od piątku stali w kolejce żeby w poniedziałek podanie złożyć

Auaaa...

Uf doleciałam, teraz już do domu autem, za jakieś 2 godziny powinniśmy być na miejscu. Nawet nie popuchlam tylko nie cierpię tego suchego powietrza w samolocie. Znów śluzówka wysuszona. Pannie się chyba podobało bo tańcowała że hej

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 06:29   #3520
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
A szybko ci przyszła?
Kupiłam w środę, paczka do odbioru w paczkomatu była już w piątek. Więc ok.

Stary 2019-02-24, 09:10   #3521
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
Ja bym nie chciała a TŻ zawsze gada że to najgorszy układ
No ale nam to akurat nie grozi w żadnym wypadku

A PiS kontynuuje radosne rozdawnictwo z pieniędzy pracujących obywateli
Ja też raczej jestem na nie dla pracy razem z mężem, często też firmy niechętnie na to patrzą, tym bardziej jeśli małżeństwo pracuje w jednym zespole.
Cytat:
Niech lepiej będą łatwiej dostępne żłobki i przedszkola, bezpłatne. Większe ulgi podatkowe dla pracujących rodziców. Mniejszy vat na ubranka i akcesoria dziecięce.
A tak to głównie patologia się bogaci,a my głupi spłacamy to w inny sposób, ciężko pracując...
Tak, tak, tak! Podpisuję się pod tym Mogliby w końcu odciążyć pracujących i zarabiających, a nie rozdawać kasę za nieróbstwo
Cytat:

Nie strasz mnie nawet, co ja zrobię z dzieciakiem za rok?

Elsabel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 10:13   #3522
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elsabel Pokaż wiadomość
Ja też raczej jestem na nie dla pracy razem z mężem, często też firmy niechętnie na to patrzą, tym bardziej jeśli małżeństwo pracuje w jednym zespole.Tak, tak, tak! Podpisuję się pod tym Mogliby w końcu odciążyć pracujących i zarabiających, a nie rozdawać kasę za nieróbstwo Nie strasz mnie nawet, co ja zrobię z dzieciakiem za rok?

Podpowiem. Jak tylko będziesz miała pesel to zapisuj. Są punkty za czekanie

Stary 2019-02-24, 10:17   #3523
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzień dobry.
500+ dla wszystkich to pomyłka niech zrobią tańsze pampki i mm to będę wdzięczna. No i te nieszczęsne żłobki. Liczę, że młody się dostanie, ale zdaje sobie sprawę, że to raczej nie będzie możliwe. A iść do pracy za najniższa, wydać 800 zł na prywatne to zarobie niewiele ponad 500. To już wolę zostać w domu, żeby mi nie zabrali 500+ na pierwsze i wyjdę na to samo a będę siedzieć z dzieckiem w domu

magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 10:37   #3524
agadzie
Zakorzenienie

Hej dziewczyny. Dojechałam, jestem w domu, ale padnieta jak diabli... Serio, normalnie nie jestem jakos strasznie wymiąchana po podróży ale teraz...uf. Dobrze że mama się młodym zajmuje - zresztą, Dominik babci nie opuszcza ani na krok jeszcze chwilę poleżę bo zaraz mój brat przyjedzie i tzrrba będzie sie podnieść.

Co do tego 500+ ...Jezu kolejny bezsens. I nie zazdroszczę sytuacji ze żłobkami.... Naprawdę zamiast dawać kasę żeby się patologia rozmnażala powinni otworzyć publiczne żłobki, przedszkola, zmniejszyć podatki... No to wszystko o czym mowa.

agadzie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 10:56   #3525
sQuaara
Zakorzenienie

Choć one chyba się naliczaja od 20tz dopiero... Ale ja na pewno asap się tym zajme
Zreszta młodego rodziłam w lutym a koło kwietnia była rekrutacja w której musiałam brać udział czułam się super niegotowa

Stary 2019-02-24, 11:08   #3526
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:

Może poszukaj na facebooku grupy lokalnych mam z danego miasta (o ile u Ciebie takowa istnieje) ja tak zrobiłam i info na bieżąco mam m. in. o szkołach, przychodniach, lekarzach itd. Fajna sprawa, co bym nie zapytała to zaraz mam tyle odp., że sporo mi to daje, tym bardziej, że nie pochodzę stąd, bo mieszkamy u męża na razie.

Cytat:
Napisane przez agadzie Pokaż wiadomość
Podpisuje się wszystkim czym się da podpisać!A szybko ci przyszła? Jezu.... Masakra. I teraz rodzice chcą pracować a nie mogą bo żłobka nie ma, nikt inny nie da rady...ehh. Auaaa...

Uf doleciałam, teraz już do domu autem, za jakieś 2 godziny powinniśmy być na miejscu. Nawet nie popuchlam tylko nie cierpię tego suchego powietrza w samolocie. Znów śluzówka wysuszona. Pannie się chyba podobało bo tańcowała że hej

Super, że dojechałaś. Twoja panna szybciej latała niż ja

Cytat:
Ja też raczej jestem na nie dla pracy razem z mężem, często też firmy niechętnie na to patrzą, tym bardziej jeśli małżeństwo pracuje w jednym zespole.Tak, tak, tak! Podpisuję się pod tym Mogliby w końcu odciążyć pracujących i zarabiających, a nie rozdawać kasę za nieróbstwo Nie strasz mnie nawet, co ja zrobię z dzieciakiem za rok?

Dokładnie!
Ja bym z mężem pracować nie mogła, pozabijalibyśmy się

Dzień dobry

U mnie dziś cukier 82 także już bez nerwów, zaczynam zdrowieć, ale nos obdrapany od smarkania, że się dotknąć nie mogę.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Ja raczej mojemu imprez nie bronię, ale zwykle chodzimy na nie razem, chociaż tak raz na dwa miesiące zdarza mu się impreza z ludźmi z pracy i nic nie mam przeciwko

Ja mojemu też, wręcz czasem go wypycham, żeby gdzieś poszedł. Ale jak przesadzi z %%% to potem tak mi marudzić. Włącza mu się "love level hard" i muszę słuchać 3 h jak on mnie kocha co jest męczące.

Cytat:
Dziewczyny kupiliśmy fotelik cybex I Cloud z i jest on przeznaczony os urodzenia do ok 18 miesięcy. Teraz na stronie wyczailismy inny fotelik też z cybexa sirona z i size przy którym pisze że może być użytkowany od urodzenia do ok 4 lat. Moje pytanie brzmi tak czy nie można od razu wziąść tego drugiego który posłuży nam dłużej Bo aż do ok 4 lat? Facet nam to tłumaczył w sklepie ale nie wiem czy to nie była tylko zagrywka by nam wcisnac ten mniejszy fotelik

Też takie oglądaliśmy, żeby jak najdłużej posłużył. Ale moim zdaniem pozycja nie dla takiego maluszka i wolę kupić 2 fotelik (dla maluszka i ja już będzie większy).
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 11:36   #3527
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Podpowiem. Jak tylko będziesz miała pesel to zapisuj. Są punkty za czekanie

Tak też zrobię Dziecko można zapisać do żłobka w dowolnym momencie czy tylko jak jest aktualnie prowadzona rekrutacja?

Stary 2019-02-24, 11:46   #3528
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Tak też zrobię Dziecko można zapisać do żłobka w dowolnym momencie czy tylko jak jest aktualnie prowadzona rekrutacja?

Ciężko mi powiedzieć. Na 2018/2019 była normalnie rekrutacja w maju jakoś i od września tzw ciągła. Czyli możesz np teraz zapisać. Czy na 2019/2020 będzie tylko ciągła, czy też jakaś typowo wrześniowa... Nie wiem.. Zupełnie nie wiem jak to ma teraz wyglądać...
Chyba jakaś będzie musiała być no żłobki maja dofinansowanie co roku przyznawane w różnych wysokościach.. Ale co wtedy z ludźmi którzy czekają juz. Czy będą mieć pierwszeństwo czy co.. Nie wiem. Tak smao jak ktoś czeka a nagle żłobek nie 600 a 900.. Nie mam pojęcia.
Choc nasze na rekrutację zwykła się nie złapią bo to dzieci co 1.09 maja 20tz...
Więc zostaje nam ciągła i liczyć na cud

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Jest grupa na fejsie dla naszego miasta typowo żłobkowa

Stary 2019-02-24, 12:08   #3529
Elsabel
Zakorzenienie

Cytat:
Ciężko mi powiedzieć. Na 2018/2019 była normalnie rekrutacja w maju jakoś i od września tzw ciągła. Czyli możesz np teraz zapisać. Czy na 2019/2020 będzie tylko ciągła, czy też jakaś typowo wrześniowa... Nie wiem.. Zupełnie nie wiem jak to ma teraz wyglądać...
Chyba jakaś będzie musiała być no żłobki maja dofinansowanie co roku przyznawane w różnych wysokościach.. Ale co wtedy z ludźmi którzy czekają juz. Czy będą mieć pierwszeństwo czy co.. Nie wiem. Tak smao jak ktoś czeka a nagle żłobek nie 600 a 900.. Nie mam pojęcia.
Choc nasze na rekrutację zwykła się nie złapią bo to dzieci co 1.09 maja 20tz...
Więc zostaje nam ciągła i liczyć na cud

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Jest grupa na fejsie dla naszego miasta typowo żłobkowa

Czyli to bardziej skomplikowana sprawa niż myślałam... No cóż, mam teraz dużo czasu to zainteresuje się tematem. A jak się nazywa ta grupa na FB?

