|
|
#2041 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
No to czekamy na Gosię i dłuuugie opowieści okraszone zdjęciami
![]() Ja tez mogę podzielić się moim Victorkiem - chłopiec jest niepełnosprawny ale ma kochającą mamę ![]() więcej szegułów później drugą połowę wpłat mogłabym przeznaczyć na budowę Arki
|
#2042 |
|
Raczkowanie
|
Dobrywieczór wszystkim
![]() Ja tak na chwilę tylko. Jeśli chodzi o spotkanie to niestety 11 i 12 mam szkołe więc raczej mnie nie bedzie Choć postaram się cos wykombinować... ale w razie czego moja Mama mnie zastąpi i przywiezie szachyPozdrowionka dla wszystkich. Dobranoc
zdjęcia ze spotkania rodziców adopcyjnych Edytowane przez pita777 Czas edycji: 2008-09-17 o 22:28 Powód: dopis |
|
|
|
#2043 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o spotkanie to ja się wybieram na pewno, moja siostra (mirusia1) też mówiłą ze jedzie, może ze swoim chłopakiem.
![]() co do jedzenia przywieźć...?
|
#2044 |
|
Rozeznanie
|
też się wybieram
a w niedzielę wpadnie do nas mój kuzyn ( w sobotę niestety nie może ) Ja może jakąś sałatkę przywiozę ![]() pita oby coś się udało wykombinować ![]() mam nadzieję, że Gosi się przyjemnie i spokojnie leci a mam takie pytanko, czy też będziemy mieć takie fajne artefakty na sprzedaż jak ostatnio były?? hehe, oglądam stare zdjęcia i naszą klasę i się Was uczę, bo jak znam życie to na miejscu z wrażenia nic nie będę w stanie zapamiętać ![]() fajnie że Jola sobie wypoczywa i ma dobrą pogodę, ja na razie o wolnym to pomarzyć mogę MAMA i KateMwale suuuper jesteście z tym pomysłem dzielenia się dzieciaczkami ps. Ulisia aukcje super ruszyły no, oby tak dalej
|
|
|
|
#2045 |
|
Zakorzenienie
|
O której planujecie rozpoczęcie spotkania?
![]() Ekipa z Rzeszowa jedzie ktoś???? Kate354 (urlopowiczko ), Yustynka i inni???New_Rock czy do Choszczówki dojadę taksówką? Czy ta Choszczówka to wioska pod Warszawą czy jakaś dzielnica Warszawy? Bo zamierzam jechać z Mężem do Warszawy już w piątek i stamtąd w sobotę spokojnie na spotkanie Dobranoc. |
|
|
|
#2046 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedziesz całą trasę autobusu, więc taksówką to trochę zapłacisz... ;) Poza tym w Warszawie są 3 ulice Świerkowe i spytaj Joli jak trafiała rok temu z GPSem :P Tak, to jest jeszcze wewnątrz granic Warszawy, chociaż już tuż przy granicy. Się umów z nami na autobus i wszyscy razem pojedziemy, to odpadnie Ci szukanie i trafianie ;) Tak jak rok temu, umawiamy się na pętli autobusu przy Dworcu Wschodnim (od strony ul. Kijowskiej), i jedziemy razem. Godzina - jakoś wczesne popołudnie? Wtedy to wyszło koło 15-16, ale może teraz się spotkamy wcześniej? Jak sądzicie? O której macie pociągi?
|
|
#2047 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "spotkanie główne" będziemy organizować w sobotę czy niedzielę? myślę, że może tak godziny 13-14ta raczej niż 15-16ta. i jeszcze o adres jakiś dokładniejszy bym prosiła
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2048 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ul. Świerkowa 4, j.w. - są 3 ulice Świerkowe, umawiamy się na pętli autobusu 144, a godzina zależy od tego, o której ludzie mają pociągi. Czy organizujemy spotkanie dla ludzi z zewnątrz, w niedzielę po mszy, czyli o 11:30? Spotkanie dla nas (główne) to sobota wieczorem-po południu. Poprzednio koło południa w niedzielę już się wszyscy rozjeżdżali, żeby na czas dotrzeć do swoich miejscowości. Więc tylko sobota na nasze dłuższe posiedzenie.
|
|
#2049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak będzie spotkanie na pętli to tam dojadę... taksówką Pętla 144 na jakiej ulicy jest, na tym Dworcu Wschodnim ? A Dworzec Wschodni na jakiej ulicy? Proszę kogoś, jak będzie bliżej spotkania, kto będzie na pętli czekał, o podanie mi na PW telefonu kom. jak się zgubię, a to jest bardzo prawdopodobneDlatego m.in. nie lubię dużych miast, a najlepiej czuję się w małych wioskach rybackich w Chorwacji Godzina w sobotę to mi pasuje właśnie tak 13-14. A stamtąd jak wyjechać? Autobusy do której w soboty tam jeżdżą??? Niech ktoś poczyta co trzeba do stowarzyszenia i na wszelki wypadek weźcie dowód osobisty (pesel i nr dowodu potrzebny na pewno |
|
|
|
|
#2050 |
|
Rozeznanie
|
a może być 14:30 ?? 14:22 wjeżdżam na wschodnią a nie chciałabym wcześniejszym bo mam wtedy połączenie z IC albo expresem to zbankrutuję
ale jak innym będzie pasować inaczej to coś będę dalej kombinować ![]() Seonka ja też się obstawię Waszymi numerami telefonów przed wyjazdem bo zmysł orientacji mam taki że...no, szkoda mówić
|
|
|
|
#2051 |
|
Przyczajenie
|
Prosze i mnie dpisac-jestem mama od kilku tygodni dopiero.Prosze wpisac Kasewe Ngulube,Male ur.23/08/01.
Poniewaz jestem nowa prosze napiszcie mi co powinnam na poczatku wyslac-co jest dzieciaczkom najbardziej potrzebne? Zrobilam zakupy w sklepiku typu moskitiera,kura,przyprawy ,art.higieniczne..Pomocy-prosze o wszelkie wskazowki
|
|
|
|
#2052 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, znów parę dni mnie nie było a tu się tyle dzieje. Jeśli są jeszcze miejsca na spotkanie to mnie wpiszcie. Przyjade choćby się paliło i waliło. Zaraz sprawdze pociągi, mam tylko małą prośbę. Pewnie nie wszyscy wiedzą ale poruszam się na wózku inwalidzkim i potrzebowałabym małej pomocy na dworcu. Pozdrawiam wszystkich i czekam na Newstler.
|
|
|
|
#2053 |
|
Rozeznanie
|
Prosimy dziewczyny dołączcie się!
to naprawdę ważne, chodzi tylko o to co my mamy: normalne godne życie niepełnosprawnych dzieci czy to tak wiele? Oddanie głosu zajmie tylko chwilkę. WAŻNE: przy oddawaniu głosu, nalezy podac aktualny/wazny e-mail otrzymacie wtedy zwrotny e-mail w którym nalezy potwierdzic jeszcze raz oddany glos i wpisać podany kod Mile widziane Wasze zdanie w tym temacie . To link do petycji do Pana Premiera Tuska: http://www.petycje.pl/3491 Liczy się naprawdę każdy głos, żeby potraktowano tak poważny problem jakim jest akceptacja niepełnosprawnych. Podajcie wiec to dalej i poproście swoich znajomych ,krewnych przyjaciół o dołączenie się do tej petycji. Z góry wszystkim ślicznie dziękujemy w imieniu tych dzielnych dzieciaków. Jeśli macie jakies pytania pytajcie chętnie odpowiem ,podam namiary do całej akcji ![]() To apel jednej z wizażanek- Misia2. Przylączcie się -prosimy. A prośba dotyczy także chlopaków. |
|
|
|
#2054 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie wiem, czy z tym umawianiem się na pętli to taki dobry pomysł - coraz chłodniej się robi, a przecież wszyscy nie przyjedziemy w jednym czasie. może jednak dobrze wytłumaczyć, jak dojechać - Seona, zbankrutujesz na tych taksówkach! poruszanie się po Warszawie wcale nie jest takie trudne. daję Wam linka do ZTM Warszawa - tutaj możecie znaleźć dogodne połączenia. najeżdżacie na "rozkłady jazdy" i możecie wybrać, czy chcecie wg linii, przystanków czy może wybieracie wyszukiwanie połączeń. na przejazdy warto kupić dzienny bilet (ten sam na autobus, tramwaj i metro), wtedy można się bez końca przesiadać. a jakby co - Warszawiacy zawsze pomogą
|
|
#2055 |
|
Rozeznanie
|
My we trójkę (ja, mirusia1 i jej chłopak) przyjedziemy w sobotę przed południem.
o której godzinie wsyzstko się zaczyna...? jak daleko jest pieszo ze stacji w warszawie na przystanek KM...? (warszawa zachodnia - warszawa wola?) bo nie da się bezpośrednio dojechać...
|
#2056 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj tu masz wszystko ![]() http://www.misjawzambii.fora.pl/ |
|
|
|
|
#2057 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście, że są miejsca :) Cytat:
Na Dworcu oczywiście ktoś pomoże; jeszcze się nie deklaruję, że ja; najpierw sprawdź o której masz pociąg i zobaczymy jak to rozwiążemy logistycznie ;)
|
|
#2058 |
|
Rozeznanie
|
New_Rock - a mi nie odpiszesz...? Foch!
![]() ![]() Markos - ciebie też widzę!!!
Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-09-18 o 13:59 |
|
|
|
#2059 | |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wychodziłem i chciałem tylko szybko odpisać kajarabek.
Cytat:
3,3 km [link]
|
|
#2060 |
|
Rozeznanie
|
o żesz... toż to kawał drogi...
![]() nie da się jakoś inaczej dotrzeć do tej choszczówki...? może byśmy busa wynajęli na jakąs godzinę...? np. 14.30?
|
#2061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba autobus wystarczy, ale... masz na myśli, że wózek przez las trzeba będzie pchać? Zaraz pojadę zobaczyć, którędy tam się idzie, i czy da się przejechać. Może ktoś z Warszawy (lub spoza Warszawy) podjedzie samochodem po ze 2-3 osoby - ale to potem ustalimy, dlatego proszę wszystkich o posprawdzanie pociągów i podanie, o której godzinie przyjadą do Warszawy. Proszę zgłaszać dobre chęci i wolne miejsca w samochodach :) Teraz już wychodzę do Choszczówki :)
|
|
#2062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak z Panią rozmawiałam to mówiła o domku na 30 osób a jest tam też jakaś salka w której będziemy się spotykać więc jakby nawet więcej osób chciało nocować to w tej salce na karimatach się pokładziemy słuchajcie, jeśli wszyscy będą w Warszawie szybciej niż ja to znajdę sobie wcześniejsze połączenie także ja się do reszty dostosuję. Jestem ciekawa o której z Jastrzębia przyjeżdżają myślę że trzeba by zrobić jeden post (albo wpisywać to na forum Pyziulki) w którym będziemy wpisywać osobę i godzinę o której dojeżdża, żeby łatwiej potem było godzinę spotkania ustalić. Ale to chyba po wysłaniu newslettera, bo może jeszcze osoby które na forum się nie udzielają będą chciały dołączyć edit: mój pociąg jedzie przez Bydgoszcz i Toruń, może ktoś będzie jechać tym samym?
|
|
|
|
|
#2063 |
|
Rozeznanie
|
No to my możemy być na wschodnim 11.14
tylko co dalej...? ![]() :conf used:
|
|
#2064 |
|
Rozeznanie
|
czekamy tam na wszystkich i razem jedziemy autobusem gdzieś daleko, a dalej idziemy do Choszczówki
ale że pewnie będą spore rozbieżności w godzinach przyjazdów to trzeba znaleźć na tym dworcu jakieś miejsce gdzie możemy posiedzieć czekając na innych |
|
|
|
#2065 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za propozycję, ale jak już pisałam KateMwale, zdecydowałam się na adopcję tybetanskiej dziewczynki ![]() Tak więc dołączam do grona Rodziców Adopcyjnych (wraz z narzeczonym). Topic jest strasznie dłuugi i niemożliwe jest się przez niego przekopać, ale może poproszę tutaj o kontakt innych rodziców z Poznania Chętnie bym się spotkała (choćby wirtualnie), żeby skorzystać z Waszego doświadczenia
|
|
|
|
|
#2066 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to suuuuuuuuuuuper, już się nie martwię w takim razie o dalszą drogę...
|
|
#2067 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kochani!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Ja chwilowo na 5 sekund bo mnie rodzina capnęła Chciałam się tylko przywitać, tym razem już z Polski. Obiecuję, że wieczorem usiądę i nadrobię zaległości na forum (oj jest tego trochę, bo ostatni tydzień był dla mnie bez netu) a potem napiszę Wam wszyyystko o czym nie pisałam i wrzucę obiecane zdjęcia!Nie bijcie za mapkę - ja o niej pamiętam i bedzie juz niedlugo - OBIECUJE!!!!!! Tylko tam na miejscu ciezko bylo mi ją stworzyć. Tu na spokojnie usiądę i zrobię tak, żeby była śliczna ![]() Powiem Wam tylko tyle, że wylądowałam w Polsce parę minut po 11....i już tęsknię za Zambią! Do wszystkich którzy się wybierają do Siostry- jeden miesiąc to stanowczo za mało!!! ![]() Buziaki i do wieczora! Ehh..musze sie ogarnąc, bo mam dla Agi formularze, mam zdjęcia, mam fotki do sklepiku....musze pomuyslec co dla kogo ![]() Seona - foty do Ciebie??? KateMwale - foty produktów i cen do sklepiku do Ciebie??? |
|
|
|
#2068 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia i ceny do sklepiku do Daniela |
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz 7-latka, wiec wszystko to co kazdy 7-latek bez wzgledu na kraj potrzebuje i z czego sie ucieszy, wybieraj rzeczy lekkie a najlepiej te ktore masz juz w domu ![]() Gosia witaj kochana - zdj na wszelki wypadek wszystkie przeslij takze do Seony( sklepiku tez ) ona ładnie pomniejszy i mi podeśle ja umieszcze na fotosiku musze założyc specjalny album "Gosia w Zambii VIII 2008" albo cos w tym stylu ![]() Jeli chdzi o Jastrz no to ja raczej nie jak bzianka i ahamar to nie wiem ...ale bardzo, bardzo Wam zazdroszcze, bede y Wami duchem i sercem mysle ze jak pojdzie newsletter to jak co dziesiata osoba przyjedzie to bedzie Was z 60, chyba ze co drugi wezmie 1 osobe towarzyszaca to 90 ![]() kaja ja wiedzialam ze poruszasz sie na wozku i jestem z Ciebie bardzo, bardzo dumna Rock na pewno sie Toba zaopiekuje Markos - jedziesz ??? seona bardzo sie ciesze ze Tobie sie udalo ty nie bylas jeszcze na zadnym spotkaniu a jestes glownodowodzaca przepraszam za brak polskich znakow, cos mi sie dzieje z klawiatura
|
|
#2070 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Rock właśnie wraca z Choszczówki, wszystko już załatwione, więcej szczegółów przekaże osobiście jak wróci ![]() Gosia witaj - czekamy na zdjęcia i wspomnienia. martus2902 - tak na pierwszy raz możesz wysłać : zeszyty, ktedki, ołówki, pisaki, długopisy, maskotki, piłeczki, wibowit, landrynki, lizaki, budynie, kisile, wafelki, sezamki, kocyk, bluzeczke. Dzieci cieszą się ze wszystkiego.
ceny listów i paczek Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-09-18 o 18:25 Powód: dopisek |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:17.

Choć postaram się cos wykombinować... ale w razie czego moja Mama mnie zastąpi i przywiezie szachy

hehe, oglądam stare zdjęcia i naszą klasę i się Was uczę, bo jak znam życie to na miejscu z wrażenia nic nie będę w stanie zapamiętać
no, oby tak dalej 

Proszę kogoś, jak będzie bliżej spotkania, kto będzie na pętli czekał, o podanie mi na PW telefonu kom. jak się zgubię, a to jest bardzo prawdopodobne

a jest tam też jakaś salka w której będziemy się spotykać więc jakby nawet więcej osób chciało nocować to w tej salce na karimatach się pokładziemy 
jak bzianka i ahamar to nie wiem ...