|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrowia
A ja już dzisiaj jestem po wizycie u dermatologa, bo ostatnio pojawiła mi się jakaś dziwna czerwona plama pod okiem. Okazało się, że mam alergiczną skórę i muszę używać tylko i wyłącznie kosmetyków dla alergików Zobaczymy, jak to dalej będzie ![]() Miłego!
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
no jestem- ściorana na maxa- ale fajnie jest- dali mi trochę w doopę ale podoba mi się
Ludzie są cudni- wszyscy mili- każdy gotowy pomóc- szefowa co chwile przychodziła i pytała czy wszystko ok![]() Dzisiaj pracowałam w dziale pomadek [musze przejść wszystkie zanim dojdę do lab] i widziałam jak to wszystko robią- wpadłam do magazynu z dodatkami zapachowymi i myślałam, ze tam zostanę- cudnie pachniało jutro mam na 14 więc postaram sie nadrobić rano zaległości- dzisiaj nie jestem już w stanie buźka dla Was kochane za kciuki
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
virka- zdrówka Dziś prawie cały dzień spędziłam na robieniu projektu na studia-na zaliczenie.W tym tygodniu w sobotę godzina 0.. Zaczęłam o 8 rano z przerwą na obiad i krótki spacer i już mam go dosyć... A jeszcze nie zrobiłam wszystkiego.![]() Chciałam się z Wami podzielić moimi zdobyczami... Komplet PIANKA + LAKIER za 14 zł Wersja :MOCNE Teraz to już mam: 3 pianki i 2 lakiery...Ale nie mogłam się im oprzeć! tym bardziej że teraz prawie że codziennie używam i 1 i 2
|
|
#695 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko, zdrowka
Kasiu, jak ja ci zazdroszcze Olu, witaj wsrod alergikow
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo Córciu ![]() Dziękuję Mam nadzieję, że z tą alergią Ci przejdzie (wcześniej nie miałaś żadnych objawów alergicznych?) ![]() Dziękuję Co do odpowiedzi na Twoje pytanie, to tak Dziękuję
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
hehe zwłaszcza ściorania
padnięta jestem totalnie- muszę się wkręcić w rytm- trochę to potrwa ale myśle, że wszystko będzie sexy![]() Marzeno nie daj się - zdrowiej
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę, że wszystko w pracy Ci się układa, oby tak dalej
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej mam pretekst by otworzyć i zużyć mojego Wax'ika ![]() Ukochany Wax...Polski do włosów suchych i zniszczonych z cynamonem Mniam... A ze środków do stylizacji to nie zrezygnuje-przynajmniej na razie! Mam krótkie włosy i po 2 dniu świeżości -po nocy są tak po wywijane w 4 strony świata że tylko pianka trzyma je w rydzach n i wydają się o niebo grubsze....Choć i bez tego ukochany twierdzi że mi zgęstniały włosy...
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
<Przybija piątkę
.>Cytat:
![]() A miałam od czasu do czasu, ale znikały w krótkim czasie. To cholerstwo siedzi i zejść nie może
|
|
|
#701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
virka - zdrowia życzę i z braku {zapewne} zsiadłego mleka przy antybiotykach kefirek {zwykły}. Narek - witaj w klubie ! W razie czego mogę doradzić, mam niejako w tym temacie {alergie} doświadczenie. |
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, to jutro dopiszę na listę zakupów
|
|
|
#703 |
|
Zadomowienie
|
Witam po przerwie
Niestety nie jestem w stanie nadrobic tygodniowych zaleglosci, ale postaram sie juz byc na biezaco. Oprocz tego ze przezylam grype w zeszlym tygodniu to jeszcze zrobilam potworne glupstwo.... Zerwalam z TZem... Ae najgorsze jest to ze posadzilam go o cos, co okazalo sie nieprawda A jeszcze gorsze jest to... ze TZ wcale nie jest zly. Powiedzial mi dzisiaj ze ma nadzieje ze mu nagadalam wczoraj te wszystkie niemile rzeczy bo bylam pod wplywem alkoholu Wlasciwie to sie bardzo ucieszylam, tylko ze mi strasznie glupio ze go tak potraktowalam. Ostatnio nie mial dla mnie w ogole czasu co potegowalo moja zlosc powoli, az w koncu wczoraj wybuchlam tylko ze bez powodu. Mam nadzieje ze jak sie spotkamy to sobie to wyjasnimy, bo smutno by mi bylo gdyby nas to nieporozumienie rozdzielilo. W ogole to wczoraj jak juz mu powiedzialam ze nie chce byc z takim facetem, jak juz on pojechal do domu zdalam sobie sprawe ze jest dla mnie bardzo wazny i ze nie wyobrazam sobie ze mozemy juz nie byc razem. Mam nadzieje ze mnie to zdazenie czegos nauczy- pierw mysl, potem rob. Jestem padnieta bo oczywiscie wczoraj nie moglam spac przez w/w wydarzenie wiec uciekam do lozeczka. Buziaki dla wszystkich
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszłam tylko powiedzieć, że jestem zakochana.
W Estelle ![]()
|
|
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
to jest nas dwie
|
|
|
#706 |
|
Zakorzenienie
|
Od momentu rozpoznania u taty TŻ raka, lekarze w szpitalu onkologicznym, uważanym za jeden z najlepszych w Polsce, nie przedstawili mu żadnych konkretów. Raz czekał 6 godzin, po czym lekarz kazał mu przyjść 2 dni później. Na następnej wizycie nie powiedział nic o jego stanie, o etapie choroby ani o stopniu złośliwości, wyznaczyli mu początek radioterapii na kolejny miesiąc i powiedzieli, że póki co, ma nic nie robić.
Mama mojej koleżanki jest jedną z ważniejszych osób w tym szpitalu. Poprosiłam ją, żeby zorientowała się w sprawie. Poprosiłam ją o to w piątek, dzisiaj do mnie zadzwoniła. Tato TŻ jest w stanie paliatywnym. Gdyby nie robił nic, w terminie wyznaczonym przez lekarza na pewno by się nie pojawił.. bo by nie dożył. Mama koleżanki przekazała mi, żebym poinformowała tatę TŻ, żeby zgłosił się jutro do niej. Przepisze mu leki przeciwbólowe, łagodzące objawy. Choroba jest na etapie, na którym nie da się z nią walczyć, ale da się zmniejszyć cierpienie. Zapytałam, dlaczego lekarz, u którego był tato TŻ nic mu nie powiedział, nie powiedział mu, że umiera, tylko wyznaczył fikcyjny termin wizyty, do którego bez leków tato TŻ nie miał szans dożyć. Usłyszałam odpowiedź, że lekarze w ten sposób poprawiają sobie statystyki przeżywalności. Tato TŻ byłby „na jego koncie”. Nie przyjmując go, ma w statystykach jeden zgon mniej…. Nie wiem, jak można w ten sposób potraktować człowieka? Skazać go na bolesną śmierć, żeby poprawić sobie statystyki? I nie powiedzieć mu, że umiera? To mnie po prostu przerasta… Musiałam przekazać te informacje TŻ. Nie życzę nikomu, żeby musiał powiedzieć coś takiego bliskiej osobie. To wszystko rozegrało się parę godzin temu. Najpierw czułam niesamowitą wściekłość, najchętniej podałabym tego lekarza do sądu. Rozmowa z TŻ była jedną z najgorszych, jakie przeszłam. Teraz TŻ jest u rodziców a ja wzięłam tabletki na uspokojenie i czuję się tak bardzo bezsilna, jak chyba nigdy. |
|
|
|
|
#707 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Czekamy na szczegóły jutro ![]() Cytat:
![]() Ja też chce Estelle zobaczyć !! Cytat:
A do lekarzy nie mam słów
|
|||
|
|
|
|
#708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byłam dziś w CH na Karmelickiej i ...oni tam mają możliwość wyboru prawdziwej filiżanki czy kubka Co do spotkania-dajcie znać z Gosią kiedy, ja zawsze Was chętnie zobaczę ![]() Cytat:
Mamusia dziękuję Wracaj nam do zdrowia!Olu-jeśli sprawdziłaś wszystko, to idź tam z chłopakiem, nic się nie bój. Wątpię żeby to był żart, ale nawet jeśli to po prostu to wyśmiej i się nie przejmuj. Widziałam zdjęcia. Estelle, wyjdziesz za mnie? ^^ Atsenko - mam nadzieję, że Wam się ułoży. Oboje jesteście zranieni i boicie się zaufać, myślę, ze jednak warto. Xyoko...Przeczytałam Twój post kilka razy Zabrakło mi słów. Ja bym chyba nie wytrzymała i poszła do tego lekarza, spojrzeć mu w oczy i powiedzieć co o nim myślę.Czy zdecydowaliście sie powiedzieć Tacie TŻ o jego stanie? Nie umiem sobie wyobrazić co On może czuć. Gdy o tym myślę to jedyną pocieszającą myślą wydaje się ta, że kiedyś spotkamy gdzieś tam tych wszystkich ludzi których kochaliśmy, którzy byli naszym życiem... I że tam już nic nas nie rozdziela. Trzymaj się, jeśli byś chciała porozmawiać... to wiesz
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
||
|
|
|
|
#709 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiu, trzymaj sie cieplo... my tu wszystki z toba jestesmy
matko, az slow braknie, jak swiat jest okrutnie ulozony!wlasnie.postanowilam pobawic sie na wizazowej 'szafie', powrzucac jakies glupie fotki i zobaczyc jak to dziala. zaluje bardzo. rozczarowalam sie jak wizazanki potrafia byc zlosliwe i kompletnie bez dystansu... takie szablonowe
|
|
|
#710 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę, że każdy chory na tym etapie ma prawo wiedzieć, że umiera. Żeby zdążyć załatwić wszystkie sprawy, pożegnać się z bliskimi.. Wiem, że ja bym chciała. Kiedy śmierć jest kwestią dni, tygodni, to ostatni moment na takie rzeczy. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też, ja też!
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu nie do uwierzenia jest sytuacja którą opisujesz
Wiem co czujecie, jak bardzo jest to straszne...![]() Emilko dziękuję
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
virko wracaj szybko do zdrowia!
Narek na pocieszenie dodam, że kosmetyki dla alergików wcale nie są takie złe , ale współczuje alergiiJolie pierwsze koty... Najważniejsze, że jesteś zadowolona, a do codziennej rutyny przywykniesz atsenko trzymam kciuki, aby wszystko wróciło do normy. xyoko wspólczuję TŻ-owi, jego ojcu najbardziej i tobie również. To straszne przez co musicie przechodzić . Takim "lekarzom" najchętniej odebrałabym praw o wykonywania zawodu ![]() Cytat:
Dokładnie. Szugar- podobało mi się i to bardzo ![]() ----------- Za mną miły dzień spędzony na pogaduchach z psiapsiółką, a jeszcze milszy wieczór z małżem. I doszły dziś moje odżywki do mycia, więc nie omieszkałam przetestować. Na razie jest dobrze
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
xyoko -
Siły i jeszcze raz siły Ci życzę. ! Siły i wiary ! Będą one potrzebne Ci w nadchodzącym czasie w dwójnasób : dla Ciebie i Twojego TŻ.atsenko - nie zadręczaj się; w nowy dzień z podniesionym czołem wkraczajmy i wszystko się ułoży. Będzie dobrze . |
|
|
|
|
#715 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mi jeszcze nie dane było pić tam kawy w czymś innym niż plastikowym kubku ![]() Co do spotkania to ja na chwilę obecną również zawsze chętnie Was zobaczę ![]() Mykam na mega nudne zajęcia - kawa przed obowiązkowa... Miłego dnia BTW: Mamo-Marzenko zdrówka ![]() Siostro-Kasiu ciesze się, że pierwszy dzień w pracy zakończył się tak mega pozytywnie
Edytowane przez Milka19 Czas edycji: 2008-11-04 o 08:09 Powód: dopis dla mamy i rodzeństwa:P |
||
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
witam i od razu uciekam, postanowilam dzielnie isc na wyklady a co gorsza, wyrownawcze z matmy
caly dzien w plecy, trudno...milego dnia
|
|
|
#717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jolie --> Gratuluje satysfakcjonujacej pracy! Porcelainn --> jako ze mnie nie bylo to nie wiedzialam ze masz urodziny. Wszystkiego najlepszego i spelnienia wszystkich marzen mariolasl --> widze nowa wlosomaniaczke I to tez z UK. Dzieki za mile slowa Uciekam do pracy. Zalece pozniej. Milego dnia
|
|
|
#718 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niepotrzebnie- powinnas się bardziej otworzyć, zaufać i być nie tylko dziewczyną swojego faceta ale i przyjacielem. A tymczasem stąpasz ostrożnie niczym po cienkim lodzie- a każde lekkie pęknięcia traktujesz jak powód do ucieczki. Życie jest zbyt krótkie by cały czas uciekać. Otwórz się na niego a na pewno Ci odpłaci pełnym zaangażowaniem w związku.Cytat:
Nie rozumiem tych lekarzy- przeiceż to ich obowiązek- praca i powołanie. Ostatnio moja babcia miała problemy z sercem- ciśnienie wysokie- było jej słabo, mdlała, nie mogła ręki podnieść- ciocia poszła z nią do lekarza po skierowanie na EKG i do kardiologa - i co - i kicha- nie da skierowania - czemu Pojęcia nie mam![]() na szczęśie poszło się z babcią prywatnie i jest już ok- ale co to do diabła za lekarz
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Okropnie się czuję... od 2tyg. tż dziwnie mnie traktował, po jednej z naszych kłótni, oczywiście z mojej winy Któregoś dnia napisałam na gg coś w stylu, że powinniśmy podjąć decyzję czy być razem czy nie, że nie wiem czy to ma sens itd w ogóle się do mnie nie odzywał... nic kompletnie, w końcu ja wczoraj zadzwoniłam do niego, dowiedziałam się, że nie jesteśmy już razem... PO rozmowie byłam w szoku, dodatkowo napisał do mnie esa ;/ nie ma co... wiem, że to po części moja wina, ale nawet nie stawił mi czoła, żeby pogadać i wytłumaczyć. Ja coś do niego czuję, on nie chciał mi odp na pyt. czy czuje coś do mnie... Wszyscy dookoła mówią, że chyba tak musiało się stać, po jego stanowisku widzę, że to nie jest chwilowe, raczej już tak pozostanie... smutno mi
|
|
#720 | |||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() czy jest coś, o czym nie wiemy? ![]() Cytat:
Z niecierpliwością czekamy na relację z kolejnych dni Cytat:
![]() A teraz spokojnie, powoli... bez wybuchów, bez agresji... pomyśl, co Cię naprawdę, ale to tak naprawdę drażni i w jaki sposób można temu zaradzić. Taki "rachunek sumienia". Na pierwszym miejscu jednak postaw na zmiany płynące od Ciebie, a nie na oczekiwania spełnienia postulatów przez drugą stronę. Pomyśl nad przyczynami takiego stanu rzeczy, pomyśl nad własną inicjatywą. Ja dość często łapałam sie na tym, że jestem zła, bo czegoś TŻ nie zrobił/coś się nie zdarzyło... i awantura gotowa. A okazuje się, że wystarczy o tym porozmawiać. Najważniejsza jest komunikacja - szczera, otwarta, wprost. Kiedyś to było dla mnie bardzo trudne, ale porównując mnie sprzed 4 lat i obecnie - zaszła w moim podejściu ogromna różnica. Tak więc bierz telefon jak najszybciej, dzwoń do TŻ'ta i zagajcie się na spotkanie - nie ma na co czekać, im dłużej zwlekasz, tym oddziaływują negatywne emocje, wzrasta frustracja i tworzy się błędne koło. Trzymaj się cieplutko i powodzenia Cytat:
... Brak słów...Trzymaj się ...Hm... to już z moim TŻ musisz negocjować ![]() Dziękuję Wam ![]() Tak się teraz czuję... na świeczniku... ![]() Cytat:
![]() PS.Melissa, a ja znowu widzę Cię na wątku ![]() Dlaczego nic nie piszesz, tylko nas podglądasz ???
Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-11-04 o 10:03 |
|||||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

)

padnięta jestem totalnie- muszę się wkręcić w rytm- trochę to potrwa ale myśle, że wszystko będzie sexy

Niepotrzebnie- powinnas się bardziej otworzyć, zaufać i być nie tylko dziewczyną swojego faceta ale i przyjacielem. A tymczasem stąpasz ostrożnie niczym po cienkim lodzie- a każde lekkie pęknięcia traktujesz jak powód do ucieczki. Życie jest zbyt krótkie by cały czas uciekać. Otwórz się na niego a na pewno Ci odpłaci pełnym zaangażowaniem w związku.