![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Staraczki 2022 cz. 3
Hej dziewczyny wpadłam zobaczyć co tam u was i widzę, że macierzyństwo pełną parą
![]() Ja odebrałam dziś wyniki testu sanco i będziemy mieć zdrową dziewczynkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ateris Czas edycji: 2023-05-12 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Wtajemniczenie
|
Ateris gratulacje!!!!
![]() ![]() Fare kiedy ty urodzilas? Ja nie wiem jakie tam te daty na wniosku wpisac.. to z kalendarzem liczylas czy jak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zadomowienie
|
Ateris gratulacje! Przeczucia okazały się trafne
![]() Natkurka, ja liczyłam z kalkulatorem, mój baby brain by tego nie ogarnął: https://zarobki.pracuj.pl/kalkulator...odzicielskiego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O jezuuu dzieki ![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Ej jest spoko promocja na Change Lingerie. Dwa komplety bielizny w cenie jednego. Ja chyba kupie, pytanie do Thalie - 15 dni po porodzie to juz ustabilizowana laktacja czy jeszcze moze mnie cos zaskoczyc? Te szmaciane staniki sa spoko, nosze jeszcze bluzy itp ale zaraz sie zrobi pogoda tylko na tsirt i juz wolalabym cos bardziej podtrzymujacego |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
Hmmm czyli jeszcze bys nie kupowala?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
Natkurka z moich notatek z książki z Natuli wynika, że po 6 tygodniach dopiero się stabilizuje laktacja.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
To w sumie teraz jeszcze co moze sie wydarzyc? Nawał chyba juz nie? Sama sie zastanawiam
Ale jak zrobi sie cieplo to ja raczej w bluzach juz nie bede chodzic a te materialowe tak srednio podtrzymują biust ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Ja czytałam (
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Natkurka, a masz jeszcze krwawienie? Ja praktycznie nie, myślę, że wystarczyłyby ni same wkładki higieniczne poza jakimiś pojedynczymi sytuacjami i trochę się martwię, że za szybko sie skończyło. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
Ja nadal mam. Czasem bardziei obfitr czasem sama brazowa wydzielina ale ogolnie ja od poczatku mialam takie dosc skąpe krwawienia. Tzn byly ale nie mialam duzej ilosc krwi, skrzepow itp.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawał typowo to nie, ale jednak produkcja nadal stopniowo dostosowuje się do potrzeb dziecka. I właśnie w miarę przestawianie się na produkcję bieżącą piersi robią się mniej pełne. Na tym etapie na pewno jeszcze potrzebowałam odciągać, jak starszak był w żłobku (bo produkowało się "na zapas") ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Topy sportowe są super takie do karmienia tez są Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Wtajemniczenie
|
Tak mam jakis jeden ale takje topy przeswituja pod bawelnianymi czy lnianymi ubraniami wiec szukam czegos na ksztalt normalnego stanika
Dziewczyny czy Waszym dzieciom zdarza sie spac z otwarta buzka? U mnie to nie jest permamentne ale zdarza sie mlodemu ze jak spi z odchyloną glowka to otwiera buzie. Neurologopede mamy dopiero 25 maja wiec tak sie zastanawiam. Fren na kiedy ty masz termin? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ale już łapki aktywne, tuli przytulanki szmacianki. Takie jak na foto. No i problem ze smoczkami bo swoje już wywala, jak kupilam większe lub inne to nie pasują. Masakra!Screenshot_20230512-205505_Sinsay.jpg Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
To moze wogole odrzuca juz smoczek i nie chce. Wiele dzieci znajomych ssalo tylko do pewnego miesiaca a pozniej smoczek to bylo najwieksze zlo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Się wkurza jak zasypia i co chwila smoczek wypada. Myślałam że może za mały, bo miala 0-2 z lovi. Wiec kupilam 3-6 ale też wywala i na pół buzi ma. Wiec myślę czy nie kupić 0-3. Eh. Majątek na smoczki wydam ![]() Wiec raczej kupie ze dwa z lovi 0-3 i zobaczę. Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- I potem latam co 2minuty I smoczka wkładam i tak z 10x jak zasypia... I ona i ja wkurzona. Więc za długo tak nie pociągnę ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Staraczki 2022 cz. 3
My tez mamy Suavinexa i wszyscy mowia skad wzielismy taki duuuuzy smiczek. Probowalam mu podac lovi i inne ale ten jeden to jego ulubieniec. Ale na szczescie wypluwa jak tylko zasnie.
U nas dzisiaj maly sukces. Ogolnie tak jak wspomnialam my wrecz wietrzymy dom. Mamy temperature taka znosną dla mnie chociaz ja w pologu teraz ogolnie mam takie skoki temperatury ze az sie poce. Ciagle bym otwierala okna. No i w sumie malego nie przegrzewamy ale dzisiaj wpadlam na pomysl zeby dogrzac suszarką do wlosow w pomieszczeniu gdzie go kąpiemy i dac tenperature wody 40* zamiast 36 i powiem ze nawet mu sie podobalo. Aż dumni z niego bylismy. A tak wogole jak usypiacie swoje dzieci? Ja klade malego obok siebie, cyc a pozniej trocje spiewam czy udaje bialy szum. Glaskam go po buzi itp. Moim marzeniem jest zeby tak zostalo bo powiem Wam ze ja nie mam sily go nosic. Kolana jeszcze nie doszly do siebie po ciąży i ogolnie kręgoslup jakis byle jaki wiec ja prawie wogole go nie nosze ale zeby dac mu bliskosc to w zasadzie cale dnie spedzam w lozku razem z Nim ![]() Po porodzie nie czułam tego co niekotrzy opisuja „ wezmiesz na rece i zapomnisz o bólu”. Jak mi go polozyli to malo co widzialam ale pamietam ze poczulam taka ogromną uuuuulge ze to juz za mna. Cos czego bardzo sie obawialam nawet przed ciąża. Nie zalala mnie ta slynna fala milosci w pierwszej minucie. Ale teeeeraz. Ludzie im bardziej dochodze do siebie psychicznie i fizycznie tym bardziej nie mogę sie na niego napatrzeć i mialabym ochote go zjesc ![]() ![]() Uzywacie wkladek laktacyjnych? Ja uzylam do ten pory moze 4sztuki.. Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2023-05-12 o 22:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Natkurka jak czytam twoje posty to aż się nie mogę doczekać spotkania z małą, mam nadzieję, że się w niej zakocham od razu
![]() U mnie termin na 6 czerwca, ciekawa jestem jak tam szyjka ale wizytę mam dopiero za 1,5 tygodnia. Ostatnio była miękka ale nie wiem jak długa. Ja serio codziennie myślę że zaraz mogę zacząć rodzić a jeszcze nie czuje się gotowa. Smoczki też kupiłam lovi 0-2, ostatnio myślałam czy nie wziąć jeszcze właśnie suavinex też ale w sklepie były tylko takie 0-6 i wydawały mi się strasznie duże. Co do kąpieli to pewnie głupie porównanie ale mój pies nigdy się nie lubił kąpać aż raz przypadkowo jakoś nalałam mu dużo bardziej gorącą wodę i nagle mu się spodobało. Ja sama też kapię się w gorącej, mąż się zawsze śmieje że we wrzątku bo on nie jestem w stanie do niej wejść, dla mnie znów jego temp. wody jest tak zimna że bym marzła podczas kąpieli. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Wtajemniczenie
|
My też zawsze robimy ciut cieplejsza.
Ona wszystkie smoczki na pół buzi ![]() ![]() No spróbuję te jeszcze ciut niby wieksze 0-3. No my tez zwykle robimy ciut cieplejsza wode niż 36 takie 38-40 i zamykamy drzwi w lazience co jest nielada wyzwaniem bo mamy mini łazienkę. My właśnie u mojej mamy oni z rana wyjeżdżają na wakajki do Turcji a my sobie posiedzimy na ogródku do poniedziałku a przynajmniej w teorii bo jutro są targi dziecięce na ktore chce iść + trzeba podskoczyć po kilka rzeczy m.in. kabel do bujaka bo chcemy wypróbować czy może już się w nim nie utopi ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I w ogóle tyle się bałam jak ja się odnajdę w roli mamy, a to jest dla mnie najcudowniejsza przygoda ![]() No i dziś mała solenizantka kończy 2miesiace ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Staraczki 2022 cz. 3
Ja jestem zakochana od pierwszej sekundy, jak tylko położyli mi ją na brzuchu jeszcze z pępowiną, to przepadłam
![]() ![]() Ejjjjj czy to jest możliwe, że dzieci w wieku 2 tygodni robią się bardziej kumate? Mam wrażenie, że jakoś trochę bystrzej się patrzy i nieco lepiej panuje nad ciałem już. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Dziewczyny, czy Wy umiecie zakładać dzieciom body przez głowę (w sensie nie kopertowe)? Ja dzisiaj próbowałam i mnie to przerosło… Natkurka, Ty chyba miałaś takich dużo, no nie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez farfarae Czas edycji: 2023-05-13 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Staraczki 2022 cz. 3
Ja mam tylko przez glowe. Moze z 3-4 kopertowe. Na poczatku myslalam ze zwariuje ale mąż mi doradzil zeby bardzo mocno rozszerzyc wejscie na glowke, lekko podnosze glowke i wchodzi
![]() ![]() Ja tez zauwazylam ze Alek robi sie lekko kumaty. Dzisiaj mu chcialam podac probiotyk i podnioslam mu glowke tak blisko mnie i zaczelam mowic i tak ptrzyl i sie usmiechnal. Moze to przypadek? Kurcze my mamy wiotkosc krtani ( czesto sie zdarza u chlopcow) to normalne i z tego sie wyrasta ale moze powodowac refluks i nie wiem czy tego nie ma ![]() Edytowane przez natkurka Czas edycji: 2023-05-13 o 13:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzis byliśmy na targach dziecięcych w akpolbaby akurat weszliśmy na 1pomoc niemowląt w przypadku krztuszenia mlekiem lub pokarmem i zwykłego i w przypadku zatrzymania oddechu i niewydolności. Mieliśmy to na szkole rodzenia oczywiście ale zdążyliśmy zapomnieć. Więc uff. Przy okazji kupilismy smoczek + zawieszkę do smoczka mam przy okazji w gratisie otrzy. Właśnie wyparzam i będziemy testować czy małej przypasi choćby na noc. W ogole myslalam ze spadnę z krzesła przed chwila bo znow siostra wyrocznia zawitała w nasze strony, I okazuje się że swojego syna usypia nagle jezdzac autem ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie z tego usypiania w aucie nie smieje bo niektore dzieci mega ciężko uspić. Sąsiadka miala blizniaczki i serio co wieczor wsiadali w auto i usupiali dzieci bo za cholere nie chcialy zasnac. Pozniej wnosili w fotelikach do domu i przekladali do lozek. Naprawde zadne sposoby nie pomagaly. Mlode nie chcialy spac i juz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Raczkowanie
|
Ja z młodym tez tak robiłam jak był marudny zmęczony a nie mógł spać
Do auta 5min i dziecka nie było Nie raz mi to życie uratowało ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Ja wszystko jestem w stanie zrozumieć, o ile ktoś się nie przechwala jakie to super spokojne dziecko ma. A zas wychodzi przypadkiem ze w aucie usypiane No więc coś tu się nie zgadza
![]() No cóż. Są ludzie co mówią prawdę, a są ludzie co nie ![]() Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Jezu … i co teraz ?
Teraz się nie spodziewałam ,teraz się boje ze to cb przez te blazowe plamienia .. a dziś nd i lekarza brak ![]() Jak mnie i te żywność walnęła po oczach … jestem jeszcze chyba w szoku IMG_2199.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.