Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-30, 08:58   #2581
Sonia11
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie i ich słoneczka majowo-czerwcowe 2008

kmat u mnie to samo - mały budzi się 4-5 razy w ciągu nocy a przypominam że wcześniej spał po 9-10 godzin bez jedzenia. Teraz też jak się budzi to go nie karmie. Wczoraj położyłam go ok 20, o 22 dostał butlę przez sen a o 24.30 już się obudził - dałam mu troszkę herbatki i poszedł spać. Potem to samo ok 2 i znowu herbatka pomogła. Dopiero ok 3.30 obudzl się i hebatka nie dzialała i wyglądał jaby się już wyspał to dalam mu pierś - posał troszkę i spał do 6.30 - wtedy już go normalnie nakarmiłam i obudzl się już tak na dobre o 7.30.

Malami - też mam nadzieję że wszystko pomalutku się ułoży.
Sonia11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 09:08   #2582
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

Asia - ja bym czekała z w prowadzaniem, bo wiem że cię ciągnie, ale jeżeli może mieć alergie a to może sprawić to lepiej poczekać.
Nie wiem, ja jestem jakaś dziwna - ale na razie nie myslę o wprowadaniu, wcale nie czuję ochoty na to, bo jednak więcej roboty, teraz wyciagam cyca i jest, a tak to gotować, jej podawać....
tylko z chęcią bym spróbowała jej dać na noc jakiegoś mleka czy to z kleikiem czy co by zobaczyć czy dłużej pośpi w nocy
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 09:40   #2583
kmat
Rozeznanie

sonia ja mojemu herbatki nie podam bo on wogole nie chce pic
kmat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 10:02   #2584
Sonia11
Wtajemniczenie

kamt jak się budzi w nocy to dajesz mu butle czy karmisz piersią?
Stary 2008-09-30, 10:29   #2585
kmat
Rozeznanie

sonia piers a potem butla. chyba jest glodny bo dzis przez cala noc wypil 240ml
wiesz co tak podgladam na wiek twojego synka, sa mniej wiecej an tym samym etapie? moj urodzil sie 15. kurcze moze to sa zabki albo skok wzrostu
Stary 2008-09-30, 11:27   #2586
Sonia11
Wtajemniczenie

Ja stawiam na skok wzrostu bo to ten okres - wg info z pierwszej strony- od 14 do 19 tyg. U nas właśnie problemy ze spaniem zaczeły się w 14 tyg a ten ostatni tydzień jest okropny bo on już prawie tydzien takie cyrki w nocy wyczynia - no i własnie chyba w nocy nie jest głodny bo jak karmiłam o 22 o tylko ok 100ml zjadł no i gdyby był głody to po herbatce by nie spał tylko dalej płakał.

Man nadzieję że mu to zaraz minie, a ząbków u nas nie widać.
Stary 2008-09-30, 11:59   #2587
83monia
Zakorzenienie

mamy butelkowe - moj syn ciągle zasypia przy butli a jak mu zmieniłam smoczek na szybszy to się oblewa. macie jakiś sposob na śpiocha?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 12:08   #2588
sybillla
Zakorzenienie

witam!
my korzystając z pięknej pogopdy wybraliśmy się w sobote do Krakowa oczywiście pół krakowa ją słyszało jak sie domagała na plantach cyca nie obeszło się również bez wniesienia jej na wawel ale co tam niech dziewczyna świat podziwia.

U nas tylko jabuszko na razie skrobane, myślałam nad zagęszczaniem mleka kleikiem na noc żeby dłużej spała - ale nie ważne czy butelkę wypije czy cyca i tak mam 2 pobudki w nocy na karmienie ja nie wiem kiedy ona noc prześpi najdłuzej 5 godzin pośpi i tyle...