Stary 2019-02-24, 12:28   #3530
sQuaara
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/groups/1118212118278000/

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Jest do ogarnięcie... Bardziej ogarniesz niż urząd. Co roku są jakieś błędy, pomyłki... W tym np ludzie mieli ze się dostali a po kilku dniach że sory pomyleczka jednak nie :/
W tamtym można było zlovyx wniosek do 1 żłobka tylko. Nikt tego nie sprawdzał... Ogólnie ja mam wrażenie że ja w tydzień tylko z XLS bym lepiej to zrobiła niż oni z tymi nowoczesnymi systemami i kupa kasy jaka na to wydają :/

Stary 2019-02-24, 13:29   #3531
butterfly20
Zakorzenienie

Hej.my dzisiaj byliśmy u mojej babci,oj jak się nazalowala jak ja sobie biedna poradzę z trójka chciałam wziąć dziewczyny do teatru lalkowego ale nie było biletów,także za tydzień idziemy.

U nas w mieście jest jeden żłobek miejski,ale ma dwa oddziały.tak czy siak kropla w morzu potrzeb,dostać się tam graniczy z cudem...

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

A miasto ma 200 tys ludu,wiec około 50 miejsc w żłobku publicznym to kpina

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 13:42   #3532
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Hej.my dzisiaj byliśmy u mojej babci,oj jak się nazalowala jak ja sobie biedna poradzę z trójka chciałam wziąć dziewczyny do teatru lalkowego ale nie było biletów,także za tydzień idziemy.

U nas w mieście jest jeden żłobek miejski,ale ma dwa oddziały.tak czy siak kropla w morzu potrzeb,dostać się tam graniczy z cudem...

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

A miasto ma 200 tys ludu,wiec około 50 miejsc w żłobku publicznym to kpina
U nas na takie dziecięce wydarzenia to bilety idą niczym na edasheerana

Stary 2019-02-24, 14:01   #3533
Eceea
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86532922]Może poszukaj na facebooku grupy lokalnych mam z danego miasta (o ile u Ciebie takowa istnieje) ja tak zrobiłam i info na bieżąco mam m. in. o szkołach, przychodniach, lekarzach itd. Fajna sprawa, co bym nie zapytała to zaraz mam tyle odp., że sporo mi to daje, tym bardziej, że nie pochodzę stąd, bo mieszkamy u męża na razie.

Super, że dojechałaś. Twoja panna szybciej latała niż ja

Dokładnie!
Ja bym z mężem pracować nie mogła, pozabijalibyśmy się

Dzień dobry

U mnie dziś cukier 82 także już bez nerwów, zaczynam zdrowieć, ale nos obdrapany od smarkania, że się dotknąć nie mogę.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Ja mojemu też, wręcz czasem go wypycham, żeby gdzieś poszedł. Ale jak przesadzi z %%% to potem tak mi marudzić. Włącza mu się "love level hard" i muszę słuchać 3 h jak on mnie kocha co jest męczące.

Też takie oglądaliśmy, żeby jak najdłużej posłużył. Ale moim zdaniem pozycja nie dla takiego maluszka i wolę kupić 2 fotelik (dla maluszka i ja już będzie większy).[/QUOTE]No i elegancko z tym cukrem. A możesz mi napisać swój przykładowy jadłospis dzienny? Co i o której?

Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 15:27   #3534
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Eceea Pokaż wiadomość
No i elegancko z tym cukrem. A możesz mi napisać swój przykładowy jadłospis dzienny? Co i o której?

Miałam jeść 5-6 posiłków, ale jem więcej, bo inaczej bym głodna chodziła

7:30 I śniadanie
płatki orkiszowe gotowane z pół na pół wody i mleka 0,5% lub jogurt naturalny z płatkami owsianymi (i jak mam z rana poniżej 70 to dosypuję trochę rodzynek)

9:30 II śniadanie
chlebek IG lub pro body, serek śmietankowy do kanapek i pomidor, sałatka, ogórek (czasem sobie kupuję cieńko krojony ser żółty i sobie daje zamiast białego)

11:30 III śniadanie
kawa słodzona 1/4 łyżeczki ksylitolu pół na pół z mlekiem + owoc (jabłko, kiwi, grejpfrut)

13:30 obiad
zupa: wywar z warzywami + kawałki kurczaka chude lub inna + ciemny makaron (kombinuję z tego, co mam i co mogę)
II danie: brązowy ryż lub 2 ziemianki na krzyż lub kasza + dużo warzyw (surowe lub lekko ugotowane) + dzisiaj miałam kawałki kurczaka gotowane

16:00 podwieczorek
tutaj staram się coś upiec, a jak nic nie mam to jem owoc (jak owoc to przesuwam na 15:30, bo owoców pod 16tej nie wolno), ewentualnie z jogurtu naturalnego i owoców miksuję sobie koktajl

18:00 I kolacja
20:00 II kolacja
I tutaj na zmianę: gotowane na twardo jajko, pół parówki, sałatka, kanapka z warzywami czasem surówka z samej marchewki

22:00
tutaj na bogato: bułka wieloziarnista, twaróg lub ser żółty, pomidor, ogórek

Między posiłkami jak czuję, że jest mi mało to wypijam szklankę mleka 0,5%. Mam też pozwolenie na lody śmietankowe i wczoraj jadłam, nie podbiły mi cukru, ale dosłownie dwie łyżki, bo się bałam

Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57
Czas edycji: 2019-02-24 o 15:32
e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 16:16   #3535
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Moje male zakupy z dzis😊 patrzyłam tez na smoczki Lovi tyle maja wzorow i kolorów😍
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapchat-513161439.jpg (66,3 KB, 55 załadowań)
Stary 2019-02-24, 16:23   #3536
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Moje male zakupy z dzis patrzyłam tez na smoczki Lovi tyle maja wzorow i kolorów
Super o tak, te wzorki skoczków z Lovi są super. Ja kupiłam już swoje dwa (Indian Summer) ale jeszcze się waham czy nie dokupić z misiem tych brązowych no ale na razie nie kupię, bo mam masę rzeczy potrzebnych, których jeszcze nie kupiłam także to w pierwszej kolejności.

Stary 2019-02-24, 16:28   #3537
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość
Moje male zakupy z dzis😊 patrzyłam tez na smoczki Lovi tyle maja wzorow i kolorów😍
ja mam ten różowy zestaw z balonem, piękne są

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 16:29   #3538
butterfly20
Zakorzenienie

Sq u nas teatr lalek jest na stałe od lat,sama tam chodziłam jak byłam mała.ale akurat weszło nowe przedstawienie i dlatrgo tak potem się rozluźni

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-24, 16:30   #3539
grejpfrutowa01
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86533710]Miałam jeść 5-6 posiłków, ale jem więcej, bo inaczej bym głodna chodziła

płatki orkiszowe gotowane z pół na pół wody i mleka 0,5% lub jogurt naturalny z płatkami owsianymi (i jak mam z rana poniżej 70 to dosypuję trochę rodzynek)

chlebek IG lub pro body, serek śmietankowy do kanapek i pomidor, sałatka, ogórek (czasem sobie kupuję cieńko krojony ser żółty i sobie daje zamiast białego)

kawa słodzona 1/4 łyżeczki ksylitolu pół na pół z mlekiem + owoc (jabłko, kiwi, grejpfrut)

zupa: wywar z warzywami + kawałki kurczaka chude lub inna + ciemny makaron (kombinuję z tego, co mam i co mogę)
II danie: brązowy ryż lub 2 ziemianki na krzyż lub kasza + dużo warzyw (surowe lub lekko ugotowane) + dzisiaj miałam kawałki kurczaka gotowane

tutaj staram się coś upiec, a jak nic nie mam to jem owoc (jak owoc to przesuwam na 15:30, bo owoców pod 16tej nie wolno), ewentualnie z jogurtu naturalnego i owoców miksuję sobie koktajl

I tutaj na zmianę: gotowane na twardo jajko, pół parówki, sałatka, kanapka z warzywami czasem surówka z samej marchewki

Między posiłkami jak czuję, że jest mi mało to wypijam szklankę mleka 0,5%. Mam też pozwolenie na lody śmietankowe i wczoraj jadłam, nie podbiły mi cukru, ale dosłownie dwie łyżki, bo się bałam [/QUOTE]Ja jutro do dietetyka, zobaczymy co mi powie... zapłaczę się chyba. Tyle tych ograniczeń. Jakoś się będę musiała ogarnąć. Absolwentka, glukometr i paski kupowałeś na własną rękę?

Stary 2019-02-24, 16:35   #3540
Eceea
Zakorzenienie

[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86533710]Miałam jeść 5-6 posiłków, ale jem więcej, bo inaczej bym głodna chodziła

Między posiłkami jak czuję, że jest mi mało to wypijam szklankę mleka 0,5%. Mam też pozwolenie na lody śmietankowe i wczoraj jadłam, nie podbiły mi cukru, ale dosłownie dwie łyżki, bo się bałam [/QUOTE]Dziękuję a co na 1 kolację. Mi wciskają węglowodany fo każdego posiłku

Edytowane przez Eceea
Czas edycji: 2019-02-24 o 16:38
Eceea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości