|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Cytat:
dokupię jeszcze jedną koszulę i szlafrok bo nie mam żadnego. Myślałam że za tą cenę przyjdzie dziadostwo ale jestem mile zaskoczona. Jak do szpitala to ok![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
Cytat:
ulżyło mi bo myślałam że źle wybraliśmy A co do wózka to mialyscie rację. Sobie trochę poczekamy bo około 6 tygodni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Agata, stronę wcześniej Eceea wkleiła linka do tego sprzedawcy co zamawiałyśmy, ale nie na allegro i na tej stronie jest tego więcej!
---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Na laptopie wizaż coś wariuje. Przynajmniej u mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3513 |
|
Dostojna peema.
|
Mam podobne zdanie co Wy w sprawie 500+
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3515 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
W mojej gminie np. nie ma.zadnego żłobka..jest tylko prywatny. Tragedia.
Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3519 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uf doleciałam, teraz już do domu autem, za jakieś 2 godziny powinniśmy być na miejscu. Nawet nie popuchlam tylko nie cierpię tego suchego powietrza w samolocie. Znów śluzówka wysuszona. Pannie się chyba podobało bo tańcowała że hej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w środę, paczka do odbioru w paczkomatu była już w piątek. Więc ok.
|
|
|
#3521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mogliby w końcu odciążyć pracujących i zarabiających, a nie rozdawać kasę za nieróbstwo ![]() Cytat:
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
500+ dla wszystkich to pomyłka niech zrobią tańsze pampki i mm to będę wdzięczna. No i te nieszczęsne żłobki. Liczę, że młody się dostanie, ale zdaje sobie sprawę, że to raczej nie będzie możliwe. A iść do pracy za najniższa, wydać 800 zł na prywatne to zarobie niewiele ponad 500. To już wolę zostać w domu, żeby mi nie zabrali 500+ na pierwsze i wyjdę na to samo a będę siedzieć z dzieckiem w domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny. Dojechałam, jestem w domu, ale padnieta jak diabli... Serio, normalnie nie jestem jakos strasznie wymiąchana po podróży ale teraz...uf. Dobrze że mama się młodym zajmuje - zresztą, Dominik babci nie opuszcza ani na krok
jeszcze chwilę poleżę bo zaraz mój brat przyjedzie i tzrrba będzie sie podnieść. Co do tego 500+ ...Jezu kolejny bezsens. I nie zazdroszczę sytuacji ze żłobkami.... Naprawdę zamiast dawać kasę żeby się patologia rozmnażala powinni otworzyć publiczne żłobki, przedszkola, zmniejszyć podatki... No to wszystko o czym mowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Choć one chyba się naliczaja od 20tz dopiero... Ale ja na pewno asap się tym zajme
Zreszta młodego rodziłam w lutym a koło kwietnia była rekrutacja w której musiałam brać udział czułam się super niegotowa Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3526 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może poszukaj na facebooku grupy lokalnych mam z danego miasta (o ile u Ciebie takowa istnieje) ja tak zrobiłam i info na bieżąco mam m. in. o szkołach, przychodniach, lekarzach itd. Fajna sprawa, co bym nie zapytała to zaraz mam tyle odp., że sporo mi to daje, tym bardziej, że nie pochodzę stąd, bo mieszkamy u męża na razie. Cytat:
Super, że dojechałaś. Twoja panna szybciej latała niż ja ![]() Cytat:
Dokładnie! Ja bym z mężem pracować nie mogła, pozabijalibyśmy się ![]() ![]() Dzień dobry U mnie dziś cukier 82 także już bez nerwów, zaczynam zdrowieć, ale nos obdrapany od smarkania, że się dotknąć nie mogę. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Ja mojemu też, wręcz czasem go wypycham, żeby gdzieś poszedł. Ale jak przesadzi z %%% to potem tak mi marudzić. Włącza mu się "love level hard" i muszę słuchać 3 h jak on mnie kocha co jest męczące. Cytat:
Też takie oglądaliśmy, żeby jak najdłużej posłużył. Ale moim zdaniem pozycja nie dla takiego maluszka i wolę kupić 2 fotelik (dla maluszka i ja już będzie większy). |
|||||
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko można zapisać do żłobka w dowolnym momencie czy tylko jak jest aktualnie prowadzona rekrutacja?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba jakaś będzie musiała być no żłobki maja dofinansowanie co roku przyznawane w różnych wysokościach.. Ale co wtedy z ludźmi którzy czekają juz. Czy będą mieć pierwszeństwo czy co.. Nie wiem. Tak smao jak ktoś czeka a nagle żłobek nie 600 a 900.. Nie mam pojęcia. Choc nasze na rekrutację zwykła się nie złapią bo to dzieci co 1.09 maja 20tz... ![]() Więc zostaje nam ciągła i liczyć na cud Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Jest grupa na fejsie dla naszego miasta typowo żłobkowa Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/groups/1118212118278000/
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Jest do ogarnięcie... Bardziej ogarniesz niż urząd. Co roku są jakieś błędy, pomyłki... W tym np ludzie mieli ze się dostali a po kilku dniach że sory pomyleczka jednak nie :/ W tamtym można było zlovyx wniosek do 1 żłobka tylko. Nikt tego nie sprawdzał... Ogólnie ja mam wrażenie że ja w tydzień tylko z XLS bym lepiej to zrobiła niż oni z tymi nowoczesnymi systemami i kupa kasy jaka na to wydają :/ Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.my dzisiaj byliśmy u mojej babci,oj jak się nazalowala jak ja sobie biedna poradzę z trójka
chciałam wziąć dziewczyny do teatru lalkowego ale nie było biletów,także za tydzień idziemy.U nas w mieście jest jeden żłobek miejski,ale ma dwa oddziały.tak czy siak kropla w morzu potrzeb,dostać się tam graniczy z cudem... ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- A miasto ma 200 tys ludu,wiec około 50 miejsc w żłobku publicznym to kpina
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86532922]Może poszukaj na facebooku grupy lokalnych mam z danego miasta (o ile u Ciebie takowa istnieje) ja tak zrobiłam i info na bieżąco mam m. in. o szkołach, przychodniach, lekarzach itd. Fajna sprawa, co bym nie zapytała to zaraz mam tyle odp., że sporo mi to daje, tym bardziej, że nie pochodzę stąd, bo mieszkamy u męża na razie.
Super, że dojechałaś. Twoja panna szybciej latała niż ja ![]() Dokładnie! Ja bym z mężem pracować nie mogła, pozabijalibyśmy się ![]() ![]() Dzień dobry U mnie dziś cukier 82 także już bez nerwów, zaczynam zdrowieć, ale nos obdrapany od smarkania, że się dotknąć nie mogę. ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Ja mojemu też, wręcz czasem go wypycham, żeby gdzieś poszedł. Ale jak przesadzi z %%% to potem tak mi marudzić. Włącza mu się "love level hard" i muszę słuchać 3 h jak on mnie kocha co jest męczące. Też takie oglądaliśmy, żeby jak najdłużej posłużył. Ale moim zdaniem pozycja nie dla takiego maluszka i wolę kupić 2 fotelik (dla maluszka i ja już będzie większy).[/QUOTE]No i elegancko z tym cukrem. A możesz mi napisać swój przykładowy jadłospis dzienny? Co i o której? Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3534 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Miałam jeść 5-6 posiłków, ale jem więcej, bo inaczej bym głodna chodziła ![]() 7:30 I śniadanie płatki orkiszowe gotowane z pół na pół wody i mleka 0,5% lub jogurt naturalny z płatkami owsianymi (i jak mam z rana poniżej 70 to dosypuję trochę rodzynek) 9:30 II śniadanie chlebek IG lub pro body, serek śmietankowy do kanapek i pomidor, sałatka, ogórek (czasem sobie kupuję cieńko krojony ser żółty i sobie daje zamiast białego) 11:30 III śniadanie kawa słodzona 1/4 łyżeczki ksylitolu pół na pół z mlekiem + owoc (jabłko, kiwi, grejpfrut) 13:30 obiad zupa: wywar z warzywami + kawałki kurczaka chude lub inna + ciemny makaron (kombinuję z tego, co mam i co mogę) II danie: brązowy ryż lub 2 ziemianki na krzyż lub kasza + dużo warzyw (surowe lub lekko ugotowane) + dzisiaj miałam kawałki kurczaka gotowane 16:00 podwieczorek tutaj staram się coś upiec, a jak nic nie mam to jem owoc (jak owoc to przesuwam na 15:30, bo owoców pod 16tej nie wolno), ewentualnie z jogurtu naturalnego i owoców miksuję sobie koktajl 18:00 I kolacja 20:00 II kolacja I tutaj na zmianę: gotowane na twardo jajko, pół parówki, sałatka, kanapka z warzywami czasem surówka z samej marchewki 22:00 tutaj na bogato: bułka wieloziarnista, twaróg lub ser żółty, pomidor, ogórek Między posiłkami jak czuję, że jest mi mało to wypijam szklankę mleka 0,5%. Mam też pozwolenie na lody śmietankowe i wczoraj jadłam, nie podbiły mi cukru, ale dosłownie dwie łyżki, bo się bałam
Edytowane przez e60e5454b131baabfef11f4156e093bc04f95d5e_5ebdcd725ac57 Czas edycji: 2019-02-24 o 15:32 |
|
|
|
|
#3536 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
o tak, te wzorki skoczków z Lovi są super. Ja kupiłam już swoje dwa (Indian Summer) ale jeszcze się waham czy nie dokupić z misiem tych brązowych no ale na razie nie kupię, bo mam masę rzeczy potrzebnych, których jeszcze nie kupiłam także to w pierwszej kolejności. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3537 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Sq u nas teatr lalek jest na stałe od lat,sama tam chodziłam jak byłam mała.ale akurat weszło nowe przedstawienie i dlatrgo tak
potem się rozluźni
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86533710]Miałam jeść 5-6 posiłków, ale jem więcej, bo inaczej bym głodna chodziła
![]() 7:30 I śniadanie płatki orkiszowe gotowane z pół na pół wody i mleka 0,5% lub jogurt naturalny z płatkami owsianymi (i jak mam z rana poniżej 70 to dosypuję trochę rodzynek) 9:30 II śniadanie chlebek IG lub pro body, serek śmietankowy do kanapek i pomidor, sałatka, ogórek (czasem sobie kupuję cieńko krojony ser żółty i sobie daje zamiast białego) 11:30 III śniadanie kawa słodzona 1/4 łyżeczki ksylitolu pół na pół z mlekiem + owoc (jabłko, kiwi, grejpfrut) 13:30 obiad zupa: wywar z warzywami + kawałki kurczaka chude lub inna + ciemny makaron (kombinuję z tego, co mam i co mogę) II danie: brązowy ryż lub 2 ziemianki na krzyż lub kasza + dużo warzyw (surowe lub lekko ugotowane) + dzisiaj miałam kawałki kurczaka gotowane 16:00 podwieczorek tutaj staram się coś upiec, a jak nic nie mam to jem owoc (jak owoc to przesuwam na 15:30, bo owoców pod 16tej nie wolno), ewentualnie z jogurtu naturalnego i owoców miksuję sobie koktajl 18:00 I kolacja 20:00 II kolacja I tutaj na zmianę: gotowane na twardo jajko, pół parówki, sałatka, kanapka z warzywami czasem surówka z samej marchewki 22:00 tutaj na bogato: bułka wieloziarnista, twaróg lub ser żółty, pomidor, ogórek Między posiłkami jak czuję, że jest mi mało to wypijam szklankę mleka 0,5%. Mam też pozwolenie na lody śmietankowe i wczoraj jadłam, nie podbiły mi cukru, ale dosłownie dwie łyżki, bo się bałam [/QUOTE]Ja jutro do dietetyka, zobaczymy co mi powie... zapłaczę się chyba. Tyle tych ograniczeń. Jakoś się będę musiała ogarnąć. Absolwentka, glukometr i paski kupowałeś na własną rękę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
[1=e60e5454b131baabfef11f4 156e093bc04f95d5e_5ebdcd7 25ac57;86533710]Miałam jeść 5-6 posiłków, ale jem więcej, bo inaczej bym głodna chodziła
![]() 7:30 I śniadanie płatki orkiszowe gotowane z pół na pół wody i mleka 0,5% lub jogurt naturalny z płatkami owsianymi (i jak mam z rana poniżej 70 to dosypuję trochę rodzynek) 9:30 II śniadanie chlebek IG lub pro body, serek śmietankowy do kanapek i pomidor, sałatka, ogórek (czasem sobie kupuję cieńko krojony ser żółty i sobie daje zamiast białego) 11:30 III śniadanie kawa słodzona 1/4 łyżeczki ksylitolu pół na pół z mlekiem + owoc (jabłko, kiwi, grejpfrut) 13:30 obiad zupa: wywar z warzywami + kawałki kurczaka chude lub inna + ciemny makaron (kombinuję z tego, co mam i co mogę) II danie: brązowy ryż lub 2 ziemianki na krzyż lub kasza + dużo warzyw (surowe lub lekko ugotowane) + dzisiaj miałam kawałki kurczaka gotowane 16:00 podwieczorek tutaj staram się coś upiec, a jak nic nie mam to jem owoc (jak owoc to przesuwam na 15:30, bo owoców pod 16tej nie wolno), ewentualnie z jogurtu naturalnego i owoców miksuję sobie koktajl 18:00 I kolacja 20:00 II kolacja I tutaj na zmianę: gotowane na twardo jajko, pół parówki, sałatka, kanapka z warzywami czasem surówka z samej marchewki 22:00 tutaj na bogato: bułka wieloziarnista, twaróg lub ser żółty, pomidor, ogórek Między posiłkami jak czuję, że jest mi mało to wypijam szklankę mleka 0,5%. Mam też pozwolenie na lody śmietankowe i wczoraj jadłam, nie podbiły mi cukru, ale dosłownie dwie łyżki, bo się bałam [/QUOTE]Dziękuję a co na 1 kolację. Mi wciskają węglowodany fo każdego posiłku ![]() Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Eceea Czas edycji: 2019-02-24 o 16:38 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

dokupię jeszcze jedną koszulę i szlafrok bo nie mam żadnego. Myślałam że za tą cenę przyjdzie dziadostwo ale jestem mile zaskoczona. Jak do szpitala to ok
ulżyło mi bo myślałam że źle wybraliśmy
A co do wózka to mialyscie rację. Sobie trochę poczekamy bo około 6 tygodni 

Mogliby w końcu odciążyć pracujących i zarabiających, a nie rozdawać kasę za nieróbstwo 

jeszcze chwilę poleżę bo zaraz mój brat przyjedzie i tzrrba będzie sie podnieść. 
Dziecko można zapisać do żłobka w dowolnym momencie czy tylko jak jest aktualnie prowadzona rekrutacja?
patrzyłam tez na smoczki Lovi tyle maja wzorow i kolorów