Czy waszym szkarbom też sie ulewa? jej notoryvcznie i teraz mam kupę prania co się i ją przebiore zaraz jej się uleje i znów do prania
sybillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 12:34   #2589
Sonia11
Wtajemniczenie

Monia - mój zasypa przy cycu a z butli łanie ciągnie i nie śpi więc nie pomogę

Sybilla - Szymonowi wcześniej się strasznie ulewało, a teraz już dużo mniej - a ulewa mu się tylko jak od razu po jedzeniu położe go całkiem na płasko albo się zacznie wściekać i "siadć" - może Twojwa też po jedzeniu sie za bardzo gimnastykuje i naciska brzuszek. Ja staram się go potrzymać trochę na półleżąco na kolanach zanim zacznie się bawić.
Stary 2008-09-30, 13:07   #2590
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mamy butelkowe - moj syn ciągle zasypia przy butli a jak mu zmieniłam smoczek na szybszy to się oblewa. macie jakiś sposob na śpiocha?
Ja myziam po policzku, staram się mówić do niej jak ja karmię, , głaszczę po rączkach...
Staram się karmić po obudzieniu, jak wiem ze nie jest spiaca, albo bardzo zmeczona
Stary 2008-09-30, 13:43   #2591
Kjane
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Monia ja podobnie jak ..Asia.. rozmiawiam z maluszkiem, dotykam policzka a jak przestaje ciągnąć to mu wyciągam smoczek z buźki - jak zaczyna ciągnąc to zostawiam no a jak nie to zabieram butlę zeby sie nie zachłysnoł mleczkiem.
Ale zdarza sie zę zaśnie przy butli

Jeśli chodzi o ulewanie - sybilla - ja po kazdym karmieniu przez chwilę trzymam w pozycji siedzącej i jak mu sie tak lekko odbije to przekłdam na ramie i delikatnie pukam po plecykach.
Zdarza mu sie jeszcze pózniej ulac ale na to wpływu nie mam - w suemi nawet lepeij jak mu sie uleje bo inaczej bolał by go brzuszek
A żeby nie pobrudził ubranka to zawsze podkładam mu pieluszkę, jak leży czy jak siedzui w bujaku to zawsze z pieluszką - jak sie uleje to nie na ubranko

Jutro szczepienie - wybieram szczepionke nie płatną

Malgo - trzymaj się - na pewnei wszystko będize dobrze, wiem co czujesz bo ja jestem przed kontrolnym badaniem słuchu - 9 października jedziemy do łodzi na kontrol.
Jak sie dowiedziałam że Hubert moze nie słyszeć to swiat mi sie zawalił....
Wiem jednak ze jest ok, bo budzi się z drzemki jak tylko smoczek upuszczę na podłogę - gdyby nie słyszął to by nie reagował na takie dźwieki prawda?
no i gaworzy i reaguje na głos
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 14:37   #2592
kmat
Rozeznanie

monia jakim smokiem go karmisz 1 czy 2.? jak usypia ci przy jedynce to probuj z 2. moj taks amo sie krztusil ale po tygodniu zalapal o co chodzi. zaczynalam karmienie 2 jak sie krzywil to przekladalam na 1 az w koncu zalapal
Stary 2008-09-30, 14:48   #2593
Martucca
Rozeznanie

malami ja rowniez bede trzymac kciuki. Badz silna, musisz wierzyc, ze bedzie dobrze

malgo czyli zalecenia odnosnie zywienia sa u was takie same jak w DK

Dziewczyny z klubu zombie- u mnie tez noc nieprzespana Sama juz nie wiem, co jest Chyba mu ida gorne jedynki, bo cos tam bialego przeswituje

