Rozmowy w toku - prawdziwe oblicze polskiej rzeczywsitości? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-22, 13:17   #31
_vixen_
Zakorzenienie

Dot.: Rozmowy w toku - prawdziwe oblicze polskiej rzeczywsitości?

Cytat:
Napisane przez iwwwonaa Pokaż wiadomość
Może i dla Ciebie jest żenujący, ale każdy ma swój gust. Ja tam lubię oglądać poszczególne odcinki. Najbardziej śmieszą mnie odcinki typu: "plastikowe lale"- Boże ja nie wierzyłam, że takie coś oprócz tego, że pusto i glupio wygląda, nie ma już nic kompletnie w głowie;] Jestem załamana niektórymi odcinkami...
No i jaki sens ma oglądanie ludzi, którzy robia z siebie idiotów przed całą Polską? Dowartościowanie się? Pośmianie się z czyjejś głupoty? Mnie takich ludzi jest głównie żal i nie chcę na nich patrzeć, a tym bardziej wysłuchiwac ich hmm... przekazu.

Myślę, że lepiej zająć się tym, co się samemu ma w głowie, a nie tam co wygaduje jakaś tleniona Wioletta z Pcimia Dolnego czy z kim zaszła w ciążę w wieku 15 lat Andżelika z Psiej Wólki.

Potem mamy zalew programów, które polegają jedynie na tym, kto zrobi z siebie większego debila (właśnie "Rozmowy w toku") albo kogo bardziej upokorzą (typu "Top Model").
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 15:54   #32
muszynianka
Zakorzenienie

a ja jestem polaczkiem i oglądam i top model i czasem rozmowy w toku a co tam, nawet klan i na wspólnej podglądam jestem szarą masą która lubi się rozerwać, nie ukrywam że nie jest to sztuka wysokich lotów, no ale cóż, przez ostatnie 2 miesiące tylko raz trafiłam na teatr telewizji /Oskar i pani Róża/ więc za bardzo wyboru nie ma
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 16:49   #33
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cbc6429be45513368b51b71e3 40d921ce6d338a3 Pokaż wiadomość
Ja się czasem obawiam, że wizaż to prawdziwe oblicze babskiej głównie i polskiej rzeczywistości.
A bywają wątki, które optymizmem nie napawają...
Podobno, gdy człowiek pogodzi się z tym, jaka jest rzeczywistość, wszystko przychodzi samo Możliwe, że nawet wyrozumiałość dla tych, którzy odczuwają potrzebę publicznego wywnętrzania się bez żadnych zahamowań w TV czy w innym medium. ;-)

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
No i jaki sens ma oglądanie ludzi, którzy robia z siebie idiotów przed całą Polską? Dowartościowanie się? Pośmianie się z czyjejś głupoty? .
A jeśli ktoś nie zna innych sposobów na wzmocnienie swojego nadwątlonego ego? To, co ma zrobić bidulek?
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 16:50   #34
paula78
Zakorzenienie

Kiedys oglądała bo była to nowość ,od kilku lat nie ogladam bo intuicyjnie czuję ,że to wymyślone tematy i problemy żeby tylko się pokazać w tv i pomieszkac w hotelu na koszt tvn.
Szkoda tylko Drzyzgi w takim gniocie.

To taki odmóżdżacz jak kolorowe pisemka typu "Twój styl"

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 17:03   #35
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
a ja jestem polaczkiem i oglądam i top model i czasem rozmowy w toku a co tam, nawet klan i na wspólnej podglądam jestem szarą masą która lubi się rozerwać, nie ukrywam że nie jest to sztuka wysokich lotów, no ale cóż, przez ostatnie 2 miesiące tylko raz trafiłam na teatr telewizji /Oskar i pani Róża/ więc za bardzo wyboru nie ma
A ja nie oglądam, bo nie chcę się przyczyniać do wzrostu oglądalności takich głupot, których ostatnio pełno w naszej telewizji. Poniżanie ludzi (zwykle niezbyt lotnych, fakt), robienie z nich debili, dawanie złudnych szans na sukces, sławę - a wszystko po to, żeby stacja telewizyjna nabiła sobie kabzę kasą od reklamodawców.

Jedynie "Klan" czasem obejrzę jako serial komediowy

[1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;23928920]A jeśli ktoś nie zna innych sposobów na wzmocnienie swojego nadwątlonego ego? To, co ma zrobić bidulek?[/FONT][/QUOTE]

Pojęcia nie mam
Może zamiast tych durnot obejrzeć jakiś ciekawy dokument i potem zabłysnąć sensowną wiedzą wśród znajomych zamiast opowieścią o tym, kogo w ostatnim odcinku "Top Modela" zrównali z ziemią?

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
To taki odmóżdżacz jak kolorowe pisemka typu "Twój styl"
Czy ja wiem, "Twój Styl" to jednak pismo z wyższej półki, raczej tych wszystkich Andżelik i Wiolet nie lansują.
Za to z uporem maniaka Kożuchowską, co mnie niezmiernie dziwi
Stary 2010-12-22, 17:11   #36
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f
Konto usunięte

Oglądałam może dwa odcinki Rozmów w toku, aby zrozumieć popularność tego programu, i za każdym razem odruchowo zakrywałam twarz rękoma. Czasami tak reaguję, gdy widzę coś wyjątkowo @#^%$&& w telewizji. Ostatnio wzięło mnie podczas recytacji wiersza Antoniego Słonimskiego przez jednego europosła.
2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 17:27   #37
antep
BAN stały

program jest czysto kobiecy i prezentuje kobiece oblicze przed polską, plytkosc egzystencji, zaklamanie oblude, wstyd kim są kobiety ktore to w imie postepu i rownouprawnienia moga go prezentowac bezkresnie
antep jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 17:30   #38
paula78
Zakorzenienie

Cytat:

Czy ja wiem, "Twój Styl" to jednak pismo z wyższej półki, raczej tych wszystkich Andżelik i Wiolet nie lansują.
Za to z uporem maniaka Kożuchowską, co mnie niezmiernie dziwi
Jeśli o wyższej półce decyduje ilośc reklam ekskluzywnych kosmetyków to owszem TS jest takim pismem ale poziom artykułów wymyslonych przez redaktorki nie odbiega od Gali czy Vivy.
Tiaa ktokolwiek by nie był na okładce jest podobny do Kożuchowskiej

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 17:41   #39
panierrka
Zadomowienie

Ten program jest naprawdę żenujący, jak człowiek odzwyczai się od telewizji, to dialog: "
-... i wtedy mnie zgwałcił!
- i co wtedy czułaś? Było ci przykro?
- Stałam godzinę pod prysznicem.
- Dlaczego? Czułaś się brudna?"
rzuca na kolana. Nie wiem, czy to kwestia montażu, ale Drzyzga sprawia wrażenie upośledzonej.

Cytat:
Napisane przez Lady in Blue Pokaż wiadomość
Sylwusia przecież oficjalnie ogłosiła, że to ściema

Rozsądek przede wszystkim.

Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...!
...albo chociaż się staraj - tak jak ja
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 18:43   #40
antep
BAN stały

trzeba zauwazyc ze obłudą jest chocby to ze kobiety poszukuja gwaltu a program jest rzekomo wielkim lamentem na rzekomo ofiarach przeżywających rozpacz z powodu gwaltu lub dziewczynach ktore lubia ryzykowne akcje/prostytuktkach jak to sa krzywdzone
Stary 2010-12-22, 18:49   #41
2016062116
Konto usunięte

Jedna dziewczyna ode mnie z roku tam występowała i mówiła, że jej historia była zmyślona, a za występ jej zapłacili kilkaset zł.

Cytat:
Ten program jest żenujący i wstyd to oglądać.
Dokładnie
A jeszcze większy wstyd występować w nim robiąc z siebie, za parę groszy, idiotę przed całą Polską

Edytowane przez 2016062116
Czas edycji: 2012-08-18 o 17:57
2016062116 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 18:56   #42
Indios
Raczkowanie

Rozmowy w toku to i tak wielki pryszcz przy Jerry Springer Show raz na jakimś programie leciał i obejrzałam cały, uważam, że i to to jest reżyserowanej. Przecież to niemożliwe, żeby tacy idioci po świecie chadzali
najpotężniejsi z nich myślą o władzy nad galaktyką...

Indios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 19:11   #43
Brook
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

a co do tych ludzi pokroju luntka, tych z irokezami i w ogóle, dodałam ich na fb do znajomych, m inn pigułę z gdyni też. oni serio mają tak... mają tak na codzień zwłaszcza że piguła jest z mojego miasta i mamy wspólnych znajomych to wiem
jaki luntek?
nie wiem o co chodzi

doczytalam jedynie o pigule bo jej tez nie znam

Edytowane przez Brook
Czas edycji: 2010-12-22 o 19:17
Brook jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 19:19   #44
antep
BAN stały

nic nieprzeszkadza kobietom pokazywac tego idiotyzmu przez 5lat kazdego dnia i jesli niedoroslismy przez miliony lat egzystencji niedorosniemy nigdy warto zauwazyc tez ze skutecznie sa eliminowani zdrowo rozsadkowi ludzie z zycia, a w ich miejsce zwyczajnie obsadzene psycholozki, ktore maja do powiedzenia tyle co 3klasista
Stary 2010-12-22, 19:20   #45
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez antep Pokaż wiadomość
trzeba zauwazyc ze obłudą jest chocby to ze kobiety poszukuja gwaltu a program jest rzekomo wielkim lamentem na rzekomo ofiarach przeżywających rozpacz z powodu gwaltu lub dziewczynach ktore lubia ryzykowne akcje/prostytuktkach jak to sa krzywdzone

e?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 20:18   #46
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
Najbardziej śmieszą mnie odcinki typu: "plastikowe lale"-
To nie jest śmieszne, to jest żenujące .

Od jakiegoś czasu tego programu nie da się niestety oglądać bez takiego wyrazu twarzy->

Tak,jak pisała muszynianka- jedne historie to kit, inne prawda (dwukrotnie występowała panna z mojego miasta, ale to był program o ludziach okaleczonych itp).

Cytat:
Drzyzga sprawia wrażenie upośledzonej.
Chyba troszkę pojechałaś (?).

Zastanawia mnie inna sprawa- publiczność. Wyzwolone, samodzielne i niezależne kobiety, radzące każdej cierpiącej przez mężczyzn aby się od niego uwolniły itp. 'Zostaw go dziewczyno,dlaczego dajesz się poniżać?!". Szczególnie utkwiły mi w pamięci trzy panie...przepraszam, ale one mają te stołki na widowni wykupione czy jak, że w każdym odcinku można je obejrzeć?

Edytowane przez Gregorynka
Czas edycji: 2010-12-22 o 20:19
Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 20:56   #47
Yasminee
Raczkowanie

Ileś lat temu pewnie i Rozmowy były prawdziwe, ale teraz... Ehh... żenadaa...
Mnie osobiście irytują najbardziej niektóre wypowiedzi wszechwiedzących pań psycholożek... Poziom zadawanych pytań przez Drzyzgę też pozostawiam bez kometarza

Własnie miałam pisać, że gdzieś o tym czytałam
Cytat:
Napisane przez panierrka Pokaż wiadomość
Sylwusia przecież oficjalnie ogłosiła, że to ściema

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie inna sprawa- publiczność. Wyzwolone, samodzielne i niezależne kobiety, radzące każdej cierpiącej przez mężczyzn aby się od niego uwolniły itp. 'Zostaw go dziewczyno,dlaczego dajesz się poniżać?!". Szczególnie utkwiły mi w pamięci trzy panie...przepraszam, ale one mają te stołki na widowni wykupione czy jak, że w każdym odcinku można je obejrzeć?
Haha... Moja mama śmieje się, że kilka kobiet jest tam na etat już zatrudnione
W każdym razie z tego co sie orientuję każda osoba z publiczności dostaje ok 50zł, a za branie udziału w dyskusji coś ekstra...
Zapisy organizuje pewna agencja więc jeśli komuś sie nudzi można się bez wiekszych problemów załapać, ale przypuszczam, że tak chętne do rozmowy osoby zatrudnili juz na stałe
Stary 2010-12-22, 21:05   #48
Gregorynka
Zakorzenienie

Cytat:
W każdym razie z tego co sie orientuję każda osoba z publiczności dostaje ok 50zł, a za branie udziału w dyskusji coś ekstra...
Tak,ja o tym gdzieś czytałam.
Tylko skoro one mówią, że mają małe dzieci, mężów i pracują na cały etat, to ja się pytam kiedy one mają czas przesiadywać na nagraniach programu? I dla 50 czy 100 zł siedzieć godzinę albo i więcej.
Wszystko jest ponaciągane, nawet kwestie publiczności.

Edytowane przez Gregorynka
Czas edycji: 2010-12-22 o 21:08
Gregorynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-22, 21:07   #49
muszynianka
Zakorzenienie

za 500 zł mogłabym tam iść i powiedzieć że nie wiem, tata mnie bił gaśnicą po twarzy, chociaż moze tacie byłoby przykro
Stary 2010-12-22, 23:08   #50
Martii=*
Zadomowienie

Cytat:
za 500 zł mogłabym tam iść i powiedzieć że nie wiem, tata mnie bił gaśnicą po twarzy, chociaż moze tacie byłoby przykro
Leżę i kwiczę

Dawno, dawno temu ten program może i był wiarygodny, na początku... ale dawno już im tematów zabrakło i szukają ludzi, żeby głupoty opowiadali...
Stary 2010-12-22, 23:10   #51
muszynianka
Zakorzenienie

aaaaaa i dodam że tak, oglądam jersey shore
Stary 2010-12-23, 00:31   #52
laisla
Zakorzenienie

Jedziecie równo po programie ale skoro leci w porze najwyższej oglądalności przez chyba 10 lat to było nie było trafia w gust polskiej publiczności. Gdyby było inaczej to zostałby usunięty z anteny tvn raz dwa, no nie? Jerry Springer trafia w gust publiczności amerykańskiej, ja widzę pewną różnicę w poziomie zarówno gości jak i prowadzących A kabaret przypominają oba. Jednak znalazłabym kilka starych odcinków rozmów, których wysłuchałam z zaciekawieniem

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2010-12-23 o 00:33
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 00:39   #53
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Jedziecie równo po programie ale skoro leci w porze najwyższej oglądalności przez chyba 10 lat to było nie było trafia w gust polskiej publiczności.
Nie powiedziałabym, żeby okolice 15:30 były porą najwyższej oglądalności Co do samego programu - dawno temu oglądałam często dla odprężenia, teraz o tej porze mam zajęcia albo jestem w pracy, ale nie żałuję, bo to co się stało z tym tworem TVN-u przechodzi wszelkie ludzkie pojęcie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 00:42   #54
muszynianka
Zakorzenienie

ja tam nie widzę różnicy, od zawsze był badziew. big brother, kto was tak urządził, ple ple ple ;p różne takie
Stary 2010-12-23, 00:51   #55
laisla
Zakorzenienie

Kto was tak urządził najlepsze są ciągle w kółko te same odcinki powtarzane w nocy, gdy wreszcie mam czas coś obejrzećod trzech lat te same, nie wiem kto o tym decyduje
A to rozmowy w toku nie są jakoś po 16? Wtedy większość ludzi wraca z roboty i włącza swoje..okno na świat
Stary 2010-12-23, 01:21   #56
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Kto was tak urządził najlepsze są ciągle w kółko te same odcinki powtarzane w nocy, gdy wreszcie mam czas coś obejrzećod trzech lat te same, nie wiem kto o tym decyduje
A to rozmowy w toku nie są jakoś po 16? Wtedy większość ludzi wraca z roboty i włącza swoje..okno na świat

Ja nie znam takich ludzi.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-23, 01:28   #57
wredek
Zadomowienie

Mój znajomy był w RWT i mówił, że dostał za to 600 zł Ponoć chcieli żeby zrobił show, a że chłopak ma ogromne poczucie humoru i bujną wyobraźnię to chętnie tam pojechał (odcinek był o prawiczkach ).

Ja osobiście już nie oglądam tego programu od jakiegoś czasu. Nie śmieszą mnie te historie. Dawniej lubiłam obejrzeć jakieś odcinki, które mnie szczególnie interesowały np. o zaburzeniach psychicznych czy cykl odc. Galaktyka ze znanymi osobami. Duże wrażenie zrobiły też na mnie odcinki z osobami, które przeżyły wypadek pod Grenoble oraz pożar w Kamieniu Pomorskim. A teraz dziwię się, że Ewie chce się w ogóle gadać z takimi ludźmi, którzy nic (poza głupotą) sobą nie reprezentują - ja rozumiem, że to praca, ale wydaje mi się, że szanująca się dziennikarka nie powinna prowadzić programów na tak niskim poziomie. RWT coraz bardziej upodabniają się już do Jerrego Springera.
Stary 2010-12-23, 02:43   #58
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Ja nie znam takich ludzi.
Nie znasz takich ludzi, którzy wracają do domu po 16 czy nie znasz takich, którzy włączają swoje.. okno na świat po powrocie z roboty z wytłuszczenia druku wnioskuję, że to pierwsze..ja wracam z pracy po 19, 20 ale moi sąsiedzi (wszyscy) zalegają sobie w domkach od dobrych kilku godzin i spokojnie mogą obejrzeć Rozmowy w..jeśli tylko chcą.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2010-12-23 o 02:49
Stary 2010-12-23, 10:19   #59
_vixen_
Zakorzenienie

Dobre są tam te porady psychologiczne, też mogłabym ich udzielać
Stary 2010-12-23, 12:15   #60
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gregorynka Pokaż wiadomość
Tak,ja o tym gdzieś czytałam.
Tylko skoro one mówią, że mają małe dzieci, mężów i pracują na cały etat, to ja się pytam kiedy one mają czas przesiadywać na nagraniach programu? I dla 50 czy 100 zł siedzieć godzinę albo i więcej.
Wszystko jest ponaciągane, nawet kwestie publiczności.

Akurat 50zł za siedzenie na stołku przez godzinę to dużo, w normalnej pracy się tyle nie dostaje, więc się to opłaca

Gorzej z tym, że za opowiedzenie swojej pseudo historii jest tylko 500zł za takie pieniądze tak się ośmieszać

Btw. Jak ten program startował to słyszałam, że wtedy goście dostawali po kilka tysięcy ale ile w tym prawdy to nie wiem
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości