|
|
#901 |
|
www.dulcedo.pl
|
Dot.: firemountaingems - są chętni?
Ja myśle, że jak sprawnie nam pójdzie to zamówienie, to taka akcja jeszcze się powtórzy. Mimo dużych kosztów wysyłki mam nadzieje, że każdy będzie z zamówionka zadowolony
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
uu ktosik mnie tu szpieguje?
będę robić kolczyki pasujące do projektowanej przeze mnie kolekcji ubrań
|
|
#903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#904 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#905 |
|
Przyczajenie
|
juz przegladam FM z mysla o nastepnym zamowieniu i zastanawiam sie czy mezowi nie rozszerzyc dzialalnosci o bizu wtedy bedzie mozna ten nieszczesny vat ominac tylko musze sie naradzic z ksiegowa czy tak sie da
|
|
|
|
|
#906 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba już wszystkim wysłałam wiadomość PW z adresem do przelewu.
Jesli komuś nie, to proszę napisać a wyślę. Pamiętajcie, że teraz już się zaczynamy spieszyć by zdążyć zanim nam skasują zamówienie. A potem tylko tydzień i na celny Jak pisała Canela cło może być mniejsze czyli nie 7% a 4%, a Vat nie 22% a 15%. Ale nikt nie umie na celnym powiedzieć od czego to zależy... Więc jesli coś zostanie to oczywiście najpierw pokrywamy z tego paczkę w Polce a potem nadwyżkę ewentualną zwracamy Zayatz tym razem chyba się nie uda, ale przy następnym trzeba próbować z Vatem. Rok później bylby zwrot... |
|
|
|
|
#907 |
|
www.dulcedo.pl
|
No to mój przelew poszedł. Tylko mimo wszystko zapowiada się długgie czekanie.
|
|
#908 |
|
Zadomowienie
|
A ja chciałem wam coś pokazać:
http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_...=y&impexp=#POS i można poszukać innych: http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_...r=&Month=&Day= no i jeszcze trochę lektury: http://www.mf.gov.pl/index.php?const...sw=4&sub=sub12
|
|
#909 |
|
www.dulcedo.pl
|
O stary to już nie na tą godzine nic nie rozumiem z tej paplaniny, to za dużo dla mnie. Jakby kto przetłumaczył to co innego ja tylko budowlaniec jestem
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
UUUU ja tez z tego nic nie rozumiem-ale jestem dobrej myśli moje drogie(i jeden drogi)
|
|
#911 |
|
Zadomowienie
|
Ja sdzczerze mówiąc też nie :p, ale może ktoś się połapie
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
A sadziłam, że zabłyśniesz i wszystkich nasz powalisz na kolana swoją wiedzą
i uradujesz niskimi stawkami cła ![]() Ech...
|
|
#913 |
|
Zadomowienie
|
hmmm... ja mam 14 lat i dzięki Bogu nie muse sie jeszcze przejmować tymi wszystkimi sprawami
![]() No cóż nie zabłysnę i nie powalę... myślałem że to się poprostu przyda na coś
|
|
#914 |
|
Zadomowienie
|
https://www.celina.krakow.uc.gov.pl/...ator/index.jsp
Ja znalazłam coś takiego, ale ten kalkulator nie oblicza cła tylko vat Bez sensu.
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli bedziemy długo czekać to tylko na celnym. Ale pieniążki wpłacę FMG jak tylko dostanę wszysciutkie wpłaty. Obiecuję
![]() Teraz liczę zamówienia każdej osoby z osobna (nie wiem co mi odwaliło)... żeby wiedzieć czy wszystko jest dobrze policzone. Własnie poprawiam też plik składkowy. (coś zapomniałam umieścić wersji z tym że ktoś coś chciał :P) Umieszczę w exelu plik z sumami do zapłaty jeszcze dziś. O ile królik mnie nie zabije. Ach i chcialam powiedzieć, że i tak szybko poszło! |
|
|
|
|
#916 |
|
www.dulcedo.pl
|
Cło jest uzależnione od rodzaju produktu, żeby to ładnie rozliczyć przydał by się ktos kto się na tym zna lub jest oblatany w stawkach. Ale moge się zglosić na ochotnika jeśli chodzi o kłócenie się, że od wartości kosztów przesyłki nie powinni naliczać cła!!
|
|
#917 |
|
Zadomowienie
|
Ja się zgadzam z Lubomirką, o to trzeba się kłócić, bo nie mają prawna naliczać cła od kosztów przesyłki, a jedynie od samego towaru! A jest się o co kłócić, o przy 22% to ponad 200zł!
200zł więcej dla naszego popieprzonego rządu na ich chore pomysły - to mnie najbardziej boli z tego wszystkiego. |
|
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
Kłócić się można, ale tylko do momentu gdy powiedzą że "w takim razie odsyłają paczkę do nadawcy" bo wówczas FMG jeszcze mi kartę obciąży za zwrot!!!
Pani z informacji z celnego twierdzi że takie jest prawo, powołuje się na któryś tam artykuł.... Jak przyjdzie Paczka a potem rachunek z celnego to lepiej dla nas w kwestii wykłócania się. Jak na odwórt to się okaże. W ogóle nie rozumiem czemu się płaci od towarów na własny użytek?!?! |
|
|
|
|
#919 |
|
www.dulcedo.pl
|
Ja nie mówie, żeby ich tam tłuc z miejsca, bo wiadomo, że człowiek tym nic nie zdziała, ale iść spokojnie popytać, wzbudzić litość
. Czasem się da coś ukręcić w ten sposob, jak nie to trudno, ale trzeba spróbować.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Wprawdzie się nie znam, ale czytałam gdzieś w tych linkach co podawałyście, że vat jest od towaru i kosztu usługi... Więc wysyłka może być właśnie policzona jako ta usługa.
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
cło jest zabezpieczeniem krajowych producentów przed np. tańszym towarem z zagranicy dlatego płaci się je od towarów na własny użytek też. Najwięcej wątpliwości budzi we mnie to, że podstawę do obliczenia cła stanowią także koszty wysyłki
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Plusem jest to że cała paczka większości z nas i tak się opłaca. W Polsce części z tych rzeczy w życiu byśmy nie dostały a co do reszty to i tak wychodzi taniej na całej paczce...
|
|
|
|
|
#923 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, zależy ile kto zamówił. Z tymi dodatkowymi kosztami wyszło mi, że każda rzecz kosztuje mnie o połowę więcej niż na FMG. A to i tak taniej niż w Polsce
![]() Loverynka, puszczę przelew jak tylko zamieścisz dziś plik z sumami do wpłaty albo potwierdzisz mailem, że moje wyliczenie się zgadza. |
|
|
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne, o co można pytać celników, to vat. W sumie tego srebra to chyba tam niewiele i dlaczego trzeba płacić za np. tablicę plastykową też tak dużo (22%, a nie mniej)? Chyba, że minerały też obowiązuje 22%, bo tego mamy chyba najwięcej. |
|
|
|
|
|
#925 |
|
Zakorzenienie
|
Mialam umieścić plik z suami, ale nie dam rady, komputer mi odmówił posłuszeństwa. Własnie poinstalowałam wszystko od początku. Wrr.
|
|
|
|
|
#926 |
|
Raczkowanie
|
O rety, właśnie Cie o to poprosiłam na PW
![]() Wpłata już dokonana
Edytowane przez krutko Czas edycji: 2007-03-18 o 22:06 |
|
|
|
|
#927 |
|
Zakorzenienie
|
Robię ten plik od początku...
Tu są sumy do wpłaty, na razie części osób, będą większej liczy jak tylko skończę ![]() loverynka.i365.pl/fmg/sumy.xls |
|
|
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, ja myślałem że od groma wydałem, ale jak patrzę na wasze to się słabo robi!!!!! Jednak kobiety lubią wydawać kasę :p
|
|
#929 |
|
Zadomowienie
|
Loverynko wysłałam ci excela ze swoim zamówieniem, podliczonym z kosztami i zdjęciami.
|
|
#930 |
|
Raczkowanie
|
Loverynko: przelew puszczony, pliczek z moim zamówieniem ze zdjęciami i linkami wysłany. Coś jeszcze... oprócz trzymania kciuków? ;-)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:00.

i uradujesz niskimi stawkami cła 
jestem również