My bylismy dzis na pierwszym naszym szczepieniu (6w1: DiTePe+Polio+Hib+Pneumoko kki) I wiecie co? Thorkil byl bardzo dzielny wcale prawie nie plakal! Przy pierwszym zastrzyku najpierw bardzo sie zdziwil, oczy zrobily mu sie jak talerze, przestraszyl sie, troszke zakwilil, a po drugiej nawet nie pisnal Nie wiem, czy to dlatego, ze lekarka, robila te zastrzyki tak blyskawicznie, ze nie mial czasu sie rozplakac czy co? A ja sie naczytalam, ze dzieci strasznie placza, wyrywaja sie itd. Ulzylo mi, ze tak gladko poszlo, chyba ja sie bardziej stresowalam niz maly
Mam nadzieje, ze nie bedzie zbyt cierpial z powodu reakcji na szczepionki. Pani doktor powiedziala, zeby nie dawac mu niczego na zbicie goraczki, chyba, ze bedzie bardzo wysoka- wtedy dzwonic do niej lub lekarza rodzinnego. No i nie ma zadnych przeciwskazan do tego, zebysmy go wzieli na basen w czwartek

belief

- do not underestimate the strength within."

Edytowane przez Martucca
Czas edycji: 2008-09-30 o 18:51
Martucca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 15:09   #2594
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

MALAMI zasmuciłas mnie...ale napewno wszystko się ułoży. trzymam kciuki za zdrówko Twojego maleństwa!!!
GOTHIKA uff myślalam ,że tylko ze mnie taki dzikus czy co.Ja tez nie myślę o podawaniu czegoś innego niz mleczko z piersi.Mały zaczął 4 mies. i dopiero w 6 mu zaczne wprowadzac.Masz racje ,że z tym sie trzeba troszke pobawić,przygotowac to itd.A pierś wygodna i zdrowa dla dziecka.
SYBILLA mojemu cały czas się ulewa i może dlatego nie ma problemów z brzuszkiemTez ciagle mam sterte prania.Zaczelam zakładac mu śliniaki.
OKRES- biore juz drugie opakowanie tabl.i okresu nie ma.
STOPKI- łapie się za kolanka ale za stopki jeszcze nie.

Wczoraj bylismy u ortopedy ,miał USG bioderek i ok
Dziewczyny ja nie wiem co robie nie tak.ZKarmie co 2 lub 3 godz.dodatkowo ściągam a znów mam zastój w piersi i to taki poważny.Gruda siedzi niezła i boli cycek.Oczywiscie stosuje okłady z lodu i kapusty.Ostatnio obylo sie bez antybiotyku i pomogły domowe sposoby.
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 15:19   #2595
suziaa
Rozeznanie

GG do suziaa

hej dziewczyny
u nas dziwnie dzisiaj....mały skraca sobie coraz bardziej czas spania(dotychczas było to ok.4 i poł h w ciągu dnia a teraz jest 3-max4) a że jest strasznie energiczny i ja musze być zawsze zwarta i gotowa na zabawy. dziewczyny powiedzcie mi w co wy się bawicie ze swoimi maluszkami?
mój mały dzisiaj skończył 5 miesięcy i wygląda o tak:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 216.jpg (125,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 198.jpg (139,0 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 150.jpg (110,8 KB, 20 załadowań)
suziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 16:11   #2596
agulan82
Rozeznanie

A my dzisiaj robiłyśmy zdjęcia do paszportu i było przezabawnie, Mała kręciła się, śmiała, śliniła, wkładała sobie paluszki do buzi i oczywiście za nic w świecie nie chciała się patrzeć prosto przed siebie. Mówię Wam ubaw po pachy. No ale jakoś dałyśmy rade i zdjęcia są może nie zbyt doskonałe ale mam nadzieję, że przejdą w konsulacie

No a teraz gorsza sprawa, po zdjęciach poszłam z Małą na szczepienie dzisiaj miała trzy - dwa zastrzyki w lewe udo i jeden w prawe. Normalnie porażka, tak strasznie płakała, że aż się zanosiła niewiele brakowało i ja tez bym płakała razem z nią. Całą drogę do domu popłakiwała i oczywiście w domu usnęła z wycięczenia. Dobrze, że teraz mamy dłuższa przerwę od szczepień, bo następne dopiero za pół roku

suziaa twój maluszek to już duży chłopczyk, a jakie oczka ma śliczne

Ja się bawię w samolocik, podrzucanie, zabawkami, grzechotkami, gilgotki, powtarzanie dźwięków, min, turlanie po łóżku, pokazywanie sprzętów domowych... no i chyba wszystko. Ale chętnie rozwinę repertuar zabaw
Stary 2008-09-30, 19:41   #2597
Caterin17
Zakorzenienie

GG do Caterin17 Send a message via Skype™ to Caterin17

Monia Sebastian wazy 7.100kg i mierzy 65cm, hmm tak teraz patrze na wage i w ciagu miesiaca przytyl 600gr akurat, choc powinien ciut wiecej ale i tak jest duzy
a co do schematu jedzeniowego, to tu jest tak ze najpierw kleik, kaszka czy cos takiego a potem warzywka no i lekarka proponuje tak 5,5 miesiaca zaczac

Edytowane przez Caterin17
Czas edycji: 2008-09-30 o 20:11
Caterin17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 20:10   #2598
Caterin17
Zakorzenienie

a tu dodam jeszcze pare fotek, zdjecie mego kolejnego dziela i jaki mamy widok w miejscu gdzie czesto chodzimy na spacerki no i my
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg babas2.JPG (58,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg puchatek2.JPG (38,7 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lezymy z mamusia2.JPG (60,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg widok2.JPG (86,2 KB, 19 załadowań)
Stary 2008-09-30, 20:44   #2599
st_ella
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
... po papce dziecko powinno jeszcze mleczko pic, gdzies ostatnio czytałam, ze pełnowartosciowy posilek jest dopiero jak dziecko zjada cały sloiczek 180 g. Moj zjada 120g i to w nalepszym wypadku i pije jeszcze do tego mleczko tylko nieco mniej niż zwykle.
a ja dziś zrobiłam próbę i po słoiczku dynia z ziemniakami nie dałam piersi aby zobaczyć czy Stefcia wytrzyma i jak długo... i wytrzymałą 3 i pół godziny....
teraz będzie o tej porze na samych warzywkach.... no fakt dodaję płaska łyżeczkę kaszy manny (ekspozycja na gluten)

Cytat:
Napisane przez sybillla Pokaż wiadomość
Czy waszym szkarbom też sie ulewa? jej notoryvcznie i teraz mam kupę prania co się i ją przebiore zaraz jej się uleje i znów do prania
Stefci sie też ulewa i chyba wiem dlaczego - czasem za mocno ja prztulę lub nacisnę na brzuszek zwróć na to uwagę

martucca moze faktycznie to zęby? ale tak szybko wychodzą nastepne? to nie jest tak ze teraz relaks??

Cytat:
Napisane przez Martucca Pokaż wiadomość
No i nie ma zadnych przeciwskazan do tego, zebysmy go wzieli na basen w czwartek
to super czekam na relacje i zdjęcia

suziaa no niezły kawaler!

agulan my robilismy wczoraj zdjecia dopaszportu - Stefcia wyszła na tym zdjeciu komicznie i niekorzystnie... pani udalo sie uchwycić ja jak po ziewnieciu zamknęła buzię czyli ma zaciśniete usta... bo z otwartymi nie mozna
wniosek złożony i moze w listopadzie polecimy napierwsza wyprawe do dublina juz sie tego boje
wogole sie boje nowosi a stefcia taka dzielna dziewczybnka

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 21:07   #2600
suziaa
Rozeznanie

GG do suziaa

caterin_kurcze ale z Ciebie zdolniacha obrazek jest boski!!

stella-a jak dajesz ta kaszke manne tak od razu z opakowania czy ja gotujesz czy jak?
suziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-30, 21:51   #2601
barbaratwarowska
Raczkowanie

Moja Olcia tez ulewa choc ostatnio juz mniej ale na jeszcze nie tak dawno to nie dosc ze po kazdym jedzonku to i po nim no i oczywiscie miedzy posilkami, i wychodzilo na to ze musialam ja przebierac tak z 6 razy w ciagu dnia i nie wazne ze sie odbilo ja steremu chlopu, ze odrazu nie kladlam tylko z jakies 30 min po jedzinku dopiero byla kladziona i tak ulewala polozna powiedziala ze nic sie z tym nie zrobi samo przejdzie i chyba sie sprawdza. ale jeszcze chyba nigdy tak czesto nie pralam(conajmniej 6 razy w tyg) jak przez ostatnie 3 miesiace.
Caterin17 Przepieknie malujesz, naprawdze jestem pelna podziwu bo ja niestety talentu do malowanie nie mam.
Malami z dzieciatkiem napewno wszystko bedzie dobrze bedziemy trzymaly kciuki.(moja ola caly czas to robi)
dzisiaj pierwszy raz zainteresowala sie zabawka z palaka przy wozku slodki widok probowala wlozyc ja do buzki.
mam jeszcze pytanko czy po marchewce wasze dzieciaczki robily czesciej kupke?
Sliczne te wasze skarby WSZYSTKIE
barbaratwarowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 00:14   #2602
Caterin17
Zakorzenienie

a tu stronka o wzroscie i wadze maluszkow
http://www.poradnikmamy.pl/noworodki...e-i-rosne.html
Stary 2008-10-01, 04:48   #2603
Kjane
Zadomowienie

Jakoś spac nie mogę
Musze pochwalić mojego synka - wczoraj wypił mleczko o 18.30, później pobawiłam się z nim - łaskotanie, merdanie pod policzkami i takie tam nasze zabawy, później kąpiel i o 19.40 był już w łóżeczku - popatrzył sobie na karuzelę, pośmiał sie troszkę, pogaworzył - byli u nas znajomi to się do nich pouśmiechał i zasnoł o 20.20 Sam!!!
a kolejne karmienie było dopiero o 4 w nocy!!!! Bardzo dłuuugo wytrzymał bez jedzonka
teraz też grzecznie śpi a ja spac nie mogę - chyba przeżywam szczepienie

Suzia nie mam jakiś nietypowych zabaw z synkiem - tak jak pisałam wyzej - łaskotanie po stópkach, merdanie po policzkach, nosku i pod bródką, co tam jeszcze, bardzo czesto przeglądamy sie w lustrze - Maly to lubi, masowanie brzuszka po jedzonku, przysiady-(biore malucha pod paszki i nóżkami opiera mi sie o uda, sam kuca i prostuje nóżki - podoba mu się to)... no to tyle
Twój Mlauszek jest barrrrrdzo podobny do ciebie Słodziak!

Caterin17
- zdolna jesteś Gratuluję talentu!!!
Synek śliczny

Pozdrawiam Mamuski - dzisiaj już Październik
i zima przed nami bleee
Kjane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 08:31   #2604
kmat
Rozeznanie

barbaratwarowska po samym mleku maly robil raz dziennie kupke, jak wprowadzilam stale posilki zdarza sie ze zrobi dwa razy dziennie
Stary 2008-10-01, 09:37   #2605
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
monia jakim smokiem go karmisz 1 czy 2.? jak usypia ci przy jedynce to probuj z 2. moj taks amo sie krztusil ale po tygodniu zalapal o co chodzi. zaczynalam karmienie 2 jak sie krzywil to przekladalam na 1 az w koncu zalapal
karmie go 1, po 2 pije ale więcej za kolnierz wylewa, jak wrócę do domu to zobaczę czy do 2 sie da przyzwyczaić. dzięki za radę

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie wiem co robie nie tak.ZKarmie co 2 lub 3 godz.dodatkowo ściągam a znów mam zastój w piersi i to taki poważny.Gruda siedzi niezła i boli cycek.Oczywiscie stosuje okłady z lodu i kapusty.Ostatnio obylo sie bez antybiotyku i pomogły domowe sposoby.
niektórzy już mają taką nature - tak powiedzial mi mój gin

Cytat:
Napisane przez suziaa Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzcie mi w co wy się bawicie ze swoimi maluszkami?
łaskotki, rowerek, samolocik (kłąde do na nogach zgiętych jak ja leżę), zabawy grzechotkami i misiami, całuski , kosi kosi lapki, idzie kominiarz po drabinie, idzie rak-nieborak, sroczka kaszke ważyla, wydaję rózne dziwnedzwieki i robie miny, pokazuje w lusterku, pokazuję dziwne sprzety (PRALKA, ODKURZACZ, SUSZARKA, MIKSER...), pokazuje rybki w akwarium, spiewam mu i tancze (talent taki sobie...)

a ja musze moje małe wariactwo nauczyc zasypiac nie na kolanach. straszna z niego maruda jak jest spiacy a sam nie zasnie. a do zlobka za miesiac... nie wierze ze bedą go tam usypiać

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 10:10   #2606
Igusia 24
Raczkowanie

Monia, ja jestem mamą butelkową.Moja malutka tez czasem kimnie przy butli.Pani pielengniarka zaleciła mi ...gilanie po stópkach malucha jak przysypia a jak to niepomoże to sciągnąc gatki małej to sie troche rozbudzi bo bedzie miała dyskomfort ze nie jest jej cieplutko.Prosta metoda ale skutkuje
Igusia 24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 12:18   #2607
gothika
Zakorzenienie

GG do gothika

zapomniałam podziękować suzii za wypowiedż o bebilonie - dziękuję - ale czy wszystkie bebilony maja taki nieciekawy smak?

piszecie o tym jak sprawić by maluch nie spał przy jedzeniu - u mnie mówienie się nie sprawdza - jak ja do niej mówię to ona się do mnie śmieje - to jest komiczne - bo je cycka, mleko jej sika a ona zadrze głowę do góry (karmię na leżąco), patrzy się na mnie i zaczyna gadać albo się śmiać, z ust jej mleko wycieka a ona się śmieje, przekochana jest, nawet jak specjalnie się na nią nie patrzę to jej to nie preszkadza - i tak do mnie gada

ostatnio kolana mnie bolą - pisze o tym bo mnie nigdy nic nie boli ani nie dolega - jak siadam to czuję jakby kolana miały nie udzwignąć ciężaru (a ważę coraz mniej)

jak wasze dzieci się budzą w nocy na jedzenie to po czym poznajecie że chcą jeść? bo moja kiedyś po prostu zaczynała przez sen jeść rączki, a teraz żadko tak robi, i się zastanawiam czy źle odczytuje jej budzenie - może tylko te gazy ma a jeść wcale nie chce
gothika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 12:29   #2608
pomponik84
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny.

Czy któras z Was przechodziła juz przeziebienie u maluszka?
My z mezem jestesmy przeziebiebni i matwie sie aby mały nie łapnał czasem jakiegos wiruska od nas. Dzis mały zakaszlał ale juz samam nie wiem czy sie zaksztusił czy ma kaszel ehhh. Pozatytm kich duzo ale on zawsze kicha...od urodzenia. Wasze dzieci tez nadal kichaja? Pozatym nie ma goraczki ani cieknącego katarku...tylko kozy jak zawsze
pomponik84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-01, 12:52   #2609
Sonia11
Wtajemniczenie

My też z męzem niedawno byliśmy przeziębiemy a mały się nie zaraził. Kicha cały czas i kozy też ma więc to normalne.

Co do budzenia w nocy to ja już zgłupiałam całkiem. Nie wiem czy jest głodny czy nie, dziś ok 2 dałam mu butlę to zjadł 120ml, a za to rano ok 7 nie chciał jeść. Już całkiem nie wiem o co mu chodzi.
Stary 2008-10-01, 12:56   #2610
..Asia..
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caterin17 Pokaż wiadomość
a tu dodam jeszcze pare fotek, zdjecie mego kolejnego dziela i jaki mamy widok w miejscu gdzie czesto chodzimy na spacerki no i my
jaki masz śliczny widok...we wspaniałym miejscy mieszkasz.
Strasznie bym chciała mieszkac nad morzem, bym codziennie była na plaży, spacerowała itp.

ja tez ostatno byłam chora, a Kalina nic - wiec Pomponik nie martw się

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości