|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.IV
Cytat:
moze od jutra zacznę moze w jakis stopniu pomoze to wszystko aby porod był choc troszke lzejszy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- A reszta jak tam? Pijecie herbatke, łukacie wiesiołka lub robicie masaz czy jeszcze chwilke czekacie lub nie macie w planach w ogole? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Nairobi która to dokładnie ta torba od mamy ginekolog?
Ja już zaczelam pic herbatkę z liści malin, na razie po jednej szklance i chciałam stopniowo zwiększać. Wiesiołek zamówiłam i czekam na dostawę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#94 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Do masażu krocza też kupilam ten olejek, ale ja juz ledwo tam sięgam a gdybym poprosila o to Tż to pewnie skończyłoby się w wiadomy sposób ![]()
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi - koszule do porodu macie rozpinane z przodu w całości czy tylko odpinane na biuście?
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
No ja tą herbatę wypilam z miodem i była całkiem całkiem
choć ja jak chorowałam to miałam własne liście zasuszone z Malin i jeżyny i smaki już znalam ![]() Masaż zaczne od jutra, dziś już nie mam siły. I zaczne chyba nie od razu "w środku" Tylko w tym miejscu między odbytem a pochwą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#98 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
I niestety ale pierwsze to każda wącham ![]()
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi, chyba też się skuszę na tą torbę dużą od mamy ginekolog
Jak już będę robić tam zakupy to mam pytanie o ten segregator pediatryczny - warto kupić?
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#101 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do nastawienia na sposób porodu - ja w sumie nie mam. Zakładam, że może uda się spróbować sn, ale zobaczymy, jak wyjdzie, są plusy i minusy jednego i drugiego, zawsze coś się może źle potoczyć... Wstępnie wolałabym uniknąć cc, bo to jednak operacja, ALE nie jestem jakąś zagorzałą fanką sn też, będzie, co ma być ![]() Cytat:
albo skonsultuje mi mailowo/sms-owo. Albo skusi się na jeszcze jedną wizytę No to nieźle Cię Bobek dziś męczy! U mnie spokój - bóle okresowe były jednego wieczoru i na szczęście już nie wróciły. Mały u mnie też dziś bez nadmiernej aktywności, już zdążyłam poschizować, że go nie czuję, ale całkiem niedawno też mu wjechała czkawka, więc może po prostu się mu dziś dobrze spało miałam dziś sporo biegania po mieście, może to go ukołysało. No i przez to łożysko z przodu czasami naprawdę prawie nie czuć tych ruchów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
zwłaszcza że w ciąży zrobiłam się zupełnie nieherbaciana, trzymam się zimnych napojów ![]() Za to zamówiłam wiesiołka, po skończonym 36. tygodniu przystąpię do masowanka Albo chociaż spróbuję.Cytat:
Cytat:
i trochę mnie denerwuje ale ogólnie to superzakup. O segregatorze nic nie wiem, więc nie podpowiem. Z wagą - w sumie nie wiem, ważę się tylko przed wizytami i u położnej, jedno i drugie raz w miesiącu, żyję w słodkiej niewiedzy, może i lepiej ![]() Wyciągnęłam ubranka z suszarki, jakie milusie Ubranek nie ma mowy!Jutro wstawiam białe ![]() I kliknęłam też zamówienie apteczne, wygląda na to, że zostanie nam tylko termometr Chyba że coś jeszcze mi się przypomni, o czym zapomniałam.Do tego jeszcze jakieś przekąski do szpitala by się przydały i powoli będzie można się pakować.
Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2021-01-05 o 23:44 Powód: Dopisek |
|||||||
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ubranek tylko piżamy z hm są wymiętolone po suszarce wiec stwierdzam że chyba więcej nie będę ich kupować jeśli wymagają ode mnie prasowania ![]() A zamierzasz tą torbę od mg brać do szpitala jako do porodu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy na sesji ciążowej. Było mega
Już dostałam kilka zdjęć jako zajawkę - są przepiękne![]() Ale jestem padnięta.. Co do torby MG, Ja ją biorę jako typowo porodową ![]() Segregator pediatryczny będę też kupować, ale to bliżej porodu zamówię. Masaż krocza będę robić od wizyty w piątek. Liście malin chyba też. Wiesiołka kupować nie będę bo duże są te tabletki ![]() Co do zakupów To muszę jeszcze kupić katarek, termometr i laktator. Jutro kliknę i wsio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie ubranka nawet nie tak bardzo wymiętolone. Nie powiem, że zero zagnieceń, bo idealnie nie jest, ale moim zdaniem bardzo przyzwoicie Zamierzam brać torbę od mg na pewno do szpitala, ale chyba raczej jako poporodową, na pobyt w szpitalu, niż porodową. Zobaczymy, jak się zmieszczę, na szczęście w szpitalu sporo rzeczy będzie, w tym podkłady poporodowe i te na łóżko, więc może nie zajmą te graty tak dużo miejsca. Cytat:
Pokażesz nam coś na fb czy nie masz ochoty? Nasza sesja w czwartek ![]() Ja tabletki z wiesiołka też sobie darowałam, wzięłam tylko olejek do masażu. No to już też prawie wszystko masz, super!
|
||
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Wy tego wiesiołka lykacie? Na szkole rodzenia ostatnio polozna mówiła, że samo łykanie niewiele daje, polecała aplikacje dowcipna
3x dziennie Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
A ta torbę do samego porodu oddajecie po porodzie TŻ czy zabieracie ze sobą na sale poporodowa?
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zawsze to dodatkowe miejsce na rzeczy jakby maz cos dowiozl w czasie pobytu w szpitaluWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie do dziewczyn które już rodziły: czy warto zabrać swoją butelkę jeśli nie planuje zabierać laktatora? Czy mleka mm są zawsze w jednorazowych buteleczkach w szpitalu?
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wczoraj opisać wizytę teściowej
nawet nie było tak źle poza tym że wózek ma nieciekawy kolor i moglibyśmy wybrać lepszy oraz dlaczego dalej nie kupiłam nowych firan do salonu i skoro zostało mi pieniążki z wyprawki to koniecznie powinnam je kupić ale o dziwo jestem w szoku ze tylko do tego się doczepiła
|
#112 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Faith jak tam samopoczucie? Mansika udało się gdzieś zapisać na usg? Adhoc jak tam z mężem już wszystko okey? Szoszoszo jak piesek?
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No przecież nowe firany do podstawa wyprawki, jak mogłaś o tym nie pomyśleć? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#115 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witamy się w 34+0
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
🤣Mam nadzieję, że ją będę normalną kiedyś teściową ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Czy po porodzie zamierzacie się umyć w czasie tych 2h czy dopiero na sali poporodowej? Ciężko mi sobie wyobrazić ze w tej brudnej koszuli z porodu idę na salę poporodową.
|
|
#117 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój słabo ogarnia inne więc kupiłam dokładnie takie jakie mieli w szpitalu, wczoraj przyszły to na trochę będzie miał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#119 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak do niej zajedziesz to też powiedz, ze nowy płaszcz ma nieciekawy kolor, a filiżanki to już mogłaby wymienić ![]() Cytat:
. U nas zawsze włoska awantura i godzenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja od niedawna jest u nas codziennie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

ale od dwóch tygodni mam zwiększoną dawkę letroxu, więc waga mogła poszybowac... 
miałam przerwę, bo zapominalam go brać, ale od jakiegoś czasu znowu lykam 

moze od jutra zacznę 

a gdybym poprosila o to Tż to pewnie skończyłoby się w wiadomy sposób 

I niestety ale pierwsze to każda wącham 

Co chwilę mi bulwy wyrastają na brzuchu, a to z jednej strony, a to z drugiej, mocno się dziś przeciąga. 

a mam 65l

Już dostałam kilka zdjęć jako zajawkę - są przepiękne

jak do niej zajedziesz to też powiedz, ze nowy płaszcz ma nieciekawy kolor, a filiżanki to już mogłaby wymienić
. U nas zawsze włoska awantura i godzenie